Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хард диск Помощ!

Featured Replies

Здравейте приятели! Имам следния проблем и то голям проблем за мене и ще се радвам някой да ми помогне.
Аз съм видео оператор и снимам сватби миналата година имах доста материал прехвърлен на един външен хард диск ( с 7 сватби вътре) и тока спря, след което дойде и така диска получи токов удар и спря да работи. Питал съм къде ли не и решение няма изпратих го в София при един "майстор" и вече 17 месеца никакъв разултат няма звъня му не ми вдига "майстора" от 17 месеца все ме отлага и така стигнахме до увода да ми го върне обратно. До тук ок, но през това време много хора ми звънят и питат какво става с видеата им немога да им обясня, че "майстора" не е никакъв майстор. Та искам да питам някой дали би могъл да го оправи проблема ще се радвам много и ще платя доволно само да ми изкарат информацията поже и на друг диск или флашка ако ще и на плоча само да се сдобия с инфото. Аз съм от шуменския край оставям си телефонния номер ако някой има идея как се подхожда в случая да ми звънне 089 615 06 04 благодаря ви предварително

преди 1 час, Мустафа написа:

Здравейте приятели! Имам следния проблем и то голям проблем за мене и ще се радвам някой да ми помогне.
Аз съм видео оператор и снимам сватби миналата година имах доста материал прехвърлен на един външен хард диск ( с 7 сватби вътре) и тока спря, след което дойде и така диска получи токов удар и спря да работи. Питал съм къде ли не и решение няма изпратих го в София при един "майстор" и вече 17 месеца никакъв разултат няма звъня му не ми вдига "майстора" от 17 месеца все ме отлага и така стигнахме до увода да ми го върне обратно. До тук ок, но през това време много хора ми звънят и питат какво става с видеата им немога да им обясня, че "майстора" не е никакъв майстор. Та искам да питам някой дали би могъл да го оправи проблема ще се радвам много и ще платя доволно само да ми изкарат информацията поже и на друг диск или флашка ако ще и на плоча само да се сдобия с инфото. Аз съм от шуменския край оставям си телефонния номер ако някой има идея как се подхожда в случая да ми звънне 089 615 06 04 благодаря ви предварително

Здравей!

Аз не съм сигурен дали ще можеш да си върнеш диска при това чакане от 17 месеца, камо ли някой да възтанови информацията от него. Наистина има такива фирми, които се занимават с такава дейност на много високо ниво, но дали дискът ти след тези 17 месеца ше е запазен в състоянието, в което си го предоставил на "майстора" ще е съшото, когато е бил при теб. Цените за възтановяване както ти написах са доста високи и при неправилни действия от страна на "майстора" хората може и да не успеят въобще да го възтановят за което ти отново ще трябва да си плащаш за техния труд.

Човек, който се занимава с такава дейност като теб (снимане и обработка, на сватби) трябва съвсем отговорно да е оборудван със всички елементи за това. Снимаш определена сватба. Тя свършва по някое време и се пребираш в къщи. Заснетия материал от теб веднага го прехвърляш на друг диск със голям обем с което си гарантираш, че вече имам едно копие от сватбата, дори оригиналът ти да си го похитил. Хората са написали по книгите, че пари се изкарват със акъл. Сега се оборудваш със нов диск който ще ти е основен и със още един, който си стои в къщи, в гардероба и не се пипа от никой, освем теб. В него си събираш цялата информация, подредена по папки и дати, за да можеш да си намираш всичко, което ти трябва за момент. Няма да ти пиша по вече, защото я ме послушаш, я не, така, че само думите ми ще си останат напразни, както много от вас постъпвате. Ето ти линк, на който можеш да се надяваш за помощ. Предварително трябва да си с диска в компанията,за да можеш да узнаеш, дали ще успеят да ти свършат работа тези, които ще ти поемат поръчката. Разгледай сайта и си направи хубаво сметката, за да не стане така, че нещо не си разбрал. Пожелавам ти успех и всяка ценна информация, която особено ще ти данесе финикийски знаци, я копираш на две, три отделни места. Така правят - умните хора и затова изкарват пари.

https://datarecovery.bg/hdd-recovery/

Никога не се държи ценна информация само на един хард диск. Винаги поне на 2 места. Задължително носиш хард диска в специализирана фирма, но имай в предвид, че дори и те могат да не ти помогнат. Не се знае "прекрасният майстор" какво е правил с диска. А и не знам ти пък що си го чакал 17 месеца. 

Ти си за гинес направо с този период от чакане бре:hush:

Както вече по-горе ти казаха ако все пак успееш да се сдобиеш с диска ти отново - обърни се към фирми или човек за възстановяване на данни, според мен това ти е единствения шанс.

Да добавя към казаното - подсигуряването трябва да става още при самото снимане. Ако не снимаш за пръв път, най-вероятно ще имаш камера с втори слот за карта памет, и на двете да се записва паралелно още докато снимаш. Така си подсигурен на още едно ниво - т.е. или ако едната карта направи фал, или пък ако всичко с картите е наред, но после побързаш да изтриеш нещо от едната. От там нататък при сваляне на компютър първо се уверяваш, че всичко се е копирало правилно (за предпочитане на поне две места - например на компютъра + облак/NAS/втори компютър), и чак тогава освобождаваш картите за следващо снимане.

преди 5 минути, killchain написа:

Да добавя към казаното - подсигуряването трябва да става още при самото снимане. Ако не снимаш за пръв път, най-вероятно ще имаш камера с втори слот за карта памет, и на двете да се записва паралелно още докато снимаш. Така си подсигурен на още едно ниво - т.е. или ако едната карта направи фал, или пък ако всичко с картите е наред, но после побързаш да изтриеш нещо от едната. От там нататък при сваляне на компютър първо се уверяваш, че всичко се е копирало правилно (за предпочитане на поне две места - например на компютъра + облак/NAS/втори компютър), и чак тогава освобождаваш картите за следващо снимане.

По време на сватба или каквото и да е тържество винаги трябва да има поне 2 оператора, които да снимат. Така дори и да стане фал поне едната камера ще направи нужното.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

По време на сватба или каквото и да е тържество винаги трябва да има поне 2 оператора, които да снимат. Така дори и да стане фал поне едната камера ще направи нужното.

Не е съвсем така и не бих разчитал на това. Обикновено когато са двама оператори, единият прави снимки, другият - видео.

А може би трябва да започнем от това, че ако са двама оператори, значи си платил за услугите на двама, и е несериозно после да получиш работата само на един.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

преди 3 минути, killchain написа:

Не е съвсем така и не бих разчитал на това. Обикновено когато са двама оператори, единият прави снимки, другият - видео.

Всеки има право на предпочитание и избор. Не всеки може да знае как се работи с облаци и НАС системи. Но пък 2 камери вършат перфектна работа. Да не говорим, че дефектиране на устройство  по-време на самото тържество е рядко явление.

преди 58 минути, Емил Костов написа:

Не всеки може да знае как се работи с облаци и НАС системи

Един чудесен коментар от теб браво :) Аз от скоро  ползвам гоогъл драйфа и ми допада за сега .

преди 9 минути, adersa написа:

Един чудесен коментар от теб браво :) Аз от скоро  ползвам гоогъл драйфа и ми допада за сега .

Не казвам, че не може или че няма начин. Но ако искаш си направи проба. Отиди на сватбата на твой познат или приятел и питай човекът който снима за НАС и за облачни системи. Иначе това, което каза KillChain е доста добро като решение и аз не го отричам.

Благодаря ви за отзоваването и съветите. Случаят беше станал миналата година когато работех с един колега а издънката я направи той, но клиентите познават мене. Вече снимам самостоятелно и до сега не съм имал проблеми с информацията щото винаги си ги копирам на 2 диска, единият е външен. Та свързах се с фирмата която чакам вече от 17 месеца и днеска ми пращат обратно диска чрез куриер въпросната фирма е https://itemav.com/, след което се свързах https://datarecovery.bg/ от там ми обясниха, че двете фирми се познават и ако единият до сега не е направил нищо едва ли другият ще успее, но ще се свържат един с друг за да изяснят проблема и така ще ми се обадят дали да им го пращам или не. В краен случай мисля да  го пращам в чужбина ( Турция), но за сега ще почакам. 

преди 2 минути, mustafa bilgin написа:

Благодаря ви за отзоваването и съветите. Случаят беше станал миналата година когато работех с един колега а издънката я направи той, но клиентите познават мене. Вече снимам самостоятелно и до сега не съм имал проблеми с информацията щото винаги си ги копирам на 2 диска, единият е външен. Та свързах се с фирмата която чакам вече от 17 месеца и днеска ми пращат обратно диска чрез куриер въпросната фирма е https://itemav.com/, след което се свързах https://datarecovery.bg/ от там ми обясниха, че двете фирми се познават и ако единият до сега не е направил нищо едва ли другият ще успее, но ще се свържат един с друг за да изяснят проблема и така ще ми се обадят дали да им го пращам или не. В краен случай мисля да  го пращам в чужбина ( Турция), но за сега ще почакам. 

Където и да го пратиш има голяма вероятност нищо да не се спаси. Всяко една процедура върхи тоя диск намалява главоломно шансовете за възстановяване на каквото и да било.

преди 2 часа, mustafa bilgin написа:

Не съм имам лично вземане-даване с ИТЕМА-В, но от това, което чета, ако те не успеят да помогнат, най-вероятно никой друг няма да успее.

на 18.06.2021 г. в 17:43, Емил Костов написа:

Зависи как са се разбрали да снимат. Ако всеки снима за себе си тогава, да, но ако единия държи само общия план, а другия близкия с цел синхронно снимане и смесване на плановете при монтажа, после при монтаж само с една камера и един план няма да се получи като хората (ще се "бият" плановете). Да, хората ще имат нещо си за спомен, но не и нещо качествено.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Зависи как са се разбрали да снимат. Ако всеки снима за себе си тогава, да, но ако единия държи само общия план, а другия близкия с цел синхронно снимане и смесване на плановете при монтажа, после при монтаж само с една камера и един план няма да се получи като хората (ще се "бият" плановете). Да, хората ще имат нещо си за спомен, но не и нещо качествено.

Естествено! Никога не съм оспорвал това нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.