Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

преди 2 часа, Banesc написа:

цял свят е разбрал че кирчо е кукла на конци

Докажи го.

кой има полза да няма  руски газ

А кой има полза да има САМО руски газ?

и да се вкарва американски със 11 долара по скъпо

Докажи го.

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 395,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 5 часа, Радул написа:

Недоказано твърдение, е клюка по дефиниция бабе. Не ми трябват факти на мен, на теб ти трябват! Ти твърдиш нещо, което не можеш да докажеш. Забележи, аз не твърдя, че Кокорчо не е гей. Не твърдя и че Е. Питах, това ли е новата клюка?

Инвалидче, ти не питаш, ти констатираш, че това били новите опорки. И да, на тебе "факти ти не требат"- по принцип и традиция.TCGOZ.gif.ad496d0345c58fd9307c3b8c1294600f.gif

Тошев досещаш ли се колко си омотан. Хем твърдиш, че руснаците едностранно са променили договорите, хем твърдиш, че ЕС са диктатори, защото са забранили на своите да изпълняват променените едностранно от Русия договори.

angry-man-smoked-brain.gif

Цитат

Парцалесата на (ПП) Поръчваме Пица не спира да се излага. Милата тя, въобразява си, че нещо зависи от нея…🤣🤣🤣🤣🤣

:lol6:

преди 9 минути, absurt написа:

Инвалидче, ти не питаш, ти констатираш, че това били новите опорки. И да, на тебе "факти ти не требат"- по принцип и традиция.TCGOZ.gif.ad496d0345c58fd9307c3b8c1294600f.gif

И викаш Асенчо са дрънка, сигурно е, а? Виждала си го лично.

преди 1 час, Радул написа:

Протест в Русе:

792790.jpg&cfs=1&ext=jpg&utld=novini.bg&

Коментар: "В Русе е 34градуса жега,а хората са облечени с якета.Това е лъжа."

Даже имат и метростанция в Русе!!! 

преди 17 минути, БаалБек написа:

Докажи го.

Докажи го.

какво да доказвам

няма да седна  да те лъжа

да не съм киро измамника

има гугъл 

Цитат

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят на германска регулаторна агенция призова днес своите сънародници да пестят енергия и да се подготвят за зимата, когато потреблението ще нарасне

Цитат

Близо 200 полета бяха анулирани или забавени

Петнайсет полета от и до Испания бяха анулирани, а 175 - забавени, днес заради стачката на кабинния екипаж на две нискотарифни авиокомпании - ирландската "Райънеър" (Ryanair) и британската "Изиджет" (EasyJet) - в разгара на туристическия сезон

това ще стане и в българия 

те евро атлантици 

и ние 

преди 12 часа, Радул написа:

Именно! Подкрепя страна, която в прав текст обяви нашата "за неприятлска". Та за тях ти си враг. Руменчо и той. Да не говорим, че те (руснаците) винаги са гледали на нас, като втора ръка хора. Наистина трябва да си доста малоумен, да се натискаш на някой, който те презира. Това даже не е стокхолмски синдром, ами чисто ковренски- оня и дъни 3 в едно (бой, еван и чалга) нон стоп, оная цялата посинена вика; "той са грижи за мен"... А кажи ми, че не е малоумна!

Елементарно Уотсън! 

И защо Русия ни обяви за неприятелска страна,а? - Каквото повикало,такова се обадило!

Не,аз не съм им враг,нито на "Руменчо" им е враг,за вас Русия е враг,защото така сте я възприемали през всичките тези години,омразата и злобата ви са неизмерими,затова и те са ви възприемали (руснаците) като втора ръка хора! - "На каквото си постелиш, на такова ще легнеш."

Наистина трябва да си супер глупав и наивен,за да си въобразяваш,че ще успееш да ме убедиш,че "някой ме  презира"!

ФАЩ и неонацистие много добре са ви е омаяли,перфектно са ви заложили стокхолмския синдром и не можете да се откопчите от него! Колкото повече бой,е*ан и чалготии,толкова повече ви харесва,мислейки си че всичко ви е наред,просто живеете в една изкривена реалност ден за ден!

Интервю с овца. За вълците, мечката и кланицата

-Здравейте, прическата ви е страхотна!

– Здравейте, благодаря.

– Как се отнасяте към построяването на новата кланица?

– Доволна съм. Сега фермата ни ще работи по европейски стандарти.

– Чухте ли, че се планира производство на овнешко?

– Това са глупости. Ще произвеждат пилешко.

– Защо тогава не се нарича птицекланица?

– Защото птиците са месо.

– Вие видяхте ли новата им емблема?

– Да, много е красива.

– Казват, че е стилизирана овца.

– Да доста прилича.

– Казват също, че изобразявала заклана овца.

– Глупости, това е просто една много късо подстригана овца.

– А чухте ли за случая с окървавения камион за превоз на овце?

– Да, даже видях и снимки.

– Какво мислите за това?

– Пишат, че най-вероятно се е спукала консерва с доматен сок или се е разлял червен бернщайн-лак.

– Тоест, смятате, че не е кръв?

– Много е светла, кръвта има по-тъмен цвят.

– Но експертизата доказа, че това е кръв.

– Значи е било нещастен случай.

– А какво мислите за смяната на директорите на фермата ви – сега ви управляват вълци?

– Много съм доволна, ще има ред и чистота.

– Не се ли страхувате?

– Не, в управителния съвет са само седем вълка, ако нещо се случи – ще ги изгоним, както стана със свинете.

– Сега по-добре ли е, като сменихте свинете с вълци?

– Абсолютно! При свинете беше мръсотия и безпорядък.

– Чухте ли, че към вас са командировани за обучение по психодрама и личностен растеж, пет вълка от други региони?

– Да, това е хубаво – ще споделят експириънс, ще подобрят лидерските си умения.

– Какво смятате, че е най-важно за вашата ферма сега?

– Безопасността. Най-важно е да се осигури безопасност, за да могат овцете свободно да живеят и да се развиват.

– Безопасност от кого имате предвид?

– От мечките, естествено – в околните гори има много мечки.

– Вие смятате, че мечките са опасни за вас?

– Абсолютно. Те са най-голямата опасност за фермата ни.

– Но те се хранят с малини, мед, риба…

– Те се хранят и с агнешко!

– Защо смятате така?

– По телевизията показаха снимки на разкъсани агънца.

– Защо мислите, че това са го направили мечки?

– Е, няма кой друг да е.

– А възможно ли е да са вълци?

– Изключено. Вълците са тук, за да осигурят ред и спокойствие.

преди 10 минути, Радул написа:

И викаш Асенчо са дрънка, сигурно е, а? Виждала си го лично.

Ми, не, нищо такова не викам. Без всякакъв коментар постнах една снимка. Всичкото викане е от твоя страна.

Е да...краварите са честни и откровени, как може да поставяте думите им под съмнение! За всичко е виновна Русия!

Предложиха ми хонорар, не от Русия, а от „Америка за България"

Америка явно много мисли за България. Притеснява се. Вашата м......а краварска!

преди 17 минути, БаалБек написа:

Докажи го.

Докажи го.

---------------------------------------------

Бълбук, вече не е сигурно дали след 5 години вашият любим евросъюз въобще ще го има.

Днес от Джей Пи Морган предупредиха, че ако Путин поиска може да намали доставките на горива, което ще изстреля цените на петрола до невиждани стойности, и това ще доведе до енергийна криза, разпад, и логичен край на евросъюза.

https://business.dir.bg/ikonomika/tsenata-na-petrola-mozhe-da-stigne-usd380-za-barel-pri-namalyavane-na-ruskite-dostavki

----------------------------

Фалитите в Европа вече почват

Германският енергиен концерн "Унипер" спешно преговаря с правителството за извънредна държавна помощ, за да избегне фалит.

Най-големият чуждестранен клиент на "Газпром" в света получава от две седмици едва 40 процента от заявените количества газ и компанията е принудена да компенсира количествата с по-скъпи доставки.

Компанията изпитва затруднения още от края на миналата година, призна председателят на управителния съвет Клаус-Дитер Маубах.

----------------------

Бълбук, може ли да ти викам Хълцук?

преди 13 минути, БаалБек написа:

Даже имат и метростанция в Русе!!! 

Много са напред! 😆

преди 4 минути, absurt написа:

Ми, не, нищо такова не викам. Без всякакъв коментар постнах една снимка. Всичкото викане е от твоя страна.

А сега де, снимката не я ли постна оня Слайд... Ум?

Лошо се издъни тука...:hush:   Споко, ще си трая... А може би не. 😆

преди 13 часа, miro20 написа:

И аз се сетих един виц от фейса :

Защото е "Запалката'.

Вицове има колко щеш,ама мозък нямаш,нямаш,недостиг колко щеш!

Не,защото е "Тъпунгера"!

Ако беше Бай Тошо сега на власт,щеше да ви дисциплинира!

преди 1 час, Anneliese написа:

Айде, почна се с оплюване на българското Възраждане. Любимата ми част от българската история.:angry:

Ренесансът? Добре, че не сме го имали. Голям ренесанс - науката е била забранява, аутодафета, на които са горили книги и хора, учени са били заклеймявани, затваряни и убивани.

Не, мерси.

Медичите? Борджиите? Мафията? А, не, мерси.

Чудничък ренесанс, дума да няма!:lol6:

Ние поне не сме отричали никога хелиоцентричната идея и не сме живяли в заблуда.

Я идете и се поразходете в музеите ни, вижте книгите, картите и глобусите.

Само злобни католици могат да се изказват така. Още ги е яд, че България не е католическа.

Май обърка Реформацията с Ренесанса ама то е харектерно за теб де ;)

Ето нещо, което заслужава да се прочете и научи от тези, които облъчено боготворят америка.

"Прочетох с особено внимание интервюто на Лена Бориславова пред Дарик. По всичко личи, че госпожица Бориславова има какво да научи от тази моя публикация.,
Лена е млада и едва ли знае какво се е случило на 20 юли 1990 година. Аз обаче помня! На тази дата с нарочно постановление на министерски съвет една американска фондация бе превърната в държава в държавата България справка:

https://www.ciela.net/…/postanovlenie-%E2%84%96-76-na… 

Държавен вестник, брой 61 от 31.VII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 20 ЮЛИ 1990 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ФОНДАЦИЯ "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО"

От този момент започнаха да се случват и лошите неща в България! Американските фондации започнаха да се роят на територията на родината ни и да се намесват във вътрешно-политическия живот на родината ни. И понеже в последно време много си говорим за енергийна зависимост. Няма как да не разкажа какво се случи през 2014 г.?

През 2014 г. бях единственият български журналист, който замина за Русия в град Анапа, където се строеше станция „Русская“. Станция „Русская“ е последната станция от общо 13 станции от „Южен газов коридор“ на територията на Русия и трябваше да бъде начална за „Южен поток“ към България, чрез който бе предвидено да се транспортират 63 милиарда куб. метра газ за България и Западна Европа.
На място руснаците казаха, че строителните работи на станцията са спрени. Бяха много притеснени и обясниха, че това се е наложило, тъй като САЩ оказва огромен натиск върху българското правителство „Южен поток“ да бъде спрян. През това време в България се провеждаше българския майдан срещу правителството на Орешарски.

Когато се върнах от Русия в България, за няколко дена направих документален филм- „Големият енергиен шлем на България“, в който обявих, че „Южен поток“ няма да има. Бях разкъсан от привържениците на този проект, но няколко седмици по-късно в България се появиха няколко американски сенатори, а часове след срещата им с българското правителство бе обявено спирането на строителството на „Южен поток“.

Вероятно вече се досещате, че това изобщо не е намеса във вътрешните и външните отношения на България! Същата година бях избран за народен представител, а през 2016 г. в едно засекретено заседание на комисията по енергетика научих цялата истина. Никога няма да забравя репликата на Томислав Дончев към Драгомир Стойнев, който бе енергиен министър в правителството на Орешарски – „Нали не си забравил защо Орешарски подаде оставка?“.

Няколко дни по-късно Борисов подаде оставка, въпреки, че разполагаше с тотално парламентарно мнозинство. И Орешарски и Борисов подадоха оставки, за да спасят нещо много ценно за България от грабливите ръце на един наш съюзник! От спирането на „Южен поток“ България загуби над три милиарда лева!

От спирането на строителството на АЕЦ „Белене“, България загуби още над три милиарда лева. В основата на тяхното спиране бяха добре организирани и още по-добре стимулирани протести на „умни и красиви“ дЕмократи и добре заплатена пропаганда в медиите. Ще спра до тук и дано всеки асимилира, защо българите не обичат янките?

Все пак, драга Лена, ще бъде добре да известите целокупния български народ, колко души наброява дипломатическата мисия на САЩ, находяща се на ул. „Козяк“ 16 в София и колко от тях са били експулсирани като шпиони през последните години?

Димитър Байрактаров, фейсбук

преди 7 минути, gagodrago написа:

---------------------------------------------

Бълбук, вече не е сигурно дали след 5 години вашият любим евросъюз въобще ще го има.

но ти не спираш да ни сравняваш с другите страни в ЕС:D

преди 9 минути, Радул написа:

Много са напред! 😆

А сега де, снимката не я ли постна оня Слайд... Ум?

Лошо се издъни тука...:hush:   Споко, ще си трая... А може би не. 😆

Снимката с ръчичката, оградена с кръгче, че да се види, постнах аз. Пък ти, наистина е добре да си траеш, когато няма какво да кажеш.

Цитат

ШОКИРАЩА ИЗПОВЕД НА ЕДНА 60-ГОДИШНА ЖЕНА

Умирали сме от глад по време на соца?

Непрекъснато у младите се насажда твърдението, че по време на социализма не е имало чипс, енергийни напитки, шоколадови яйца, кроасани, хамбургери и буквално сме умирали от глад. Да. Нямаше ги тези боклуци. Казвам боклуци, защото всеки знае какво съдържат и как тровят хората.

Но от глад не сме умирали. Не зная дали едно съвременно дете познава дъха на истинския топъл хляб с препечена коричка. А не на земелите, който идват замразени от чужбина и се пекат в супермаркетите. Този дъх на хляб беше незаменим. И не, не сме го мирисали само. Ядяхме го с истинско овче или краве сирене, които се продаваха навсякъде. Мажеха ни филии с истинско масло – от онова, което сега не може никъде да се намери. Върху него слагаха дебел пласт мармалад, или сладко. В магазините имаше всякакви сладка, но бабите ни правеха домашни.

И ако днешните младежи мислят, че сме яли само хляб, бъркат. Вкъщи винаги имаше готвено. Бабите ни се пенсионираха на 55 години и ни гледаха и все се въртяха пред печката. Оттам идваха ухания на пилешка супа, на страхотна бобена чорба, на супа от киселец и лапад с много масло и настъргано сирене, на телешка яхния, на пържени картофки, на кюфтета от истинска кайма, на пълнени чушки или сарми, на качамак с масло и сирене, на пържени филийки, на пилешка каша и всякакви вкусотийки.

А като започнеше сезонът на рибата, целият квартал ухаеше. Печена, пържена, на фурна, плакия…Аз не обичах риба и много ми се караха нашите. Плашеха ме, че ще ми се изкривят костите и ще станат чупливи. За нещастие това се случи, но не зная дали заради рибата.

В ранното ми детство по улицата минаваше първо млекарят и продаваше мляко направо от гюмовете. Ходихме с порцеланови купи, а той ни го слагаше с черпак. Нямаше страх от отравяне, никой не проверяваше хигиената. Едно гъсто мляко с каймак отгоре, ядяхме, ушите ни плющяха. После минаваха продавачите на риба, после на домашно сирене. В края на лятото изникваха огромни грамади от дини, пъпеши, домати и чушки, а после и тикви направо върху платнища на земята. Купувахме дини с чували. Бяха по-малки, но много вкусни.

Често чета, че не сме знаели какво значи колбас, понеже магазините били празни.

Щандовете се оголиха едва през 1988 / 89. Дотогава си имаше и кранвирши, и салами, шпековият „Бургас“ нямаше нищо общо с ментето, което продават сега, телешкият беше от телешко и се топеше в устата. Имаше и луканки, суджук, наше производство обаче. Не като сега със завъртени имена и хиляди овкусители и подобрители.

Десерти и сладки също имаше. Колкото си поискате. Щандовете на сладкарниците бяха отрупани от пасти – „Дънер“, „Тунелче“, „Ежко- Бежко“, парфе, „Цвете“, „Роза“, „Шоколадка“ и не мога просто да си спомня всички. Имаше сиропирани сладкиши – огромен избор. Саралии, кадаиф, реване, охлювчета, баклава, арменски сладки с бадеми, сухи сладки всякакви видове, банички, милинки, тутманици, софиянки, рогчета, каквото ти душа поиска.

Вкъщи бабите ни също печаха сладки и кексове през ден и си разменяха рецепти. Баницата на моята баба беше най-хубава, а от бисквитената й торта с какао и масло направо си облизвахме пръстите.

Нямаше „Орео“, имаше чаени бисквити, нямаше сегашните сладки с палмово масло, имаше „Детска закуска“, „Анелия“, халва с какао, какаови кремчета. Нямаше шоколади „Милка“, но имаше „Крава“, „Фин млечен“, „Кума Лиса“ и различни десертчета, които се топяха в устата. „Чайки“, „Байкалчета“, сухи пасти, фастъковки, ореховки, сусамки.

Не мога да изброя всичко. Но който е на моята възраст ще потвърди, че тези неща се продаваха навсякъде и струваха стотинки.

Ужасена съм, когато моите внуци ме питат какво съм яла по време на социализма. А аз да изброявам подробно, пък те да клатят недоверчиво глави.

Сега подменят историята.

Промиват мозъци. И докато моите внуци все пак виждат как им правя сладките на моята баба, виждат снимките ми като дете, здраво и усмихнато, техните внуци тотално ще бъдат със заличена памет.

между другото стратегията на слафчо и тошко сценарисчето е такава

канят в телевизията  хора да говорят  анти евро атлантически и взимат електорат от възраждан и другите подобни партиии

и на бсп също 

българия това  национални интереси

и хоп

народа си е направил цивилизационния изборо ес и нато 

преди 3 часа, Радул написа:

И руски втечнен газ няма. Всичкия е невтечнен.

Радуле, кога ще спреш да се излагаш?

Русия е четвъртият по големина износител на втечнен газ през март

Не ти ли става неудобно вече?

:wub:

преди 4 минути, M.Николов написа:

Радуле, кога ще спреш да се излагаш?

Русия е четвъртият по големина износител на втечнен газ през март

Не ти ли става неудобно вече?

:wub:

скоро няма да е казаха че ще слагат глоби на неруски кораби превозващи руски товари

Любо Дилов по БНТ, в неповторимия си стил:
😎 "Представяте ли си как Кирил Петков е връхлетял в деня, в който е разбрал, че ИТН се оттеглят, казал е: "Свалят ме! Искам утре да изгоним 70 руски дипломати!"
☝️ "Проследихте ли колко време му беше нужно на ЕС да ни подкрепи. Два дни не знаеха какво става. Президентът е на среща на НАТО, гръмват медиите, всички се обръщат към Радев с въпроса какво става и той отговаря с "не знам". Съчувствам му на Радев в този момент. В някаква степен има историческа справедливост, защото част от този хаос той го забърка, той му е архитект. Единственият човек, който е знаел какво се случва по въпроса с дипломатите, е Лена. Първоначално списъкът е бил от 71 човека, но службите са информирали, че 71-вият от година и половина вече не е в България. Ако не беше ужасяващо, щеше да е изключително смешно...?!"
👉 "Но спираме да се подиграваме на тези хора. Каквото и да кажем е малко. Наистина хаосът е тотален. Забъркаха го във всяка една сфера. Българската Конституция не е предвидила никакво действие при положение, че се окаже, че премиерът е девиантен, че не е много добре. Ние не знаем какво да правим, нямаме институционален механизъм, ако се окаже, че премиерът ни е луд, как да го сменим. Да, сваляме правителството, но той продължава да е премиер ..." 📌

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.