Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Радвате ли, че Windows 11 ще е при нас и вас скоро?

Featured Replies

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Хайде сега стига глупости. Има си игри, които не тръгват на новите ОС независимо какво правиш.

STALKER 2 се очертава да е една от тях заради DX12.

• Отговори 136
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

STALKER 2

Minimum:
  • Processor: AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K.
  • Memory: 8 GB RAM.
  • Graphics: AMD Radeon RX 580 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB.
  • Storage: 150 GB available space.

😧

преди 42 минути, цър-вул написа:

Колкомуй то тва. Амамуразбира-вишкъсъйпреинсталиргал.

Ако си мислиш че си голям умник и спец на сайта в грешка си. Ааз със спряни сервизи и спряни ъпдейти ще изкарам много повече време без никакъв лаг по системата, а докато ти сигурно ще имаш куп поразии от безмислени ъпдейти които омазвт всичко 

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

STALKER 2 се очертава да е една от тях заради DX12.

Само тя да е!

преди 22 минути, Bubbles написа:

Активирай и го изтегли от близард и ще върви. :)

Според теб не съм ли го пробвал. Да remastered версията, която се задава тази година ще работи на 10, но старата не може.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Гледам да ти е весело докато си караш още на калпавата 10 а следтова като минеш на 11 ще бъдеш още по весел

Ще си купува нова машина и ще се весели! Тя сега 10 вече и е малко 8 гига рам и отива към 16, за 11 не ми се мисли.

преди 2 часа, Бонбон с катран! написа:

Ето, това е един от бисерите! Метод, който никога в историята си не е имал успех! :)

Имал е, но не за всички игри. Ако играта иска DX12, няма да сработи.

Но за игри като Disciples 2 и Star Wars - Rogue Squadron 3D (преди GoG да пуснат читави версии - защото те точно с нагласянето на стари игри към модерни ОС се занимават като цяло) и за Total Annihilation ми е помагал режима.

За някои игри пък се е налагало да ползвам CMD batch файлове в преките пътища за параметри като в Stalker - Clear sky, StarCraft - BroodWar, Quake II - Mission Pack 1 - The Reckoning, Quake II - Mission Pack 2 - Ground Zero, Worms 1 - Armageddon

За други се беше наложило да повишавам правата с nircmd - например за Tzar - the burden of the crown...

Та определено режима е помагал, но за други са се изисквали други действия, а скоро за някои въобще няма да тръгнат на стари ОС (ще видим де...). Сега се говори за Stalker 2, че няма да тръгна на ОС под 10. Навремето така беше и с Crysis 3, която нямаше да върви пък на карта, която не поддържа DX11 и заради която през 2013-та смених HD4850 Toxic с един GTX 650Ti.

преди 12 минути, цър-вул написа:
Minimum:

Именно... :(

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Само тя да е!

Може би не, но от новите, които ме интересуват само на нея съм попаднал на този проблем.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Аз пък оставам на Windows11 докато не пуснат "стабилната" версия :)

И после минаваш на нестабилна? :D

преди 2 часа, lebel написа:

Знае се. Помъдрял си.

За съжаление така и е в работата...ама за там е късно вече да го играя ни лук ял. ни лук мирисал. :(

преди 1 час, Емил Костов написа:

Примерни - Diablo2,Nox, Orion2, Dune 2000... Има и още.

Никакви проблеми нямам с Diablo 2 аз на 8.1, нито с Dune (Само че последната я замених с Dune Legacy). По-читава версия е. Пробвай я. И върви чудесно на 8.1

преди 20 минути, vlado1985 написа:

Ако си мислиш че си голям умник и спец на сайта в грешка си. Ааз със спряни сервизи и спряни ъпдейти ще изкарам много повече време без никакъв лаг по системата, а докато ти сигурно ще имаш куп поразии от безмислени ъпдейти които омазвт всичко 

Че има риск и има калпави кръпки има, но то и има и критични актуализации като навремето за EternalBlue  и наскоро за PrintNightmare, където пораженията без актуализации можеха да са големи (особено за корпорации). Затова преди актуализация Image на системата (те System Restore и сама ще си направи) и смело напред.

преди 4 минути, цър-вул написа:

1 old ssd

Това не ме бърка, защото не държа игрите на SSD-то. Дори тези, които се водят съревнователни не съм ги преместил там засега. Вече на nvme-то, което е 512GB може да се замисля за някои.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Аз съм с 7 мица

Аз съм и с '89 на една машина ... :) Но, едно е да ползваш, а друго е да си в "крак със времето".. 

п.п. Все пак който е закърмен от DOS, не може да го съблазниш с друга ОС, защото се губи персоналното (личното) ... Пък, както и да го разбираш ти ... 

Та, аз ще мина на 11 .. но ми трябва време ... малко съм с предразсъдъци от миналия век ... и ми трябва време ... 

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

смело напред

Вече съм се отказал да се разливам на тема ъпдейти - само споменавам, че не е добра практика да се спират и продължавам. Опарилите се  идват при теб в съответната тема....

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това не ме бърка

Знам, по-скоро акцентирах как се раздува софтът във времето.

преди 26 минути, vlado1985 написа:

Брато, мислех, че първоначално осмиваш неъпдейтващите с историята за криптовируса. Ама ти май си сериозно зле. 🤐 

1. Дано си се научил да правиш бекъпи;

2. Дано не успееш да подлъжеш ни една жива душа да ти прати "nudes", защото кой знае колко квартални (а и международни) хакери точат информацията от компютъра ти.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Опарилите се  идват при теб в съответната тема....

:offtopic_s:Те се попарват от друго, а не от ОС. ;) 

преди 25 минути, цър-вул написа:

Вече съм се отказал да се разливам на тема ъпдейти - само споменавам, че не е добра практика да се спират и продължавам. Опарилите се  идват при теб в съответната тема....
Знам, по-скоро акцентирах как се раздува софтът във времето.

Мда...за актуализациите е загубена кауза.

За игрите...ми може би донякъде и заради размерна на текстурите в новите.

Направо тръпна от радост и нетърпение, ще преизпълним петилетката благодарение на новите функции в 11. 

Бахти нелепата тема. 😂

преди 34 минути, dioib написа:

Аз съм и с '89 на една машина ... :) Но, едно е да ползваш, а друго е да си в "крак със времето".. 

п.п. Все пак който е закърмен от DOS, не може да го съблазниш с друга ОС, защото се губи персоналното (личното) ... Пък, както и да го разбираш ти ... 

Та, аз ще мина на 11 .. но ми трябва време ... малко съм с предразсъдъци от миналия век ... и ми трябва време ... 

Като малък и аз съм цъкал доста на правец 8, после 16 и така нататък, но се радвам на новите ОС и си ги ползвам.

преди 1 час, цър-вул написа:

ма, явно нищо не виждаш, а само лаеш месечината!
Ползвам и Win 10 Dev  и Win 11 Dev
да неби да имаш предвид себеси че невиждаш нищо? като разбираш много защо не кажеш от коя точно ос започнаха всичките издънки на микромеките

преди 1 час, Емил Костов написа:

Само тя да е!

Според теб не съм ли го пробвал. Да remastered версията, която се задава тази година ще работи на 10, но старата не може.

Ще си купува нова машина и ще се весели! Тя сега 10 вече и е малко 8 гига рам и отива към 16, за 11 не ми се мисли.

От калпави и омазани ъпдейти ще е така и с тея актуализации няма се промени нищо освен поредния лаг и накрая пак омазана система

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Че има риск и има калпави кръпки има, но то и има и критични актуализации като навремето за EternalBlue  и наскоро за PrintNightmare, където пораженията без актуализации можеха да са големи (особено за корпорации). Затова преди актуализация Image на системата (те System Restore и сама ще си направи) и смело напред.

Това не ме бърка, защото не държа игрите на SSD-то. Дори тези, които се водят съревнователни не съм ги преместил там засега. Вече на nvme-то, което е 512GB може да се замисля за някои.

Съгласен съм с теб за корпорациите да трябва си задължителни ъпдейти но поне да бяха стабилни а не пак омазани а на 10 ката не виждам нищо стабилно в нея кал до уши

преди 3 часа, цър-вул написа:
преди 3 часа, vpvelev написа:

Аз пък оставам на Windows11 докато не пуснат "стабилната" версия :)

12?😎

Не - Windows 12+1 (сещайте се що няма „13“)!

преди 2 часа, JKirilov написа:

Повечето пишещи тук авагардни "писатели" са пубертети и нищо не разбират. За тях да имаш Уин13 и ифоне14 е връхта на сладоледа.

Но не е така. Има огромно количество хора, които работят, а не менкат виндовси през 15 минути. Ще взаимствам една фраза от Датата - даже с Уин 3.11 и WordPad можеш да станеш милионер, е - ако имаш пипе! Напиши един роман-убиец и си готов...

До тук си прав, но ...

преди 2 часа, JKirilov написа:

Затова ОС се сменя когато стане необходимо. Пък последните версии на нам-кво си... :)

Последните 10 години ги сменям през 2 години - когато изтече LTS-а!

Не, че самия ъпгрейт е нещо стресиращо ... Нито на ОС, нито на кернела.

преди 1 час, TS3TS0 написа:

Брато, мислех, че първоначално осмиваш неъпдейтващите с историята за криптовируса. Ама ти май си сериозно зле. 🤐 

1. Дано си се научил да правиш бекъпи;

2. Дано не успееш да подлъжеш ни една жива душа да ти прати "nudes", защото кой знае колко квартални (а и международни) хакери точат информацията от компютъра ти.

Брато бекъпи знам много добре как се правят и информацията си я имам складирана на няколко харда и не съм подлъгал нито една жива душа за каквото и да е както ми го описваш. А на теб ако някой ти точи инфо от компа това незначи че точи и от някой друг

преди 2 минути, JKirilov написа:

Жоре, даже не знам какво е LTS? Ако е Long-term support, мога само да си го преместя, все едно от умрял писмо да чакаш...

Не знаеш, а??? Виж ... как се сещаш!

преди 3 минути, JKirilov написа:

Жоре, даже не знам какво е LTS? Ако е Long Term Support, мога само да си го преместя, все едно от умрял писмо да чакаш...

https://wiki.ubuntu.com/LTS

https://www.jenkins.io/download/lts/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.