Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягах, и кога ще се върна

Featured Replies

преди 30 минути, Христофор_първи написа:

пада си по психология

Само си пада, но познава само една школа. ;) = Характерно за матриархално общество. :) 

Елементарно нещо не схваща по отношение на прочетената литература свързана с психологията = За да я прилагаш на практика, то не ти е достатъчно да имаш знания от недостоверни преподаватели. ;) = Липсва му/ѝ академичност. 

= "Чело коте как се ловят мишки", мъ срещнало "Цар плъх". :) 

• Отговори 104
  • Прегледи 21,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Силният човек се изправя срещу проблемите и ги решава с цената на всичко. Най-лесно е да се бяга, пък после да си намираш оправдания. Лесно е и да се върнеш наготово, когато други са решили пробл

• Не си прав. В по-голямата си степен означава да оцелееш ! Това е икономическа имиграция, не бъркайте нещата с някакъв невидим противник !

• Колко подобни теми ще пускате ? като искаш се връщай щом е Европата вече не ти утърва . Режима на Бай Тошо ще се върне , когато се махнем от ЕС .

преди 1 минута, Mystery__22 написа:

Предполагам, че когато ми се отдаде възможност, бих пробвал да живея в държава, която е близо до България. Имам си някои причини за това решение :)

Като се замисля, чужденките не са единствената причина да искам да замина. Мисля, че ако поживея известно време някъде другаде, това ще ми даде възможност за кариерно израстване. Например, с чуждия език, ако се върна след като съм пребивавал извън БГ, вероятно ще може да работя като преводач. Има и други подобни професии.

Преводача никога не е била добра професия. Още повече към днешна дата , когат целият свят говори английски. Ако си ,,заклет преводач,, ще те търсят от дъжд на вятър да превеждаш документи с кратки текстове. Актове за раждане и прочие. Иначе езиците са голяма работа. Аз говоря и пиша един чужд перфектно, и говоря още два добре, и други два горе-долу. Езика е прозорец към света. Тука познавам един ганьовец за 12 години не може да скалъпи едно изречение на чужд език. Хич не му е лесно. Ама той е и прост селянин и в комбинация с неграмотноста живее живот на мишка.Иначе с добър говорим чужд език може да си намериш работа в колцентър в София, преди време една моя съученичка, се беше върнала от Испания с добър говорим испански и чи се похвали, че добре и плаща ли в колцентъра, та ме навиваше и аз да се пребирам. То сигурно в България да единици, тия които владеят добре Нидерландски.

преди 6 минути, Христофор_първи написа:

Преводача никога не е била добра професия. Още повече към днешна дата , когат целият свят говори английски. Ако си ,,заклет преводач,, ще те търсят от дъжд на вятър да превеждаш документи с кратки текстове. Актове за раждане и прочие. Иначе езиците са голяма работа. Аз говоря и пиша един чужд перфектно, и говоря още два добре, и други два горе-долу. Езика е прозорец към света. Тука познавам един ганьовец за 12 години не може да скалъпи едно изречение на чужд език. Хич не му е лесно. Ама той е и прост селянин и в комбинация с неграмотноста живее живот на мишка.Иначе с добър говорим чужд език може да си намериш работа в колцентър в София, преди време една моя съученичка, се беше върнала от Испания с добър говорим испански и чи се похвали, че добре и плаща ли в колцентъра, та ме навиваше и аз да се пребирам. То сигурно в България да единици, тия които владеят добре Нидерландски.

Да, нидерландски също е добър вариант. С унгарски, чешки и полски, също не са много хората, които превеждат в България. От по-известните езици, най-добре знам английски и руски, тях съм учил в училище. Може и в сферата на туризма нещо да работя с езиците.

Не е удачно да се връщате в България и да ставате посредствени преводачи. По-скоро е да си знаете в коя област Ви бива и връщайки се в България да почистите въпросното ваше "вулканче". Това го запомних от един мим, който дълго е бил във Франция. = (Не съм се постарал да следя до къде е стигнал със своето си 'вулканче"), но за сметка на това един анестезиолог също дълго време работил във Франция по последни данни се е завърнал в България и сега (по време на новогодишните празници) сподели, че е супер, а не само добре, а от горе на това вече има трето дете. 

Към момента такива хъшове са нужни на България. 

При положение, че там ви е по-добре и усещате, че няма с какво да помогнете на България, то съхранете го за по-късно. 

Искрено ви пожелавам успехи там където сте сега!!! ... За много години! Амин 

преди 1 час, Христофор_първи написа:

прост селянин

За мен това не е обида, но обиждаш простите селяни ... моля ... ;) Те не са виновни, че не им се удават езиците. Сиромаси са и определено селскостопанската ни промишленост е срината до феодално ниво. Трудно е да си ратай на себе определил се земеделец ... та се налага да хойкаш по чуждо, за да изкараш някой и друг лев за семейството си. 

преди 2 часа, Христофор_първи написа:

Жена ти са опитвали да я из6укат, а не да я свалят.

Щом си рекъл може и така да е.
То аз като имах първото ми гадже чужденка, на тъпите ми сънародници не им беше ясно какво означава да имаш гадже гъркиня.
Та може и да е имало някакви големи загубеняци, на които да не им е било ясно какво означава да имаш булка белгийка. Де да знам, шарен свят всякакъв.

^Това с кол центровете сериозно ли го мислите? Трябва да си супер мизерни условия в чужбина, че да се прибереш за да вдигаш телефоните (очевидно не става дума за мениджърска позиция). Ние затова ли влязохме в ЕС да вършим работата, която те не искат да вършат?

Само човек, който не го е работил може да го препоръча. Заплатите са добри, дори високи, но клиентите те правят на гъз по телефона, а шефовете и българи и чужденци в кол центровете се некомпетентни, но пък са добри дерибеи. За да идеш до тоалетна пускаш почивка в графика и не може много да се бавиш, защото трябва да си го изработиш. По график често работиш на официални празници и събота и неделя (но пък имаш почивни дни през седмицата), което може и да е хубаво, но с времето забравяш коя дата е от гърбене. Това е работа най-много за студенти и то временна, докато намерят нещо по-хубаво. Един колега от многото стрес получи инсулт, а беше някъде късните 20-те или около 30-така и остави дете сираче. Момичетата редовно ги разплакваха нагли клиенти по телефона, а и никой не звъни за хубаво, предимно оплаквания и проблеми, хем бяхме отдел резервации... уж. Това не спираше дебелата американка Карън, която се обажда да крещи, че има дървеници в хотела...

Ти се труди там и ти се удържат данъците до стотинка, а в същото време нашия т.н. елит - политици, юристи и хора на изкуството не плащат никакви данъци. А по-големите дяволи ползват офшорки, кухи фирми, раздути заплати и разходи. Винаги са на загуба.
И накрая се оказва че един агент в кол център, дори един учител плаща повече данъци от един "бизнесмен" или адвокат. Обществените разходи струват пари и за това трябва да се плащат данъци защото всички ги ползват, и тези които укриват доходи. А не после да плачат че улиците разбити и в детската градина стените са мухлясали.

преди 2 часа, Acho5 написа:

^Това с кол центровете сериозно ли го мислите? Трябва да си супер мизерни условия в чужбина, че да се прибереш за да вдигаш телефоните (очевидно не става дума за мениджърска позиция). Ние затова ли влязохме в ЕС да вършим работата, която те не искат да вършат?

На същото мнение съм, но тази моя съученичка това ми каза и ме навиваше да се пребирам за България. Тя беше и влюбена в мен момичето, беше самотна, на мен ми стана ясно защо ми ги брощолеви тия. Добре, че не направих тая грешка. То заради жена един мъж може да направи най-големите грешки в живота си. Сега съм си на добра позиция в Нидерландия. Карам си колата и скутера, парфюма, хубавите дрехи, парите са ми на точния ден от работодатела на сметката. Издигам се в йерархията. Пенсията са трупа. Един ден, ако доживея до пенсия, пребирам се в бегето, хубавата кола белите дрехи, си обикалям красива България, кеф ми Влас, кеф ми Боровец. Живей така, че всеки, който те познава, да съжелява, че не е до теб.

на 3.01.2022 г. в 14:06, Христофор_първи написа:

А между 1989г. и 2007г се случиха най-лошите неща на България.

Най лошите неща за България се случиха след 9 Септември 44та.  А след 10 Ноември просто спряха да стрелят по границите и човеците се евакуираха. По умни глави от нас са го казали - най лошото на комунизма е това, което идва след него.  Всичко това 1989-2007, което визираш е просто следствие от тоталитарния режим.  

на 11.01.2022 г. в 22:07, Michigan111 написа:

най лошото на комунизма е това, което идва след него. 

Проблема е, че в България такъв не е настъпвал, но идва му времето ... Та, такива които не го харесват не ни трябват .... :)  

п.п. Вижда се до къде е стигнал Китай където комунистическата партия е останала на власт ... 

преди 1 час, dioib написа:

Проблема е, че в България такъв не е настъпвал, но идва му времето ... Та, такива които не го харесват не ни трябват .... :)  

п.п. Вижда се до къде е стигнал Китай където комунистическата партия е останала на власт ... 

Апсолютно! Икономика, армия. Една държава, едно общество за да се развива, трябва да се управлява със здрава ръка!

преди 13 часа, dioib написа:

И на кой мислиш, че му дреме какви ви трябват и какви не ви трябват 🤣 От комуниста чеп за зеле не става. Знае само да заграби изграденото от нормалните и да избие неудобните. На петолъчката в кратуната капацитета е толкова.  Ако беше повече щяха да си изградят комуните от нулата,  вместо да тероризират нормалните хора. 

А за Китай не знам какъв комунизъм те гони, само милиардерите са над 800 човека , като последните години ръстът е по голям от колкото в Щатите,  а милионерите един бог знае колко са. Див тоталитарен крепостен капитализъм е това,  типичен за т.нар комунистически режими,  където робите бачкат,  а върхушката богатее,  също като болшевишката кочина нрб.  

• 4 седмици по-късно...
на 3.01.2022 г. в 13:49, Христофор_първи написа:

Ще се върна, когато се върне и Бай Тошо.

Ако беше бая ти Тошо, Холандията щеше да я видиш, ма след като успееш да минеш през бодливата тел, не те стигнат кучетата и не те отнесе някой куршум.

преди 1 час, insec написа:

Ако беше бая ти Тошо, Холандията щеше да я видиш, ма след като успееш да минеш през бодливата тел, не те стигнат кучетата и не те отнесе някой куршум.

ако беше бая ти Тошо, нямаше да има хора, ровещи в кофите за буклук да търсят храна

преди 2 часа, дръндю написа:

ако беше бая ти Тошо, нямаше да има хора, ровещи в кофите за буклук да търсят храна

А той човека за това ли побегнал към Холандията - щото тука си търсел храната из кофите за боклук?

преди 5 часа, insec написа:

Аааааа имаше си доносници на милицията тях ги пускаха да ходят на Запад.
Познавах един такъв, пееше в един хор някакви старинни църковни песни и го пуснаха да ходи в Испания 1986г. Е, върна се като си е некадърник и си се ожени после за българка.
Познавах още един, пуснаха го да отиде до Париж 1983г и той се върна.
Тоя втория забрави да ми дойде на сватбата, за да не пишат у досието му че има връзки с чужденци и го изкарат неблагонадежден.
И една братчедка и тя не ми дойде на сватбата, щото мъжът беше офицер военен и щяло да му пречи на кариерата ако има контакти с белгийка.

преди 5 часа, дръндю написа:

Не човека, а изградената система тогава не позволяваше да има хора ровещи в кофите за боклук за да намерят храна. Което е показател за една система дали е тя добра или не за народа си. 

Тогавашната система не ти позволяваше да не ходиш на работа.
Вика те кварталния милиционер и ти казва да си намериш работа по най-бързия начин, за да не те прати в бюрото по труда те да ти намерят.
Свирепа диктатура беше по Тошово време.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Аааааа имаше си доносници на милицията тях ги пускаха да ходят на Запад.
Познавах един такъв, пееше в един хор някакви старинни църковни песни и го пуснаха да ходи в Испания 1986г. Е, върна се като си е некадърник и си се ожени после за българка.
Познавах още един, пуснаха го да отиде до Париж 1983г и той се върна.
Тоя втория забрави да ми дойде на сватбата, за да не пишат у досието му че има връзки с чужденци и го изкарат неблагонадежден.
И една братчедка и тя не ми дойде на сватбата, щото мъжът беше офицер военен и щяло да му пречи на кариерата ако има контакти с белгийка.

Но не ги обяснявай на мен тия неща, щото ги знам - разказвай ги на леещите сълзи по времената на Живков, колко хубаво било ..... просто да си доносник и да си живееш спокойно в червения рай: хем си некадърник, хем не работиш, хем ти плащат, просто перфектно за всяко едно безгръбначно човекоподобие.

Да "ви" го кажа:::

Аз ако бях избягал, то едва ли щеше да е тена в този форум ... :) = Щях да си правя кефа нейде из кара бсссските острови ... :) 

• 2 седмици по-късно...
на 12.02.2022 г. в 3:30, insec написа:

Ще пиеш ли една Метакса, от античния бар? Всъщност Метаксата беше символ за просперитет през комунизма. И да полафим малко за бай Тато. Всъщност по Татово време баща ми купи виза и билет за баба ми билет и виза за Монреал. И той можеше да отиде заедно с мен и майка ми и сега щях да ти пиша не от Нидерландия а от 28-ия етаж на някой небостъргач в Торонто. Но баща ми беше патриот и избра България. На баба ми много и хареса и Ниагара и да си мие съдовете с миална, и да си обикаля моловете в Монреал, да не копае градини и царевици, че не иска да се върне. Едвам я разкандардисахме. Всъщност до голяма степен тя ме зяпали по идеята за Запада. Но това го реших след като бай Тато падна и България стремглаво се засили към дъното. А бай Тато си беше великан и много българи го обичаме, защото и той обичаше България. Винаги казваше ,,За благото на Народа,, с това съм го запомнил. А за червения рай, бащата успя да ни го построи навремето в България, аз сега си го построих в кралство Нидерландия. Който си го може си го може.

79AB3F64-61F1-4463-9602-1151A5EBB503.jpeg

• 4 седмици по-късно...
на 26.02.2022 г. в 22:12, Христофор_първи написа:

....

че баща ти е бил подлизурко, обяснява защо си такова комплексарче 😏

преди 1 час, insec написа:

че баща ти е бил подлизурко, обяснява защо си такова комплексарче 😏

Баща ми е бил мъжкар и човек. Ти сто живота да живееш не мое го стигна.

преди 9 минути, Христофор_първи написа:

Ти сто живота да живееш не мое го стигна.

ей един път да уцелиш и ти - вярно е: и след сто живота не бих станал подлога.

• 4 седмици по-късно...
на 23.03.2022 г. в 2:34, insec написа:

ей един път да уцелиш и ти - вярно е: и след сто живота не бих станал подлога.

Винаги има първи път. ;) Въпроса е дали си пръв?! :) 

• 1 месец по-късно...
на 3.01.2022 г. в 14:27, Coco1 написа:

Това е демокрацията, едни се оправят навън други се оправят тук, всеки е свободен да ходи където пожелае.

И това ако е демокрация  .... боже опази!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.