Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

Да ти имам "виртуалката"! Казвам го иронично! Ще видя какво е положението на този инсталатор под Windows 11 в Неделя, демек до 2 дни!

Макар и "иронично" аз не се занимавам с "виртуалки".Те са за млади момчета, като теб. И аз го казвам иронично. Ако откриеш нещо, все пак напиши 2-3 реда. Темата е за това и е добре, че я има.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

• Автор

Да видим до финала още колко дивотии ще наблъскат, вместо да си стоят в магазина и ако на някой му трябва, тогава да си инсталира. Ето затова харесвам изчистените версии като LTSC.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

LTSC

Цитат

It is important to point out the caveat that the Windows 11 LTSC build will not arrive for three years, at least, and changes could occur between known and then. I interpret this to mean that it is expected Windows 11 will have an LTSC branch but nothing is final until the product actually ships.

https://www.petri.com/microsoft-confirms-windows-11-will-have-ltsc-branch

• Автор

Точно защото въпросните версии е необходимо да са категорично безпроблемни и изпитани, никой за никъде не бърза. Не виждам 11 да дава нещо в повече, та да се явява някаква необходимост.

LTSC винаги им е била трън в очите, основно заради възможностите за контрол /относителен/ на телеметрията. 

Днес  обнових до 22000.132. Мина бързо и без проблеми.

Интересно е че след това ми предложи и KB890830 за който писахте по-напред в темата. Бях забравил точно кой е номера и направо дадох да го инсталира. Тръгна уж да го сваля, въртя-въртя известно време и след това се отказа и не го свали и инсталира. Може би да са се отказали от него, не зная.

Не следя Win11 какво се води - алфа, бета, но досега вече 2-3 месеца ли станаха го ползвам и то за основна ОС и няма проблеми, което е за учудване за тестова версия.

Под проблеми разбирам замръзвания, сини или зелени екрани, крашване и др. подобни. Че е изчезнала някоя икона или се е разместило нещо по екрана не го имам за проблем. :)

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Точно защото въпросните версии е необходимо да са категорично безпроблемни и изпитани

Това на мен ли го обясняваш? 😎

преди 1 час, Joss Bomon написа:

възможностите за контрол /относителен/ на телеметрията

'ми, във всички версии мое се контролира...

• Автор
преди 2 часа, vpvelev написа:

и няма проблеми

Какви проблеми, различни от на Windows 10, очакваш от същия, но в "нови дрешки" ? 

Възстановяване на старото контекстно меню:
https://gadgetstouse.com/blog/2021/07/16/get-the-old-right-click-context-menu-on-windows-11/

Spoiler

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\586118283]
"EnabledState"=dword:00000001
"EnabledStateOptions"=dword:00000001
"Variant"=dword:00000000
"VariantPayload"=dword:00000000
"VariantPayloadKind"=dword:0000000

Или от прикачения файл

Legacy Context Menu.reg

Рестарт на Windows Explorer. Ако не сработи - рестарт на Windows.

• Автор
преди 3 часа, цър-вул написа:

Възстановяване на старото контекстно меню:
https://gadgetstouse.com/blog/2021/07/16/get-the-old-right-click-context-menu-on-windows-11/

Покажи скритото съдържание

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\586118283]
"EnabledState"=dword:00000001
"EnabledStateOptions"=dword:00000001
"Variant"=dword:00000000
"VariantPayload"=dword:00000000
"VariantPayloadKind"=dword:0000000

Или от прикачения файл

Legacy Context Menu.reg 297 B · 0 изтегляния

Рестарт на Windows Explorer. Ако не сработи - рестарт на Windows.

Дедо, ще ти дърпаме ушите... 

Цитат

Актуализация (17 юли): 

Тя вече не работи след инсталиране на актуализацията на Windows 11 Insider 22000.71. 

Microsoft блокира начините за получаване на старото контекстно меню.

Здравейте хубави момчета!  Както писах по горе, при  новата актуализация с появата на "ЧАТ" и  'Microsoft Teams""  имах проблем(което за мен не беше важно) но днес седнах и с малко повече четене тук-там всичко се разреши. При подобни съобщения от посочения по горе характер излиза, че не е основно по старият хардуер, а версията  на  "WebView2 SDK".Аз бях теглил най новата, както и Бонбончето е посочил, но се указа,че при инсайдърска версия на Win 11,  имало и такава, която трябва да се инсталира. Направих го и всичко тръгна отлично. Забележката от сайта, от който съм теглил "WebView2 SDK" беше че Microsoft  Edge трябва да е минимална версия 86.0. За сега всичко върви много добре и очаквам и в бъдеще да е така. Постът ми беше само с информативен характер, за тези, които се интересуват. Файлът  който съм свалил  "WebView2 SDK" и две три снимки за визуализация.

ScreenShot024.jpg

ScreenShot022.jpg

ScreenShot023.jpg

MicrosoftEdgeSetupDev.exe

Приятелю @Kolev71, аз направих теста още вчера, в същият ден когато обявих, че това ще се случи по-нататък, върху инсайдърската версия Windows 11, но забравих да спомена резултата тук! А той е успешна инсталация! Докато ти твърдеше, че ти показва несъвместимост. И защо въобще споменаваш "инсайдърска версия на Windows 11" като той си е изцяло по инсайдърска програма проект?!?!?!? В резултат не можах да те поправя навреме и виждам, че си ме изпреварил и то по някаква случайност. Идеята ми беше да натиснеш падащото меню и да смениш от arm64 на x64 и да инсталираш! Вместо това си свалил ARM64 - затова имаш забележката за несъвместимост. Просто защо не си призна да кажеш, че си сбъркал инсталацията?! С нищо не помогна при тези недомлъвки! На всичко отгоре си започнал да инсталираш Edge като външен браузър, което не е необходимо! С тази инсталация дефакто са ти добавили някоя добавка, която ти преди това не си успял да инсталираш в интегрирания браузър! Омазал си нещата. Признай!

преди 1 час, Бонбон с катран! написа:

Приятелю @Kolev71, аз направих теста още вчера, в същият ден когато обявих, че това ще се случи по-нататък, върху инсайдърската версия Windows 11, но забравих да спомена резултата тук! А той е успешна инсталация! Докато ти твърдеше, че ти показва несъвместимост. И защо въобще споменаваш "инсайдърска версия на Windows 11" като той си е изцяло по инсайдърска програма проект?!?!?!? В резултат не можах да те поправя навреме и виждам, че си ме изпреварил и то по някаква случайност. Идеята ми беше да натиснеш падащото меню и да смениш от arm64 на x64 и да инсталираш! Вместо това си свалил ARM64 - затова имаш забележката за несъвместимост. Просто защо не си призна да кажеш, че си сбъркал инсталацията?! С нищо не помогна при тези недомлъвки! На всичко отгоре си започнал да инсталираш Edge като външен браузър, което не е необходимо! С тази инсталация дефакто са ти добавили някоя добавка, която ти преди това не си успял да инсталираш в интегрирания браузър! Омазал си нещата. Признай!

Бонбончо!  Линка, който ми даде беше вчера вечерта. По долу ще ти пусна снимка, но не за оправдание и признание. Аз изтеглих от дясната страна версия 93  и нещо. Има на снимката точната дата. Този линк и аз го намерих вчера. Сам  виждаш че е в RAR формат и с обем над 100 мегабайта. Има го 2 пъти на снимката  - на единия има това накрая (1) По датата ще определиш кой е от теб, кой от мен.  Нищо не съм омазал, защото ИЗРИЧНО съм написал по горе, че след Старт на инсталацията, след около 3-4 секунди получавам това съобщение и всичко спира. Сега, от същата снимка обърни внимание че двата най долни файла са с различно наименование. Това трябва да ти говори поне от малко че са теглени от две различни места. Виж им и датата на изтегляне.  Ако беше ми споменал в по горният си пост от линка кой от двата да изтегля  от ляво или от дясно, щях да ти се извиня, както искаш. Иначе и двата файла , които ми трябват са еднакви, но след като прочетох от "моя линк" че трябва да избера инсайдърска версия. Има и посочена снимка в горният ми пост. Та не ми стана ясно какво е това, което трябва да си призная пред аудиторията - че даденият от теб линк е лично твой и всеки, който ще го ползва трябва да вземе лично разрешение от Бонбончето?  Нали тук, в тази тема и изобщо във форума всичко е на добри начала и би било редно да си помагаме а не да си признаваме, по твоята логика. Аз на толкова много хора съм помогнал през тези 18 години, че ти хабер си нямаш. Всеки един от тях, трябва ли да ми се извинява? Както и аз на много от вас, че с удоволствие ми помагате в даден момент. Ако те устройва някакво извинение, ето го: Бонбончо, извинявам се! Ти си го намерил и само е трябвало да напишеш още две три думи както прави дядо ти Стефан винаги, а не да цвилиш във форума. Дано си доволен. Доживях да чуя, че някакъв малчуган на 35 години иска извинение за това, че хората плагиатствали над "откритията" му. Ти си първият тук и може би ще си и последният, който е поискал такова извинение. По твоята логика излиза, че аз съм толкова задължен на Цър-вул, че трябва ако тръгна към Русе от Търново да вървя легнал, по нос и да ближа асфалка на всеки километър! А това, че ме наричаш приятел е добре и ме радва. Аз всички ви реално приемам за приятели(забележи, че не е написано в кавички), независимо и тогава, когато за нещо сме се скарали. Момче! Научи се на уважение, както се полага , а не както ти се иска на теб. За да имаш нещо, най важното условие   е това, че трябва и да си дал вече своето уважение. С най добри пожелания от мен за приятни почивни дни на ТЕБ и Всички останали, в темата.  Ето ти и обещаната снимка. Ако си шпец в разследването веднага ще забележиш всяка разлика от моите и "твоите" тегления от мен:

IMG_20210814_213605.jpg

Значи какво излиза дефакто? Никога не си го инсталирал, а ако си правил опит да го инсталираш си го правил върху инструмент за разработчици. :cheers:

Накрая си употребил онлайн инсталатора, който е внесъл необходимата версия за твоя процесор!

webview2-page.png

Погледни в по горният ми пост. Там със стрелка съм посочил от къде съм го свалил  "Канал на Dev"",като съм се ръководел от написаното. Има ли нещо неясно?

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Погледни в по горният ми пост. Там със стрелка съм посочил от къде съм го свалил  "Канал на Dev"",като съм се ръководел от написаното. Има ли нещо неясно?

Аха. Ясно. Не си задал на Edge конфигурация за обновяване или за някаква негова надстройка. С което до този момент е бил спънат във функциите си, тъй като не се е обновил! Дефакто няма нужда от допълнителни инсталации! Peace! :wors:

преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

Аха. Ясно. Не си задал на Edge конфигурация за обновяване или за някаква негова надстройка. С което до този момент е бил спънат във функциите си, тъй като не се е обновил! Дефакто няма нужда от допълнителни инсталации! Peace! :wors:

ТОЧНО,ТАКА!!!

на 20.07.2021 г. в 13:37, Тамболианеца написа:

Излязло е preview на DirectStorage за Windows 11:
https://devblogs.microsoft.com/directx/directstorage-developer-preview-now-available/ 

Microsoft is committed to ensuring that when game developers adopt a new API, they can reach as many gamers as possible. As such, games built against the DirectStorage SDK will be compatible with Windows 10, version 1909 and up; the same as the DirectX 12 Agility SDK

This means that any game built on DirectStorage will benefit from the new programming model and GPU decompression technology on Windows 10, version 1909 and up.

With the Agility SDK model, the DirectX team fixes this problem by allowing any application to light up newer DirectX 12 functionality than what’s on a given OS

Сега да видим Wine/Proton ултрасите как ще се справят да емулират чисто новите игри оттук-натам.
Разправях им аз, че сменят ли си Майкрософт API-тата за игри - Wine/Proton-ците ще увиснат кат сополи на стена. 
Та Wine емулацията в момента покрива  80-85% от стария API модел, а сега с новия - май оттекоха за дълго време.

Добре е да се добави и това: (ако не е споменато, макар че уж потърсих с търсачката):

On Windows 11, if you want to use DirectStorage, and you have a compatible graphics card, you will need to uninstall the Samsung NVMe driver:
DirectStorage requires an NVMe SSD to store and run games that use the "Standard NVM Express Controller" driver and a DirectX12 GPU with Shader Model 6.0 support.

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11-specifications#primaryR3

То и без това с драйвера на MS поне при мен 970 Evo Plus изкарва по-добри резултати, отколкото с драйвера на Samsung. А като гледам вече за 980 няма и драйвери.

На доста места казват, че уж давал прираст в производителността, на други, че разликите били нищожни, а на трети, че дори свалял производителността:

Цитат

The Samsung drivers actually reduce the power thus making the drive more power efficient. (Slower). In a desktop where this would be installed power is not an issue. Use the Microsoft driver and get the most out of the drive. I do not know why they did this. Can anyone elaborate?

https://forums.tomshardware.com/threads/samsung-960-evo-upgrading-from-microsoft-to-samsung-nvme-driver-slowed-performance.3131143/#post-20802705

Предполагам, че времето ще покаже, но при мен определено скочиха резултатите с CrystalDiskMark с MS драйвера. Странно, но факт.
преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То и без това с драйвера на MS поне при мен 970 Evo Plus изкарва по-добри резултати, отколкото с драйвера на Samsung.

За друго устройство (USB 3.0 контролер) имам подобна ситуация - с M$ драйвъра изкарва по-висока производителност от тази с драйвър на производителя на хардуера.

преди 6 минути, цър-вул написа:

За друго устройство (USB 3.0 контролер) имам подобна ситуация - с M$ драйвъра изкарва по-висока производителност от тази с драйвър на производителя на хардуера.

Странно е наистина. Винаги съм бил привърженик на специализираните драйвери като цяло, но като видях, че скоростта на писане е 880-1000 MB/S с Samsung Express 3.3 и 2600-2800 MB/S със стандартния на MS и направо се втрещих. И това в продължение на няколко дни тестване през различни части на деня (демек random). Т.е. не е било плод на някаква случайност или съвпадение. Не, че пак са близки до максималната, която трябва да е 3200 MB/S за писане, но все пак разликата бе огромна. Иначе скоростта на четене си беше една и съща и с двата драйвера и винаги максималната възможна (3500 MB/S).

Май вече само за определени устройства (звукови карти, скенери/камери, някои марки принтери) трябва да е валидно правилото за фирмените драйвъри.
Т.е. ако при инсталирането на Windows устройствата работят коректно, не пипаш...
А и ненапразно M$ поддържат голяма база с драйвъри на производители. Явно за устройствата, които не работят или не работят коректно с универсалните драйвъри.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.