Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на мощност за конвектор

Featured Replies

преди 30 минути, Avirox написа:

ползване на 1-2 стаи.

Как ще отоплявате две стаи с един конвектор?

Стандартен комин имате ли? Има хубави малки камини на Prity която при подходящо място за монтаж, сложена лира и достатъчно дълги кюнци ще може да стопли трайно студено помещение.

Винаги може да имате един лесно преносим електро уред - дали духалка, конвектор, маслен радиатор - въпрос на избор. Също така вземайки такъв електро уред може да се търси такъв във степени - духалките имат 1 и 2KW ключ, маслените радиатори от 3,5KW обща мощност също имат различни степени 1, 2 и 1+2.

Климатик при много студено време - май му трябва духалка за да почне да топли от едни градуси нататък.

За единични ходения, през зима, на вила - най-логично е дърва.

преди 42 минути, Avirox написа:

Много разнопосочни мнения. Добре, че в моя случай става въпрос за единични ходения зимата и ползване на 1-2 стаи. 

Най-страннто е че в момента температурата навън е около 1 градус. А вътре е топло (не се отополявам). По прозорците има конденз. Предполагам, тази аномалия е защото температурата се мери на сянка и зимата, когато 1 седмица няма слънце, пак ще 1 градус, но вътре ще е много по-студено.

Отностно сметката за ток от писането в темата извадих като извод, че трябва да смъкна до възможно най-ниски W (в случая 1500W) за да плащам по-малко ток. @Емил Костовможе би имаш предивд, че ще плащам хубави пари в сравнение с тока, който бих платил при отопление с климатик. 

И с климатик пак ще плащаш. Просто си направи елементарна сметка и ще разбереш сам. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Купих си инвентор Tesy CN04 2000W но резулататиете не са много добри.

Доколкото разбирам, този конвектор няма степени и степента с която отоплява е една и съща, а тя е направо смешна. Топлина се усеща само ако си доближиш ръката до конвектора, въздуха който излиза от него е много слаб. Сутринта го пуснах към 5 и досега е вдигнал 3 градуса само. Пробвах го и на друг контакт, защото имах съмнение , че този може да не е нещо наред, но пак си духа така слабо.

Може ли да внесете малко информация. Бил съм по хотели, където конвектора прави сауна, а а з със този не мога да докарам нормална температура. От самия уред не се чува никакво бучение (подобно на духалка или климатик), което според мен не е нормално. Възможно ли е да имам някакъв производствен дефект? Отделно с това топлене, не мога да си представя, че този конвектор харчи 2000W.

Сега слушам радиото, че от декември идвала зимата, ако не се промени качестовото на отопление е много вероятно да го върна този уред.

А настрои ли му терморегулатора
https://tesy.bg/web/files/products/21/line_files/Base-user-manual-CN04-EIS-W-2018.pdf

Виждал съм такъв Теси и топли един апартамент от коридора.

• Автор

Сверих часовника и зададох температура от 22 градуса (повече от 12 не минава). Няма други възможности за настройки по терморегулатора, освен отложен старт. 

преди 4 часа, Avirox написа:

От самия уред не се чува никакво бучение (подобно на духалка или климатик), което според мен не е нормално.

Мисля, че ти изобщо не разбираш как работи един конвектор.

Бил съм по хотели, където конвектора прави сауна

Дали е било конвектор? Дали хотела е оставен целия да "замръсне" и тогава пускаш конвектора и о чудо става сауна ...

Отделно с това топлене, не мога да си представя, че този конвектор харчи 2000W.

Ако не е достигнал зададената температура, тест е в работен режим - да той дърпа 2000W от контакта.

Първо не е

преди 8 часа, Avirox написа:

инвентор

а конвектор.

Второ, трябваше по-внимателно да прочетеш собствената си тема!

При липса на външна и вътрешна изолация нямаш никакъв шанс. Все пак, ако го оставиш на 18-20 градуса, след около седмица ще е чат-пат добре топлинката.

преди 1 час, JKirilov написа:

Първо не е

а конвектор.

Второ, трябваше по-внимателно да прочетеш собствената си тема!

При липса на външна и вътрешна изолация нямаш никакъв шанс. Все пак, ако го оставиш на 18-20 градуса, след около седмица ще е чат-пат добре топлинката.

И накрая....зимата свършила и трябва да се оттърва от отоплителното съоръжение.

• Автор

Пролбема е ясен - климатика духа от тавана и се усеща до земята, конвектора духа на 10-20 см от него. Не съм специалист, не разбирам. 

Това е и причината в кухнята където е климатика да няма проблем с това, че няма изолация и че дограмата е стара. 

Решението е ясно - зимата като се ходи на вилата ще се спи в кухнята където е климатика, а отоплителното съоражение се връща в магазина. 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Нещата се поизясниха. Общо взето конвектора върши работа, но загрява по бавно от климатик. Когато вече един път се загрее стаята може да се изключва от време на време. Тук е добре да се спомене за опцията Tesy Cloud да се пуска дистанционно, защото просто не е оферта да чакаш - 2,3,4 часа да се стопи хубаво, ако може да го пуснеш дистанционно и вече като си там да се е стоплило. За тия пари съм горе-долу доволен.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Давам ъпдейт за ползвания от мен конвектор.

При отоплението има един много тънък момент за който аз не подозирах когато отидеш и е много студено (около 0) конвекторът, а можеби и която и да е друга отоплителна техника много трудно смогва да вдигне температурата. За сметка на това един път като вече е достигната прилична температура не е проблем да се поддържа. Цаката е ако имате вила да отидете там когато е малко по-топло (преди период на застудяване) да затоплите и след това само да поддържате температурата. Другия вариант е да го пуснете дистанционно, но имайте предвид че ми се случи в един от по студените дни миналия месец да не успея за 24 часа да вдигна до нормална температура в стаята. Вчера беше -7, но това не ми попречи да седя по анцунг, температурата е нормална (конвектора не го спирам). С две думи съм доволен от покупката, но си направих грешното впечатление, че конвектора ще затопли за 10 мин. като климатика в колата.

Най-бързото загряване на помещение е с отоплително тяло на твърдо гориво, но дори и тогава от много ниска температура, не можеш да постигнеш такова затопляне само за 10 мин. Като също има значение дали говорим за затопляне на въздуха само - което е по-лесната част или затопляне и на стените - там винаги трябва време, колко точно зависи от много неща.

Преди няколко месеца купих ето този модел: https://tesy.bg/produkti/otoplenie-i-grija-za-vyzduha/elektricheski-panelni-konvektori/conveco-cloud-cn-04-s-indoor-connect/?product=cn04-200-eis-cloud

Много съм доволен, никакви забележки. По икономичност много малко надвишава консумацията на един климатик среден клас.

За сметка на това един път като вече е достигната прилична температура не е проблем да се поддържа

Разправям аз, че не се спира - ама не!

преди 4 часа, plamen_petrov_80 написа:

също има значение дали говорим за затопляне на въздуха само - което е по-лесната част или затопляне и на стените

Това е. Но не само, ами и пода, и тавана, и най-важното всички предмети в стаята...

преди 7 часа, ntm7iv написа:

По икономичност много малко надвишава консумацията на един климатик среден клас.

Да бе.Икономичен е.Вкарва по-малко топлина, за това пък консумира доста повече от климатика.

преди 20 минути, badr написа:

Да бе.Икономичен е.Вкарва по-малко топлина, за това пък консумира доста повече от климатика.

Няма какво да спорим, всеки така казва, докато сам не се убеди. Уреда си има вграден електромер и лесно може да бъде изчислена консумацията.

Ползвам го без да го изключвам. Преди това бях с климатик в помещението. Не съм видял някаква драстична промяна в сметката за тока. Има разбира се леко покачване но то е в рамките на не повече от 20 лева. Предимствата пред климатика обаче са много повече и си заслужава.

на 14.01.2022 г. в 11:16, ntm7iv написа:

Преди няколко месеца купих ето този модел: https://tesy.bg/produkti/otoplenie-i-grija-za-vyzduha/elektricheski-panelni-konvektori/conveco-cloud-cn-04-s-indoor-connect/?product=cn04-200-eis-cloud

Много съм доволен, никакви забележки. По икономичност много малко надвишава консумацията на един климатик среден клас.

Би ли споделил колко квадрата е помещението и има ли изолация, както и какъв е бил модела на климатика ако си спомняш?

Предполагам, че става въпрос за малко и добре изолирано помещение.

преди 17 минути, bobivg написа:

Би ли споделил колко квадрата е помещението и има ли изолация, както и какъв е бил модела на климатика ако си спомняш?

Предполагам, че става въпрос за малко и добре изолирано помещение.

Вътрешна изолация и пвц дограма, климатик 12 General, който след около 6-7 години работа изгоря. Помещение 23 квадрата.

Помещението не е толкова малко колкото очаквах. Как работеше климатика с много цикли (спри/тръгни) или успяваше да регулира мощността си така, че поддържаше температурата и да прави редки спирания? И още един последен въпрос. Вентилатора на фиксирана скорост ли си го държал и ако да на коя?

преди 2 минути, bobivg написа:

Помещението не е толкова малко колкото очаквах. Как работеше климатика с много цикли (спри/тръгни) или успяваше да регулира мощността си така, че поддържаше температурата и да прави редки спирания? И още един последен въпрос. Вентилатора на фиксирана скорост ли си го държал и ако да на коя?

То циклите са пряко зависими от външната температура. Също има значение дали има съседи отдолу отстрани и отгоре, които да топлят. Общо взето когато климатика работеше добре успяваше да стопли. Зимата обаче, като започне да отива към -10 се усещаше вече, че не може както трябва да стопли помещението.

Освен това ако има голяма влага навън, често размразява и също не се затопляше много добре но на студено не съм стоял.

Ако сега пак трябва да купя климатик не бих купил същия модел.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.