Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярата в легенди и митове

Featured Replies

• Автор

Понеже се опитвате доста безуспешно да ме изкарате антисемитка, ето някои песни и дуети, които са ми любими и до днес.

А Рейхан страшно много я харесвах, жалко, че така и никога не пя на български език, а можеше да направи страхотни проекти на български език. Ето мои любими нейни песни:

https://www.vbox7.com/play:282d88a403

И черешката на тортата - страхотният им дует с Люси:

• Отговори 258
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Атлантида и Троя не са митове. Вече има сериозни доказателства за обратното. А това, че Хитлер се е интересувал от окултизъм и някой е решил после да го раздуха до такава степен, че да направи от муха

• Всъщност според някои твърдения Атлантида може да е била някъде на територията на днешното Черно море.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ана ръси глупости както винаги и затова така коментирах. Освен това със сигурност е имало вероятно друга раса, която ни е учила. Има доста неща, които са забравени било нарочно или поради унищожение.

Публикувани изображения

на 16.12.2021 г. в 3:35, Anneliese написа:

Вчера гледах епизод от поредицата "Великите легенди и митове на човечеството" по "Viasat History".  Ами, останах втрещена. Епизодът беше за Атлантида (вече за не знам кой път се прави епизод за Атлантида) и какво да науча............. в Германия имало специално построена сграда за изследване на мита за Атлантида.................. Боже Господи! Тия германци съвсем са откачили! Втората световна война не им ли е била напълно достатъчна, че да разберат, че Атлантида е само МИТ и че в действителност изобщо не е съществувала?

Просто......................безмълвна съм. Докога ще вярват, че са "наследници" на древните антланти?

Добре, че нас в България, в училище, ни учат, че Антлантида е просто мит. Както и събитията в "Илиада". Още от 4 клас, когато започнахме да изучаваме древногръцката митология по литература, класният ни ръководител ни каза, че митовете са само митове, а легендите - легенди. В осми клас (в друго училище), като учихме "Илиада" по литература, госпожата ни по български език и литература ни каза, че "Илиада" е просто едно литературно произведение на Омир, че Троя реално не е съществувала, както и троянската война. По история в 7 клас (тогава учихме история на стария свят), господина ни по история ни каза, че на Хайнрих Шлиман страшно много му се е искало да открие Троя, че е бил обсебен от тази идея, че дори не е професионален археолог, и че и до днес не се знае точно какво селище е открил, как се е казвало, но не е Троя.

Самата аз не харесвам легендите и митовете, както и суеверията. Но вече ми става притеснено от фиксацията на човечеството към Атлантида и Троя. Това не е на добре.

Анчето на дансинга показва завидно танцувален майсторлък.

Невероятен талант, и образование.

преди 3 часа, Anneliese написа:

. Точно покрай нацистите и техните тайни технологии се заговаря за пръв път за летящата чиния покрай проекта "Камбана", както и за онези "Фу файтърс", видяни от съюзническите пилоти тогава. А в западната (американската култура), идеята за извънземни навлиза масово чак след войната, с правенете на филми за извънземни. За радиопиесата "Война на световете", доказаха, че не са я чули чак всички ( само в района на Ню Йорк) и че паниката е била преувеличена.

2. Ще говоря от името на всички, защото хората с увреждания, които познавам, са в зряла възраст и си нямат никого, а са хора на възраст с нужди. Изключенията са много малко. Ще говоря, защото тази самота ми съсипа физическото здраве,  а можех да водя нормален живот и да съм здрава, ако не бяха предразсъдъците на хората и гнусните приказки, как съм щяла да съсипя нечий живот! А сега моето здраве е съсипано.

Ама "Камбаната" е друго а н е летяща чиния  а за странните обекти нормално е да се били някакъв опит за оръжия нацистите а с радиопиесата друго ти казах ама ти както винаги нищо не разбра....
Истинската мания започва с Розуел от 1947, ще ти кажа че и руснаците си имат свой Розуел само че не помня къде беше

Аз не ти позволям да говориш от мое име затова дали съм щастлив или не, моите познати също са хора с увреждания работят и са женени

преди 4 часа, adobeaa написа:

Да ви имам проблемите!Не мога да си запаля камината.Преговарям с жената,да барна една циганка-засега,не ми се получава.

Ми кат не ставаш за преговаряш сега ще ръсиш пари

преди 3 часа, adobeaa написа:

Престани да дрънкаш глупости.Познавам повече инвалиди,от теб.И те са всичко друго но,не и непълноценни.Всички работят,повечето са женени,другата седмица сме на кръщене,на едно дете с такива родители.Ти,че не можеш да завържеш приятелства-си е твой проблем.Щеше да го имаш и като фрии.И твоето мнение,не е меродавно.

Точно така е

Е нее турбо чалгарката пак напълни темата с чалгии

Анчето във момента танцува и затова не пише. Аз, разбира се няма как да не я поздравя.

Тунгуска се казва руския Розуел, там пада метеорит но доста странен както се оказва при изследването му от руските учени може да е същия за който споменава @ДзВяРа!

• Автор
преди 4 часа, petie1 написа:

Ама "Камбаната" е друго а н е летяща чиния  а за странните обекти нормално е да се били някакъв опит за оръжия нацистите а с радиопиесата друго ти казах ама ти както винаги нищо не разбра....
Истинската мания започва с Розуел от 1947, ще ти кажа че и руснаците си имат свой Розуел само че не помня къде беше

Аз не ти позволям да говориш от мое име затова дали съм щастлив или не, моите познати също са хора с увреждания работят и са женени

Ми кат не ставаш за преговаряш сега ще ръсиш пари

Точно така е

Е нее турбо чалгарката пак напълни темата с чалгии

Я пак за "Камбана" - та? Кое не е летяща чиния?:angry:

Dieglock1.jpg

преди 1 минута, Anneliese написа:

Dieglock1.jpg

images?q=tbn:ANd9GcTHGXqrTXACSoKjuoHdFA-

преди 2 минути, Anneliese написа:

Dieglock1.jpg

images?q=tbn:ANd9GcTHGXqrTXACSoKjuoHdFA-

m6la1l7j8uowwvprsubf

Не, много ясно. Тая Круша ли е Скришна ли е, не я знам, но и не трябва, защото НЕ е бог.

Ти лъжеш себе си и другите, като пишеш такива неща.

Поне не лъжи другите.

преди 19 часа, _Aumi_ написа:

Христос е бог, колкото и Кришна е бог! Ти обичаш ли Кришна?

преди 2 часа, petie1 написа:

Тунгуска се казва руския Розуел, там пада метеорит но доста странен както се оказва при изследването му от руските учени може да е същия за който споменава @ДзВяРа!

Енигмалитът на Уилям не е открит в Русия, грешката е моя, но както ви казах пиша по спомен. Ето ви един линк за да го видите този странен предмет какво представлява.

Тук и Слави говори за него!

преди 1 час, Mediterranean написа:

Не, много ясно. Тая Круша ли е Скришна ли е, не я знам, но и не трябва, защото НЕ е бог.

Ти лъжеш себе си и другите, като пишеш такива неща.

Поне не лъжи другите.

Кришна е толкова истински за хората вярващи в него, колкото и Христос е истински за хората вярващи в него.

Така че, няма как да докажеш, че твоят бог е по-истински от бога в който вярват милиони хора на Изток.

преди 4 часа, Anneliese написа:

Я пак за "Камбана" - та? Кое не е летяща чиния?

"Камбана" не е лятаща чиниия бре спеце по нацистите, ето какво се предполага че е било

Цитат

Според Витковски принципът на действие на "Камбаната" е бил свързан с така наречените торсионни полета и дори имал за цел да проникне в други измерения

Тоест машина на времето е било а не летяща чиния хехе :)

Значи не вярваш в конспирации ама има ли нацисти кълвеш кат шаран на гола кука:lol6:

Цитат

Няма официални доказателства за съществуването на такъв проект. Следователно историята на създаването на Die Glocke, вероятно не е нищо повече от легенда.

Ко стана? Нервярващата в легенди се оказа че вярва в ЛЕГЕНДА:lol6:

"Камбана" се споменава в "Извънземни от древноста" а ти викаш че това било псевдонаука:lol6:

• Автор

"Камбана" - та я споменаха първо в епизод на "Забранена история".  И този проект не е псевдонаука, защото е истински.

Портал във времето - това вече е чиста измислица.

Проектът е бил за летящо средство, както и сам виждаш, но още има неща, които не се знаят.

А за Тунгуския метеорит - официално потвърдиха, че е дело на Никола Тесла.

Нищо извънземно не виждам в африканско или праисторическо произведение на изкуството.

Жалък си с търсенето на извънземни там, където ги няма.

преди 11 минути, Anneliese написа:

Портал във времето - това вече е чиста измислица.

Няма нищо официално за "Камбана" която се смята за проект за машина на времето а проекта за летящата чиния е съвсем друг и няма нищо общо с "Камбана" :)

Дадох ти цитат какво е "Камбана" :)

Метеорита в Тунгунска не е дело на Никола Тесла и това е потвърдено официално

на 17.12.2021 г. в 1:04, ДзВяРа! написа:

Анче, кажи според теб колко е голяма Хеопсовата пирамида? Как според теб хора със импровизиран чук или подобие на чук и длето, са успели да оформят големи каменни блокове, които тежат по 60 тона със чук и длето? И след това да ги изгладят до съвършенство и пренесат на километри разстояние. И накрая да ги построят без никакъв свързващ материал, до милиметър разстояние един до друг, на по-малко от милиметър и да ги вдигнат на височина. Със вътрешна архитектура?

Един въпрос -виждал ли си  пирамидата на Хуфу, лично , не на картинка и не от небивалиците на Темпъл и пр...импровизатори  ?

Виждал ли си лично Стената на плача в Йерушалаим/стената е част от храма на Ирод, а не Соломон да уточня за да спестим още един куп недоразумения/ ?

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Един въпрос -виждал ли си  пирамидата на Хуфу, лично , не на картинка и не от небивалиците на Темпъл и пр...импровизатори  ?

Виждал ли си лично Стената на плача в Йерушалаим/стената е част от храма на Ирод, а не Соломон да уточня за да спестим още един куп недоразумения/ ?

Не, лично на живо не съм ги виждал, имам огромно желание за да отида и да ги видя и пирамидите и стената на плача, свинкса, храмовете, музея и да не ги изброявам всичките. Нямам обаче финансова възможност за да ги посетя, но при възможност ще отида.

Ти пишеш в тази тема със малко закъснение, авторката вече е на друга вълна, някъде я сърби явно. Ако имаш нещо да казваш, давай.

преди 55 минути, ДзВяРа! написа:

Не, лично на живо не съм ги виждал, имам огромно желание за да отида и да ги видя и пирамидите и стената на плача, свинкса, храмовете, музея и да не ги изброявам всичките. Нямам обаче финансова възможност за да ги посетя, но при възможност ще отида.

Ако ги видиш наживо/което разбира се ти пожелавам, ще отпадне написаното в твоя пост, който цитирах по-горе. Понеже твърде добре познавам историята на Египет,и то не само като хоби и доволно съм обиколила страната и всичко,което засега може да се види като значими артефакти,то мога да ти покажа каменните блокове ,които тежат според теб 60, а според други 200 тона. За да не съм голословна ти показвам  мои снимки на пирамиди от различните династични периоди.

spacer.png

Едната от пирамидите на фараона Снофру.В момента я укрепват.

spacer.png

Пирамидата на Джосер -отдалеч

spacer.png

оригиналния вход към пирамидата.

spacer.png

отблизо пирамидата на Хефрен...облицовката на пирамидата се е запазила само на върха. Останалата е послужила за облицоване на Великата джамия в крепостта построена от  Салах -ад- Дин в Кайро.В днешно време камъните които падат са отмъкнати и с тях жителите на Кайро си строят къщи-цял жилищен квартал има точно до стените на пирамидите.

и най-вече който има представа какво представлява египетския камък като материал е наясно .

Отделно,че вече почти десетилетия е известно как са строени пирамидите и няма никаква тайна  и никаква сензация.

spacer.png

стената  на храма на Ирод в Йерушалаим .

В най-горната част ,стената е надстроена в по-късен период .

преди 35 минути, ДзВяРа! написа:

Ти пишеш в тази тема със малко закъснение, авторката вече е на друга вълна, някъде я сърби явно. Ако имаш нещо да казваш, давай.

И в подкрепа на поста на @valkiria1 ето лични снимки от пирамидите на Хеопс:

spacer.png

spacer.png

и Микерин (Menkaure) заедно с пирамидите на майка му и двете му жени

spacer.png

Блоковете са минали покрай 60 тона. При специфично тегло на твърд камък около 2 тона/куб. метър си сметни сам какъв размер трябва да имат. Както се вижда нито блоковете са толкова големи че да тежат 40-60 тона, нито разстоянията между тях са в границите на милиметри

преди 55 минути, ДзВяРа! написа:

Не, лично на живо не съм ги виждал

и аз не съм ги видял и нямам желание  да ги видя
има Уикипедия, дето я четат милиони хора
https://bg.wikipedia.org/wiki/Хеопсова_пирамида

Цитат

Смята се, че пирамидата се състои от 2 300 000 каменни блока с тежест между 2 и 30 тона всеки, а се предполага, че някои от блоковете тежат по 50 тона.

преди 10 минути, дръндю написа:

Когато не пишеш имаш вид на интелигент. Но е достатъчно да напишеш само едно изречение и веднага разсейваш този образ.

Като начало я ми кажи колко от тези хора:

https://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=Хеопсова_пирамида&action=history

са египтолози

или са ходили и са виждали пирамидата на живо

или са поне строителни инженери

По-горе ти дадох данни, който има акъл да смята и да гледа!

преди 2 минути, capnemo написа:

Когато не пишеш имаш вид на интелигент

добре звучи
начи, сичкото сигън ут нашто маалъ, дек не моат да пишат съ интелегенти ...ти да видиш
тъй де, аз пиша за да знайте, че не съм интелегент

Та тавана на погребалните камери и по-точно тази на Хеопсовата пирамида, има такива тежки плочи, никой не ги е теглил разбира се, но това са предположения че някои от тях може и да тежат до 60 тона.

1476605222_5_559x*.jpg

И въпреки всичко, тези камъни са обработени феноменално за толкова древна цивилизация.

Защо никой не отговори за обеликсите? При положение че сте ги виждали от близо?

преди 4 минути, дръндю написа:

разбира се ,че са 30 тона всеки, особено тези които падат от горе, виж колко нападали 30 тона камънаци има .......а египтяните вървят и ги събират да си строят къщи.

spacer.png

С любимото клише У-ки, се аргументират хора, които нямат никакви други възможности и източници да се информират за каквото и да е било. Отделно ,че не си спомням някой ,който наистина разбира от египтология да се аргументира с У-ки.

Ти например добре се справяш с подмазването. При такова съвършенно  изградено амплоа, мисля ,че е излишно да се напрягаш в друга насока.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Та тавана на погребалните камери и по-точно тази на Хеопсовата пирамида, има такива тежки плочи, никой не ги е теглил разбира се, но това са предположения че някои от тях може и да тежат до 60 тона.

1476605222_5_559x*.jpg

Без да се знае точната конструкция, дебелината на плочите на тавана и т.н. подробности това си остава само спекулация.

Да не говорим че така както е конструиран израза: "може и да тежат до 60 тона" означава че могат да имат (с равна вероятност) тегло от 0 до 60 тона. И малко математика: като гледам плочата тя е примерно 5 метра на един метър и половина и за да има тегло 60 тона трябва да е висока 4 метра. Което от конструктивна гледна точка е меко казано неразумен размер.

преди 14 минути, valkiria1 написа:

.а египтяните вървят и ги събират да си строят къщи.

не знам по колко тежат камъните на прамидите, ама знам че един панел  за жилищен блок, ено време беше между 8 и 12 тона, и сичкото сигън извлачи бракуваните панели, без да ползват повдигащи съоръжения или превоз
търкаляха върху некви дървета и си ги влачеха
 казваха, че бая джелезо имало в тех
до колко е вярно, че имат много джелезо, не знам

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

1476605222_5_559x*.jpg

Това което виждаш не е върха на пирамидата, нито това което се вижда отвън.

Това е вътрешността /в дълбочина /. Никой нищо не е вдигал.Никой не строи от горе надолу.

Например вътрешността на пирамидата на Джосер . Много ясно си личи,различните етапи през които е преминавало строителството. В началото е била замислена като мастаба /под земята/ и след това е зидана нагоре. Строителния материал в Египет е с варовиков произход.

spacer.png

ако наистина искаш да мислиш върху нещо като интересно, това е Серапеума в Сакарра.

spacer.png

Пирамидите вече не са интересни на никой дори като конспирация.

Най-голямата сензация ще бъде, ако открият гробницата на Имхотеп-това е в момента египетския Свети Граал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.