Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярата в легенди и митове

Featured Replies

Не искам да коментирам сигани и желязо, тук става въпрос за строежа на пирамидите!

Самото оформяне на тези блокове, които не са никак малки е изумително, като се предвиди кога е било това. Разтоянието между подредените блокове е по-малко от дебелината на човешки косъм, без да е използван никакъв свързващ материал. Гладкоста която са постигнали също е загадка! Във Варненския некропол е открит един златен лист, който е със съвършени размери, дебелина, ширина, височина, как са го постигнали? Не напразно споменах Варненския некропол, при строителството на пирамидите също се вижда перфектните форми и разтояния. Това че отвън самите пирамиди са грубо довършени, не означава че всичко е елементарно!

• Отговори 258
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Атлантида и Троя не са митове. Вече има сериозни доказателства за обратното. А това, че Хитлер се е интересувал от окултизъм и някой е решил после да го раздуха до такава степен, че да направи от муха

• Всъщност според някои твърдения Атлантида може да е била някъде на територията на днешното Черно море.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ана ръси глупости както винаги и затова така коментирах. Освен това със сигурност е имало вероятно друга раса, която ни е учила. Има доста неща, които са забравени било нарочно или поради унищожение.

Публикувани изображения

преди 15 минути, дръндю написа:

не знам по колко тежат камъните на прамидите, ама знам че един панел  за жилищен блок, ено време беше между 8 и 12 тона, и сичкото сигън извлачи бракуваните панели, без да ползват повдигащи съоръжения или превоз
търкаляха върху некви дървета и си ги влачеха
 казваха, че бая джелезо имало в тех
до колко е вярно, че имат много джелезо, не знам

Имат. КОга си дупчих дупка за климатика, чак на третия път уцелих място без арматура. :D

в една от най НЕ гледаната телевизия :)

Аз да попитам имате ли информация за тези заметвесения, вулкани и най вече атлантида ?

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Не искам да коментирам сигани и желязо, тук става въпрос за строежа на пирамидите!

Самото оформяне на тези блокове, които не са никак малки е изумително, като се предвиди кога е било това. Разтоянието между подредените блокове е по-малко от дебелината на човешки косъм, без да е използван никакъв свързващ материал. Гладкоста която са постигнали също е загадка! Във Варненския некропол е открит един златен лист, който е със съвършени размери, дебелина, ширина, височина, как са го постигнали? Не напразно споменах Варненския некропол, при строителството на пирамидите също се вижда перфектните форми и разтояния. Това че отвън самите пирамиди са грубо довършени, не означава че всичко е елементарно!

Ще си разреша да цитирам Ейбрахам Линкълн: "Не вярвайте на всичко, което четете в Интернет".

Дебелината на човешки косъм е около 50 микрона (лично съм го мерил). И лично съм виждал разстоянията между блоковете в пирамидите. Ако беше казал около сантиметър щях да ти повярвам. Свързващия "материал" се нарича гравитация, именно заради това се е получила и Наклонената пирамида, архитекта не е пресметнал добре наклона на пирамидата и се е наложило да я скоси за да не се разруши под собствената си тежест.

spacer.png

И никой не казва че строежа на пирамидите е нещо елементарно. Само се опитваме да разсеем много "градски легенди" и заблуди.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Разтоянието между подредените блокове е по-малко от дебелината на човешки косъм, без да е използван никакъв свързващ материал.

е,сега е момента да покажем,колко "достоверен" източник е У-кито посочен като авторитетен  от дръндьо

"Използваният разтвор е с неизвестен произход. Химическият му състав е известен и е анализиран, но не може да бъде възпроизведен."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Хеопсова_пирамида

Няма никакви чудеса в пирамидата на Хеопс. Но има хора ,които се" изхранват" образно казано с небивалици. Погребалните камери абсолютно във всички гробници са под земята, дори при надземните гробници. Шахтите които водят надолу са считани за пътища към духовния свят. Информирай се колко метра под земята е пирамидата на Хуфу.Пирамидата е част от погребален комплекс на трима мъже в първа степен родствена връзка и те си приличат по начина на строеж. Микерин го е давал малко по-сиромашки, но това е вече времето в което е отминала модата да се строят пирамиди.Към края на Старото царство пирамидите вече били строени от чакъл и каменни отломки, укрепени тук таме с малко по-големи каменни блокове. Пирамидите от Средното царство пък били строени от кирпич /нилска кал примесена със слама/. През новото царство вече погребенията ставали в издълбани в скалите гробници.Последната пирамида е изградена в Нубия /тогава част от Египет / за фараоните Напата и Мерое. Що се касае до "съмненията" ти за твърде изкусната изработка на тези строежи, то трябва да ти посоча,че това е в резултат на непознаването ти на египетските центрове  в различните номове на Египет където са се развивали изкуствата ,които са прилагани и при строежите на пирамидите. Това обаче е въпрос на много дълго обяснение.

Относно пренасянето на големи камъни и обелиски- има един релеф, който се намира в Лондон и показва начина на  пренасянето на една от най-големите статуи от гробницата на царя Тхутихотеп./релефа е откраднат от Египет  и една от мерките които взема министерството на антиките е да си го върне/. Статуята е изработена от алабастър и когато я видиш,просто няма да се чудиш на майсторството на египтяните.

---------------------

ето ти един" зарязан" колос или  обелиск,който дал фатална пукнатина при обработката  и станал "недостоен " за царски паметник . Това щеше да бъде сензацията на древен Египет, ако е било завършено.

spacer.png

и понеже ще започнеш да се чудиш как е рязан от скалата и как е изглаждан се връщаме към строителните центрове в номовете. Методите и инструментите са директна скална резба /което е основната техника за издълбаване на обелиски и пр/ и каменни топки използвани за така наречената техника "изгризване",докато не се махнат всички дефекти от повърхността и тя не стане гладка. Това е "великият" секрет на гладките повърхности.Такива топки от долорит има на няколко места в музеите на Египет.

"Секрета" пък в освобождаването на огромната каменна маса от скалата  в която е издълбан се крие в мокрото  дърво и нека това да бъде нещото ,което сам да се опиташ да си обясниш.:)

преди 58 минути, capnemo написа:

Ще си разреша да цитирам Ейбрахам Линкълн: "Не вярвайте на всичко, което четете в Интернет".

остава сега ,дръндьо да разбере какво имаш предвид под "цитирам" Линкълн относно Интернет...;)

Добре де, не казвам че не така, просто ми е любопитно и интересно как са го направили! :lock:

Какво толкова се запали при положение че си бил там тогава, и си ги наблюдавал как са построили всичко.

Добре е че споделяш със нас простите, всичко което си видял при строежа на пирамидите и издигането на обеликсите.

Знам че знаеш защо са добивали и обработвали злато, разбира се това е метал който много трудно се добива, малко е като количество ако вземем предвид желязото, което го е имало на всякъде. Но те древните са го знаели това и когато са стържели по скалите със нокти, за да ги обработват, им е било по-лесно да добиват и обработват злато от колкото много по-разпостранени метали. Лека вечер!

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Добре де, не казвам че не така, просто ми е любопитно и интересно как са го направили! :lock:

защото прояви интерес ,затово беше обяснено.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Добре е че споделяш със нас простите

Ако виждаш себе си в това описание,  аз нямам вина.  Това е твое заключение и ако приемем ,че ти добре познаваш себе си, не възразявам.

Но не" вкарвай" думи в устата на хора,които са били любезни и отзивчиви.Или това е дежурното българско благодаря за отделеното време и внимание.

Приемаме ,че е така и приключвам.

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Добре де, не казвам че не така, просто ми е любопитно и интересно как са го направили!

Махни ги тия.Те са,само и само,да вкарат нещо за евреите.Или като онази статия,че били изляти от бетон.Ходил съм,видял съм.Силно впечатление ми направиха разрезите.Все едно е,от някакъв голям циркуляр.А с топки от долорит,ще ми изкопаеш 2300000 къса точно,май дик.

преди 20 минути, ДзВяРа! написа:

Какво толкова се запали при положение че си бил там тогава, и си ги наблюдавал как са построили всичко.

Добре е че споделяш със нас простите, всичко което си видял при строежа на пирамидите и издигането на обеликсите.

Знам че знаеш защо са добивали и обработвали злато, разбира се това е метал който много трудно се добива, малко е като количество ако вземем предвид желязото, което го е имало на всякъде. Но те древните са го знаели това и когато са стържели по скалите със нокти, за да ги обработват, им е било по-лесно да добиват и обработват злато от колкото много по-разпостранени метали. Лека вечер!

Няма как да разберете истината! След като не вярвате в науката. Идея си нямаш,на колко много други въпроси ще намериш отговора.Но не си виновен ти, такава е образователната ни система. Което говори много лошо за обществото ни... Но малко хора са си позволявали да противоречат по време на кумонизма.. Аз съм благодарен, че съм имал възможноста, да се запозная с такъв човек. Ако ли не, нямаше и аз да вярвам :)

Аз не оспорвам факта, че всичко това е построено от хората живели по онова време в Египет.  Интересно ми е как точно са успели да построят всичко това, не е невъзможно, но има само предположения за това строителство. Никой не знае как точно са го направили, и всички които се опитват да ми кажат начина им на строежи и мисленето им, няма да го приема. Само те си знаят как са построили всичко това, храмовете, скулптурите които са впечатляващи, гробниците и всичко останало което виждаме сега.

преди 11 минути, adobeaa написа:

.Махни ги тия.Те са,само и само,да вкарат нещо за евреитеА с топки от долорит,ще ми изкопаеш 2300000 къса точно,май дик.

Приемам ,че това е несръчен опит за  манипулация, пробутана несъзнателно, за да не кажа другата нелицеприятна дума. Знам къде ви стяга обувката, но никъде няма написано ,че с топки от долорит се копае.

преди 52 минути, valkiria1 написа:

и каменни топки използвани за така наречената техника "изгризване",докато не се махнат всички дефекти от повърхността и тя не стане гладка. Това е "великият" секрет на гладките повърхности.Такива топки от долорит има на няколко места в музеите на Египет.

Преди да пуснеш клиширано възражение  би било целесъобразно да си проследил внимателно дискусията, от която вадиш цитати. и да ги разбираш както ги четеш , а не както ти отърва.И нямам  намерение да влизам в дискусии стил "махленска разправия," но понеже цитираш мен ,трябва да обясня  поста си, който все пак е пост на експерт, а не на човек, който си прави туристическо селфи край пирамидите.

Клиширано възражение?Май много мразиш,да ти противоречат?Точно такива "експерти" като теб,са ми казвали как са копаели с каменни топки.И като ги питам,как са го срязали отдолу-мълчат като пукели.Или с медни инструменти.И махленската разправия,я правиш точно ти-Вижте ме,аз съм ходила посветите места...Знам че ми имаш зъб,от други теми но,това сте вие-като обратните,всичко ви започва с-аз може да съм еди какъв си но,това така се прави.И кое те кара,да си мислиш че си експерт?Познавам хора,световноизвестни,с десетки години практика и не се имат за такива.

преди 2 минути, adobeaa написа:

Клиширано възражение?Май много мразиш,да ти противоречат?Точно такива "експерти" като теб,са ми казвали как са копаели с каменни топки.И като ги питам,как са го срязали отдолу-мълчат като пукели.Или с медни инструменти.И махленската разправия,я правиш точно ти-Вижте ме,аз съм ходила посветите места...Знам че ми имаш зъб,от други теми но,това сте вие-като обратните,всичко ви започва с-аз може да съм еди какъв си но,това така се прави.И кое те кара,да си мислиш че си експерт?Познавам хора,световноизвестни,с десетки години практика и не се имат за такива.

преди 30 минути, хващам гората написа:

Няма как да разберете истината! След като не вярвате в науката. Идея си нямаш,на колко много други въпроси ще намериш отговора.Но не си виновен ти, такава е образователната ни система. Което говори много лошо за обществото ни... Но малко хора са си позволявали да противоречат по време на кумонизма.. Аз съм благодарен, че съм имал възможноста, да се запозная с такъв човек. Ако ли не, нямаше и аз да вярвам :)

преди 47 минути, хващам гората написа:

Ако ли не, нямаше и аз да вярвам :)

Добре де,сподели!На две,на три.Виждал съм,как изправят обелиск.И какъв е чалъма.Но,той беше в пъти по малък,от старо-Египетските.

Еха най сетне се получи дискусия браво

преди 6 минути, adobeaa написа:

Добре де,сподели!На две,на три.Виждал съм,как изправят обелиск.И какъв е чалъма.Но,той беше в пъти по малък,от старо-Египетските.

По Дискавъри бяха излъчили един филм, опитаха се да пресаздадат  как точно след като са изсекли и оформили от скалата обелиск, го изправят. Направиха четири страни, нещо като стая, напълниха я с пясък, сложиха обеликса отгоре върху нея, като долният му край беше по средата на стаята. Започнаха да изваждат пясъка от въпросната стая, която едва не се разпадна от натиска на пясъка в нея. И вадейки пясъка от стаята, обеликса започна да пропада в нея, така и не успяха да го изправят в крайна сметка. Похарчиха много пари за експеримента, искаха да покажат как на времето са го правили! На края на филма стана ясно че този експеримент е бил със обелиск 5 пъти по-малък като размери, за този който искаха да покажат как са го издигнали. По спомен ви го пиша всичко това, и истинския обелиск, върха му е бил покрит със злато, което е откраднато разбира се, но мистерията си остава как точно продължава да стои изправен и до днес е пълна мистерия.

На края на филма попитаха професора който се опита да пресъздаде това издигане, сигурен ли е че така са го издигнали този, не помня името за кой точно обелиск беше филма. Той отговори че е невъзможно според него по този начин да са го вдигнали, но предполага че това е начинът!

преди 1 час, хващам гората написа:

Аз например вярвам в науката и затова смятам че има извънземни

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

По Дискавъри бяха излъчили един филм, опитаха се да пресаздадат  как точно след като са изсекли и оформили от скалата обелиск, го изправят. Направиха четири страни, нещо като стая, напълниха я с пясък, сложиха обеликса отгоре върху нея, като долният му край беше по средата на стаята. Започнаха да изваждат пясъка от въпросната стая, която едва не се разпадна от натиска на пясъка в нея. И вадейки пясъка от стаята, обеликса започна да пропада в нея, така и не успяха да го изправят в крайна сметка. Похарчиха много пари за експеримента, искаха да покажат как на времето са го правили! На края на филма стана ясно че този експеримент е бил със обелиск 5 пъти по-малък като размери, за този който искаха да покажат как са го издигнали. По спомен ви го пиша всичко това, и истинския обелиск, върха му е бил покрит със злато, което е откраднато разбира се, но мистерията си остава как точно продължава да стои изправен и до днес е пълна мистерия.

На края на филма попитаха професора който се опита да пресъздаде това издигане, сигурен ли е че така са го издигнали този, не помня името за кой точно обелиск беше филма. Той отговори че е невъзможно според него по този начин да са го вдигнали, но предполага че това е начинът!

В Колибката ги има всички стари филмчета за ДГ на Дискавъри

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Казвам това което съм виждал,с очите си-Издълбава се дупка,до скала.В скалата се оставя "мъжко".Премества се обелиска до нея.На него се прави "женско" и се вдига под наклон(не съм сигурен за ъгъла,нещо като 33*) и той сам си пада и застава,на мястото.Но,това е,за много по-малък.Говорил съм с хората,казаха че,това е най-удачният начин но,не е приложим за по големи.

преди 19 минути, petie1 написа:

Аз например вярвам в науката и затова смятам че има извънземни.

Жика, :wink12: и аз вярвам че ги има, но тук се надявам да си обясним постиженията на нашите предци!

И аз не вярвам че клетката е станала на каракуда, а тя е станала на червей който се е превърнал във слон, слона се е превърнал във яйце а то във кокошка. Кокошката във гарга а тя във динозавър, той пък във крокодил, крокодила в маймуна а маймуната в човек!  :ohmy:

Извънземните едва ли са ни оформяли и трупали камъни  и са строили мегалити от тях.:lock:

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Жика, :wink12: и аз вярвам че ги има, но тук се надявам да си обясним постиженията на нашите предци!

И аз не вярвам че клетката е станала на каракуда, а тя е станала на червей който се е превърнал във слон, слона се е превърнал във яйце а то във кокошка. Кокошката във гарга а тя във динозавър, той пък във крокодил, крокодила в маймуна а маймуната в човек!  :ohmy:

Извънземните едва ли са ни оформяли и трупали камъни  и са строили мегалити от тях.:lock:

Аз казах че не вярвам извънземните да са се месили в нащата история а иначе чисто хипотетично си мисля че тези огромни обеликси са били вдигани с вода и въздух

преди 43 минути, petie1 написа:

Аз например вярвам в науката и затова смятам че има извънземни

Ще се повторя тук и n-ти по принцип.В нашата галактика,има двеста милиарда слънца,с незнаен брой планети.В обозримата вселена,има триста милиарда галактики и незнаен брой,в невижданата.Как може някой да дапусне,че сме сами?

преди 1 минута, adobeaa написа:

Ще се повторя тук и n-ти по принцип.В нашата галактика,има двеста милиарда слънца,с незнаен брой планети.В обозримата вселена,има триста милиарда галактики и незнаен брой,в невижданата.Как може някой да дапусне,че сме сами?

Именно но аз разчитам и на биологията повече

преди 4 минути, petie1 написа:

Именно но аз разчитам и на биологията повече

Питал съм учени-Защо търсите,само кислород-дишащи?Като може,да дишат...Нещо друго.Дори,може и да не.Или водно съдържание.Отговора-Защото,така е прието.

преди 2 минути, adobeaa написа:

Питал съм учени-Защо търсите,само кислород-дишащи?Като може,да дишат...Нещо друго.Дори,може и да не.Или водно съдържание.Отговора-Защото,така е прието.

Именно и аз това казвам, след като на Земята има организми които не се нуждаят от кислород нищо не изключва варианта да има такава планета дет атмосферата да е сяра да речем

преди 2 минути, petie1 написа:

Именно и аз това казвам, след като на Земята има организми които не се нуждаят от кислород нищо не изключва варианта да има такава планета дет атмосферата да е сяра да речем

Или да няма такава!:lock:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.