Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярата в легенди и митове

Featured Replies

преди 34 минути, ДзВяРа! написа:

мозъчна

Имхотеп е правил такива

• Отговори 258
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Атлантида и Троя не са митове. Вече има сериозни доказателства за обратното. А това, че Хитлер се е интересувал от окултизъм и някой е решил после да го раздуха до такава степен, че да направи от муха

• Всъщност според някои твърдения Атлантида може да е била някъде на територията на днешното Черно море.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ана ръси глупости както винаги и затова така коментирах. Освен това със сигурност е имало вероятно друга раса, която ни е учила. Има доста неща, които са забравени било нарочно или поради унищожение.

Публикувани изображения

Не бе,ти нещо не ме разбра,пак.Или се правиш?Снимка на протезата,съм виждал преди години.Ти кога си я снимала,изобщо не ме интересува.п.п.Експерт съм,в разчитането.

преди 10 минути, petie1 написа:

То май египтологията се базира на легенди хихи

това какво те учудва ?така се появяват и приказките за намесата на  извънземните в различни религии.

преди 4 минути, Anneliese написа:

механизмът от Антикитира,

Ех тоя компютър нулево поколение продъни ми ушите с него :lol6:

Сигурно е бил  на някой атлант да си смята хороскопа :lol6:

Хайде сега,някой да ми обясни,за Багдатската батерия.Не как,а защо е направена.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

това какво те учудва ?

Не ме учудва ама хич

преди 3 минути, valkiria1 написа:

това какво те учудва ?така се появяват и приказките за намесата на  извънземните в различни религии.

Смешка, кога извънземните се появяват в приказките и легендите?

• Автор
преди 5 минути, adobeaa написа:

Може за древните да не е била батерия, а нещо  магическо. Като Кивота на завета например.

Много смешно, вие не бихте могли да работите с механизма от Антикитира. За него ви трябват сериозни знания по астрономия и математиката.

преди 18 минути, adobeaa написа:

Не бе,ти нещо не ме разбра,пак.Или се правиш?Снимка на протезата,съм виждал преди години.Ти кога си я снимала,изобщо не ме интересува.п.п.Експерт съм,в разчитането.

Тогава се пише," такава снимка на протезата съм виждал" , а не написаното от теб  .....Разликата между "такава снимка и " и "тази снимка" е огромна. След като имаш проблем  да разбереш какво пишеш и как се изразяваш не прехвърляй проблема от здравата на болната глава. Надявам се ,че с това  неописуемата ти трагедия ,че някой знае повече от теб да привърши .

преди 1 час, adobeaa написа:

И тази шеста снимка,я знам от години-експерте.Ако сега я виждаш...А беше станала,хубава дискусия.

преди 4 минути, adobeaa написа:

Ами предполага се че е за лечение, друга идея от филмчета за ДГ на берковското височество е че била за ... бира

преди 19 минути, valkiria1 написа:

Разбира се. Той е с твърде малък мащаб,за моя мащаб.

Твоят/вашият мащаб,го знаем всички.Господство над Земята.И събиране,на бедни душици.Когато се научиш,да гледаш от по-далече,към нея,да речем от Венера и видиш,колко сте жалки в опитите си-тогава ела ми говори за мащаб.

преди 3 минути, Anneliese написа:

Много смешно, вие не бихте могли да работите с механизма от Антикитира. За него ви трябват сериозни знания по астрономия и математиката.

Казваш че фатални мозъчни изкривявания не могат да бачкат с компютър нулево поколение:lol6:

Много смешки ръсиш ама тая беше най яката

Що обърна плочата за Багдатската батерия м?

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

Смешка, кога извънземните се появяват в приказките и легендите?

още един който има проблем с разбирането..абе защо най-напред не се научите да четете и осмисляте какво четете . Къде видя написано за извънземни в приказките и легендите?!?

Аз виждам да съм написала нещо съвсем различно :

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Защо се опитвате да "хапете" със собствената ви невъзможност да разбирате нещата ? И после се тръшкате ,че човек не иска да си губи времето с вас.

преди 7 минути, valkiria1 написа:

Тогава се пише," такава снимка на протезата съм виждал" , а не написаното от теб  .....Разликата между "такава снимка и " и "тази снимка" е огромна. След като имаш проблем  да разбереш какво пишеш и как се изразяваш не прехвърляй проблема от здравата на болната глава. Надявам се ,че с това  неописуемата ти трагедия ,че някой знае повече от теб да привърши .

Изобщо не съм в трагедия.Знам,че не съм толкова умен,колкото ми се иска.Но,имам достатъчно инфо в главата,да не се захващам,за всяка дума.И опитите ти,да ме изкараш глупак,са отчайващо безидейни.Слаба ракия си.

• Автор

Валкирия, не се хаби,тук е пълно с идиоти, дето ги е срам да признаят, че са дремали в часовете по история.

Сега се правят на интересни, като разпространяват псевдонаука!:getout:

преди 1 минута, adobeaa написа:

Изобщо не съм в трагедия.Знам,че не съм толкова умен,колкото ми се иска.Но,имам достатъчно инфо в главата,да не се захващам,за всяка дума.И опитите ти,да ме изкараш глупак,са отчайващо безидейни.Слаба ракия си.

Ей я да се върнем към Багдатската батерия тоя спор е безсмислен дет го водите с баба Айрис :)

преди 16 минути, petie1 написа:

била за ... бира

И защо,я пълнят със сок от грейпфрут?Някакъв шприц?

преди 3 минути, Anneliese написа:

псевдонаука

И къде видя да пишем подобно нещо?

преди 2 минути, adobeaa написа:

И защо,я пълнят със сок от грейпфрут?Някакъв шприц?

Ааа това не знам питай псевдоисторичката берковското височество

преди 4 минути, petie1 написа:

Ааа това не знам питай псевдоисторичката берковското височество

Е,тя отвреме на време,е имала и повече от четворка.И не водя спор,с въпросната дама.Само и обеснявам,че с тези плитки приказки...Ако така говори и на конференции.Тя се пали,че не искаме с Дзвяра,да я слушаме.

Оня болен мозък Цукалос,не можа да ми отговори,на въпроса за батерията.Изказа няколко предположения и ги обори сам.

преди 13 минути, adobeaa написа:

Е,тя отвреме на време,е имала и повече от четворка.И не водя спор,с въпросната дама.Само и обеснявам,че с тези плитки приказки...Ако така говори и на конференции.Тя се пали,че не искаме с Дзвяра,да я слушаме.

Оня болен мозък Цукалос,не можа да ми отговори,на въпроса за батерията.Изказа няколко предположения и ги обори сам.

Тя говори така

А за Багдатската батерия аз нямам идея освен да е останка от опитите на някой учен от древноста

преди 4 минути, petie1 написа:

Казваш че фатални мозъчни изкривявания не могат да бачкат с компютър нулево поколение:lol6:

Много смешки ръсиш ама тая беше най яката

Що обърна плочата за Багдатската батерия м?

Това ,че Анне   интерпретира нещата  по свой си начин не е болка за умиране, нито за критикуване,като се вижда какви по- смешни неща се пишат тук.

Това,че ви е дала възможност да и се качите на главата   и да я обиждате непрекъснато нито ви прави  по -знаещи, нито пък показва някакви мъжки качества.

Минах през темата , видях и ви прецених ....тъжна работа.

Най-голямата загадка в древния свят е храма в Баалбек ,намиращ се в арабските планини на Ливан.

Това е тема за дискусия  в много посоки, но не и с хора  хванати в капана на дребнотемието и пуберски комплекси.

Поради тази причина все ще се въртите в капана на елементарните конспирации.

Както казват мои приятели араби "Всичко в живота на човек е мактуб"

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Това ,че Анне   интерпретира нещата  по свой си начин не е болка за умиране, нито за критикуване,като се вижда какви по- смешни неща се пишат тук.

Това,че ви е дала възможност да и се качите на главата   и да я обиждате непрекъснато нито ви прави  по -знаещи, нито пък показва някакви мъжки качества.

Най-голямата загадка в древния свят е храма в Баалбек ,намиращ се в арабските планини на Ливан.

Това е тема за дискусия  в много посоки, но не и с хора  хванати в капана на дребнотемието и пуберски комплекси.

Хей хей аз в конспиранции не вярвам, не ме познаваш на живо че да ме съдиш, освен това за тоя мехаанизъм съм чел много много преди да го дадат във филмчетата за ДГ на Анне, просто се забавлявам тук

преди 59 минути, petie1 написа:

тоя спор е безсмислен дет го водите с баба Айрис :)

Правилно , виж как знаеш...

Баба Айрис Апфел е велика  еврейка и всеки спор с нея  е излишен, особено когато не сте и в категорията,  нямате на шията украшение от времето  на толмеките,нямате нейните хонорари   и не сте дорасли до нейните 100 години,

Spoiler

от които  100 години като извадите 48  ще получите колко е възрастта на Маратонка ,нечия  внучка, която празнува юбилей.

Ако не вярвайте питайте дръндьо,който подсети "съпруга и "да отбележи събитието.Понеже то  не е отбелязано в У-кито .

5 съвета от Айрис Апфел за стила (и за живота) | ELLE.bg

Добре,обяснете ми това:Първото определение за планета,е че трябва да е кръгла.Като махнеш водата от Земята и се получава,една много грозна картинка.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Аз пак неподготвен да се обадя :) Хора, не осъзнавете ли какво правите.. све едно е спор на на Ковид. Ваксър срещу анти ваксър. или парламента. Всеки е прав за себе се. Никой няма да промени мнението и вярата на другия. Хвърчат обиди и нападки. Тровите си съзнанието с напълно излишни глупости. Вярвате ли че една книга на хиляди години е останала непроменена. Идват едни,изтребват и изгавят всичко, на ще оставят писанията? Както в момента в интервал на 1 век. Историята на всякаде се променя. Ето ви една македония за пример. Още в началото се опитах да ви го загатна.  Бъдете живи и здрави и си насочете енергията в друга посока :)  Изтривайте темата, както и нападките един към друг. Кажете по едно извинявай. И да пишем нова тема на разговор?  Защо да не е по тема за в бъдещето. Какво може да направим, за една по екологична среда за поколенията?  Как да се променим  към по добро. 

преди 40 минути, petie1 написа:

Тя говори така

А за Багдатската батерия аз нямам идея освен да е останка от опитите на някой учен от древноста

https://knizhen-pazar.net/sold_products/books/1873327-taynite-na-tretiya-rayh-tom-1-2

https://m.helikon.bg/149037-Възходът-на-Четвъртия-райх.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.