Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярата в легенди и митове

Featured Replies

• Автор
преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Хитлер през 1923 година в затвора, какво да прави, чете ей такива руски простотии.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Елена_Блаватска

Блаватска твърди, че е ученик и пратеник на учители (наричани от нея махатми), представители на древна традиция. Тя обявява традицията на махатмите за източник на всички основни религии

По принцип държавата трябва да упражнява контрол над това, какво се издава в нейната страна.

Адолф Хитлер е пълен неграмотник. Едва е завършил училище. От зор да се направи на интересен пред баща си, е пропуснал да учи предмети, заради които би могъл да учи архитектура. Сам си е виновен, че е тъп и е чел каквото му попадне. Разумният и образован човек има критично мислене и знае как да избягва просташката и ненаучна литература.

Аз например не се увличам по моди и не чета това, което масово е "модерно". Преди десетилетие тук имаше мода по някакви книги за дианетика. Е, после гледах поредицата на Лия Ремини за сциентологията и сега се радвам, че не съм се поддала на модата да чета някакви простотии на болен ум.

Нито за тъмнокож, нито за ром, нито за синти. Или турчин. Също така и против католиците.

Тя не веднъж е писала против тях.

Католиците нарушиха конституцията и се направиха на интересни по заповед на ГЕРБ. Тези хора се оказаха с много прозападно мислене, както и че се оказа, че нямат българско самосъзнание и не гласуват за България, а за всеки, който провежда политика, насочена срещу източноевропейскатата култура като цяло.

Гледала съм достатъчно документални филми за католицизма и намесата му в държавните власти и политиката на западните страни. Точно католицизмът е отговорен за кървавите кръстоносни походи, преследванията на учените, жестоката инквизиция и антисемитизмът спрямо евреите.

На католиците не може да се вярва. Нямат национално самосъзнание, крият се зад религията си, не спазват конституция и закони и продължават да разпространяват крайно ненаучния си антисемитизъм.

преди 7 часа, Profruit написа:

A по какви? Не владееш чернокож език и той съответно български ли? Или заради легендите за далаверата?
Между другото запознай се с работата на д-р Бюлент Джихантимур.

spacer.png

Защото животът ми е свързан с България и смятам тук да си живея. В България няма чернокожи.

преди 7 часа, petie1 написа:

Аа значи затва те стяга чепика щот идеята била на нацистите нищо че вече има открити доста планети клас М и се строят телескопи способни да засичат разни газове отделени от извънземни(живот) :)

Ей я не дрънкай от мое име и от името на другите хора с увреждания

Дами и господа представям ви форумното наци в пълния му блясък

1. Точно покрай нацистите и техните тайни технологии се заговаря за пръв път за летящата чиния покрай проекта "Камбана", както и за онези "Фу файтърс", видяни от съюзническите пилоти тогава. А в западната (американската култура), идеята за извънземни навлиза масово чак след войната, с правенете на филми за извънземни. За радиопиесата "Война на световете", доказаха, че не са я чули чак всички ( само в района на Ню Йорк) и че паниката е била преувеличена.

2. Ще говоря от името на всички, защото хората с увреждания, които познавам, са в зряла възраст и си нямат никого, а са хора на възраст с нужди. Изключенията са много малко. Ще говоря, защото тази самота ми съсипа физическото здраве,  а можех да водя нормален живот и да съм здрава, ако не бяха предразсъдъците на хората и гнусните приказки, как съм щяла да съсипя нечий живот! А сега моето здраве е съсипано.

Първо виж, какви времена са били 1900 до 1933 година. И тогава ще разбереш.

Примерно виж как е било в Русия, САЩ, Германия и България. През тези времена.

И тогава се концентрирай върху Германия.

Били са нормални времена. Хората са се стремяли към образование, наука и култура. Особено след Първата световна война започва масово отхвърляне на антисемитизма, предразсъдъците и глупавите стереотипи. В този период, единственият за Германия, страната става модерна и нормална. Развитие на науката и технологиите, появата на съвременната мода, развитие на културата и изкуството, борба за правата на жените да учат и работят, да са независими и да имат право на развод, появяват се днешните забавления, смесените връзки и бракове стават нормални.

С идването на нацизма всичко това изчезва.

Да, имало е и разврат, нощни клубове, алкохолизъм, наркоманство, хазарт, насилие. Но е имало и държава. Власти.

Големите градове на Германия са били модерни и нормални, а в провинциите са си живеели в 19 век. Целият живот на хората там са били земеделието, католицизма и суеверията. Тъжно.

Социалистическа България беше пълна противоположност. Хората в провинцията насърчаваха децата да учат, да се развиват и работят. Бабите и дядовците ни насърчаваха да учим и ни казваха да не ги взимаме тях за пример, че не е хубаво човек да е неграмотен. Нямаха против градовете и смятаха, че мястото на децата е там - в цивилизацията.

• Отговори 258
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Атлантида и Троя не са митове. Вече има сериозни доказателства за обратното. А това, че Хитлер се е интересувал от окултизъм и някой е решил после да го раздуха до такава степен, че да направи от муха

• Всъщност според някои твърдения Атлантида може да е била някъде на територията на днешното Черно море.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ана ръси глупости както винаги и затова така коментирах. Освен това със сигурност е имало вероятно друга раса, която ни е учила. Има доста неща, които са забравени било нарочно или поради унищожение.

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, _Aumi_ написа:

А по какви? 

По същите причини поради които здрави и прави хора не желаят да се женят за хора с недъзи.

Хората не желаят хора с увреждания,  защото другите им втълпяват, че такива като нас ще им съсипят живота. Защото сме били непълноценни. Защото в обществото битуват крайно ненаучното схващане, че сме асексуални същества. Че сме прости, изостанали в развитието си, че не се интересуваме от секс. Че не можем да сме пълноценни партньори. Че сме биологичен боклук.

Вие правите всичко възможно да оправдаете хората с антисемитски възгледи и предразсъдъци. Неприемането на хора с увреждания също е вид антисемитизъм.

Препоръчвам ти да изгледаш филма "Мъгла през август". И да ми кажеш дали намираш подобни действия за морални.

Тези възгледи можеше и да ги няма в обществото, ако е имало пълна денацификация след войната!

След малко ще дават поредицата "Тайните на египетските пирамиди" по Viasat History.  Можете да гледате поредицата и да научите много. Ако искате. Ако не сте чували за Мерер и неговия дневник, открит от археолози.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Хората не желаят хора с увреждания,  защото другите им втълпяват, че такива като нас ще им съсипят живота. Защото сме били непълноценни. Защото в обществото битуват крайно ненаучното схващане, че сме асексуални същества. Че сме прости, изостанали в развитието си, че не се интересуваме от секс. Че не можем да сме пълноценни партньори. Че сме биологичен боклук.

Вие правите всичко възможно да оправдаете хората с антисемитски възгледи и предразсъдъци. Неприемането на хора с увреждания също е вид антисемитизъм.

Препоръчвам ти да изгледаш филма "Мъгла през август". И да ми кажеш дали намираш подобни действия за морални.

Тези възгледи можеше и да ги няма в обществото, ако е имало пълна денацификация след войната!

Престани да дрънкаш глупости.Познавам повече инвалиди,от теб.И те са всичко друго но,не и непълноценни.Всички работят,повечето са женени,другата седмица сме на кръщене,на едно дете с такива родители.Ти,че не можеш да завържеш приятелства-си е твой проблем.Щеше да го имаш и като фрии.И твоето мнение,не е меродавно.

• Автор
преди 5 минути, adobeaa написа:

Престани да дрънкаш глупости.Познавам повече инвалиди,от теб.И те са всичко друго но,не и непълноценни.Всички работят,повечето са женени,другата седмица сме на кръщене,на едно дете с такива родители.Ти,че не можеш да завържеш приятелства-си е твой проблем.Щеше да го имаш и като фрии.И твоето мнение,не е меродавно.

Напротив, меродавно е!

И щях да имам някого, ако хората в града не бяха прости, необразовани и вярващи във всякакви крайно ненаучни простотии. Е, да, не искам да бъда с простак. Не съм учила за това.

Харесвах един човек и обществото не ми позволи да съм щастлива. Сега не смея да харесам никого, то няма и опция, защото всички образовани и възпитани са женени и с деца!

Цитат

"Илиада" е просто едно литературно произведение на Омир, че Троя реално не е съществувала, както и троянската война. 

Само дето  Троя е съществувала. Иларион се е казвал града. :D

• Автор
преди 3 минути, васил козарев написа:

Само дето и Троя е съществувала, троянската война се е състояла. Иларион се е казвал града. :D

Извинявай, къде са физическите, археологическите доказателства за троянската война? Надлежно датирани и обяснени от авторитетни учени по Древна Гърция? Защото аз не съм чела, нито гледала за такива.

Днес учебниците по история се пишат от кой ли не. По мое време се пишеха от истински учени хора.

преди 13 минути, Anneliese написа:

Напротив, меродавно е!

И щях да имам някого, ако хората в града не бяха прости, необразовани и вярващи във всякакви крайно ненаучни простотии. Е, да, не искам да бъда с простак. Не съм учила за това.

Харесвах един човек и обществото не ми позволи да съм щастлива. Сега не смея да харесам никого, то няма и опция, защото всички образовани и възпитани са женени и с деца!

Когато всички са прости и необразовани, то означава, че ти си такава.

Анче, ти какво си учила и завършила? Какво образование имаш?

преди 7 минути, Anneliese написа:

Извинявай, къде са физическите, археологическите доказателства за троянската война? Надлежно датирани и обяснени от авторитетни учени по Древна Гърция? Защото аз не съм чела, нито гледала за такива.

Днес учебниците по история се пишат от кой ли не. По мое време се пишеха от истински учени хора.

Като учили наУчен комунизъм. :D  Ами, да те бяха наУчили да смяташ. :D

• Автор
преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Анче, ти какво си учила и завършила? Какво образование имаш?

Средно специално. Е, да, не мога да смятам и да решавам задачи, не познавам нотите, не умея да рисувам и ми бяха мега трудни физиката, химията и биологията, не знам английски (защото не ми позволиха да го уча), но иначе имам висока обща култура, обичам да чета книги и се справя отлично по литература и история.

преди 9 минути, васил козарев написа:

Като учили наУчен комунизъм. :D  Ами, да те бяха наУчили да смяташ. :D

Аха, за дискалкулия не си и чувал. Толкова си и образован.

преди 44 минути, Anneliese написа:

Хората не желаят хора с увреждания,  защото другите им втълпяват, че такива като нас ще им съсипят живота

По същите причини и ти не желаеш хора с по-тъмна кожа. Така че, ти не си с нищо по-различна от нацистите.

преди 7 минути, Anneliese написа:

Средно специално. Е, да, не мога да смятам и да решавам задачи, не познавам нотите, не умея да рисувам и ми бяха мега трудни физиката, химията и биологията, не знам английски (защото не ми позволиха да го уча), но иначе имам висока обща култура, обичам да чета книги и се справя отлично по литература и история.

Аха, за дискалкулия не си и чувал. Толкова си и образован.

Все оправдания. :D  5+5 =? 

преди 29 минути, Anneliese написа:

И щях да имам някого, ако хората в града не бяха прости, необразовани и вярващи във всякакви крайно ненаучни простотии. Е, да, не искам да бъда с простак.

Защо си позволяваш да обиждаш обществото от хора, след като сама ти нямаш никакво образование?

Лично аз, четейки постовете ти мислих че имаш минимум две висше образования, дори започнах да се убеждавам, че си завършила Харвард!

преди 6 минути, Anneliese написа:

Е, да, не мога да смятам и да решавам задачи

Само от любопитство-Как завърши?Защото,по мое време,не ни пускаха без математика.А с висшето,ми скъсаха дупето,от задачи.

• Автор
преди 19 минути, _Aumi_ написа:

По същите причини и ти не желаеш хора с по-тъмна кожа. Така че, ти не си с нищо по-различна от нацистите.

Не желая хора с по - тъмна кожа, защото такива в България няма! И защото, покрай насилствения мулти-култи, наложен от лицемерките от "Me too" , започнах да се замислям, както и четейки какво става в САЩ.

преди 14 минути, adobeaa написа:

Само от любопитство-Как завърши?Защото,по мое време,не ни пускаха без математика.А с висшето,ми скъсаха дупето,от задачи.

Е, по милост, как. 

• Автор
преди 16 минути, васил козарев написа:

Все оправдания. :D  5+5 =? 

Това е лесно - 10.

• Автор
преди 15 минути, adobeaa написа:

Завършвах всеки клас от втори нагоре с тройки по математика. Обяснявах на учителите, че ми е много трудна математиката, трудно ми е да решавам задачи. По физика, химия и биологя има тройки и четворки, както и по музика, по български език, музика и изобразително изкуство, някъде между четворки и петици.  Петици и шестици имах по литература, история, свят и личност. По психология,етика и право, философия май бяха петици. По трудово имах тройки и четворки ( адски несръчна съм, а пък електрическите схеми ми бяха ужас).

По професионалните предмети- тройки по практика и четворки по теория.

От физическото бях освободена.

По езиците които съм учила ( малко английски, но не както трябва)

немски - четворки и петици (тая пуста граматика ми идеше да я метна в коша

френски - шестици първата година и четворки втората (граматиката изобщо по никой предмет не ми е сила)

английски - четворки и петици.

Всеки език съм го учила две години, немският без желание.

Поне се научих правилно да чета и пиша, някои мои съученици сричаха до шести клас. До шести! Срам и позор. А по немски беше мъка, като почнеха да сричат третата година. Имах чувството, че съм в група в детската градина, а не в седми клас.

преди 8 минути, васил козарев написа:

А! Значи можеш и да пазариш у магазина. :D

Да, ама не винаги имаш точна сума, точно там ми е кошмарът.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Не е минус 10. + 10 е.

Не се прави, знаеш, че съм сложила черта, а не минус.:angry:

преди 48 минути, Anneliese написа:

Не желая хора с по - тъмна кожа, защото такива в България няма! И защото, покрай насилствения мулти-култи, наложен от лицемерките от "Me too" , започнах да се замислям, както и четейки какво става в САЩ.

Ужас. Прея да не чете.

• Автор

А, въпрос на време е и Прея да изтрещи, или да се направи на интересна, или да се полакоми финансово и да обвини някой бял мъж в насилие.

Аз бих посъветвала българските мъже да се пазят от нея. Никой не знае какво и е в главата.

преди 5 минути, Anneliese написа:

А, въпрос на време е и Прея да изтрещи, или да се направи на интересна, или да се полакоми финансово и да обвини някой бял мъж в насилие.

Аз бих посъветвала българските мъже да се пазят от нея. Никой не знае какво и е в главата.

Ами това момиче? Нещо за нея?

преди 2 часа, Anneliese написа:

По принцип държавата трябва да упражнява контрол над това, какво се издава в нейната страна.

Адолф Хитлер е пълен неграмотник. Едва е завършил училище. От зор да се направи на интересен пред баща си, е пропуснал да учи предмети, заради които би могъл да учи архитектура. Сам си е виновен, че е тъп и е чел каквото му попадне. Разумният и образован човек има критично мислене и знае как да избягва просташката и ненаучна литература.

Аз например не се увличам по моди и не чета това, което масово е "модерно". Преди десетилетие тук имаше мода по някакви книги за дианетика. Е, после гледах поредицата на Лия Ремини за сциентологията и сега се радвам, че не съм се поддала на модата да чета някакви простотии на болен ум.

Католиците нарушиха конституцията и се направиха на интересни по заповед на ГЕРБ. Тези хора се оказаха с много прозападно мислене, както и че се оказа, че нямат българско самосъзнание и не гласуват за България, а за всеки, който провежда политика, насочена срещу източноевропейскатата култура като цяло.

Гледала съм достатъчно документални филми за католицизма и намесата му в държавните власти и политиката на западните страни. Точно католицизмът е отговорен за кървавите кръстоносни походи, преследванията на учените, жестоката инквизиция и антисемитизмът спрямо евреите.

На католиците не може да се вярва. Нямат национално самосъзнание, крият се зад религията си, не спазват конституция и закони и продължават да разпространяват крайно ненаучния си антисемитизъм.

Защото животът ми е свързан с България и смятам тук да си живея. В България няма чернокожи.

1. Точно покрай нацистите и техните тайни технологии се заговаря за пръв път за летящата чиния покрай проекта "Камбана", както и за онези "Фу файтърс", видяни от съюзническите пилоти тогава. А в западната (американската култура), идеята за извънземни навлиза масово чак след войната, с правенете на филми за извънземни. За радиопиесата "Война на световете", доказаха, че не са я чули чак всички ( само в района на Ню Йорк) и че паниката е била преувеличена.

2. Ще говоря от името на всички, защото хората с увреждания, които познавам, са в зряла възраст и си нямат никого, а са хора на възраст с нужди. Изключенията са много малко. Ще говоря, защото тази самота ми съсипа физическото здраве,  а можех да водя нормален живот и да съм здрава, ако не бяха предразсъдъците на хората и гнусните приказки, как съм щяла да съсипя нечий живот! А сега моето здраве е съсипано.

Били са нормални времена. Хората са се стремяли към образование, наука и култура. Особено след Първата световна война започва масово отхвърляне на антисемитизма, предразсъдъците и глупавите стереотипи. В този период, единственият за Германия, страната става модерна и нормална. Развитие на науката и технологиите, появата на съвременната мода, развитие на културата и изкуството, борба за правата на жените да учат и работят, да са независими и да имат право на развод, появяват се днешните забавления, смесените връзки и бракове стават нормални.

С идването на нацизма всичко това изчезва.

Да, имало е и разврат, нощни клубове, алкохолизъм, наркоманство, хазарт, насилие. Но е имало и държава. Власти.

Големите градове на Германия са били модерни и нормални, а в провинциите са си живеели в 19 век. Целият живот на хората там са били земеделието, католицизма и суеверията. Тъжно.

Социалистическа България беше пълна противоположност. Хората в провинцията насърчаваха децата да учат, да се развиват и работят. Бабите и дядовците ни насърчаваха да учим и ни казваха да не ги взимаме тях за пример, че не е хубаво човек да е неграмотен. Нямаха против градовете и смятаха, че мястото на децата е там - в цивилизацията.

Тотално грешиш за този период.

• Автор

Нея не съм я чувала. Имам си едно наум за чернокожите жени в момента.

Иначе не съм расистка, харесваха ми страшно много танцовите проекти на Афредо Торес с Малина и песенния проект с Десислава.

Но Алфредо е кубинец, а там образованието и възпитанието са други, не меркантилни.

Харесвах и един чернокож актьор, Дензъл Уошингтън, много добре играе, но, откакто разбрах, че е отказвал да се снима с бели жени, ми се промени мнението за него.

Не си ли човек, талантът ти грам не може да ме впечатли.

Тази песен е страхотна, душата си давам да я чуя пак. Винаги ми се е искало да танцувам на тази песен с някой:

Тази също е страхотна, а танците са мега яки:

Ужас.

Образована съм, другите са прости, майко мила.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.