Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за почистване на ненужни файлове

Featured Replies

А колкото до диска ти е препълнен ами даи uninstall от add/remove на control panel на някои от нещата които не ползваш програми или игри и готово и ги инсталираи на Д устроиство ако си раделил диска щото тая уин боза иска да има място на С за да работи както трябва

• Отговори 53
  • Прегледи 37,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• CCleaner Power Defragmenter

• Съгласен съм дотук за Power Defragmenter, който добавя GUI за Contig (на Mark Russinovich - Microsoft Sysinternals). Наистина добро решение, използвам го на Windows XP. В допълнение за XP пускам от вр

• Ако те интересува как даси почистиш малко компа от недужни неща първо малко се разрови ис контролпанела и деинсталираи ненуйните програми поле исползваи AusLogics Disk Defrag за да го допочистиш след

Проблемът е в твоя телевизор. :clap:

ccopad8.png

Гигабайт? Opera? Нещо си бърникал из настройките явно. Opera не прави гигабайти.

П.С.: занапред слагай умалени изображения (thumbnails), че е малко кофти с някакви огромни картинки.

Не споменаваш коя е твоята версия на CCleaner. Аз точно затова говорех, че преди 2-3 версии я имаше тая Опера, а сега не. А Операта наистина натрупва много в кеша, последния път изтрих над 500 МБ ръчно. Имах снимки по 14 МБ там ! Значи да уточня, че не е задължително тия файлове да са от Internet, а може да са се натрупали примерно от ... localhost...А и при update-ване на операта, може да останат много стари файлове, както и при преинсталиране на Вина.

П.П. Извинявай за screenshot-овете, не ми се занимаваше да ги намалявам ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Версията е 1.32.345. ;)

А колкото до диска ти е препълнен ами даи uninstall от add/remove на control panel на някои от нещата които не ползваш програми или игри и готово и ги инсталираи на Д устроиство ако си раделил диска щото тая уин боза иска да има място на С за да работи както трябва

Ами примерно аз успях да си освободя над 1GБ място като изтрих ръчно файлове, които са на разни програми и които отдавна не ползвам ( Сигурно съм си правел експерименти с нови програми :wors: ) А и Операта си крие файловете в Aplication date. Добре ще е да се прегледат и скритите фаилове и да се види дали няма нещо абсолютно старо и забравено.

Версията е 1.32.345. ;)

Благодаря, ше видя къде греша. Взех си някакъв BG , може и от там да е :clap:. Но факт е, че не ми чисти файлове на Опера

Благодаря, ше видя къде греша. Взех си някакъв BG , може и от там да е . Но факт е, че не ми чисти файлове на Опера

Не съм много сигурен дали може да е от това, но като гледам и двамата с dragozow сте с български интерфейс. Иначе и при мен няма проблеми.

Инсталирах си сега с английски интерфейс, но положението не се променя. Може би CCleaner не поддържа Опера 9 или след преинсталиране на Вина положението с Опера се е забатачило.

п.п. Предполагам, че папката Application date не е в тая директория, в която CCleaner очаква да е.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Application Data се намира винаги на едно и също място. При мен кеша на опера се намира в C:\Program Files\Opera\profile\cache4. Аз съм с Opera 9.01 и CCleaner си я вижда нормално. Не знам защо при теб и dragozow не работи.

Application Data се намира винаги на едно и също място. При мен кеша на опера се намира в C:\Program Files\Opera\profile\cache4. Аз съм с Opera 9.01 и CCleaner си я вижда нормално. Не знам защо при теб и dragozow не работи.

ОК, но при мен кеша е в C:\Documents and Settings\User\Application Data\Opera\Opera8.54\profile\cache4, а операта е на D. Да кажа само, че тая папка USER я пазя само заради Операта след преинсталиране на Windows и в нея няма нищо друго! Вероятно там е проблема, защото не ми се заимаваше да преинсталирам операта и да прехвърлям данни.

Голяма глупост си написал

Виж в "Application"

Опитайте тази "WinTools.net Professional" или тази "Advanced WindowsCare V2"

Втората е безплатна

Редактирано от vanio (преглед на промените)

;) е аз Profile не виждам тук

Е, няма Profile, защото явно си инсталирал Opera с настройки да прави профил за всеки отделен потребител, а не само за настоящия потребител, както съм я инсталирал аз.

Аз нямам Опера на компютъра ама помня че преди се появяваше в Ccleaner.

Ми то е много относително...почти всяка програма за оптимизация на Операционната Система има и модул за почистване на харда...

Едни от най-добрите са:

Ace Utilities

au.gif

http://acelogix.fileburst.com/au.exe

WinCleaner OneClick CleanUp 10

Download your free fully functional 30 day trial of Version 10 today!

Снимка:

http://img182.imageshack.us/my.php?image=6...d7917de4mj7.png

http://www.wincleaner.com/downloads/WCT/WCOC30Setup.exe

• 3 години по-късно...

Здравейте! Търся програма за почистване на ненужни временни и неизползвани файлове с цел по-бърза работа на операционната система и програма за дефрагментиране. Използвам уиндоуските приложения "Disc Cleanup" и "Defragmentation", но според мен те не дават желания ефект.

Здравейте! Търся програма за почистване на ненужни временни и неизползвани файлове с цел по-бърза работа на операционната система и програма за дефрагментиране. Използвам уиндоуските приложения "Disc Cleanup" и "Defragmentation", но според мен те не дават желания ефект.

Как разбра, че системното приложение на Windows за дефрагментиране не дава желания ефект? Може ли малко детайли?

Освен това пропусна да уточниш за кой Windows става дума. Windows XP, Vista или Windows 7? Например при Windows 7 системното дефрагментиране има значително подобрение спрямо предишните версии на Windows. Справка: Disk Defragmentation – Background and Engineering the Windows 7 Improvements (на английски).

Освен това пропусна да уточниш за кой Windows става дума. Windows XP, Vista или Windows 7? Например при Windows 7 системното дефрагментиране има значително подобрение спрямо предишните версии на Windows.

Не знам кой може да напише по-куци интструкции за дефрагментиране от Майкрософт (говоря за всички версии Уиндоус до Виста, Седем не съм ползвал все още).

А дефрагментаторът, който съм дал за пример по-горе всъщност е просто един малък графичен интерфейс за удобство, който задава contig.exe с различни параметри в зависимост от желанието на юзъра и целият процес на дефрагментация се извършва на ниво конзола - светкавичнобързо и с методи, признати официално и от Microsoft. И аз съм любопитен, слушайки от тук и от там слухове за дефрагментатора на Седем, но няма лошо авторът да опита и нещо доказано, пък нека той си прецени има ли ефект.

А това това ти препоръчвам да го инсталираш единствено на компютъра на тъщата:

Аз използвам :Advanced System Care Professional

Не знам кой може да напише по-куци интструкции за дефрагментиране от Майкрософт (говоря за всички версии Уиндоус до Виста, Седем не съм ползвал все още).

А дефрагментаторът, който съм дал за пример по-горе всъщност е просто един малък графичен интерфейс за удобство, който задава contig.exe с различни параметри в зависимост от желанието на юзъра и целият процес на дефрагментация се извършва на ниво конзола - светкавичнобързо и с методи, признати официално и от Microsoft. И аз съм любопитен, слушайки от тук и от там слухове за дефрагментатора на Седем, но няма лошо авторът да опита и нещо доказано, пък нека той си прецени има ли ефект.

А това това ти препоръчвам да го инсталираш единствено на компютъра на тъщата:

Съгласен съм дотук за Power Defragmenter, който добавя GUI за Contig (на Mark Russinovich - Microsoft Sysinternals). Наистина добро решение, използвам го на Windows XP. В допълнение за XP пускам от време на време и PageDefrag, пак на Mark.

За Windows 7 засега съм само на системния дефрагметатор. Засега с малки изключения имам доста лоши впечатления от повечето безплатни и платени външни дефрагментатори за Windows 7. Пробвал съм поне десет, само шарения и никаква файда..

Съгласен съм дотук за Power Defragmenter, който добавя GUI за Contig (на Mark Russinovich - Microsoft Sysinternals). Наистина добро решение, използвам го на Windows XP. В допълнение за XP пускам от време на време и PageDefrag, пак на Mark.

Добро допълнение.

Eто и едно последно предложение за дефрагментация на регистрите - Free Registry Defrag.

И смятам, че авторът ще почувства разликата.

Добро допълнение.

Eто и едно последно предложение за дефрагментация на регистрите - Free Registry Defrag.

И смятам, че авторът ще почувства разликата.

CCleaner -version Slim(No toolbar)!

MyDefrag -version 4.2.6

Vit Reg Fix -version free 9.5.2!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако те интересува как даси почистиш малко компа от недужни неща първо малко се разрови ис контролпанела и деинсталираи ненуйните програми поле исползваи AusLogics Disk Defrag за да го допочистиш след това си го ресни и ше има оновен ефект о и за малко да забравия колкото повече икони имащ на декстопа толкова повече ще ти е баваен компа на работа на декстопа такаче си пускаи всичко от главната папка о и замалко да забравия почисти си компа от неиграни игри ако има в папката им траа да има икона за унинстал общо взето е това ще има видим ефект. ;) дано см помогнал.

Редактирано от Grob4o (преглед на промените)

Defraggler - лека, портативна, прекрасна програмка от създателите на CCleaner.

Коя от двете програми е по-ефикасна "Power Defragmenter" или "Free Registry Defrag"?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.