Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Няма какво да сбъркал. Трябва само да се стартира bat файла. Като свърши имаш готов iso файл. На Core i5 3320 zза около 30 мин е готов. 

Едит: може стената да блокира свалянето. Спираш я за малко и си ти.

Спомняш ли си с колко зор се качи от 7 на 10?

Финална версия? Вече няма такова животно! 

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 41 минути, Kolev71 написа:

Здравейте!

Имам въпрос към Вас, знаещите!

Във форума, в раздел новини е посочено че вече има  официална пусната версия  за изтегляне от Microsoft ISO е записана компилация номер 22000.132.В четвъртък имаше нова официална версия под номер 160. Защо са предпочели  по старата версия 132? Просто, някакви разсъждения от Ваша страна и Ви благодаря за вниманието!

Предполагам, че са предпочели да използват по-старата версия за ISO-то, тъй като 160 едва ли не току що са я пуснали за тестване и не се знае дали няма да изскочи някой критичен бъг.

Всичко си спомням от 22 годишен до сега. Като сериал е при мен и главната роля е присъдена на мен, без никакъв подкуп!

Към поста на "саби".

То при 160 нямаше нищо врапиращо а и твърде много хора чакат с нетърпение четвъртъка за нова компилация за да не са активни след това.

преди 1 минута, саби написа:

Списъкът с промените наистина е кратък, ама при мен ъпдейта стоя на 83 % някоя и друга минута, та си мисля, че може и не всички промени да са написали.

Не се притеснявай за това. И при мен точно когато беше ъпдейта 83% се наблюдаваше от версия 70 до версия 160.  Може би файловете в този период са били значително по големи(кой да ти каже) но след привършване на инсталацията, всяка една версия си работеше отлично.

При мен чат пат windows explorer се бъгва. Като хвана прозорец или файл да преместя и той се движи едвам едвам. Мишката се движи нормално, но самият прозорец/файл едвам едвам следва движението на мишката. Най-вече съм го забелязал като натоваря процесора с видеоконвертиране, което е странно, тъй като го пускам с нисък приоритет.

преди 17 минути, цър-вул написа:

Iso е публично наличен за 132, не и за 160.

Мога да го кача на yandex. 

Качи го. Вече съм му осигурил  едно малко ново SSD 120 гига и тези дни ще го опитам. Знаеш на какъв HDD инсталирах старата версия - Тошиба от войната, но върви без грешка.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Ще пиша като съм готов. 

Изгоря ми контролера на USB/SATA кутията и се бастиса съдържанието на диска, та сега ремонтирам под Windows XP. 

Аз с какво да помогна? Когато имаш време бре, не е казано сега. Я дай една снимка да видя имам ли такава джундурия налична - "Изгоря ми контролера на USB/SATA кутията"

Финалката септември ли се очаква да дойде?

преди 3 минути, S197 написа:

Финалката септември ли се очаква да дойде?

Писаха за октомври, но не пазя линка.

току-що, цър-вул написа:

Никога! 

Това явно е най вярно

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Писаха за октомври, но не пазя линка.

Интересно дали тогава ще пуснат и обновяване за уиндоус 10.

• Автор

Аз пък съм на мнение, тези с по-старите машини да не се радват на "оригиналното" исо, защото съм сигурен, че в него няма да е вградено "заобикалянето" на ТРМ и другите заложени ограничения в инсталатора.

Аз съм с машина без TPM и инсталирам... 

За Win10 ще има все по-рядко ъпдейти. Основно критични. 

Края на септември ще започнат продажбите на "стабилна" версия. 

https://thewincentral.com/microsoft-windows-11-will-be-ready-to-ship-end-of-september-2021

• Автор
преди 2 часа, Kolev71 написа:

То при 160 нямаше нищо врапиращо

Вкараха една опция, която мнозина вероятно ще използват:

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Аз пък съм на мнение, тези с по-старите машини да не се радват на "оригиналното" исо, защото съм сигурен, че в него няма да е вградено "заобикалянето" на ТРМ и другите заложени ограничения в инсталатора.

Нали ще пуснат версии за някои страни, без tpm. Не виждам проблем.

преди 3 часа, Bubbles написа:

Интересно дали тогава ще пуснат и обновяване за уиндоус 10.

Сега попаднах на това Windows 10 21H2 inches closer to launch with these new features.

Цитат

Alongside Windows 11, Windows 10 version 21H2 is now set to launch in October-November as the second feature update of 2021.

Излиза, че да.

Аз се надявам Windows 10 21H2 да върви нормално на моя компютър подобно на 1909 и 11-ката, че 2004, 20H2 и 21H1 нещат да се инсталират. Ако върви нормално, се връщам на 10-ката. Има неща, които не ми харесват в 11-ката. Вече писах за това, че си искам началния екран обратно. Не помня дали писах, че не ми харесва, че не може да се разгрупират иконите в taskbar-а. Не ми харесва това, че трябва да се кликне още веднъж върху контекстното меню при кликване с десния бутон върху файл, папка и т.н., за да са покажат допълните опции. Обединили са календара и съобщенията от програмите и като се кликне върху бутона за изчистване на всички съобщения, трябва да се кликне още веднъж, за да се скрие часовника. При 10-ката директно се скрива лентата със съобщенията. За да се направи папка пак увеличиха кликанията на два пъти, веднъж върху "Създай" и втори път върху "Папка".

Единственото, което повече ми харесва в 11-ката спрямо 10-ката е новите дизайн и подредба на настройките, ама тях ги ползвам доста по-рядко спрямо останалите неща.

Редактирано от саби (преглед на промените)

на 27.07.2021 г. в 12:36, Joss Bomon написа:

С тия принтери не можаха да се оправят толкова време и при 10. Помниш какви чудесии бяха с кюсерите докато напишат фиксове, които пък чупеха друго ... После откриха и огромната дупка в сигурността, пак свързана с достъпа до принтера  и така.

Подкарах го днес🤠

преди 5 часа, цър-вул написа:

Изтегли си bat файла от uup. dump и си компилира iso. Не забравяй да сложиш отметки за интегриране на dotnet и за оптимизация. След 20-ина минути ще имаш готов iso файл. 

Аз в момента съм офлайн - ремонт под Mini WinXP - най-великият chkdsk евър!!! 

Коя е отметката за оптимизация?

преди 7 минути, цър-вул написа:

Под Conversion options отнетни горните 3, ако искаш да заема по-малко място, и най-долната опция. 

И всичко това само заради един часовник? :yanim::camera2:  Ае стига бе! Къса ми се сърцето. Да плача ли, да се смея ли. Упражнявайте се. Повторението - майка на знанието. Не контролера, ами и диска ще ти угасне, да пазаруваш нов на промоция.

Благодаря. По принцип това ще е третия път, който ще го инсталирам, но на експериментален лаптоп :D И ще го оставя с 11 (със заобиколка на ТПМ, разбира се) и винаги го теглих точно както ти написа, с отметнати отметки (разбирам, че е чист [точно както винаги съм харесвал]) под конвертирането. 

П.С: Само аз ли имах проблем след инсталацията дял D:/ или някой друг дял да липсва? И трябва ръчно да го "активирам" през Device Manager? 

преди 5 минути, Бонбон с катран! написа:

И всичко това само заради един часовник? :yanim::camera2:  Ае стига бе! Къса ми се сърцето. Да плача ли, да се смея ли. Упражнявайте се. Повторението - майка на знанието. Не контролера, ами и диска ще ти угасне, да пазаруваш нов на промоция.

Като няма какво да напишеш, замълчи.

Мълчанието е злато!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.