Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Врагът, противоположност или несъвместимост?

Featured Replies

Отново не ме разбираш. Причината няма значение. Земя, пари, власт, вяра, белези и каквото още се сетиш. Човек просто реашава, че един му е враг, а друг приятел. Това е.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

реашава

Чакай малко, приема или решава?

п.п. Още първия път те разбрах, т.е. измисля си някакво решение, което не е такова. 

преди 5 минути, dioib написа:

Чакай малко, приема или решава?

п.п. Още първия път те разбрах, т.е. измисля си някакво решение, което не е такова. 

Ами после и приема, било то доброволно, по принуда или от това, че му е промит мозъка. Ето ти пак пример - Студената война.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

промит мозъка

Ти мислиш сериозно, че много са с "въпросния мозък". ОК

Значи, този който е с въпросния, ти е враг или неприятел?

dioib, имам чувството че вие не четете с разбиране това, което пишат хората в темата. За втори път се натъквам, че цитирате само една две думи, за които се хващате и започвате да спорите или да се заяждате. От предишния ми коментар мисля, че вие нищо не разбрахте от написаното. Това ваше държание, също е враждебно. Нямам какво повече да кажа тук.

преди 2 часа, Mystery__22 написа:

dioib, имам чувството че вие не четете с разбиране това, което пишат хората в темата. За втори път се натъквам, че цитирате само една две думи, за които се хващате и започвате да спорите или да се заяждате. От предишния ми коментар мисля, че вие нищо не разбрахте от написаното. Това ваше държание, също е враждебно. Нямам какво повече да кажа тук.

Само още момент. Склонен ли сте да се самоанализирате?

В предишния ви коментар сте написал

преди 3 часа, Mystery__22 написа:
на 30.08.2021 г. в 12:25, dioib написа:

Как ще подхождате с някой който е враждебен към Вас и с друг, с който имате несъвместимост по отношение на мисленето? 

С този, който е враждебен към мен не бих подходил по никакъв начин, защото не знам какви ще са последствията за мен. С онзи, с който имаме несъвместимост по отношение на мисленето, все пак бих опитал да поддържам добри отношения и бих намерил начин да се разбираме. И така :)

В предходния коментар няма нито дума за отбягване. Кое е особеното при този събеседник, което ви кара да се дистанцирате от темата? 

• Автор
преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Склонен ли сте да се самоанализирате?

:offtopic_s:Отдавна съм се анализирал!

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Кое е особеното при този събеседник, което ви кара да се дистанцирате от темата? 

Няма особено. Отговорил е на въпрос. По-важно е той да се разбира, а не аз да го разбера. 

И по ваше: "Още един момент": Защо някой който не Ви разбира го възприемате като враг?  

на 30.08.2021 г. в 16:26, petie1 написа:

Има дсмо един враг, този във всеки човек :)

Ето това е "новото", което хората дето по инерция са натрупали омраза, ненавист, злоба и неприязън, щото не са могли/могат да ги трансформират в нещо градивно, няма и да могат да си представят дори, че го има у тях. 

Цяла тема, която още в заглавието "залага" на "враг", а не е уточнено, че има разлика мужду "враг" и "противник". И че "враг" е разновидност на "противник"....

Та и в "добавка" е заложено манипулативно, че "враг" ти е човек, с който не подържате "единомислие", уж като въпрос?!? 

....така нивга нема се разбере разликата мужду градивна и деструктивна конкуренция...

преди 6 минути, kipen написа:

Ето това е "новото", което хората дето по инерция са натрупали омраза, ненавист, злоба и неприязън, щото не са могли/могат да ги трансформират в нещо градивно, няма и да могат да си представят дори, че го има у тях. 

Цяла тема, която още в заглавието "залага" на "враг", а не е уточнено, че има разлика мужду "враг" и "противник". И че "враг" е разновидност на "противник"....

Та и в "добавка" е заложено манипулативно, че "враг" ти е човек, с който не подържате "единомислие", уж като въпрос?!? 

....така нивга нема се разбере разликата мужду градивна и деструктивна конкуренция...

Ами враг е доста силно като понятие общо взето, докато с противника не е така, пример е един мач дебат или каквото се сетиш след което хората си стискат ръцете и пак са си приятели да реючем докато врага като концепия за мен е да си излееш гнева и омразата върху дадена група хора или човек обвинявайки ги за нещо

• 3 седмици по-късно...
на 30.08.2021 г. в 12:25, dioib написа:

Нека всеки да се замисли какво е враг.

Той, има противоположно становище, или несъвместимо с Вас начин на мислене?

Кои смятате за свой врагове, и  кои несъвместимости в начина на мислене не приемате?

Как ще подхождате с някой който е враждебен към Вас и с друг, с който имате несъвместимост по отношение на мисленето? 

Противоположното становище на някого не е проблем за мен. Също и несъвместимостта в мисленето. По-скоро важни са действията и доколко те са насочени умишлено в посока, която виждам, че носи вреда (за мен или за други хора). Да, такъв човек (или хора) ми е враг и ще продължава да е такъв, докато отговаря на изброените условия. Тук няма нищо лично, никаква злоба, омраза и желание за причиняване на вреда. 

Мисля че е ясно, че в случая не става въпрос за всяко противопоставяне на интереси. Ако нечии интереси пречат на моите, аз разбира се мога се противопоставя на въпросния човек, без обаче да го приемам като враг. Много зависи от това доколко той е осъзнат за резултата от действията си. Също така, доколко действията му са неизбежни или продиктувани от егоизъм, или омраза. 

За мен правилният подход е да продължавам усилията си в избраната от мен посока, независимо от всички действащи в различна посока сили. Целта ми не може да е свързана с някакъв евентуален враг и тя е важната. А противодействащите сили (пак повтарям, че хората свързани с тях в повечето случаи не бих определил като врагове, все повече приемам като неизбежна необходимост.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

важни са действията и доколко те са насочени умишлено в посока, която виждам, че носи вреда (за мен или за други хора)

Нали!? И за мен поставената в заглавието алтернатива "противоположност или несъвместимост" е непълна, че и твърде случайна. 

• Автор
преди 7 часа, Търсещ истини написа:

алтернатива

Не го разглеждай като алтернатива. Не ти харесва формулировката, ОК, но това са по-често поводите, за да сметнеш някой за враг. 

Деянията (не действията) са важни. Примерно умишлена клевета. Там нямаш действие. 

Да, освен двете другото което поражда враждебност е завистта, но всеки може да добави и други неща които довеждат до това да считаш другия за враг. 

на 30.08.2021 г. в 12:38, Milkydead написа:

Conflict !  Contact ! Combat ! 
Врагът трябва да бъде унищожен , унизен и разгромен.Човека за човека е не само вълк в днешно време но и свиня.Всеки човек днес се съревновава с другия за да консумира повече.Същото става и с децата в училащата от най-ранна възраст , бюрократичната система също е място за съревнование , пазара е място за икономическо съревнование , целия ни живот е съревнование , затова особено в българия на никого не му пука за другия.Положението никак не е розово ето защо всеки с инако мислене от теб трябва да бъде премахнат моментално , културата ни не е изградена въз основа на взаимодействие , а на противодействие.

Може да бъде изображение с ‎текст, който гласи '‎нашата задача не E да възпитаме децата така. че да оцелеят в суров свят! нашата задача E да отгледаме деца. които ще направят света по-добър! сталев CSWIMM кабинетът на сталев WWW STALEV. ה WWW STALEV.‎'‎

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.