Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярата в легенди и митове

Featured Replies

преди 7 часа, Anneliese написа:

Знам аз на устен изпит в университет колко ще си застанеш зад думите.

Да не ти казвам че в часта за логиката на ОКИ на фатални мозъчни изкривявания има даден точно пример с извънземни хехе :)

• Отговори 258
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Атлантида и Троя не са митове. Вече има сериозни доказателства за обратното. А това, че Хитлер се е интересувал от окултизъм и някой е решил после да го раздуха до такава степен, че да направи от муха

• Всъщност според някои твърдения Атлантида може да е била някъде на територията на днешното Черно море.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ана ръси глупости както винаги и затова така коментирах. Освен това със сигурност е имало вероятно друга раса, която ни е учила. Има доста неща, които са забравени било нарочно или поради унищожение.

Публикувани изображения

• Автор

А, бе,кой нормален човек говори за извънземни?

betty-cooper-riverdale.gif

преди 3 минути, Anneliese написа:

Само ненормален човек, може да си вярва, че хората са единствените същества в необятния Космос!

преди 7 минути, Anneliese написа:

Всеки който не е скаран с логиката и биологията :) Даже и в твоите филмчета за ДГ почнага често да говорят за извънземни, нямам предвид "Извънземни от древноста" :)

преди 11 минути, _Aumi_ написа:

Само ненормален човек, може да си вярва, че хората са единствените същества в необятния Космос!

Е тя е светата Инквизиция не разбра ли?

• Автор

А, браво! Милиони години човешка еволюция - и накрая хората деeволюират заради липсата на нацификация!

Вместо сега да се едно развито и хуманно човешко общество, ние сме тъпо и деградирало заради вярата във всякакви откачени идеи, насадени ни от малоумните нацисти!

sigh1.gif

преди 6 минути, petie1 написа:

Всеки който не е скаран с логиката и биологията :) Даже и в твоите филмчета за ДГ почнага често да говорят за извънземни, нямам предвид "Извънземни от древноста" :)

Е тя е светата Инквизиция не разбра ли?

"Извънземни от древността" е точно ПСЕВДОНАУКА!

68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e617773

преди 25 минути, Anneliese написа:

идеи, насадени ни от малоумните нацисти

Защо си въобразяваш, че нормалните хора се интересуват от нациска литература и нациски идеи?

Нормалните хора, приемат, че ние не сме единствените същества в необятния Космос, в който съществуват и много други планети освен нашата и е естествено да има и други същества и форми на живот, и ние не сме центъра на Вселената и не сме единствените разумни същества в нея. 

Със стрелката е посочена нашата миниатюрна планета на фона на огромния Космос.

paleblue_custom-b200d49e728a183a8622779513762ba435508898-s6-c30.jpg

Така че, стига с тая мегаломанщина, че ние сме единствените същества с разум в този необятен Космос.

• Автор
преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Защо си въобразяваш, че нормалните хора се интересуват от нациска литература и нациски идеи?

Нормалните хора, приемат, че ние не сме единствените същества в необятния Космос, в който съществуват и много други планети освен нашата и е естествено да има и други същества и форми на живот, и ние не сме центъра на Вселената и не сме единствените разумни същества в нея. 

Защото с ужас открих, че първи разпространяват идеята за извънземните именно нацистите.

Нормалните хора вярват в научно доказани неща, не в глупости. За извънземните няма никакви доказателства.

И понеже се ядосвате, че все споменавам нацистите - просто направих шокиращото откритие, че малко или много  светът днес се движи от нацистките идеи. Нищо чудно, че обществото не иска да приеме хората с увреждания.

Ако светът се беше изчистил от нацизма, сега щях да живея в по - нормално общество и да имам право на лично щастие.

Заради нацистките стереотипи за хората с увреждания, стоя сама, а съм на 37 години.

преди 18 минути, Anneliese написа:

Заради нацистките стереотипи за хората с увреждания, стоя сама, а съм на 37 години.

Разбирам, че си приела да излееш целият си гняв върху някого и това са нацистите.

Но съвсем не мисля, че проблемът и причината за отношението към различните, се крие в тях.

Ти, би ли се омъжила за чернокож?

• Автор
преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Разбирам, че си приела да излееш целият си гняв върху някого и това са нацистите.

Но съвсем не мисля, че проблемът и причината за отношението към различните, се крие в тях.

Ти, би ли се омъжила за чернокож?

Естествено, че отношението към мен и всички като мен е вследствие на нацизма.

Иначе нито аз, нито други хора с увреждания щяхме да сме сами и да страдаме. Обществото щеше да е друго. Щеше да приеме без проблем смесени връзки.

Само че не живеем в нормално общество, а в нацистко, според което ние, хората с увреждания сме биологични боклуци. Затова никой не ни иска.

преди 12 минути, Anneliese написа:

Иначе нито аз, нито други хора с увреждания щяхме да сме сами и да страдаме. Обществото щеше да е друго. Щеше да приеме без проблем смесени връзки.

Само че не живеем в нормално общество, а в нацистко, според което ние, хората с увреждания сме биологични боклуци. Затова никой не ни иска.

Не ми отговори, дали ти би се омъжила за чернокож?

• Автор
току-що, _Aumi_ написа:

Не, не бих, но не по расистки причини.

преди 9 минути, Anneliese написа:

Сега това "НИЕ", го смени със "АЗ", и всичко ще си дойде на мястото!

• Автор
преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Сега това "НИЕ", го смени със "АЗ", и всичко ще си дойде на мястото!

Хич не се опитвай да извиняваш обществото. Предразсъдъците ви спрямо хора като нас са крайно ненаучни. Не съм аз виновна, че вие не искате да погледнете на нас като хора.:nono:

на 16.12.2021 г. в 3:35, Anneliese написа:

Вчера гледах епизод от поредицата "Великите легенди и митове на човечеството" по "Viasat History".  Ами, останах втрещена. Епизодът беше за Атлантида (вече за не знам кой път се прави епизод за Атлантида) и какво да науча............. в Германия имало специално построена сграда за изследване на мита за Атлантида.................. Боже Господи! Тия германци съвсем са откачили! Втората световна война не им ли е била напълно достатъчна, че да разберат, че Атлантида е само МИТ и че в действителност изобщо не е съществувала?

Просто......................безмълвна съм. Докога ще вярват, че са "наследници" на древните антланти?

Добре, че нас в България, в училище, ни учат, че Антлантида е просто мит. Както и събитията в "Илиада". Още от 4 клас, когато започнахме да изучаваме древногръцката митология по литература, класният ни ръководител ни каза, че митовете са само митове, а легендите - легенди. В осми клас (в друго училище), като учихме "Илиада" по литература, госпожата ни по български език и литература ни каза, че "Илиада" е просто едно литературно произведение на Омир, че Троя реално не е съществувала, както и троянската война. По история в 7 клас (тогава учихме история на стария свят), господина ни по история ни каза, че на Хайнрих Шлиман страшно много му се е искало да открие Троя, че е бил обсебен от тази идея, че дори не е професионален археолог, и че и до днес не се знае точно какво селище е открил, как се е казвало, но не е Троя.

Самата аз не харесвам легендите и митовете, както и суеверията. Но вече ми става притеснено от фиксацията на човечеството към Атлантида и Троя. Това не е на добре.

Хитлер през 1923 година в затвора, какво да прави, чете ей такива руски простотии.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Елена_Блаватска

Блаватска твърди, че е ученик и пратеник на учители (наричани от нея махатми), представители на древна традиция. Тя обявява традицията на махатмите за източник на всички основни религии

преди 1 час, Anneliese написа:

"Извънземни от древността" е точно ПСЕВДОНАУКА!

Прочети какво съм написал пак щот май вече почна да доказваш че не можеш и да четеш

преди 58 минути, _Aumi_ написа:

Нито за тъмнокож, нито за ром, нито за синти. Или турчин. Също така и против католиците.

Тя не веднъж е писала против тях.

преди 56 минути, Anneliese написа:

A по какви? Не владееш чернокож език и той съответно български ли? Или заради легендите за далаверата?
Между другото запознай се с работата на д-р Бюлент Джихантимур.

spacer.png

А, браво! Милиони години човешка еволюция - и накрая хората деeволюират заради липсата на нацификация!

Вместо сега да се едно развито и хуманно човешко общество, ние сме тъпо и деградирало заради вярата във всякакви откачени идеи, насадени ни от малоумните нацисти!

Аа значи затва те стяга чепика щот идеята била на нацистите нищо че вече има открити доста планети клас М и се строят телескопи способни да засичат разни газове отделени от извънземни(живот) :)

Ей я не дрънкай от мое име и от името на другите хора с увреждания

Дами и господа представям ви форумното наци в пълния му блясък

Първо виж, какви времена са били 1900 до 1933 година. И тогава ще разбереш.

Примерно виж как е било в Русия, САЩ, Германия и България. През тези времена.

И тогава се концентрирай върху Германия.

на 16.12.2021 г. в 20:04, ДзВяРа! написа:

:cantbelieve:

И пак не мога да те разбера какво искаш да кажеш?

АКО Атлантите са оцелели, светът щеше да е друг!

АКО не бяхме толкова алчни за земи, власт и територия, нямаше да съществуват нацисти.

АКО не бяха измислили парите, животът ни щеше да е много по-лесен, нямаше да има престъпност и алчност.

И това АКО, което ти самата го използваш постоянно го нямаше, нямаше да можеш да ни кажеш нищо в тази тема.

:lol6:

"Американско болонезе" или "британска карбонара"

Ако баба ми имаше колела щеше да е велосипед

на 16.12.2021 г. в 18:58, Anneliese написа:

Извънземни не съществуват.

Каза землянка! А един лунен би казал, че не съществуват извънлунни.

преди 7 часа, Anneliese написа:

А по какви? 

По същите причини поради които здрави и прави хора не желаят да се женят за хора с недъзи.

Ей ама никой не се усети как майсторката на шаржа лъже че идеята за извънземни е на нацистите :) Тази идея е половин век преди тях и става популярна благодарение на Хървърт Уелс и неговата "Война на световете" довела до страхотна паника след излъчване на радиопиесета но и до бум на научната фантастика в киното и литературата, една интересна книга от 30-те написана в Русия е "Ние" която описва хората като цифрови бази данни нещо случващо се в Китай днес :)

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

А по какви? 

По същите причини поради които здрави и прави хора не желаят да се женят за хора с недъзи.

Демек биологични ли?

преди 3 минути, petie1 написа:

Демек биологични ли?

Със сигурност са свързани с външният вид.

преди 3 минути, _Aumi_ написа:

Със сигурност са свързани с външният вид.

Ами да видим какво ще измисли берковското височество

преди 18 минути, petie1 написа:

Ами да видим какво ще измисли берковското височество

Да ви имам проблемите!Не мога да си запаля камината.Преговарям с жената,да барна една циганка-засега,не ми се получава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.