Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

преди 1 минута, Радул написа:

Ще може ли без да лъжеш? Да ти го напиша и на теб- всичките 70 изгонени са дипломати. Няма шофьори и балерини между тях.

САЩ имат 9 дипломати в България. Не знам откъде си ги измисли тия 3000.

има има дипломатите са 43 руски 20 от изгонените са дипломати другите 50 са  обслужващ персонал и счетоводителки

и 2700-3000 са дипломатите на сащ и всички имат дипломатически паспорти  и са с имунинет 

някои работят и в  безплатните  военни бази 

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 395,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 4 часа, Радул написа:

Оппаааа, тежката артилерия... И как Асенчо се е измъкнал от английското правосъдие викаш???

Предполагам знаеш че фалит не е престъпление. Некоректно поведение и прецакване на съдружник също много трудно се доказва, особенно аконяма изричен договор или клаузи .

Само че в Англия никой и няма да го покани никъде  не само за финансов министър, камоли за премиер, или в екип на управляваща партия.

:hush:

преди 4 часа, gagodrago написа:

Бълбук, Путин ако реши може без военни действия, само с икономически мерки, да погребе и да прати скапания ви евросъюз в небитието.

Не знам защо ви харесва това комплексарско путинско поведение. В стил... "не мога да се съревновавам със цивилизования свят по стандарт на живот, демокрация и свободи, нито по икономика , бизнес, затова ще ви срина със сила и суровинно изнудване" .

Това че и ти симпатизираш и си озлобен срещу цивилизацията, нека си е за твоя сметка.

Хайде помедитирай като комуне - като превземе цяла Европа, не - целия свят, Путлер какво ще постигне ?

Ти ще заживееш ли по добре ? Как живеят хората в окупираните в момента  територии в Украйна ?

А как живеят в самата РФ ? - цензура,  репресии,арести за инакомислие, сталински принципи на възхвала на кремълското джудже,и т.н. и т.н.

А обикновенния руснак дори в по големите градове живее по зле и от нас. Не говоря за провинцията с дървените къщички и черни пътища, с липса на канализация, водопровод, камо ли газифициране.

Цитат
Една шепа народ сме. Винаги съм се чудила защо не могат да направят живота ни по-лесен. Проучването за образованието е ужасно - децата ходят на школи, частни уроци, материалът е неподходящо представен и т.н. Наливат се пари в учителите и? Какво? Подобряват ли се нещата? Извадих своите учебници по Философия, за да помогна на дъщеря ми. Там една тема е развита повече, не толкова сухо, детето може само да извлече информацията. А в новите всяко изречение е с по няколко понятия, които изискват чисто зубрене и така целия урок. Писна ми от постоянните реформи, които са по-зле от преди, но всички се закичват с орден "Повиших заплатите на учителите". Образованието не е само заплати!

Това е по вина на НПО - тата и колежките на злобната Мартина Балева. Отнеха ли и гражданството на тази? Трябваше да стане! Гаврата с Батак е непростима!

Като видях Батак, като ходихме там, и веднага ми изникна асоциацията с Лидице. видях черепите, разгледах ги внимателно през витрината, църквата също я огледах, видях и ямата и засъхналите, но все още видими кървави следи. Както и следите от куршуми и огъня.

Протест в Русе:

792790.jpg&cfs=1&ext=jpg&utld=novini.bg&

Коментар: "В Русе е 34градуса жега,а хората са облечени с якета.Това е лъжа."

току-що, Anneliese написа:

Това е по вина на НПО - тата и колежките на злобната Мартина Балева. Отнеха ли и гражданството на тази? Трябваше да стане! Гаврата с Батак е непростима!

Като видях Батак, като ходихме там, и веднага ми изникна асоциацията с Лидице. видях черепите, разгледах ги внимателно през витрината, църквата също я огледах, видях и ямата и засъхналите, но все още видими кървави следи. Както и следите от куршуми и огъня.

преди 1 минута, miro20 написа:

Само че в Англия никой и няма да го покани никъде  не само за финансов министър, камоли за премиер, или в екип на управляваща партия.

Е да, те в Англия вече са договорили Боко Тиквата. :laughing4:

преди 3 минути, Радул написа:

Протест в Русе:

792790.jpg&cfs=1&ext=jpg&utld=novini.bg&

Коментар: "В Русе е 34градуса жега,а хората са облечени с якета.Това е лъжа."

нали на руснаците им викат ватенки 

баба ми ходи с ватенка

и като отида дошъл си гол по къс ръкав и панталони 

да ти дам едино яке на дядо ти 

преди 4 минути, Banesc написа:

има има дипломатите са 43 руски 20 от изгонените са дипломати другите 50 са  обслужващ персонал и счетоводителки

и 2700-3000 са дипломатите на сащ и всички имат дипломатически паспорти  и са с имунинет 

някои работят и в  безплатните  военни бази 

Пълни глупости. Лъжи!

току-що, Радул написа:

Пълни глупости. Лъжи!

не са лъжи

истина е 

мога да ти дам информация

но е секретна

нали така се бачка на запад

аз съм евроатлантик 

преди 1 минута, Banesc написа:

нали на руснаците им викат ватенки 

баба ми ходи с ватенка

и като отида дошъл си гол по къс ръкав и панталони 

да ти дам едино яке на дядо ти 

Ясно що ти е заврял мозъка. Не си пиян, обезводнен си.

Цитат

Демонизираният ислям – минало и настояще на анти-ислямски стереотипи в България по примера на мита за клането в Батак“,[19] а по-късно – „Батак като място на паметта. Ислямът като вражески образ. История и съвременност на антиислямски стереотипи в България и примера за мита на клането в Батак“, финансиран от фондациите „Памет, отговорност и бъдеще“, и „Роберт Бош“.[20] Проектът разглежда събитията и образите, довели до утвърждаването на Батак като изключително важна част от българското възраждане, като голямо внимание се обръща на картината на полския художник Антони Пьотровски „Баташкото клане“.[21] Разглеждат се ограничен набор исторически факти[22] и се коментира не самото клане, а картината на Антони Пьотровски и снимков материал.[22]

Работата на Брунбауер и Балева става повод за разгорещени дискусии сред българската общественост. Телевизия СКАТ обявява награда от 2500 евро за този, който изпрати адреса или снимка на Мартина Балева.[23] Блокът на родителите на Балева е одраскан с обидни надписи. Партия Атака я обвинява, че е била купена от богати евреи.[23] Заплахите срещу Брунбауер принуждават Свободния университет в Берлин да ангажира частна охрана за своя сътрудник.[23] Като се изключат крайните реакции, сериозната полемика може да се раздели на „против Балева/Брунбауер“ и „в тяхна подкрепа“.

Тия явно са били ислямски настроени.

и армения е на същото дереже като българия и там има 3000  американски дипломати и на 1000 арменци се пада един американски дипломат

Ето кой е подкрепял псевдонаучното изследване за Батак:

Цитат

В подкрепа

Един от най-шумните критици на отказа на БАН да приеме конференцията е Антонина Желязкова, председател на Международния център за изследване на малцинствата и междукултурните взаимодействия: „Досега не е била проявявана такава нетолерантност и непоносимост към академична тема“, „Това е позор за президентската институция“, „Божидар Димитров е едно ченге и политик, който само се представя и се маскира като учен.“[36]

Вестниците „Дневник“ и „Капитал“ също реагират отрицателно към създадената истерия,[37][38] а вестник „Култура“ посвещава цял брой на случилото се като заема изключително критична гледна точка към действията на БАН и медиите, започнали скандала.[39] Списание „Обектив“ на Българския хелзинкски комитет застъпва мнението, че „медиите изопачават целите и аргументите на проекта като подвеждат читателите си да вярват, че работата на Брунбауер и Балева отрича клането в Батак както и 5-те века Османска власт“.[40]

След отмяната на конференцията в интернет се появява петиция „срещу политическата цензура и административния натиск върху свободата на научните изследвания“ с автори „група историци“, подписана от Антонина Желязкова, Александър Везенков, Иван Еленков и други историци, журналисти и обществени личности.[41]

Същите пишат учебниците по история днес!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ето кой е подкрепял псевдонаучното изследване за Батак:

Същите пишат учебниците по история днес!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Ето какво казва пред Ройтерс едно от шефчетата на БМВ:

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/bmw-exploring-energy-investments-reduce-dependence-natural-gas-2022-05-23/

„Нашата индустрия представлява около 37% от потреблението на природен газ в Германия“, каза той на въпрос какво ще се случи с заводите на BMW в случай на спиране на доставките на газ от Русия. "Не само BMW, но и целият сектор ще замре."

Пак спекулираш. Прочети цялата статия де ? Казаното е в аспекта че БМВ проучват нови инвестиции в алтернативни енергии за да премахнат зависимостта си от газта. И се дава пример за завода им в Унгария, където ще работи изцяло без изкопаеми горива . Така че, спекулантчо, "целия сектор няма да замре" .

Пак ще припомня че както и да свърши тази война и конфликт, рашистите вече никога няма да могат да изнудват когото и било с природните ресурси .

Държавите и фирмите ще са си осъществили достатъчно много алтернативи, за да не попаднат в сегашната ситуация.

Познай тогава каква ще е цената на газта и петрола.

току-що, miro20 написа:

Пак спекулираш.

Остави, че спекулира, ами и не знам за кой път вече го пуска тва...

Цитат

Някой казват - лош материал (човешки).
Един бивш цар - грешен чип.
Според мен е липсата на ренесанс по нашите земи. Това на което му викаме възраждане е на светлинни години от европейският ренесанс, базиран на бурен икономически подем, изкуство и философия.
Както и липсата на интелектуалци у нас. Интелектуалци с идеи и мнение, което да защитават без оглед на политическа обстановка и спонсорства.

Айде, почна се с оплюване на българското Възраждане. Любимата ми част от българската история.:angry:

Ренесансът? Добре, че не сме го имали. Голям ренесанс - науката е била забранява, аутодафета, на които са горили книги и хора, учени са били заклеймявани, затваряни и убивани.

Не, мерси.

Медичите? Борджиите? Мафията? А, не, мерси.

Чудничък ренесанс, дума да няма!:lol6:

Ние поне не сме отричали никога хелиоцентричната идея и не сме живяли в заблуда.

Я идете и се поразходете в музеите ни, вижте книгите, картите и глобусите.

Само злобни католици могат да се изказват така. Още ги е яд, че България не е католическа.

преди 3 минути, miro20 написа:

Пак спекулираш. Прочети цялата статия де ? Казаното е в аспекта че БМВ проучват нови инвестиции в алтернативни енергии за да премахнат зависимостта си от газта. И се дава пример за завода им в Унгария, където ще работи изцяло без изкопаеми горива . Така че, спекулантчо, "целия сектор няма да замре" .

Пак ще припомня че както и да свърши тази война и конфликт, рашистите вече никога няма да могат да изнудват когото и било с природните ресурси .

Държавите и фирмите ще са си осъществили достатъчно много алтернативи, за да не попаднат в сегашната ситуация.

Познай тогава каква ще е цената на газта и петрола.

Ще, ще, ще, ще, ще, някога, може би, ама с БаалБукащата простотии, говорим за сега, в този момент!

Пак се намеси в чужд разговор без да си разбрал за какво иде реч. Не знам дали от лоботомията или от жегата, но те забелязах че от снощи насам си особено неадекватен.

преди 1 час, Радул написа:

Граждани протестираха пред руското посолство в София

https://nova.bg/news/view/2022/07/01/374360/граждани-протестираха-пред-руското-посолство-в-софия-видеоснимки/

Ей ги бе- всичките 20 бабки и тьотки.

980x551_1656683033.JPG&cfs=1&ext=jpg&utl

"отрядите на путин" ??

току-що, ivottoshev написа:

Ще, ще, ще, ще, ще, някога, може би, ама с БаалБукащата простотии, говорим за сега, в този момент!

Пак се намеси в чужд разговор без да си разбрал за какво иде реч. Не знам дали от лоботомията или от жегата, но те забелязах че от снощи насам си особено неадекватен.

Напротив. Просто забелязах как вадиш от контекста изречение , което въобще не описва съществото на цитираната статия от Ройтерс.

Извинявай че ти обърнах внимание на поредното ти осиране и лъжи :) 

преди 1 минута, Anneliese написа:

Айде, почна се с оплюване на българското Възраждане. Любимата ми част от българската история.:angry:

Ренесансът? Добре, че не сме го имали. Голям ренесанс - науката е била забранява, аутодафета, на които са горили книги и хора, учени са били заклеймявани, затварянии убивани.

Не, мерси.

Медичите? Борджиите? Мафията? А, не, мерси.

Чудничък ренесанс, дума да няма!:lol6:

Ние поне не сме отричали никога хелиоцентричната идея и не сме живяли в заблуда.

Я идете и се поразходете в музеите ни, вижте книгите, картите и глобусите.

Само злобни католици могат да се изказват така. Още ги е яд, че България не е католическа.

Ииии за финал на музикалната ни кутия тази вечер

Цитат

ленчето и се услади да ръководи държавата с писма и не вярвам да пусне някой, който може и знае. А и си видя, че каузи не ги интересуват.

Цитат

Сега искам същата персона да изнесе информация за всички медии и журналисти с разчети по пари и години, получени от други чужди държави, за да форматират общественото мнение е тяхна полза.

Щото иначе "въртиопашките" ще се окажат кои?

:yanim:

Цитат

Абсолютно съм съгласна. ЛБ действа махленски и некомпетентно. Видно дори от тоалетите й. Такива неща се учеха в 1ви курс в университета по мое време. Перник? Нямам нищо против града, но първата ми асоциация е вицовете за винкели и голфове.

:yanim::lol6:

Цитат
По-скоро ми намирисва на заплаха към журналистите- който не възхвалява КП и АВ е руски трол.

Обвинените за "руски тролове" винаги могат да я съдят в съда и да я оставят без нищо на улицата! Да се задействат!

Цитат
А Лена Бориславова уж е юрист, и я развяваха като много компетентна и образована. Видяхме и нивото - тя сама ни го демонстрира и навира пред очите.

Цитат

Какво ще ги правим?
Първо списъци, уволнение и бедност, после народен съд ли?

Слави Василев май работи същото, но про боно.
https://tribune.bg/bg/mrezhata/slavi-vasilev-predlozhiha-mi-hono … Bd45P_A-wgbSXS7bA

„Не знам кой плаща по 4000 лв. на политици и анализатори, но аз като анализатор съм получавал предложение за еднократен хонорар в размер на 1000 лв. Но не от руското посолство, а от фондация “Америка за България”. Поводът беше да изнеса доклад за вътрешнополитическата ситуация в страната пред техния борд на 16 юни тази година в хотел „Интерконтинентал“.

Отидох с удоволствие. Казах им, че правителството на Кирил Петков е корумпирано и заявих, че предложените 1000 лв. не са необходими.“

преди 42 минути, ivottoshev написа:

:lol6:Значи Ес не ги е страх че ще плащат неустойки заради това че забраниха на Мерецедес, Армани и още хиляди фирми да търгуват с Русия, но ги било страх Русия да не ги осъди че не си изпълняват договорите за газа. Русия като промени договорите и каза да се плаща в рубли, що ЕС направо не се отказаха:lol6:

да не сключват нови договори - това не е нарушение на договор - например за покупки с виза им разрешиха, щот договора си е наличен с банките

Цитат
https://m.dir.bg/dnes/politika/delyan-dobrev-samo-prez-may-pravi … po-skap-ruski-gaz
Още един грандиозен успех. Продължаваме да купуваме руски газ през посредници, само за май 100 млн по- скъпо. Диверсификация и енергийна независимост ли бе да го опишеш. А вие събирайте капачки за кувьози. 100 млн, за да ни потупа по рамото новият голям брат.

Цитат
Да, нека тогава да видим как в съда Лена ще докаже, че "Руснаците плащат по 4000 лева месечно на наши политици и журналисти".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.