Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българките не раждат ?

Featured Replies

След като демографската криза на страната изглежда напълно необратима се допитвам до вас народа на калдата за да изкаже своето мнение по въпроса...Струва ми се че е ненужно да се включва вечно спрягания икономически фактор тъй  като въпреки всичко храна има , а децата ядат храна не пари, при все по-умните цигански сестри на българките доказват колко е възможно да се правят големи семейства.
Защо българките нямат приоритет да правят бебета и да бъдат майки веч ?

• Отговори 165
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ох , миличкия той  ..... Меден рудник , ти си толкова назаТ ,че положението е трагично . Колкото по-малко пишеш ,толкова по-умен ще изглеждаш  !    

• Муца Дебелогъзова
    Муца Дебелогъзова

Вие двамата женомразци първо се научете да пишете правилно на български език и тогава пускайте теми и плюйте жените. Дотогава никой няма да ви възприеме сериозно.

• Емил Костов
    Емил Костов

Е как да не се включва икономическият фактор. Вземи лист и химикалка и сам ще разбереш какво е нужно за отглеждането на едно дете.

Публикувани изображения

преди 2 минути, Milkydead написа:

След като демографската криза на страната изглежда напълно необратима се допитвам до вас народа на калдата за да изкаже своето мнение по въпроса...Струва ми се че е ненужно да се включва вечно спрягания икономически фактор тъй  като въпреки всичко храна има , а децата ядат храна не пари, при все по-умните цигански сестри на българките доказват колко е възможно да се правят големи семейства.

Е как да не се включва икономическият фактор. Вземи лист и химикалка и сам ще разбереш какво е нужно за отглеждането на едно дете.

• Автор

E братята цигани как успяват с толкоз малко да правят толкова много ? При все за българските принцеси явно се е създала някаква визия че трябва първо да и осигуриш дом кола и доход ,пък тя тогава да благоволи да прави деца ...А мъжете в България може да са кастрирани от женски нрави , време е да първо да е**м и после да се терзаем за бъдещето , за да се обърне  демографската криза.

преди 2 минути, Milkydead написа:

E братята цигани как успяват с толкоз малко да правят толкова много ? При все за българските принцеси явно се е създала някаква визия че трябва първо да и осигуриш дом кола и доход ,пък тя тогава да благоволи да прави деца ...А мъжете в България може да са кастрирани от женски нрави , време е да първо да е**м и после да се терзаем за бъдещето , за да се обърне  демографската криза.

Знаеш как го правят и защо го правят. И ние им помагаме в тази насока. 

И не ми се слушат глупости от написаното след това. Когато имаш дете ще разбереш сам.

преди 40 минути, Milkydead написа:

Деградиралият във висока степен морал, масовото опростачване на обществото и насаждан в подрастващите "джендъризъм" е един от основните отговори. За мургавите ни събратя е друго - всяко чаве носи някаква финансова облага от държавата , повече ръчно присвояване на чужда собственост !

В днешно време трябва да имаш пари нямаш ли пари по хубаво не прави деца.....

преди 50 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

В днешно време трябва да имаш пари нямаш ли пари по хубаво не прави деца.....

а манго богат ли е, че има по 15 чавета

преди 2 часа, Milkydead написа:

...Струва ми се че е ненужно да се включва вечно спрягания икономически фактор тъй  като въпреки всичко храна има , а децата ядат храна не пари...

Храната струва пари и то много.

Има и доста други разходи като дрехи, количка(скъпа) столче за в колата, памперси през два часа и какво ли още...

Ромите си гледат децата отвратително, както и ги възпитават. Хранят ги неправилно още от много малки, ровят по кофите, хигиената вкъщи липсва тотално.

• Автор

преди 1 час, Емил Костов написа:

Знаеш как го правят и защо го правят. И ние им помагаме в тази насока. 

И не ми се слушат глупости от написаното след това. Когато имаш дете ще разбереш сам.

А вие колко деца имате г-н Костов ? 

преди 1 минута, Milkydead написа:

А вие колко деца имате г-н Костов ? 

Нямам, но това няма значение. Извади елката и смятай. След това няма да задаваш теьзи въпроси. Колкото ди цинагите или ромите, там нещата са страшни. Та мога да коментирам, че дори профилът ми може да изчезна от Каладата.

• Автор

мхм всички казват че тея памперси много скъпи , ама я знам от моя мале че съм носил някакъв платнян памперс и мале го прала.Начи може и без най-скъпата марка памперс.
А наще жени казват на щерките задължително да не правят деца.Мой познат си взе за приятелка 18-годишна и родителите и почнали да наливат да го оставя щото той бил възрастен и му било време за деца , а тя деца не трябвало да прави ми да прави кариери или друго нещо.А чиляка тогава беше  на 29-30г.  възраст и не и е казвал нищо за деца.А същите приказки ги дрънкат навярно в повечето български семейства , що ли са толкоз наплашени от бебета тез жени български ?!
Ще чакам някоя да каже...

причината, не е само икономическа - вижте как развитите страни са назат, а бедна африка е направо експлозия

току-що, Milkydead написа:

мхм всички казват че тея памперси много скъпи , ама я знам от моя мале че съм носил някакъв платнян памперс и мале го прала.Начи може и без най-скъпата марка памперс.
А наще жени казват на щерките задължително да не правят деца.Мой познат си взе за приятелка 18-годишна и родителите и почнали да наливат да го оставя щото той бил възрастен и му било време за деца , а тя деца не трябвало да прави ми да прави кариери или друго нещо.А чиляка е на 31г.  възраст и не и е казвал нищо за деца.А същите приказки ги дрънкат навярно в повечето български семейства , що ли са толкоз наплашени от бебета тез жени български ?!
Ще чакам някоя да каже...

Пак ти казвам, че не знаеш за какво говориш. Памперсите са ти най-малкия проблем. Освен тях, говорим за храна, лекарства, дрехи, медицинска помощ, ток, вода и каквото още се сетиш. Преди да пишеш подобни неща отново ти казах да извадиш калкулатора и да почнеш да смяташ.

Йемен, Сомалия и Нигерия - явно са на богатите страни в света

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

вижте как развитите страни са назат, а бедна африка е направо експлозия

Ох , миличкия той  ..... Меден рудник , ти си толкова назаТ ,че положението е трагично . Колкото по-малко пишеш ,толкова по-умен ще изглеждаш  !   ;) :lol6:

преди 1 минута, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Колкото по.малко пишеш толкова по-умен ще изглеждаш  !   ;) :lol6:

то и за теб се отнася

• Автор
преди 23 минути, Емил Костов написа:

Пак ти казвам, че не знаеш за какво говориш. Памперсите са ти най-малкия проблем. Освен тях, говорим за храна, лекарства, дрехи, медицинска помощ, ток, вода и каквото още се сетиш. Преди да пишеш подобни неща отново ти казах да извадиш калкулатора и да почнеш да смяташ.

Струва ми се че сте вманиачен в парите г-н Костов 

Помните ли го тоя свещеник дето ги прави с божията воля

Е те така се прай

преди 5 минути, Milkydead написа:

Струва ми се че сте вманиачен в парите г-н Костов 

Помните ли го тоя свещеник дето ги прави с божията воля

Е те така се прай

За трети път те моля да вземеш един калкулатор и да започнеш да смяташ, а не да ми пращаш клипчета. Когато сметнеш ще си отговориш на въпросите. Колкото до парите, не сьм вманиачен. Те са нужни за да дишаш. Без тях си мъртвец.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Според моето скромно мнение правенето и раждането на деца не е свързано с това дали имаш пари а много други неща като например- възпитание, религия, степен на развитие на обществото,икономическо развитие,историческо развитие и т.н. Исторически след войни, пандемии и др. се е повишавала раждаемостта. Така че според моето скромно мнение няма еднозначен отговор на въпроса защо пада или се увеличава раждаемостта.

Пак повтарям че, парите са на последно място.

Всичко идва от там, какви ценности изповядват родителите.

Повечето Българи искат децата им да са здрави, социализирани и добре образовани.По тези причини, Българите инвестират в децата си.

На другия полюс са ромите.Оппаа ром е много приятно питие, грешка на езика, трябваше да кажа циганите/мангалите!

Та мангалите гледат на децата си като средство за изкарване на пари, те не инвестират в тях!

При Българите най-важни в семейството са децата и всичко се прави за децата.

При циганите, най-важни в семейството са възрастните и децата трябва да са в тяхна услуга!

• Автор

Да ама ние сега сме го докарали до там че да се учим от братята роми , те буквално  ни показват как с малко може да се прави много , а ако нашо българка продължи да си пие противозачатъчните и да държи затворени крачетата освен ако не види много парички насреща , нещо което преобладаващата в страната работническа класа няма в големи количества, то тогава българскии народец си отива до края на века каквито са и очакванията...А да ги правим по-малко меркантилни нашите жени навярно с възпитание от малки  , или да  ги задължим на свободно избираемото религиозно образование , политическата ни класа със сигурност няма интерес да променя нещата , народя е на самотек.

Ами нещата не са толкова прости.
Аз например познавам пре много момичета които родиха поне според мен твърде рано, някои забременяха преди 18, други малко след това, може би с цел да се покажат "Вижте ни вече сме големи жени", не знам.
От друга странаповечето момчета стоят далеч изобщо от обвързване, гледат да се събират на групички като пубери по парковете и да пият и вършат глупости. В същото време дали поради този факт или някаква друга причина момичетата търчат по батковци че даже и по чичковци с повечко пари. Има го и родителския, много често се случва така че, родителя въздейства до такава степен на детето си че то не съумява да се развие нормално и след време става зависимо...
...или по-точо остава зависимо от родителското тяло.

Колкото до парите, не мисля че това е фактор. Ок има не малко хора които трудно връзват двата края, но предвид начина на живот който демонстрират немалко българи, не мисля че можем да говорим за финансова страна на проблема.

Оставете я тая стЪКмистика, българите няма да изчезнем, може да намалеем като бройка а може и да се увеличим. Само оня "горе" знае!

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

Йемен, Сомалия и Нигерия - явно са на богатите страни в света

Даа, трудно е да си кух! Даже и копипейстърството не ти се отдава.

преди 5 минути, georgi6 написа:

българите няма да изчезнем

Това вече е доста съмнително!

Трябва да започнем да се възстановяваме като хора че турците и циганите това чакат.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.