Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 37 минути, Kolev71 написа:

сега на фонетика нямам главни букви и си личи от поста ми.

И на двата езика ли?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 9 минути, цър-вул написа:

И на двата езика ли?

Да. Точно сега забелязах че и на английски няма главни букви. Промени ми се комутацията на езиците. Избира се със спеис и вин и не може да се върне както беше по рано.  - със контрол и шифт. Но ще огледам по подробно ако нещо не съм забелязал.

преди 33 минути, цър-вул написа:

Пробвай първо с премахване на клавиатурата от диспечера на устр.

Settings > Time & Language >Typing >Adv. keyb. settings
Input lang hot keys

Ще го направя както си ми писал, но като че ли открих че няма отметка за Unikod както е прието за целия свят. Промених го и следва задължителен рестарт. Ще ти отговоря, но не искам сега да те притеснявам  по това време.

преди 27 минути, Kolev71 написа:

Ще го направя както си ми писал, но като че ли открих че няма отметка за Unikod както е прието за целия свят. Промених го и следва задължителен рестарт. Ще ти отговоря, но не искам сега да те притеснявам  по това време.

Павка! Оправи се всичко за сега. Пиша от другия комп че този поиска отново рестарт. Както ми препоръча, се оправи .   Стефан    Stefan

• Автор

При моята "никаквоканална" версия до момента няма забележки към функционалност. Единствените ми забележки са към непълния БГ езиков пакет, доста неща си остават на английски.

• Автор
преди 24 минути, цър-вул написа:

Обнови ли го в Магазина?

Не. Сега научавам за такава възможност, никога не съм ползвал магазина. По търсене за "bg language pack" ми вади някакъв платен "FPS-BG" 

Иначе в настройки и екплорер всичко си е кирилизирано.

2.png

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

непълния БГ езиков пакет

Пусни някакъв пример, защото при мен няма подобен проблем-всичко е на български.

111.png

112.png

113.png

114.png

22.png

33.png

• Автор

Рестартирал съм, да. Снимката от магазина също показва, че е на EN. В екплорер, папки, настройки и на повечето места си е на БГ.

3.png

Съмнява ме да не би да иска М$ акаунт, а аз съм с локален.

Иначе, за официално издание на 11 се спрята м. Септември, най-късно Октомври -> Windows 11 октомври 2021 дата на издаване подсеща в документи за поддръжка (bleepingcomputer.com)

преди 28 минути, Joss Bomon написа:

Рестартирал съм, да. Снимката от магазина също показва, че е на EN. В екплорер, папки, настройки и на повечето места си е на БГ.

3.png

Съмнява ме да не би да иска М$ акаунт, а аз съм с локален

Ама това не е Win, а приложение, което по принцип вече трябва да е в магазина...

преди 17 минути, adersa написа:

То не остана :)

Много нужен и на време коментар... 

преди 32 минути, Joss Bomon написа:

Приложение от магазина за прозрачна лента на задачите:

https://winaero.com/the-list-of-winaero-tweaker-features/#Increase_Taskbar_Transparency_Level

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

При мен това не работи, както и фитката с регистрите, но пък с апа от клипчето става напълно прозрачен.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

3.png

Съмнява ме да не би да иска М$ акаунт, а аз съм с локален.

Не е от акаунта. И аз съм с локален. Даже и не бях разбрал, че са го преместили в магазина, ама при мен изглежда нормално:

Spoiler

y4m4vVeEboRPNz88OzFYS-XjC7tKQEJjMye4V1e3

При мен контролния панел не е напълно преведен, ама за него ми е все тая, че му е време да го махат вече. Новият дизайн на настройките ми харесва. Старият в 10-ката ми беше грозен и няма да ми липсва.

Spoiler

y4mfHjmzBUXCINPQuBva8XAPHHsBDOwghabqdOMN

ПС: Българският пакет уж е обновен и преди малко рестартирах компютъра.

• Автор
преди 45 минути, саби написа:

При мен контролния панел не е напълно преведен, ама за него ми е все тая, че му е време да го махат вече. Новият дизайн на настройките ми харесва. Старият в 10-ката ми беше грозен и няма да ми липсва.

В панела е наред

4.png

• Автор
току-що, цър-вул написа:

Много се впечатлявате за продукт в тестова версия!

Да бе. А и не се знае преводачите на каква основа са превеждали... :writealetter:

преди 21 часа, цър-вул написа:

Ами с изключен дефендер си - след натискане на Dismiss не изчезва ли?

Аз пък натисках Turn on бутона. Мислех че Dismiss означава, че отхвърлям тая забележка (информация, че ми е изключен).

П.П. Днес пък не се появи удивителната. А снощи пак бях натиснал Turn on.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.