Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 минути, цър-вул написа:

Май вече само за определени устройства (звукови карти, скенери/камери, някои марки принтери) трябва да е валидно правилото за фирмените драйвъри.

Да. Е видео картите също да не ги забравяме, може би и Лан картите и Intel-ските (особено там за разните му MEI), но като цяло, да. Generic драйверите на MS стават все по-добри и поддържат все повече устройства.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

може би и Лан картите

Оня списък горе е нахвърляно набързо, не е пълен. Драйвърите за безжични карти за 3G/4G моделите може би.
И винаги има място да бъде изненадан човек от някое устройство...

Като стана дума за драйвери. Преди няколко години си взех мишка Logitech 403 Hero. Още откакто я взех имах проблеми с левия бутон. Някой път при натискане се приемаше като двоен клик, друг път, като хвана прозорец или файл да местя насам-натам и го изпуска се едно съм пуснал бутона. Тогава бях с Windows 10 и бях инсталирал драйверите на Logitech. Като минах на 11-ката оставих вградените драйвери в ОС (не инсталирах тези на Logitech) и мишката вече не ги прави тия магарии. Сега се чудя дали проблемите идват от драйверите. Не ми се вярва изведнъж да се е оправил бутона, ама сега не ми се връща на 10-ката, за да тествам. Ако инсталирам Logitech драйверите на 11-ката, не знам дали ще мога да ги изчистя след това.

ПС: Мишката правеше тия номера рядко и нямаше как да я върна. В магазина съвсем спокойно можеха да кажат, че при тях работи нормално.

Ами не знам. Аз на Logitech съм качил само Gaming Software-а им за настройки на подсветката и заради профилите на чувствителността и опцията за обновяване на firmware-a. Да не би да е имало някакъв конфликт нещо. Но може пък и драйвера им наистина да е бил калпав.

преди 21 минути, саби написа:

Още откакто я взех имах проблеми с левия бутон. Някой път при натискане се приемаше като двоен клик, друг път, като хвана прозорец или файл да местя насам-натам и го изпуска се едно съм пуснал бутона.

Аз съм с G502 Hero и имах подобен проблем, НО с десния клик и само под Линукс. Драйвъри не помня да съм инсталирал. Само софтуеъра им за да направя профили.

пп опааа, забравих, че имам подобен с десния клик върху някои файлове И win 11 аххахаха. 100% e ОС-а, тъй като нямах такъв с Win 10, докато браузвам, а САМО на конкретни файлови разширения.

преди 27 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами не знам. Аз на Logitech съм качил само Gaming Software-а им за настройки на подсветката и заради профилите на чувствителността и опцията за обновяване на firmware-a. Да не би да е имало някакъв конфликт нещо. Но може пък и драйвера им наистина да е бил калпав.

Бъгава работа си е. При включено бързо стартиране софтуерът не можеше да разпознае мишката. Зареждаше нещо, ама нищо не ставаше. При рестартиране на компютъра си я разпознава нормално. Тогава се принудих да задам настройките да се запазят в паметта на мишката и забраних автоматичното стартиране на софтуера, иначе драйвера го оставих. Има вероятност тоя проблем да е решен вече де, ама и не ми се занимава с тоя софтуер вече.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Предполагам, че времето ще покаже, но при мен определено скочиха резултатите с CrystalDiskMark с MS драйвера. Странно, но факт.

Не открих специален драйвер за моя SILICON POWER 512GB NVME A80, за да сравня. Малко стряскащо е като се види че драйвера на MS е от 2006 година, а системните му файлове са в System32.

2021-08-18-12-56.png

току-що, vpvelev написа:

Малко стряскащо е като се види че драйвера на MS е от 2006 година

Драйвър за Win 11 от 2006 година? Замисли се малко и ще се усетиш, че това не е вярно.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Драйвър за Win 11 от 2006 година? Замисли се малко и ще се усетиш, че това не е вярно.

И аз се учудвам и не ми се вярва, но гледам че това пише.

На всички М$ драйвъри от Win 7 насам все това пише.

Утре след 16 часа да не забравите да проверите за ъпдейт! Може и в 20 да изгрее.....
Ти си виж драйвъра на nvme котролера.

Датата не я гледайте. То и на Intel-ските пише дата 1968 на някои (когато е основана компанията) и са чисто символични. За мен това е простотия, защото се обърква потребителя, коя после е новата версия (защото обикновено се разпознава или по дата или по версия макар че не винаги и това е така).

А иначе относно Silicon, един познат ползва драйвер, но той е със Silicon Motion, не със Silicon Power, но не за самото SSD-то, а за контролера му.

Каза ми, че silicon motion A80 ползва контролер на Phison. Тук има някакви на Phison ако ти се занимава да тестваш:

Цитат

All these Phison NVMe drivers are dated 02/23/2018, WHQL certified by Microsoft and will support the NVMe Controllers of all currently available NVMe SSDs. Thanks to our Forum member Black6spdZ for the hint to these extremely hidden Phison NVMe drivers.
Tip: To avoid any problems while (re-)starting or shutting-down the computer, it is a good idea to disable the "Fast Boot" and "Secure Boot" options within the BIOS. Furthermore I recommend to set a "Restore Point" before updating to these drivers.

https://www.win-raid.com/t29f25-Recommended-AHCI-RAID-and-NVMe-Drivers.html

преди 52 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А иначе относно Silicon, един познат ползва драйвер, но той е със Silicon Motion, не със Silicon Power, но не за самото SSD-то, а за контролера му.

Каза ми, че silicon motion A80 ползва контролер на Phison. Тук има някакви на Phison ако ти се занимава да тестваш:

Явно и Silicon Power ползват контролер на Phison. Свалих и инсталирах драйвера за Phison и резултатите сега са малко по-добри и то при записа. Въреки че дават 3500/3000 четене/запис, се вижда че само четенето се доближава. Важно е че се вдигна малко записа :)

2021-08-18-14-29.png

преди 2 часа, vpvelev написа:

Явно и Silicon Power ползват контролер на Phison.

Така де. Аз това имах предвид. Но без да искам съм написал Motion. Точно Power са със Phison макар че драйвера става за всички Nvme дискове май.

• Автор
преди 17 часа, EngineRuby написа:

Windows 11 със сигурност!

Някой пак открива топлата вода... По-лесно е все пак да се изпльоска нещо, вместо да се чете темата и да се преглежда какво вече е казано и качвано:

коя е най добрата версия на уин 11 за гейм компютър ???

Enterprise ?

• Автор

Да се надяваме... финалната...

Принципно, най-олекотената версия се препоръчва като оптимална за игри. Но пък по-високите версии имат и повече възможности за оптимизация и контрол.

Ограничаването и спирането на телеметрия и други ненужни фонови процеси, както и поставянето на пауза или спирането на ъпдейтите, със сигурност ще повлияят на производителността при игри, особено на машини с по-слаб хардуер.

Пригответе се за битка при задаване на браузър по подразбиране...
https://www.zdnet.com/article/windows-11-makes-setting-your-default-browser-more-complicated

Тази седмица няма да има по-ново издание за 22000.132 (Dev и Beta каналите)
https://blogs.windows.com/windows-insider/

преди 1 час, цър-вул написа:

Пригответе се за битка при задаване на браузър по подразбиране...
https://www.zdnet.com/article/windows-11-makes-setting-your-default-browser-more-complicated

Тази седмица няма да има по-ново издание за 22000.132 (Dev и Beta каналите)
https://blogs.windows.com/windows-insider/

В момента върви   ново издание 22000.160  (KB5005189)

Всичко мина за около 12-14 минути без никакъв проблем. На "първо четене" изглежда всичко много добре. Честито на всички! Ако забележа нещо нередно при мен,  ще пиша.

ScreenShot025.jpg

ScreenShot026.jpg

Здравейте!

Имам въпрос към Вас, знаещите!

Във форума, в раздел новини е посочено че вече има  официална пусната версия  за изтегляне от Microsoft ISO е записана компилация номер 22000.132.В четвъртък имаше нова официална версия под номер 160. Защо са предпочели  по старата версия 132? Просто, някакви разсъждения от Ваша страна и Ви благодаря за вниманието!

преди 8 минути, цър-вул написа:

Не актуализирана информация. В winaero има линк към 22000.160 iso

В такъв случай да поизчакаме още някое време за финалната версия. Като че ли така ще е най добре. А защо питам? Бях решил да направя още една инсталация след съобщение, че официално има ISO фаил на страниците на Микрософт. Ако искаш и имаш време,можеш да пуснеш линка от Winaero, понеже го нямам инсталирано. И в такъв случай, дали си струва да правя тези проби? (казваш - Не актуализирана информация) и съм съгласен с теб. Стана ми слабост Win 11 и затова - питам!

Изтегли си bat файла от uup. dump и си компилира iso. Не забравяй да сложиш отметки за интегриране на dotnet и за оптимизация. След 20-ина минути ще имаш готов iso файл. 

Аз в момента съм офлайн - ремонт под Mini WinXP - най-великият chkdsk евър!!! 

преди 17 минути, цър-вул написа:

Изтегли си bat файла от uup. dump и си компилира iso. Не забравяй да сложиш отметки за интегриране на dotnet и за оптимизация. След 20-ина минути ще имаш готов iso файл. 

Добре си го написал и отново те разбирам. Предпочитам да е готов ISO, за да не объркам нещо. Те тези мои инсталации за сега са само да ме убедят, че трябва да ползвам именно Win 11. A и сам знаеш че машините ми са по стари, а заради това няма да си купувам процесори с по 20 ядра и 40 нишки. Не ми е времето да се заигравам и с това.

https://mspoweruser.com/microsoft-windows-11-iso-download-official/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.