Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

На мен ми се е случвала подобна ситуация но с флашки най-вече. Уиндоус не желае да ги форматира и показва съобщение за грешка. С Линукс няма проблем трия форматирам и работят след това. Може и тук да се опита с някое Линукс дистро да се форматира въпросното SSD.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

• Автор
на 6.09.2021 г. в 14:57, NEVADA написа:

ХДДто е съвсем ново, расово (WD Blue), не мога да допусна , че се е развалило.

По номера с който се инициализира в диспечера на устройствата, диска би трябвало да е ЗЕЛЕН, а не син!

wdc wds120g2g0a-00jh30 – Google Търсене

Не разбрах дали го включваш през SATA порт или през контролер с USB /кутия за външен диск/?

Нещо при мен ентусиазмът с Windows 11 забуксува.
На първо място от MS окончателно ми отрязаха процесора от списъка за ъпгрейд. Според MS разговорите им с AMD били конструктивни и единодушно двете страни решили да не включват поддръжката на 1ва генерация AMD Ryzen.
Следващото е пък промяната в графика на MS и отлагането за включване на Андорид фреймурка за релийза на 5-ти октомври. Макар и разбираемо поради липса на време, все пак разочароващо.
От  итеракция с W11 инсталиран на джелезо пък се натресох на фрапиращи и затормозяващи лагове във VR в сравнение с W10, регресия в производителност. Може и да е от неоптимизирани и/или фрашкани с дебуг API-та в разработката в момента, не ми се занимава да разследвам или фиксвам, просто го отчитам като факт.
Междувременно и друг основен мой гейм не ми върви въобще с W11, а новият сезон за него започна, та се наложи да се върна на W10 от партишън бекъп.
На последно място, няма все още игри компилирани към DirectStorage, платформата на MS я има, но за производителите на игри ще им трябва технологично време - месеци, за да настроят и компилират игрите си с новите API-та.
Единствено останах впечатлен от WSL2g, своево-рода Терминаторът на Линукс десктопа.
След последните реорганизации в девелопмента на W11 си инсталирах DEV канала във виртуалка, и май нещата доста започват да се различават като развитие спрямо Бетата.
Явно октомврийската версия на W11 ще е много, много постна и  май не си заслужава ъпгрейда в моя случай на таргет ползване, даже и да имам джелезото за ъпгрейд.

:offtopic_s:

на 7.09.2021 г. в 17:27, vpvelev написа:

Ей, не се научихте да режете линковете...

https://www.google.com/search?q=wd+blue+external+hdd

преди 1 минута, цър-вул написа:

:offtopic_s:

https://www.google.com/search?q=wd+blue+external+hdd

Аз винаги ги режа! Навсякъде! Даже копирам и кирилицата! Значи поста трябва да ти е:
"Ей, не се научи да режиш линковете..."
Бъди точен.

Не е само той...затова е мн.ч. ;) 

преди 30 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Бъди точен.

Я си сменяй ника, ве! Само осираш пейзажа!

преди 30 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Аз винаги

наш колко торби сол тре да излизешш, докато стигнеш нивото на оригинала? И де тий баджът HJT?
Мош сал да си мечташ...Ама, ей тъй - преоблекъл се Илия, пък пак в тия.

преди 35 минути, цър-вул написа:

Защото исках да е на "Изображения".

преди 1 час, цър-вул написа:

Много размораване от там copy-paste(notepad)-edit-cut

По-скоро хабене на ресурси - да се генерират и да се регистрират връзки към някакъв адрес. Тъпо е да се записват някъде си.

на 7.09.2021 г. в 16:54, Joss Bomon написа:

диска би трябвало да е ЗЕЛЕН, а не син!

Много интересно? Със софтуера на фирмата няма такова нещо!

21.PNG

Да попитам сега win7 чете ли диска

преди 1 час, ninov написа:

Да попитам сега win7 чете ли диска

Чете и записва, току-що прехвърлих от него серии от Хавай 5-0 (сума гигабайти), и нещо повече-всички програми, които ползвам, а те не са никак малко, работят безупречно със 7. 

Като че ли от Win 7, Mikrosoft не са правили нищо по добро до сега. Това разбира се е мое мнение, но се указа, че и LTSC и LTSB са на същото ниво. Абсолютно никакъв проблем с тях през последните 3 -4 години. Win11 на "учебния " компютър почна да ми прави  почти постоянни магарии с комутацията на език - английски -  български (традиционна фонетика). На ден по 20 пъти си добавя и български(машинопис) и ми променя комутацията от Ctrl+Shift на  @+ Space и не мога да го оправя.  От вчера и новата 11-ка почна да ми прави същия проблем, абсолютно по същия начин. Не мога да разбера на какво се дължи това, след като нищо ново не съм инсталирал и по двата компютъра, освен обновяванията на 2,3 програми и един два браузъра. Ще изчакам все пак до 5-ти другия месец и ако продължи да прави такива мурафети, изтривам 11-ката и си качвам LTSC (B)че така ми е мирна главата. Ще ме е яд само за едно. Микрософт ми признават цифровия лиценз и за двете 11-ки на двата компютъра. Постът ми беше информативен и не търся помощ от никого, а Микрософт ако искат да почват и Win 30, все ми е едно за тях. Този пост го пиша в продължение на почти 30 минути, като 4 или 5 пъти ми смена комутацията в неопределено време и се налага да го оправям постоянно.

преди 2 часа, NEVADA написа:

Чете и записва, току-що прехвърлих от него серии от Хавай 5-0 (сума гигабайти), и нещо повече-всички програми, които ползвам, а те не са никак малко, работят безупречно със 7. 

Точно от времето на Windows 7 имам един компакт диск с пълна колекция от драйвъри, с който диск където и да седна и задам на драйвърите с въпросителни да се обновят от него, всичко се инсталира коректно. Трябва да се разровя да го намеря, сложил съм му надпис "Universal Driver", може да ти спусна ISO файла за да видиш дали ще ти върши работата. Но първо деинсталирай PCI Simple Communication Controller, рестартирай компютър и след това му дай да се обновява от този диск. Ако имаш оптично устройство разбира се или да маунтнеш образа. Щом ти е толкова стар компютъра, вероятно трябва да го имаш. Желаеш ли ISO файла?

Всъщност, намирам го в тракера, но:

Последен сийдър: Последно активен 278d 15:55:02
Информация: Сваляния на банана:  19222 пъти
Пиъри 0 сийдър(и), 1 лийчър(и) = 1 пиър(и) общо

За съжаление няма да е същия хеш, защото ще прекомпилирам от мой DVD диск.

преди 1 час, B-boy/StyLе/ написа:

Щом ти е толкова стар компютъра

Никъде не съм казал това(виж прикачения файл).Това го купих веднага след компютъра. Много си любезен и още толкова полезен, но понеже с програмката на нашия познат направих чудесно извличане на всички драйвери (за което му благодаря), няма да е нужен  исо файла, който предлагаш. 

преди 1 час, Kolev71 написа:

компютър почна да ми прави  почти постоянни магарии

Аз вече форматирах ССДто с 11 , омръзна ми да се разправям с капризите му, не може да работи с външен диск, не може да работи с оригиналния софтуер на скенера, аман от кумулативни актуализации (съдържанието на които в повечето случаи изобщо не ни засяга)... До скоро бях убеден поддръжник на 10 и 11, но нещата се променят, с тях и моето отношение. За моите нужди седмицата е чудесна, всичко работи отлично, няма нови версии и разваляне на какво ли не- за сега нещата остават така.

Продуктов ключ 2017_cr.jpg

Като че ли ще станем двама, но аз си оставам ТВЪРДО на  LTSC.

А предложението на  "Млечко"  "Бонбон с катран" , спокойно можеш да го прескочиш.

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Като че ли ще станем двама, но аз си оставам ТВЪРДО на  LTSC.

Аз го имам отдавна на другия компютър, заедно с 8.1 и също съм много доволен.

преди 1 час, B-boy/StyLе/ написа:

Но първо деинсталирай PCI Simple Communication Controller, рестартирай компютър и след това му дай да се обновява от този диск.

Хайде няма нужда, особено след като проблема е решен!

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Хайде

Стига да знам как, ще ти изпратя поне едно шише домашна...

преди 1 час, Kolev71 написа:

Като че ли от Win 7, Mikrosoft не са правили нищо по добро до сега. Това разбира се е мое мнение, но се указа, че и LTSC и LTSB са на същото ниво. Абсолютно никакъв проблем с тях през последните 3 -4 години. Win11 на "учебния " компютър почна да ми прави  почти постоянни магарии с комутацията на език - английски -  български (традиционна фонетика). На ден по 20 пъти си добавя и български(машинопис) и ми променя комутацията от Ctrl+Shift на  @+ Space и не мога да го оправя.  От вчера и новата 11-ка почна да ми прави същия проблем, абсолютно по същия начин. Не мога да разбера на какво се дължи това, след като нищо ново не съм инсталирал и по двата компютъра, освен обновяванията на 2,3 програми и един два браузъра. Ще изчакам все пак до 5-ти другия месец и ако продължи да прави такива мурафети, изтривам 11-ката и си качвам LTSC (B)че така ми е мирна главата. Ще ме е яд само за едно. Микрософт ми признават цифровия лиценз и за двете 11-ки на двата компютъра. Постът ми беше информативен и не търся помощ от никого, а Микрософт ако искат да почват и Win 30, все ми е едно за тях. Този пост го пиша в продължение на почти 30 минути, като 4 или 5 пъти ми смена комутацията в неопределено време и се налага да го оправям постоянно.

При мен не съм забелязал подобни проблеми. Коя английска подредба използваш? Аз съм с американската - чиста "US" без допълнителни букви към нея. Аз не съм сменял бутоните за смяна на езика и преминавам от английски на фонетика използвайки Alt + Shift, но при мен са само тези двете подредби. Нямам друга българска като БДС.

Избягвай да използваш international (международната) подредба, освен ако не пишеш на немски примерно, с разните им там "е"-та с ударение и "о"-та с точки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.