Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатик hisense проблем с изключването

Featured Replies

Когато направи зададената температура не се изключва изобщо така ли трябва да бъде работи цял ден без да се изключи

Някой ако има такъв климатик ще се радвам да ми помогне 

Пробвай с нещо като игла да натиснеш бутона reset на дистанционното на климатика и виж как е след това.

• Автор
преди 4 минути, цър-вул написа:

А като достигне температура оборотите падат ли?

Не, работи по един и същ начин . Незнам от режимите някакви настройки ли какво ... сякаш нещо  ее таман

Точен модел? След като достигне зададената температура продължава ли да охлажда? Температурата спада ли? Компресора на външното тяло чува ли се да изключва? Въздуха, който излиза, студен ли е или просто върти въздуха в стаята? Моя инвертор Gree работи по същия начин - задавам му например 23 градуса, след като я достигне продължава да върти турбината, но не охлажда, след известно време, като се стопли, започва пак да духа студено. По същия начин работи и при отопление. Ако му оставиш вентилатора на автоматичен режим, ще го усилва и намалява според температурата.

• Автор
преди 5 минути, S197 написа:

Пробвай с нещо като игла да натиснеш бутона reset на дистанционното на климатика и виж как е след това.

А къде е това ресет не го виждам никъде 

• Автор

Примерно цял ден работи днес и нищо духа само студено на 25 и става кучан в стаята компресора си работи имам го от 20 дни

16254279966175484179697621039328.jpg

Термометър имаш ли, дистанционното и/или самия климатик трябва да имат някакъв термометър за стайната температура, на който да виждаш текущите градуси. Каква е най-ниската температура, която си отчел, при зададени 25 градуса? И на мен понякога ми става студено като задам 25 градуса, още повече като съм гол в стаята (в смисъл без тениска).

преди 18 минути, Дамяндимов написа:

А къде е това ресет не го виждам никъде 

Вероятно трябва да свалиш/плъзнеш някое капаче. Това е една много малка дупчица.  С кламер или игла се натиска и връщаш заводските настройки на дистанционното. Също така филтрите на тялото, ги почиствай веднъж месечно. Остави ги да изсъхнат хубаво и тогава ги монтирай обратно.  Като ги чистиш редовно(филтрите), хем въздуха ще ти е свеж в стаята, хем и климатика няма да се зори.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Термометър имаш ли, дистанционното и/или самия климатик трябва да имат някакъв термометър за стайната температура, на който да виждаш текущите градуси. Каква е най-ниската температура, която си отчел, при зададени 25 градуса? И на мен понякога ми става студено като задам 25 градуса, още повече като съм гол в стаята (в смисъл без не

Не съм нерил но сякаш става доста под 25 и той не спира 

преди 4 минути, S197 написа:

Вероятно трябва да свалиш/плъзнеш някое капаче. Това е една много малка дупчица.  С кламер или игла се натиска и връщаш заводските настройки на дистанционното. Също така филтрите на тялото, ги почиствай веднъж месечно. Остави ги да изсъхнат хубаво и тогава ги монтирай обратно.  Като ги чистиш редовно(филтрите), хем въздуха ще ти е свеж в стаята, хем и климатика няма да се зори.

Благодаря колега но не мога да го намеря това  нещо климатика го имам от 20 дни даже са 2 и 2 та така не изключват 

Когато усиля градусите струята въздух става по друга по топла и пак си поддържа така примерно 28 и духа хладно. Незнам така ли трябва да бъде ?

И моя е HiSense, но е доста стар и е вече за смяна. За 15 годишна употреба почти не ми е правил проблеми (само един път сменяха едни втулки), а външното тяло не е почиствано никога, защото е на кофти място и съм на последен етаж и трябва да се виси от покрива. Вътрешното е почиствано редовно, както и филтрите, но отскоро започна да прави същия проблем. Не спира. Нито като затопли, нито като изстуди. В смисъл не че продължава да охлажда и за затопля, но минава във вентилаторен режим докато пак почне да затопля или изстудява. А преди помня, че направо си спираше. Сега просто перката не спира, но се усеща, че като стигне желаната температура все пак не продължава да охлажда/изстудява. Това значи, че си работи, но перката незнайно защо не спира да се върти. Сигурно е някакъв проблем с електрониката или със софтуера нещо. Иначе е инверторен. Не мисля да викам да го поправят или да проверяват фреона, защото вече зимата не иска да топли, само лятото охлажда и мисля да го сменям. Дори миналата година в най-големите жеги стана някакъв конденз и протече малко и от вътрешното тяло (и се наложи да сложа един леген хаха). Но за щастие се случи само веднъж. Иначе редовно съм го минавал с обезмаслител и съм чистил и филтрите. Та, според мен ако и ти помниш, че преди е спирал, а сега вече не спира, значи имаш проблеми ако не с електрониката, то със софтуера нещо. Има много подобни теми в мрежата:

https://forum.setcombg.com/всичко-за-климатиците/62651-климатикът-не-спира-да-духа.html

https://www.kaldata.com/forums/topic/118961-климатик-инверторен-спира-ли/

Пък може и това да е правилния режим (в началото може би и моя след като е спирал, може би не е работел като хората, а след почистването и резетването да се е оправил). Забелязах обаче, че дистанционното трябва да е насочено към климатика постоянно за да работи като хората и да не подминава температурите. При някои климатици не е така, но моя изисква датчика на дистанционното да е насочен постоянно към климатика.

• Автор
преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И моя е HiSense, но е доста стар и е вече за смяна. За 15 годишна употреба почти не ми е правил проблеми (само един път сменяха едни втулки), а външното тяло не е почиствано никога, защото е на кофти място и съм на последен етаж и трябва да се виси от покрива. Вътрешното е почиствано редовно, както и филтрите, но отскоро започна да прави същия проблем. Не спира. Нито като затопли, нито като изстуди. В смисъл не че продължава да охлажда и за затопля, но минава във вентилаторен режим докато пак почне да затопля или изстудява. А преди помня, че направо си спираше. Сега просто перката не спира, но се усеща, че като стигне желаната температура все пак не продължава да охлажда/изстудява. Това значи, че си работи, но перката незнайно защо не спира да се върти. Сигурно е някакъв проблем с електрониката или със софтуера нещо. Иначе е инверторен. Не мисля да викам да го поправят или да проверяват фреона, защото вече зимата не иска да топли, само лятото охлажда и мисля да го сменям. Дори миналата година в най-големите жеги стана някакъв конденз и протече малко и от вътрешното тяло (и се наложи да сложа един леген хаха). Но за щастие се случи само веднъж. Иначе редовно съм го минавал с обезмаслител и съм чистил и филтрите. Та, според мен ако и ти помниш, че преди е спирал, а сега вече не спира, значи имаш проблеми ако не с електрониката, то със софтуера нещо. Има много подобни теми в мрежата:

https://forum.setcombg.com/всичко-за-климатиците/62651-климатикът-не-спира-да-духа.html

https://www.kaldata.com/forums/topic/118961-климатик-инверторен-спира-ли/

Пък може и това да е правилния режим (в началото може би и моя след като е спирал, може би не е работел като хората, а след почистването и резетването да се е оправил). Забелязах обаче, че дистанционното трябва да е насочено към климатика постоянно за да работи като хората и да не подминава температурите. При някои климатици не е така, но моя изисква датчика на дистанционното да е насочен постоянно към климатика.

Той още е нов затова и питам така ли трябва да бъде . Преди имах самсунг като направи темп и изключва . Като падне 1 градус и включва 

преди 8 часа, S197 написа:

16254615472043941463159404615882.jpg

преди 9 часа, Дамяндимов написа:

Примерно цял ден работи днес и нищо духа само студено на 25 и става кучан в стаята компресора си работи

Щом на 25 градуса прави много студено,усилваш по един градус и пробваш на колко ще започне да изключва и поддържа температурата.Лятно време, в най-големите жеги е нормално да се получават аномалии при климатиците.

• Автор
преди 6 часа, baitexpo написа:

Вентилатора в автоматичен режим ли е или е избрана някаква скорост?

Пробвам на всякъкъв режим няма ефект 

Ние така и не разбрахме какви са точните градуси при зададени 24-25, само че 

преди 20 часа, Дамяндимов написа:

става кучан в стаята

което не бих казал, че са някакви градуси. За компресора ставаше въпрос дали външното тяло спира да бръмчи например.

на 5.07.2021 г. в 14:26, Дамяндимов написа:

Пробвам на всякъкъв режим няма ефект 

Вземи и прочети упътването.

Инверторите по принцип не спират компресора, а променят оборотите му.

на 4.07.2021 г. в 23:10, Дамяндимов написа:

Когато усиля градусите струята въздух става по друга по топла и пак си поддържа така примерно 28 и духа хладно. Незнам така ли трябва да бъде ?

Ако вън е 40 градуса,на моя задавам дори 29 ,за да може да почива малко и да ги поддържа по-лесно.А въпроса с изключването е друг.При инверторните се изключва компресора при достигане на температурата,но може да не го усетиш,защото остава да работи външния вентилатор и вътрешния,но двата са с намалени обороти.При различни модели е различно.Например моя,като достигне стабилно температурата(за по-дълго),вътрешния вентилатор спира и затваря клапата от където духа,все едно е изключен.Външния обаче върти леко за да доохлади компресора.

Авторе, активирай функцията "I Feel" с бутона от дистанционното за да му подаде реалните градуси в стаята от мястото където се намира самото ДУ. Дай една снимка как е монтиран този климатик, има ли съответните отстояния от тавана, стените и т.н. В какво помещение е монтиран в какви условия работи, кубатура, квадратура?

Обаче, ако с активиране на I Feel се коригира и заработи коректно, си свиркай и не се занимавай. ;)

Иначе инверторите не спират, повечето си въртят въздуха в стаята и не вдигат клапите продължават във вентилаторен режим дори при спрял компресор, това при охлаждане е особено полезно, защото най-малкото изсушава топлообменника на вътрешното тяло и така се предотвратява появата на мухъл и миризми от отстатъчната влага. ;) 

• 1 година по-късно...

Здравейте! Имам същия проблем с хайсенс и вече ме лудва ,ако е намерено решение моля за споделяне.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.