Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Аз много не разбирам от антивирусен софтуер , но винаги се чувствам спокоен, когато ги питам за нещо, което не ми е ясно. А те не биха скрили какво мислят от Микрософт. Между другото, след твоя пост проверих и аз в сайта им и се оказа старо издание от преди няколко месеца, което го има дори и във 10 LTSB , Във Вин 8  и няколко издания на Вин 10, та дори и във Vista.

А самата актуализация съвсем лесно се деинсталита.

След твоя пост ми стана доста интересно. За новата операционна система няма още финална версия, а пускат актуализации

Снимка:

ScreenShot009.jpg

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

• Автор

Има различни версии /явно на обновление/. Този е версия 5.92.18432.1 

Тук пишат, че е нещо много полезно, но.... след като вече си се инфектирал...

Е не. MRT.exe си го е имало от край време. BASIC инструмент за проверка за някои семейства паразити (доста по-бедна база от на WD, защото е специализиран за някои фамилии само).

И при мен си се качи снощи:

https://support.microsoft.com/en-us/topic/remove-specific-prevalent-malware-with-windows-malicious-software-removal-tool-kb890830-ba51b71f-39cd-cdec-73eb-61979b0661e0

В Winaero Tweaker има опция да се забрани инсталирането на MRT.exe

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Има различни версии /явно на обновление/. Този е версия 5.92.18432.1 

Тук пишат, че е нещо много полезно, но.... след като вече си се инфектирал...

Joss!

Да ти напиша какво е направил този инструмент. Сега го видях, защото исках да сваля един филм.   Изтрил ми е торент клиента, но дали е той или дефендера, не съм сигурен, щото по рано от нощес, дефенрера не му е посягал. Друго визуално за сега не забелязвам. Ако намеря, ще пиша обезателно.

току-що, Kolev71 написа:

Joss!

Да ти напиша какво е направил този инструмент. Сега го видях, защото исках да сваля един филм.   Изтрил ми е торент клиента, но дали е той или дефендера, не съм сигурен, щото по рано от нощес, дефенрера не му е посягал.

Не е от него Стефчо. MRT.exe няма защита в реално време. Стартира се ръчно (освен ако по време на седмичен maitenance планирана задача) не се стартира от Windows за проверка (не съм проверявал), но като цяло не мисля, че той е причината. uTorrent и qbittorrent се засичат от доста време от WD. Виж си лог файловете на антивируса, както и карантината му.

• Автор

Дават го, че самостоятелно се стартира веднъж месечно и каквото прави е във фонов режим... Ако намерел нещо, трябвало уж да пусне съобщение...

Новите версии на уторент може и да ги ловят АВ заради рекламен софтуер, но аз съм с 2.2.1 и него не го пипат за сега.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не е от него Стефчо. MRT.exe няма защита в реално време. Стартира се ръчно (освен ако по време на седмичен maitenance планирана задача) не се стартира от Windows за проверка (не съм проверявал), но като цяло не мисля, че той е причината. uTorrent и qbittorrent се засичат от доста време от WD. Виж си лог файловете на антивируса, както и карантината му.

Гоше благодаря за разяснението, но в карантината на дефендера, за сега няма нищо изтрито. Празна е. Ще проверя по късно и в лог файла. Аз съм с BitTorent

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Дават го, че самостоятелно се стартира веднъж месечно и каквото прави е във фонов режим... Ако намерел нещо, трябвало уж да пусне съобщение...

И да не пусне, може да се провери в лог файла:

C:\WINDOWS\debug\mrt.log

• Автор
преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И да не пусне, може да се провери в лог файла:

C:\WINDOWS\debug\mrt.log

Цитат

Run Mode: Scan Run From Windows Update

В крайна сметка, след като не пази в реално време, има ли нужда да се инсталира е въпроса.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

В крайна сметка, след като не пази в реално време, има ли нужда да се инсталира е въпроса.

Еми има, защото е един вид on-demand скенер и ако гадина е обезвредила WD и никакви програми не тръгват пак си е някаква опция. Но вече е въпрос на лична преценка. Въпросния инструмент е добър срещу някои полиморфни червеи като Sality, Parite и т.н.

• Автор

99,9% изобщо няма да разберат че се е инсталирал и сканира всеки месец. При мен вече е история от system32, и в регистрите има ключ да не се инсталира повече. Това решение взех за себе си.

на 10.08.2021 г. в 18:56, цър-вул написа:

Я си прочети мисълта! Че с нея директно излиташ в Бисерите. 

Некои влизат в бисерите, други и в задника...ти от кои си? За TPM-a става въпрос, ама нали си си цървул, не можа да се сетиш.

Демострираш високо ниво на...простащина? Мое, мое...Човешко е да се греши, просташко е да се повтаря грешката. Знаеш ли колко от четящите, без да са с ментално ниво цър-вул, не са вдянали.
А явно ти си достатъчно тъп да не вденеш разликата между цър-вул и цървул! Ама това си е изцяло твой проблем. Аз мога само да си разместя съдържанието на крачолите.

Единствено при първоначалния оглед забелязах това съобщение, което не ми стана много ясно, но помислих че версията на Edge е по стара и я обнових, но след рестарт, последното отново се появи. При затваряне на съобението, всичко действа много добре .

ScreenShot019.jpg

ScreenShot019.jpg

Единствено, което можах да установя от съобщението, че последното е свързано с новата иконка  "ЧАТ" В самото начало след актуализацията, при клик с десен бутон се отваряха една камара позиции, но след последният рестарт при избор на ЧАТ се получава съобщението от картинката и след това не действа  бутона. При затваряне на съобщението се затваря и първият прозорец на "ЧАТ"

ScreenShot020.jpg

Бонбонче!  Успокой се бре. Аз не плача а само споделям това, което съм забелязъл. Няма нищо страшно за сега. А и чатове-матове - не ползвам. Важното е, че добре върви всичко. Ти си лесен, ами какво ще правим като се появи Белгиеца и като научи за новия Windows.

преди 5 часа, Kolev71 написа:

след това не действа  бутона

Тази сутрин и аз направих актуализацията, но "Чат" бутонът работи пълноценно , конфигурира се и е готов за употреба. Може би разликата се дължи на това, че аз имам ТРМ модул и не ми излизат съобщения, че хардуерът ми не е подходящ.

1.png

2.png

3.png

Намерих проблема, който е в липсата на "WebView2 SDK". Трябва да се обърна към разработчиците, понеже хардуера ми, който се вижда и от снимката по горе е доста стар. За мен това не представлява проблем, защото не ползвам разни чатове. Всичко останало си работи отлично.

@Kolev71 няма как да си сигурен, че хардуера е виновен за провала на WebView2. Няма конкретни изисквания, работи с наличните ти нетфреймове, можеш да го инсталираш от ТУК.

Microsoft Edge (Chromium) WebView2 control enables you to embed HTML, CSS, and JavaScript in your native Win32 C/C++ applications. With the latest browser rendering engine, it can display the web content in the applications.

`Бонбонче мило! Ами нали точно от тук съм се опитвал да го сваля, бе майче? Не пиша ли по български или си го позабравил този език? Стартирвам, минават 4-5 секунди и ми се съобщава на чист български език,че трябва да направя процедурата, която съм описал в горният си пост. За такива като теб, нали знаеш, че аз съм един от хората, които много често показвам със снимков материал, когато обяснявам. Сега да чуем какво ще се произнесеш по въпроса. Ето ти, черно на бяло!

ScreenShot021.jpg

преди 5 минути, Kolev71 написа:

Сега да чуем какво ще се произнесеш по въпроса. Ето ти, черно на бяло!

Да ти имам "виртуалката"! Казвам го иронично! Ще видя какво е положението на този инсталатор под Windows 11 в Неделя, демек до 2 дни!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.