Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярата в легенди и митове

Featured Replies

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Или да няма такава!:lock:

Трябва да има атмосфера иначе живите организми ще станат на шиш кебап

• Отговори 258
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Атлантида и Троя не са митове. Вече има сериозни доказателства за обратното. А това, че Хитлер се е интересувал от окултизъм и някой е решил после да го раздуха до такава степен, че да направи от муха

• Всъщност според някои твърдения Атлантида може да е била някъде на територията на днешното Черно море.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ана ръси глупости както винаги и затова така коментирах. Освен това със сигурност е имало вероятно друга раса, която ни е учила. Има доста неща, които са забравени било нарочно или поради унищожение.

Публикувани изображения

преди 1 минута, petie1 написа:

Трябва да има атмосфера иначе живите организми ще станат на шиш кебап

Ще станат ако са от нашата планета! Има организми които съществуват и живеят на комети и метеорити! Там няма атмосфера, не се знае, знае ли се?

Все още ме гложди това вдигане на големите обеликси и камъни, мисля си за това как днес повдигат корабите та няма да са учудя ако са ползвали подобен трик

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Ще станат ако са от нашата планета! Има организми които съществуват и живеят на комети и метеорити! Там няма атмосфера, не се знае, знае ли се?

Да но кометите и астереодите обикновено са с кухини и там могат оцелеят

преди 1 час, adobeaa написа:

Добре де,сподели!На две,на три.Виждал съм,как изправят обелиск.И какъв е чалъма.Но,той беше в пъти по малък,от старо-Египетските.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Уфология

https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_уфолози

По рано пуснах клип, по въпроса на един от коментиращите :D

Не намирам смисъл да обеснявам за това, защото както ще разбереш това се води ,, Псевдонаука" и не е лигитимна. И както казах по рано, супер лесно ще намерите обяснение, ако я приемете за вярна. Не е призната, защото противоречи с обсолютно всички религии. Сещаш се за какво говоря... Ако се признае отпадат всички вероизповедания за човечеството. И ако развиваш теория за това, на хора които не са се сблъсквали преди това с тази наука, която върви паралелно с физиката ! 

Надявам се поне отворите Втория линк и обърнете внимание на фона на цял свят, колко БЪЛГАРИ имаме.  И то световно признати от ЦЯЛ СВЯТ

И ако сте БЪЛГАРИ сте длъжни да отделите няколко часа, защото съм сигурен че повечето не сте ги чували. 

И сега в главите ви се въри Ванга,  Евангелия - Благавест от гръцки. Не, не е.  Оставям линк долу, но ви предупреждавам че лично на мен ми повлияха емоционално, понеже съм си такъв. Но няма как, защото по време на кумонизма не се е гледало на тези хора с добро. Управляващите и църквата ги  свръзка с демони вещици и т.н.  Въпреки че, правителството тихомълком са се възползвали от дарбата йм. 

И като се замисля за ученическите си години и така нататък. нито учители, нито родители ни говориха за тях. Тъжно за мен..

Този клип, е перфектен за начало! 

преди 5 минути, petie1 написа:

Все още ме гложди това вдигане на големите обеликси и камъни, мисля си за това как днес повдигат корабите та няма да са учудя ако са ползвали подобен трик

Да но кометите и астереодите обикновено са с кухини и там могат оцелеят

Да оцелеят, колко да оцелеят? Ти колко би оцелял без атмосфера? :) Един астереодит  може да пътува милиони години.

• Автор

Ох, добре, че беше Валкирия да ви го обясни по - добре.

Ама вие не искате да се образовате.

Само извънземни са ви в главата.

@valkiria1 ако открият гробницата на Имхотеп, ще е яко! Ще е едно от най - големите открития в египтологията!

На мен ми се иска да открием и гроба на Клеопатра.

Ох, а колко ще се изкефя на един проект за построяването на пирамида с начините, по които са я строили тогава............ С египтолози, архитекти, математици и астрономи за консултанти, ще е супер. Само не знам върху какво небесно тяло ще подравним пирамидата. Днес Орион е далеч от Египет............

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Да оцелеят, колко да оцелеят? Ти колко би оцелял без атмосфера? :) Един астереодит  може да пътува милиони години.

Айде стига вече за днес виж идеята за корабите и обеликсите

преди 1 час, petie1 написа:

Еха най сетне се получи дискусия браво

Знания не всеки може да има,и това не е осъдително ,но когато някой  вкара и просташки нотки на общуване, просто прекратяваш дискусията с отсрещната страна защото в този вид ,тя не е полезна за никой. Отблъскващо е да ми навира някой в очите  комплексите които го избиват.

--------------------------------

Асуанския техену /защото това е точната дума на древните египтяни за обелиск, която пък дума  дължим на гърците, които са развили манията да изопачават имена не само в Египет/се приема като провал на древната египетска  инженерна мисъл. Той не е сензация в никакъв случай особено в  този му вид.Щеше да е сензация, ако беше изправен и транспортиран до храма за който е бил предназначен. Просто  провала е дал възможност той да остане в каменоломната и да даде представа как са се създавали този вид монументи. Защото из Египет/ и не само/ има достатъчно такива/

На първо място тука мегаломанията е изиграла лоша шега.

Второ в някои източници пише ,че монумента се е пукнал в опит да бъде изправен, което обаче противоречи на това което е видно от моята снимка , а именно   в долния си край е вкопан в скалата ,нещо което всеки с претенции да разбира това което вижда не би спорил.

Трето .  Този който твърди че е виждал монумента и разбира за какво става въпрос ще  e забелязъл кухините в камъка които се намират ниско  в  долната част на едната му страна.В някои от тях все още има набити дървени клинове . Колкото и да е странно, но това е метода  чрез който обелиска е бил подготвян след завършването му да бъде отделен от скалата . Не случайно посъветвах горе един от опонентите да си помисли по какъв начин мокрото дърво играе роля при отделянето от скалата. Явно набиването на тези дървени клинове в направените  допълнително кухини в камъка са причина за неговото напукване, заради което е изоставен без да бъде довършен. Тука само може да съжаляваме строителите за тежкия им труд, който уви е останал без резултат.   ..това според един добър изследовател на този  техену, археолога Реджиналд Енгелбах.

spacer.png

Пето- относно начините на изправяне на обелиските : два опита, но не от професори по история, разбира се...при направата ,издигането и превозването на монументите не са участвали древноегипетски "професори по история "

https://www.pbslearningmedia.org/resource/phy03.sci.phys.energy.vegypt/raising-an-obelisk-an-engineering-puzzle/

Шесто : не подценявайте народ,чиито хирурзи са  извършвали присаждания..една моя  снимка от експонат  от новия музей в Кайро, който бе открит тази година.

spacer.png

преди 5 минути, Anneliese написа:

Ох, добре, че беше Валкирия да ви го обясни по - добре.

Само извънземни са ви в главата.

@valkiria1 ако открият гробницата на Имхотеп, ще е яко! Ще е едно от най - големите открития в египтологията!

Ох, а колко ще се изкефя на един проект за построяването на пирамида с начините, по които са я строили тогава............ С египтолози, архитекти, математици и астрономи за консултанти, ще е супер. Само не знам върху какво небесно тяло ще подравним пирамидата. Днес Орион е далеч от Египет............

Две теми си обсъждаме сега, иначе пак повтарям аз не вярвам че извънземни са се месили в историята ни

Каква е ролята на обелиска в САЩ? И в България има обелиск.

Щом е типично за Египет, за какво ги турят в САЩ, България.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Пето- относно начините на изправяне на обелиските : два опита, но не от професори по история, разбира се...при направата ,издигането и превозването на монументите не са участвали древноегипетски "професори по история "

Според мен такъв опит трябва да се извърши от инженери а шестото което си показала налива вода в теорията за древните извънземни

преди 22 минути, Anneliese написа:

както писах и по-горе, това ще бъде Светия Граал на египетската археология. Доктор Захи Хауас, когото аз наричам египетския Индиана Джоунс,откога му се кани на тоя свещенослужител и още един куп други титли. Дори обори един двама археолози ентусиасти, които намериха гробница на някакъв велможа около Сакарра, твърдейки ,че това е гробницата на Имхотеп. Но аз си мислех, докато влизах  в пирамидата на Нетджерихет /когото света познава с името Джосер/, че човека който е създал този гигантски подземен комплекс ,явно добре ще  е съумял да се "скрие" от света....... освен ,ако  не се е "изкачил" по стъпалата на пирамидата  заедно с царя към Орион...нали има такава легенда, да не кажем конспирация   :D

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Знания не всеки може да има,и това не е осъдително ,но когато някой  вкара и просташки нотки на общуване, просто прекратяваш дискусията с отсрещната страна защото в този вид ,тя не е полезна за никой. Отблъскващо е да ми навира някой в очите  комплексите които го избиват.

--------------------------------

Асуанския техену /защото това е точната дума на древните египтяни за обелиск, която пък дума  дължим на гърците, които са развили манията да изопачават имена не само в Египет/се приема като провал на древната египетска  инженерна мисъл. Той не е сензация в никакъв случай особено в  този му вид.Щеше да е сензация, ако беше изправен и транспортиран до храма за който е бил предназначен. Просто  провала е дал възможност той да остане в каменоломната и да даде представа как са се създавали този вид монументи. Защото из Египет/ и не само/ има достатъчно такива/

На първо място тука мегаломанията е изиграла лоша шега.

Второ в някои източници пише ,че монумента се е пукнал в опит да бъде изправен, което обаче противоречи на това което е видно от моята снимка , а именно   в долния си край е вкопан в скалата ,нещо което всеки с претенции да разбира това което вижда не би спорил.

Трето .  Този който твърди че е виждал монумента и разбира за какво става въпрос ще  e забелязъл кухините в камъка които се намират ниско  в  долната част на едната му страна.В някои от тях все още има набити дървени клинове . Колкото и да е странно, но това е метода  чрез който обелиска е бил подготвян след завършването му да бъде отделен от скалата . Не случайно посъветвах горе един от опонентите да си помисли по какъв начин мокрото дърво играе роля при отделянето от скалата. Явно набиването на тези дървени клинове в направените  допълнително кухини в камъка са причина за неговото напукване, заради което е изоставен без да бъде довършен. Тука само може да съжаляваме строителите за тежкия им труд, който уви е останал без резултат.   ..това според един добър изследовател на този  техену, археолога Реджиналд Енгелбах.

spacer.png

https://www.pbslearningmedia.org/resource/phy03.sci.phys.energy.vegypt/raising-an-obelisk-an-engineering-puzzle/

Шесто : не подценявайте народ,чиито хирурзи са  извършвали присаждания..една моя  снимка от експонат  от новия музей в Кайро, който бе открит тази година.

spacer.png

И при тази операция, която е уникална за епохата през която са я правили, как според теб се е отразила на пациента???

преди 19 минути, Anneliese написа:

на коя от всичките седем Клеопатри ?:lol6:

• Автор
преди 7 минути, valkiria1 написа:

на коя от всичките седем Клеопатри ?:lol6:

Светът познава само една Клеопатра!

Това е протеза, привързана е към стъпалото на десния крак!

Сега се постави на мястото на човека със тази протеза, ти ще стъпнеш върху нея и какво ще очакваш?????? Този конец да успее да я задържи, за да не падне ли? Точно на третата крачка това нещо ще се разпадне, Най-вероятно е направено след като въпросният човек е починал.

преди 10 минути, Anneliese написа:

Ти пък какво знаеш? Не се обаждай където не ти е работа!

преди 18 минути, valkiria1 написа:

И да имам комплекси,си ги пазя за ме.Направо откачам,когато някой започне с-виждал ли си стената на плача.И знания имам.Повече,от колкото си мислиш.Това че съм в България,не означава че не съм обиколил света три пъти.Не означава,че не познавам,учени глави.Може да съм малко рязък но,ти се опитваш,да ми говориш,покровителствено.Може,но не на мен.Имаш си фенове,със слаби душички,на тях си пробутвай,полуистините.И тази шеста снимка,я знам от години-експерте.Ако сега я виждаш...А беше станала,хубава дискусия.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Това е проблема на света. Че познава много малко от историята на Египет и  така се раждат конспирациите. Всъщност света познава Клеопатра VII.Главно  като любовница на двама бележити римляни.  Династията на гърците Птолемеите не се приема за автентична египетска династия.Тази твоя любимка  е Клеопатра Теа Филопатор и Филопатрис / да се чудиш коя родина обича ?!/ но всъщност всяка една от тях без изключение се е женила за свой брат и потомството им  е резултат на инцест/по това си приличат с  почти всички египетски фараони/ .Само седмата Клеопатра ражда деца  от Цезар и Антоний:първо  по причина че брат и бива невръстен и го убиват по нейна заповед и второ от политически интерес. Ако не се беше появил Цезар ,тя нямаше да прави изключение от правилото.за да бъде легитимна нейната власт и спазването на изискването за чистота на царската кръв. Обичаш приказките , Анне, нали ?

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Това е проблема на света. Че познава много малко от историята на Египет и  така се раждат конспирациите. Всъщност света познава Клеопатра VII.Главно  като любовница на двама бележити римляни.  Династията на гърците Птолемеите не се приема за автентична египетска династия.Тази твоя любимка  е Клеопатра Теа Филопатор и Филопатрис / да се чудиш коя родина обича ?!/ но всъщност всяка една от тях без изключение се е женила за свой брат и потомството им  е резултат на инцест/по това си приличат с  почти всички египетски фараони/ .Само седмата Клеопатра ражда деца  от Цезар и Антоний:първо  по причина че брат и бива невръстен и го убиват по нейна заповед и второ от политически интерес. Ако не се беше появил Цезар ,тя нямаше да прави изключение от правилото.за да бъде легитимна нейната власт и спазването на изискването за чистота на царската кръв. Обичаш приказките , Анне, нали ?

Да и седмата е най-противната от всичките, това го знаем, разкажи ни за друга операция която са правили в Египет, нещо за мозъчна такава или гръбначна? Стана интересно!

преди 14 минути, adobeaa написа:

.И тази шеста снимка,я знам от години-експерте.Ако сега я виждаш...А беше станала,хубава дискусия.

:lol6:това е моя авторска снимка. Има инфо към нея, кога е направена/ 08.05.2021 год/ с какъв фотоапарат и пр и пр....виж ,наистина не си в час, но това ти държание не е начина да приобщиш някой човек към дискусия.Не само нивото ти на знания е ниско ,нивото ти на общуване е ниско,и това няма никакво значение колко пъти си обиколил света... опитай с друг. Честно, не си интересен.

преди 8 минути, ДзВяРа! написа:

Да и седмата е най-противната от всичките, това го знаем, разкажи ни за друга операция която са правили в Египет, нещо за мозъчна такава или гръбначна? Стана интересно!

Когато веднъж си се "озъбил" на хора ,който ти отделят време и внимание да ти покажат друга гледна точка и ти се връткаш просташки накрая, не чакай да си общуваме. Няма как да слизам на нивото ти. Ела на моето за да ме разбираш.

преди 54 минути, valkiria1 написа:

spacer.png

Тази,имам предвид.Не съм ги преброил правилно,с телефона съм.

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Честно, не си интересен.

Ти също!Проповедничке.Не можеш да ми стъпиш,на малкият пръст.

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Когато веднъж си се "озъбил" на хора ,който ти отделят време и внимание да ти покажат друга гледна точка и ти се връткаш просташки накрая, не чакай да си общуваме. Няма как да слизам на нивото ти. Ела на моето за да ме разбираш.

:ohmy:    Щом така си мислиш, не знам какво да ти кажа! :lock:

Май проблема си е в теб. :bye1:

преди 57 минути, valkiria1 написа:

стъпалата на пирамидата  заедно с царя към Орион...нали има такава легенда, да не кажем конспирация   :D

То май египтологията се базира на легенди хихи

преди 2 минути, adobeaa написа:

Тази,имам предвид.Не съм ги преброил правилно,с телефона съм.

Това е моя авторска снимка. Ако не разбираш , поискай помощ от приятел да ти разчете инфото към снимката. За втори път ...Лично съм я направила в новия музей в Кайро, който беше открит тази година и заради което събитие пътувахме  специално до Египет. В инфото има датата  и пр..няма да повтарям. И да уточня, не става въпрос за музея на площад Тахрир.

И нещо,което неведнъж съм казвала абсолютно всички снимки,които са в постовете и в блоговете ми и други публикации са авторски.......когато ползвам нещо друго,винаги давам линк.

да взема да ти постна още няколко та да схванеш :

spacer.png

spacer.png

spacer.png

В дясното крило на тази зала е разположен артефакта ,който е на снимката ми.

Хайде сега да видим дали ще ми покажеш снимка на мумия от този музей и тя да не е от техен официален източник ?

преди 15 минути, adobeaa написа:

Не можеш да ми стъпиш,на малкият пръст.

Разбира се. Той е с твърде малък мащаб,за моя мащаб.

• Автор

А вашата ПСЕВДОНАУКА - на измислиците на психично болни хора.

Ако искахте да се образовате за пирамидите - досега даваха даваха маратон от филми на тема "Древен Египет" по Viasat History. От Коледа започват пак, гледайте ги, много са образователни, обясняват всички гледни точки, има много кадри от пирамидите, карти, схеми, компютърни възстановки, експериментална археология.

Че и за египетската протеза обясниха - в епизод от поредицата "Странни неща". Пак там дадоха за ръкописа на Войнич, механизмът от Антикитира, и още много други интересни неща, даже за дресирането на пиявици.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.