Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярата в легенди и митове

Featured Replies

• Автор

Учила съм истинска наука, а не псевдонауката, по която залитате вие.

Вие сигурно вярвате и в съществуването на граала. Или в "силата" на кристалните черепи.

Да ви имам псевдонауката.:laughing4:

• Отговори 258
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Атлантида и Троя не са митове. Вече има сериозни доказателства за обратното. А това, че Хитлер се е интересувал от окултизъм и някой е решил после да го раздуха до такава степен, че да направи от муха

• Всъщност според някои твърдения Атлантида може да е била някъде на територията на днешното Черно море.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ана ръси глупости както винаги и затова така коментирах. Освен това със сигурност е имало вероятно друга раса, която ни е учила. Има доста неща, които са забравени било нарочно или поради унищожение.

Публикувани изображения

преди 3 минути, Anneliese написа:

Вие сигурно вярвате и в съществуването на граала. Или в "силата" на кристалните черепи.

Нищо не си учила иначе нямаше да дрънкаш такива глупости

Тук не позна :lol6:

Браво браво браво нацито на форума @Anneliese нарече биологията псевдонаука

преди 49 минути, Anneliese написа:

Учила съм истинска наука, а не псевдонауката, по която залитате вие.

Да ви имам псевдонауката.:laughing4:

:yanim: Печелиш аплодисментите ми, аз този предмет не съм го учил "истинска наука", но ми харесва това че нямаш познания и си любопитна. 😂

Хубаво е че се интересуваш от история, :yanim:спомена египетските пирамиди. Сигурен съм че знаеш че през 1922 година, пиша я по спомен и може да ме поправите ако не е така, група от 22-ма археолози откриха гробница в Долината на Царете. Гробницата на Тутанкамон, която се оказа напълно непокътната от запечатването и. Година по-късно, ВСИЧКИ 22-ма души участвали в откриването и отварянето на тази гробница умират!

А сега ми отговори ти, като не вярваща в митове и легенди и задгробен живот, как така 22-ма млади, здрави, мъже и жени, умират случайно след откриването и отварянето на една гробница в рамките на една година?:rolleyes:

Също се замисли защо и как са направили черните саркофази, чийто мистерии и до ден днешен никой не може да обясни. И са направени от хора които не са разполагали със технологии, със съвършени прави стени и полирани, някои имат и надписи които никой не може да преведе. Има и такива саркофази които са открити във пирамидите, говори се че такъв е изнесен от Руснаците при разкопките на Людмила Живкова в Малко Търново, от мястото което е известно като гроба на Бастет?

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Хубаво е че се интересуваш от история,

Абе интересува се ама друг път,  интересува я само да плюе по немците без да се замисли че и тя е същата кат любимите си нацисти, ще го докажа ако искаш?

Това за черните саркофаги е много интересно, говори че Людмила Живкова е знаела неща които са можели да преобърнат света и затва е била убита

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Нищо не си учила иначе нямаше да дрънкаш такива глупости

Тук не позна :lol6:

Браво браво браво нацито на форума @Anneliese нарече биологията псевдонаука

А бе, многознайко, биологията кога е доказала съществуването на извънземните?

Или имаш предвид криптозоологията? Тя не е наука.:laughing4:

преди 18 минути, petie1 написа:

Абе интересува се ама друг път,  интересува я само да плюе по немците без да се замисли че и тя е същата кат любимите си нацисти, ще го докажа ако искаш?

Това за черните саркофаги е много интересно, говори че Людмила Живкова е знаела неща които са можели да преобърнат света и затва е била убита

Не е само тя, веднага след като умира, разкопките се поемат от Стамен Стаменов който им осигурява техника и хора за да продължат незабавно разкопките. Пристигат на мястото на 26 ти август и Илия Петков им съобщава че Стамен Стаменов е починал. Заравят всичко и се изнасят от там! Който иска да вярва.

Ана спомена кристалния череп, той също е една мистерия обвита в тайни, кой и защо го е направил и със какви инструменти при положение че цял ден да го режеш със нож, не можеш дори и да го одраскаш!

А за светия грал, там нещата са много по-сложни.

• Автор
преди 46 минути, ДзВяРа! написа:

:yanim: Печелиш аплодисментите ми, аз този предмет не съм го учил "истинска наука", но ми харесва това че нямаш познания и си любопитна. 😂

Хубаво е че се интересуваш от история, :yanim:спомена египетските пирамиди. Сигурен съм че знаеш че през 1922 година, пиша я по спомен и може да ме поправите ако не е така, група от 22-ма археолози откриха гробница в Долината на Царете. Гробницата на Тутанкамон, която се оказа напълно непокътната от запечатването и. Година по-късно, ВСИЧКИ 22-ма души участвали в откриването и отварянето на тази гробница умират!

А сега ми отговори ти, като не вярваща в митове и легенди и задгробен живот, как така 22-ма млади, здрави, мъже и жени, умират случайно след откриването и отварянето на една гробница в рамките на една година?:rolleyes:

Също се замисли защо и как са направили черните саркофази, чийто мистерии и до ден днешен никой не може да обясни. И са направени от хора които не са разполагали със технологии, със съвършени прави стени и полирани, някои имат и надписи които никой не може да преведе. Има и такива саркофази които са открити във пирамидите, говори се че такъв е изнесен от Руснаците при разкопките на Людмила Живкова в Малко Търново, от мястото което е известно като гроба на Бастет?

1. Не са умрели в рамките на година, това са абсолютни лъжи. Граф Карнарвън умира от отравяне на кръвта, понеже се порязва с бръснача си на място, където го е ухапал комар. Токът в Кайро по онова време редовно си е спирал. А кучето му вероятно е било възрастно, чиста случайност е, че е умряло по същото време.

2. Не спекулирайте с името на Людмила Живкова. В Странджа няма нищо, нито има гробница на Бастет, това вече са измишльотини.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Не е само тя, веднага след като умира, разкопките се поемат от Стамен Стаменов който им осигурява техника и хора за да продължат незабавно разкопките. Пристигат на мястото на 26 ти август и Илия Петков им съобщава че Стамен Стаменов е починал. Заравят всичко и се изнасят от там! Който иска да вярва.

Ана спомена кристалния череп, той също е една мистерия обвита в тайни, кой и защо го е направил и със какви инструменти при положение че цял ден да го режеш със нож, не можеш дори и да го одраскаш!

А за светия грал, там нещата са много по-сложни.

Кристалните черепи не са чак толкова стари. Има фалшификатори, които изработват кристални черепи и ги продават на наивниците, твърдейки, че са стари и са открити при разкопки в Америките.:lol6:

А граалът изобщо не съществува.

преди 1 минута, Anneliese написа:

1. Не са умрели в рамките на година, това са абсолютни лъжи. Граф Карнарвън умира от отравяне на кръвта, понеже се порязва с бръснача си на място, където го е ухапал комар. Токът в Кайро по онова време редовно си е спирал. А кучето му вероятно е било възрастно, чиста случайност е, че е умряло по същото време.

2. Не спекулирайте с името на Людмила Живкова. В Странджа няма нищо, нито има гробница на Бастет, това вече са измишльотини.

Ти сигурно ще ни кажеш истината?

Един умрял от отравяне на кръвта а останалите 21? Смукали са му кръвта ли?

• Автор

Починали са при различни случаи и по различно време, не в рамките на 1 година, това е лъжа на журналистите. Като тази за проклятието на фараона.

Вие сте много наивни, бе! Ама много. Лапате всякакви неща като мухи на мед.

Форумът трябва да се прекръсти на "Окултен свят".

Тук разумни хора няма.:doh:

преди 8 минути, Anneliese написа:

А бе, многознайко, биологията кога е доказала съществуването на извънземните?

Или имаш предвид криптозоологията? Тя не е наука.:laughing4:

Бе това че не можеш да мислиш не съм ти виновен аз

Самата биология отдавна е доказала че пречка да има извънземни няма..

Ако беше наистина учила нямаше да ръсиш толкова глупости

преди 2 минути, Anneliese написа:

Каза преродената еврейка и вярваша в разни порочочества и магии хаха

• Автор

И откога, моля, извънземните се изучават в училище?Cracking Up Reaction GIF by MOODMAN

Починали са при различни случаи и по различно време, не в рамките на 1 година, това е лъжа на журналистите. Като тази за проклятието на фараона.

Вие сте много наивни, бе! Ама много. Лапате всякакви неща като мухи на мед.

Тук разумни хора няма.:doh:

Анче, утре го дават да е ветровито в Берковица, тъй че сложи повече кашони около монитора, че като задуха вълните да не станат големи.

И не се притеснявай като се запали и стане пожар, загубата ще е щастие за нас!

преди 1 минута, Anneliese написа:

И откога, моля, извънземните се изучават в училище?

Ти скоро отваряла ли си учебник по биология?

Ако си отваряла прочети много внимателно определенията за живот и там си пише че не е изключено да има живот във Вселената

• Автор

На новите учебници, драскани (писани) от НПО- та, признаващи 300 - те пола, хич не вярвам. Предпочитам си нормалните знания, които получих в училище. Достатъчни са ми.

Това ми е отношението към новата биология:

Very Funny Lol GIF

На новите учебници, драскани (писани) от НПО- та, признаващи 300 - те пола, хич не вярвам. Предпочитам си нормалните знания, които получих в училище. Достатъчни са ми.

Very Funny Lol GIF

Само че и ти си учила по тях щот програмата не беше сменена

Very Funny Lol GIF

И какви знания имаш, изобщо имаш ли образование?

Имам чувството че пиша със някой от улицата, който знае азбуката и нищо друго.

И какви знания имаш, изобщо имаш ли образование?

Имам чувството че пиша със някой от улицата, който знае азбуката и нищо друго.

Има диплома по милост за шивачка

• Автор

Сменена беше, още по мое време, ние например в гимназията учихме по старата програма по литература, та да не повтаряме в 9 клас ученото в 8 и слава Богу. Не ми се учеше пак "Илиада".  Иначе изкарах шестица на писмена работа по "Азбучна молитва" на Константин Преславски, тогава.

Поглеждала съм учебниците на племенницата. Ами, ужас пълен. Историята - подменена, етиката, философията и сега гражданското образование - ужасон.

преди 5 минути, petie1 написа:

Има диплома по милост за шивачка

:lol6:

И за това не става, щом една рокля на Мини Маус не може да ушие! 😂

току-що, ДзВяРа! написа:

:lol6:

И за това не става, щом една рокля на Мини Маус не може да ушие! 😂

Е тва го разбра цял форум знаеш ли колко се хилихме с нейните признания затва?

И друго да ти кажа нашата комичка гледала там някакъв филм за Анне Франк че уж в "Аушвиц" имало каменна кариерса а то в действителност на това място което е във филма няма нищо ама нашата го търси ли търси

преди 15 минути, Anneliese написа:

Поглеждала съм учебниците на племенницата. Ами, ужас пълен. Историята - подменена, етиката, философията и сега гражданското образование - ужасон.

Кое е подменено?

Направи ми впечатление че пише само за "ИЛИАДА", Троянската война, все едно само това се изучава в училище. Тя май само това е чела и затова го дъвчи, сякаш ние не сме били ученици! :lol6:

Едно и също, само за гърцката митология е учила или може би само това знае.:speak:

Направи ми впечатление че пише само за "ИЛИАДА", Троянската война, все едно само това се изучава в училище. Тя май само това е чела и затова го дъвчи, сякаш ние не сме били ученици! :lol6:

Едно и също, само за гърците е учила или може би само това знае.:speak:

Ами било й е скучно....... Това пак по нейни думи абе трябва да се хвана с форумна архелогия та да видиш форумното наци  в пълния му блясък та  да разбереш

• Автор
преди 11 минути, petie1 написа:

Е тва го разбра цял форум знаеш ли колко се хилихме с нейните признания затва?

И друго да ти кажа нашата комичка гледала там някакъв филм за Анне Франк че уж в "Аушвиц" имало каменна кариерса а то в действителност на това място което е във филма няма нищо ама нашата го търси ли търси

Кое е подменено?

Вместо турско робство, пише "присъствие". Пише за добри отношения между българи и турци. Нито дума за въстанията, за кърджалиите, раята, данъците - нищо!

Една от снимките за ВСВ е манипулирана. На мястото, където трябва да е името на Бенито Мусолини (страница от учебник по история в гимназията, не помня на кое издателство), снимка от атентата от 20 юли, та там вместо името на Бенито Мусолини (който посещава мястото), е сложено името на друг човек. С племенницата ми спорихме и успях да и докажа, че издателят е сбъркал - Мусолини е на снимката.

преди 2 минути, petie1 написа:

Ами било й е скучно....... Това пак по нейни думи абе трябва да се хвана с форумна архелогия та да видиш форумното наци  в пълния му блясък та  да разбереш

Дъвча нещата, в които вие сляпо вярвате, и които за мен са просто литературни произведения, но не и реални събития.

За съжаление, историята с Хайнрих Шлиман доказва колко психично болни са германците.Вярват във всякакви откачени идеи.

Алберт Айнщайн сигурно се е радвал да се махне от тази откачена среда.

Вернер фон Браун не знам как е работил в среда, в която, в един момент на фюрера му щуква откачената идея, че някоя "ФАУ"2 ще нацели в космоса огромен къс лед, той ще падне на Земята и ще унищожи всичко живо. Да трябва да спреш работата по ракетите си, та да се провери откачената теория на Биг Боса.

Добре, че не съм чувала такива малоумни истории за работата по руската космическа програма.

Вместо турско робство, пише "присъствие". Пише за добри отношения между българи и турци. Нито дума за въстанията, за кърджалиите, раята, данъците - нищо!

Ами в моите учебници си пишеше и за кърджалиите и за десетъка и за Батак ама бяха едни тухли,  които се ползват за студентите по история хихи:)

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

Ами в моите учебници си пишеше и за кърджалиите и за десетъка и за Батак ама бяха едни тухли,  които се ползват за студентите по история хихи:)

И от кое време са твоите учебници?

И в моите ги пишеше. Но вече не ги пише, не е "политкоретно", сакън да не дразним турците в страната и извън нея.

Е, на мен не ми пука за тях. Това не е тяхна страна.:ass:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.