Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягах, и кога ще се върна

Featured Replies

Добър ден форум и съотечественици,

Няма как да  говоря от името на всички два милиона наши съотечественици, които също като мен избягаха и не знам да ли ще се върнат някога. Аз ще се върна. Но първо защо избягах.Това са моите причини и моята гледна точка. 

България беше тотално разсипана 1989г. когато Тодор Живков беше свален от власт и тотално България се срина както материално, така и духовно. Аз малко хванах от неговото време, бях още прав под масата, но доста неща си спомням. Спомням си, че вратата в нас не се заключваше. Спомням си, че улиците бяха чисти и светеха, засадени с рози и дръвчета. Спомням си, че ни учеха да уважаваме възрастните. Спомням си, че ни учеха всеки ден на някакъв труд, волю неволю. Спомням си, че като деца сме се разхождали нощно време из село без да се страхуваме, че някой ще ни нападне. Спомням си, че хората имаха респект към държавата и всеки, който чуеше думата Милиция и през ум не му минаваше да навреди на другарчето си. Спомням си, че безработни нямаше. Спомням си, че който работеше здраво имаше апартамент, кола и къща на село. Спомням си безплатното здравеопазване, спомням си безплатното образование. Спомням си, прекрасния хляб, който взимахме от фурната всеки ден в 16ч. с дядо ми. Спомням си спокойствието.

Живях и през времето на демокрацията и така наречената ,,Свобода,, 

Спомням си ,,Виденовата зима,, когато изнесоха житото и цяла България остана без хляб. Спомням си масовата приватизация и разграбването на целия труд на няколко поколение българи от разни бандити. Спомням си зануляването на голяма част от българите, когато изникнаха многото банки-пирамиди. Спомням си вилнеето на български башибузук и заграбването на много среден и дребен бизнес от едни момчета с големи глави, където могат да броят само до три. Спомням си масовото навлизане на наркотици сред българите. Спомням си вилнеето на цигански балибузук, и масовите им престъпление. Спомням си как децата изгубиха респект от родителите си и държавата и започнаха да се убиват пред дискотеки в учелища и по пътища. Всеки велик празник в България се почерняше или с брутална катестрофа или с пиянско меле пред дискотека завършило със смърт. Издържах около десет години и си казах край, ще избягам! 

,, Да избягаш на време, е начин да победиш,,  -Калдерон

Ще се върна, когато се върне и Бай Тошо.

• Отговори 104
  • Прегледи 21,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Силният човек се изправя срещу проблемите и ги решава с цената на всичко. Най-лесно е да се бяга, пък после да си намираш оправдания. Лесно е и да се върнеш наготово, когато други са решили пробл

• Не си прав. В по-голямата си степен означава да оцелееш ! Това е икономическа имиграция, не бъркайте нещата с някакъв невидим противник !

• Колко подобни теми ще пускате ? като искаш се връщай щом е Европата вече не ти утърва . Режима на Бай Тошо ще се върне , когато се махнем от ЕС .

"Да избягаш" означава - да избягаш.

Не се връщай!

Силният човек се изправя срещу проблемите и ги решава с цената на всичко. Най-лесно е да се бяга, пък после да си намираш оправдания.

Лесно е и да се върнеш наготово, когато други са решили проблемите и ти да си окичиш лаврите на репресиран или десидент.

преди 6 минути, dimy написа:

"Да избягаш" означава - да избягаш.

Не се връщай!

Не си прав. В по-голямата си степен означава да оцелееш !

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Силният човек се изправя срещу проблемите и ги решава с цената на всичко. Най-лесно е да се бяга, пък после да си намираш оправдания.

Това е икономическа имиграция, не бъркайте нещата с някакъв невидим противник !

Колко подобни теми ще пускате ? като искаш се връщай щом е Европата вече не ти утърва .

преди 11 минути, Христофор_първи написа:

Ще се върна, когато се върне и Бай Тошо.

Режима на Бай Тошо ще се върне , когато се махнем от ЕС .

преди 2 минути, adersa написа:

Колко подобни теми ще пускате ? като искаш се връщай щом е Европата вече не ти утърва .

Не ни е нужен ни Тошо да се връща, ни да се махаме от ЕС. Нужно е да се изтрие крадливото и завистливо съзнание на повечето ни съграждани и нещата ще тръгнат!

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Колкото и да си силен мнозинството винаги печели. Два милиона нормални срещу пет милиона идиота, сред, които хора и разполагащи и с държавната власт, кой ще спечели според теб?

преди 9 минути, adersa написа:

Ние сме членка на ЕС от 2007г.  А между 1989г. и 2007г се случиха най-лошите неща на България.

преди 10 минути, Христофор_първи написа:

Колкото и да си силен мнозинството винаги печели. Два милиона нормални срещу пет милиона идиота, сред, които хора и разполагащи и с държавната власт, кой ще спечели според теб?

Иди го кажи на умиращите от глад в Йемен, които наистина нямат избор и физически сили.

И я уточни кои са нормалните и кои идиотите?!

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

И я уточни кои са нормалните и кои идиотите?!

Идиот е човек който не може да разграничи добро от лошо. Съдии взимащи подкупи да пускат убиец на свобода например, който утре може да убие него или някой от семейството му. И не само. Хора с власт протектиращи наркопласьори, който утре може да зариби дъщеря му с наркотици. Или политици променящи закони срещу пари да олекотяват наказанието на сводници, които утре може да продадат дъщеря му на албанци в белгийски бардак. Бая такива идиоти има в родната майка България.

Сега границите са отворени, кеф ти  на вън, кеф ти тука. И на вън си има проблеми под една или друга форма. Брат ми е в Дания от 5-6 години и не иска да се връща. Идва само за седмица - две в годината. Вика дразни се от манталитета на хората. Както и да е. В Дания пък са уредена страна, ама данъците.... данъците, батко, са яки. Режат ти едно 60-70% от заплатата. Една бира в магазина ти е 7-8 лева нашенски пари. А тука ревете скъпо било...

преди 3 минути, Христофор_първи написа:

Идиот е човек който не може да разграничи добро от лошо. Съдии взимащи подкупи да пускат убиец на свобода наприме, който утре може да убие него или някой от семейството му. И не само. Хора с власт протектиращи наркопласьори, който утре може да зариби дъщеря му с наркотици. Или политици променящи закони срещу пари да олекотяват наказанието на сводници, които утре може да продадат дъщеря му на албанци в белгийски бардак. Бая такива идиоти има в родната майка България.

Че това го има по цял свят... Не разбрах как реши, че 5 милиона българи са идиоти, пък други 2 милиона са нормалните?!

A аз не съм "бягал" - просто си взех дипломата 1993-а и с помощта на един известен политик от онова време си уредих работа и се качих на самолета. Върнах се 2014 (с жена :) ), уж за няколко месеца...... Но установих, че тук може да се прави бизнес, макар и не в огромни мащаби. Но достатъчно да изкарваш добри пари, без много зор. Но, ако това правителство се задържи повече от 2 години..... стягам куфарите отново

преди 15 минути, Христофор_първи написа:

Да продадат дъщеря му на албанци в белгийски бардак.

Сам доказваш, че в чужбина не е по-различно от тук. С тази разлика, че повечето от Вас "нормалните" работите в чужбина, като роби 6 дни по 12 часа, а после в България го раздавате баровци и карате Мерцедес и Майбах с десен волан. Като си баровец бъди баровец, а не мухльото, завърнал се от чужбина. Колкото до теб, най-добре не се връщай. Едно време, който не ставаше за нищо, ставаше военен, сега бяга в чужбина. Нищо лично.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Но, ако това правителство се задържи повече от 2 години..... стягам куфарите отново

Какво ти пречи правителството мене за сега ме кефят спазват си обещанията за тока . Докато тиквонии само обещания , лъжи и резултати 0 . Ако си спомняш  1 година на ковида нали обещаха обещетения за ресторантите топки нищо не им дадоха .

преди 5 минути, adersa написа:

Какво ти пречи правителството мене за сега ме кефят спазват си обещанията за тока . Докато тиквонии само обещания , лъжи и резултати 0 . Ако си спомняш  1 година на ковида нали обещаха обещетения за ресторантите топки нищо не им дадоха .

Пречи ми защото не ми харесва лявата им, прекалено социална политика на популизъм. Тия пари дето ги раздават, вие ще ги връщате с лихвите. Аз съм за крайно дясна политическа схема и свободен пазар - без намеса на държавата в нито един сектор, бил той и стратегически. Тока си на такава цена, на каквато пазара издържа - не ми пука особено, дали ще плащам 300 или 400 лв. За бизнеса вжи същото - търсиш начини да компенсираш цената с други източници на печалба

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Това е икономическа имиграция, не бъркайте нещата с някакъв невидим противник !

И от кого бяга като е икономическа миграция?
От кофти заплатите, от ниските пенсии, малоумното здравеопазване...?
А кой е виновен? Политиците?
Виновни сме всичките 8 милиона малоумни Ганьовци(Да вече сме по-малко), защото единственото което правим денонощно е да се чудим как да направим така че на Нане да му е зле.
Не веднъж съм казвал - България е бедна държава но само хартия, реално хич не е така това. Защо? Защото повече от 90% от работещите получават възнаграждения много над МРЗ но се осигуряват върху МРЗ, повечето работодатели не плащат даже болнични, отделно умишлено се манипулират приходи/разходи(Салда) с цел занижаване на данъчните задължения, маса хора работят изобщо без осигуровки, отделно всеки един човек в родната кочина се чуди само как да цака същата...
Това е и начина по който се получава така наречения феномен българина да изкарва много по-малко отколкото харчи всъщност. Доказателство за това можеш да намериш и в този форум в раздела за нови конфигурации, където рядко ще видиш въпрос за такава под 2500-3000лв. а често има и за доста повече. Питал ли си се от къде тия пари? "Не" ще ми отговориш, "понеже не е моя работа". Ами не е, обаче е парадоксално че точно в бедната видиш ли България всеки пикльо търти за сандък за поне 3 бинки.
Как тогава като всеки гледа да цака държавата с топла бира, да й ръсте икономиката? Как да ръсте стандарта? Затова и работодателските организации реват на умряло срещу всяка стотинка повишение на МРЗ, обаче иначе се бием в гърдите че средната била ехее над хилядарка, нищо че това не е от никакво значение, важното овците да си мислят че папат зоб.

В този смисъл икономическото бягство е от самия себе си.

И понеже знам че все ще се намери някой ум да ми каже "Ама и в другите страни крият данъци и т.н.", да това е факт, но НИКЪДЕ това не се прави от 99% от населението.

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Ние сме членка на ЕС от 2007г.  А между 1989г. и 2007г се случиха най-лошите неща на България.

Не, най-лошите тепърва ще се случат .........

преди 54 минути, Joss Bomon написа:

Че това го има по цял свят... Не разбрах как реши, че 5 милиона българи са идиоти, пък други 2 милиона са нормалните?!

Има го по цял свят Дрън! Я ела тука предложи подкуп на съдия или полицай! Ще лежиш като куче!

Е като си избягал какво?! Всеки сам си гледа живота и се оправя. Другото са само идеали и празни приказки!

преди 48 минути, andreygg написа:

Сам доказваш, че в чужбина не е по-различно от тук. С тази разлика, че повечето от Вас "нормалните" работите в чужбина, като роби 6 дни по 12 часа, а после в България го раздавате баровци и карате Мерцедес и Майбах с десен волан. Като си баровец бъди баровец, а не мухльото, завърнал се от чужбина. Колкото до теб, най-добре не се връщай. Едно време, който не ставаше за нищо, ставаше военен, сега бяга в чужбина. Нищо лично.

Има и такива, които бачкат в чужбина по 6 дни и 12 часа. И аз съм бил сред тях не го крия. В чужбина се почва от най-ниското стъпало. В момента работя 136 часа на месец. Тоест една седмица от 40 часа (пет работни дни) и 3 по 32часа(четири работни дни) Ако не ставахме за нищо, отдавна да са ни били шута от тука. Аз вече съм 20 години на Запад. Не стават за нищо тия, които първо бягат на Запад от България и плюят България. После като ги изсулят от запада, плюят запада и почват да обесняват колко била хубава България.

преди 2 минути, Христофор_първи написа:

В момента работя 136 часа на месец. Тоест редувам седмица от 40 часа (пет работни дни) и 32(четири работни дни)

Нещо ти куца математиката Форка.

преди 30 минути, Bubbles написа:

И от кого бяга като е икономическа миграция?
От кофти заплатите, от ниските пенсии, малоумното здравеопазване...?
А кой е виновен? Политиците?
Виновни сме всичките 8 милиона малоумни Ганьовци(Да вече сме по-малко), защото единственото което правим денонощно е да се чудим как да направим така че на Нане да му е зле.
Не веднъж съм казвал - България е бедна държава но само хартия, реално хич не е така това. Защо? Защото повече от 90% от работещите получават възнаграждения много над МРЗ но се осигуряват върху МРЗ, повечето работодатели не плащат даже болнични, отделно умишлено се манипулират приходи/разходи(Салда) с цел занижаване на данъчните задължения, маса хора работят изобщо без осигуровки, отделно всеки един човек в родната кочина се чуди само как да цака същата...
Това е и начина по който се получава така наречения феномен българина да изкарва много по-малко отколкото харчи всъщност. Доказателство за това можеш да намериш и в този форум в раздела за нови конфигурации, където рядко ще видиш въпрос за такава под 2500-3000лв. а често има и за доста повече. Питал ли си се от къде тия пари? "Не" ще ми отговориш, "понеже не е моя работа". Ами не е, обаче е парадоксално че точно в бедната видиш ли България всеки пикльо търти за сандък за поне 3 бинки.
Как тогава като всеки гледа да цака държавата с топла бира, да й ръсте икономиката? Как да ръсте стандарта? Затова и работодателските организации реват на умряло срещу всяка стотинка повишение на МРЗ, обаче иначе се бием в гърдите че средната била ехее над хилядарка, нищо че това не е от никакво значение, важното овците да си мислят че папат зоб.

В този смисъл икономическото бягство е от самия себе си.

И понеже знам че все ще се намери някой ум да ми каже "Ама и в другите страни крият данъци и т.н.", да това е факт, но НИКЪДЕ това не се прави от 99% от населението.

Ти майтап ли си правиш ? Що за кардинален извод, като 20 човека в годината са питали тук във форума за "скъпи" конфигурации видиш ли всички в БГ реално са богаташи :wub: ... Я кажи ти защо избяга или твоето е разходка ?

преди 15 минути, Христофор_първи написа:

Има го по цял свят Дрън! Я ела тука предложи подкуп на съдия или полицай! Ще лежиш като куче!

Че то и тук е така, и тук ще те приберат за подкуп, като не знаеш как да го направиш...

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти майтап ли си правиш ? Що за кардинален извод, като 20 човека в годината са питали тук във форума за скъпи конфигурации видиш ли всички в БГ реално са богаташи :wub: ... Я кажи ти защо избяга или твоето е разходка ?

Никакъв извод не си правя, това е просто един пример.
Може да са 20 на година в този форум, показателното е, че никой от тях не пита за нещо което би следвало да е по джоба на един Българин ако нещата са такива каквито се описват.
Аз НЕ съм бягал, вървях си спокойно, даже ме закараха с кола до летището и напуснах България по съвсем други причини нямащи нищо общо с икономика, пари и т.н.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.