Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Срам нямате ли?

Featured Replies

Всяка година на 1 февруари се започва едно и също откакто Борисов взе властта - да почитаме "паметта" на престъпниците, издирвали и убивали комунисти и социалисти, антисемити, приели с радост гнусния "Закон за защита на нацията" и откраднали от българските евреи работните им места, радиоапаратите и впоследствие - домовете им!

Никоя другао европейска страна не си е преразгледала присъдите на техните народни съдилища срещу нацистите. Само ние и Украйна го правим! Срам и позор!

За мен е срамно и позорно, както и отвратително, че президентът ни политически е бил принуден да се покланя пред "паметта" на истински престъпници!

Не по малко отвратителен е заповедният тон, изписан на паметната плоча "Поклони се, българино!". Заповеден тон! Това го няма на никой друг паметник!

Аз съм напълно отвратена! И тук се напълнихме с бандеровци, жадни за отмъщение и власт! Е, аз пък искам да имам власт и да избия такива като тези, дето се съдират да реват за избитите си близки, а дума не отварят за евреите! Нито дума!

А после евреите били нагли! Не, не са нагли! За лагерите и зверствата на нацистите трябва да се говори отново и отново , докато дадено поколение на тия престъпници не се осъзнае и не върне откраднатия от дядото еврейски имот, сребърен свещник или менора или картина или каквото и да е друго, откраднато от еврейски дом! Докато не осъзнаят, че предците им са били масови убийци и престъпници! Докато не си турят въжето на врата от срам!

Писна ми да се приравнява "Белене" със "Берген - Белзен"! Място за сравнение между двата лагера няма!НЯМА!  Пак повтарям:

- в "Белене" не са затваряли деца!

- в "Белене" никога не е имало газови камери и крематориуми!

- в "Белене" са лежали предатели на страната, убийци, крадци, измамници! Това не е елитът на нацията! Това не е интелигенцията на нацията!

Мен ме е яд, че историята на синагогата в нашия град е завинаги унищожена! Никой не знае къде е била и не го интересува, няма снимки, няма нищо! На никой не му пука за евреите, красивите им домове се рушат............ Всички се радват, че евреите ги няма, но никой не споменава колко "цивилизована" е мюсюлманската култура!

Паметниците на евреите не са така посещавани, както тази бутафория със заповеден тон! Явно има много нацисти в България, мен ме е истински срам от вас!

Моят крак в католически  храм никога няма да стъпи. Защото католиците са тези, които създават инквизицията, забавят развитието на човечеството, на изкуството, науката и технологиите. Те са съсипали живота на хора като Николай Коперник, Галилео Галилей, Джордано Бруно, това е групата, започнала още през Средновековието гнусната си пропаганда срещу евреите, която е достигнала връх с ВСВ.

Кракът ми никога няма да стъпи в джамия, защото аз не вярвам на турците. Пет века робство, забавено развитие на страната ни, геноцид.............. По тяхна вина моето село Боровци се е местило на два пъти! Сегашното село съществува от 19 век! И трябваше една жена, бивш секретар на читалището в Берковица да напише книга, за да науча истината за моето родно село, където прекарах ранните си безгрижни детски години.

САЩ се оказаха големи лъжци и измамници,затова и никога не бих посетила САЩ и не съм на тяхна страна. Особено, след като научих за операция "Кламер" и за бягството и укриването на Адолф Хитлер и нацистките военно престъпници!

Онези, приели човеконенавистния и престъпен "Закон за защита на нацията" не заслужават цветя и свещи, а проклятия и забрава! Монарх, който е антисемит, не може да бъде истински монарх и пример за нацията си!

На България не и трябват антисемити!

Величайте си антисемитския цар и верните му слуги, величайте си престъпниците............. не сте по - добри от тях!

На мен ми е жал за малкото останали български евреи, от които никой не се интересува. Мен ме е яд, че пълната история на Берковица никога няма да бъде написана - защото никой не знае къде е била синагогата, няма пълни снимки от онова време на града. Да, аз живея в бившия еврейски квартал, апартаментът ни вероятно е построен на мястото на бивша еврейска работилница, но нашият дом е построен с труда на баба, дядо, роднини и строители, всичко сами сме си правили и никога от никого нищо не сме откраднали! И се гордея с това! Никога не бих постъпила така, както са постъпвали нацистите - крали са чужди домове, мебели, дори дрехи, обувки, бижута, че и играчките на децата. Не одобрявам антисемитските закони.

Социализмът поне е идея, основана на идеята за равенство на всички хора. Ей това не харесват нацистите и техните наследници.

Аз поне нямам баби и дядовци, членували в "Бранник".  И се гордея с това!

Социализмът и православието поне не са омърсени с кръвта на невинни хора.

Дано тази година 9 май да чества по - шумно и масово. Истинските жертви това заслужават. Имам георгиевска лента и ще я нося всяка година на този ден с гордост!

Социалистите поне не живеем в откраднати домове и сред откраднати мебели и произведения на изкуството!

• Отговори 220
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Виж пич, аз нямам нищо против това че някой е гей, даже имам добър приятел който е такъв но той не ходи по паради и ако не го познаваш и не ти е казал няма как да разбереш че е такъв. Когато обаче и

• И то само към "модерните" каквото и да значи това в нейната сбъркана представа а това че е нацистка явно не само аз съм го забелязъл

• Всеки има право да почита който смята за герой и т.н., ОБАЧЕ е пълна глупост да ги завират тия неща в новините. Лично аз съм на мнение че народния съд е по-полезен отколкото вреден, знаеки какво вре

Публикувани изображения

Бе зарежи тия глупости. По-скоро, да кажат тук пишещите нещо къде-къде по-важно - за деня на гея (утре) кои ще празнува. Кажете си? :D

Всеки има право да почита който смята за герой и т.н., ОБАЧЕ е пълна глупост да ги завират тия неща в новините.
Лично аз съм на мнение че народния съд е по-полезен отколкото вреден, знаеки какво време е било тогава и дори смятам че и днес е редно да се случи един такъв който да разчисти камарите недодялани "ГОЛЕМЦИ" които също като предшествениците си от ония времена се чудят кому да се надупят за някоя пара.

преди 13 минути, Anneliese написа:

Социалистите поне не живеем в откраднати домове и сред откраднати мебели и произведения на изкуството!

Ти си от последните редици и да искаш повече от надника за деня няма

преди 4 минути, Петър Ангелов написа:

Бе зарежи тия глупости. По-скоро, да кажат тук пишещите нещо къде-къде по-важно - за деня на гея (утре) кои ще празнува. Кажете си? :D

Утре е хубав български празник "Петльов ден" който няма нищо общо с педалите, моля.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Утре е хубав български празник "Петльов ден" който няма нищо общо с педалите, моля.

Стига с тоя петльвден! Утре си празник на гейовете!

Залитанията в крайностите никога не носят добро и няма нещо което да оправдае погубването на човешки животи!

• Автор

Направо е срамно, че народът отрече решенията на Народния съд. Добре поне, че не върнаха и монархията.

На мен ми писна да слушам за "Белене". До гуша ми дойде. За жертвите на нацизма никой не говори. За прогонените евреи, също. Мен ме е срам.

Аз щях да се радвам, ако бях имала другарчета евреи в детската градина или съученици евреи в училище. Ако берковските евреи си бяха останали тук, щяха да живеят на безопасно място и децата и щяха съвсем свободно да си играят на центъра на града (там автомобилите са забранени и е чудесно място за каране на колелета, играене на различни игри и рисунки на асфалта. А и кой знае колко повече музикални таланти щяхме да имаме.

преди 7 минути, Петър Ангелов написа:

Стига с тоя петльвден! Утре си празник на гейовете!

Не говори глупости, Петльов ден се празнува от време оно, тогава дали са чували за гейове?

• Автор
преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Залитанията в крайностите никога не носят добро и няма нещо което да оправдае погубването на човешки животи!

Нацистите ни доведоха до крайности. Реват за избитите престъпници и им се обръща внимание, на 1 февруари всяка година са първа новина в новините, а 9 май се споменава между другото, а паметника на съветската армия все го шарят. Що не вземе някой да нашари техния, да видят те хубаво ли е? Що никой не покаже малоумията, на които са учели децата в "Бранник"?

Аз като бях малка, бях много тъжна, че отмениха всичко и не можах да стана чавдарче.

Хубаво е да си част от истинска организация,учеща децата на добри дела и да бъдат добри хора.

Нацизма го изповядват богаташите.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Направо е срамно, че народът отрече решенията на Народния съд. Добре поне, че не върнаха и монархията.

На мен ми писна да слушам за "Белене". До гуша ми дойде. За жертвите на нацизма никой не говори. За прогонените евреи, също. Мен ме е срам.

Аз щях да се радвам, ако бях имала другарчета евреи в детската градина или съученици евреи в училище. Ако берковските евреи си бяха останали тук, щяха да живеят на безопасно място и децата и щяха съвсем свободно да си играят на центъра на града (там автомобилите са забранени и е чудесно място за каране на колелета, играене на различни игри и рисунки на асфалта. А и кой знае колко повече музикални таланти щяхме да имаме.

Не мога да се съглася с Вас. Всеки режим си има своите недостатъци, но знам че в 1939г. сме били най-добре!

преди 2 минути, Bubbles написа:

Не говори глупости, Петльов ден се празнува от време оно, тогава дали са чували за гейове?

На няколко места попадам, че е гейов ден. Ако не е тогава, кога е?!

Урааа нова тема за шаржове от БрИНСПФ иначе съм си безсрамник а по темата смятам че първи съд е бил правилен (хората от двореца) оттам нататък вече си е чисто клане

преди 2 минути, Петър Ангелов написа:

На няколко места попадам, че е гейов ден. Ако не е тогава, кога е?!

Питай някой член на ЛГБТ, вероятно е някъде лятото когато си организират гнусните паради.

• Автор
преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не мога да се съглася с Вас. Всеки режим си има своите недостатъци, но знам че в 1939г. сме били най-добре!

Какво добре, бе? Излагаш се! Голяма част от България е била селска, със селско и бедно население? Това ли наричаш ти добре? Само не започвай с глупавата ти мантра, че само мързеливците са бедни! Селяните не са мързеливи! Просто нарочно са били поставени в тази ситуация да са бедни, царят е искал да има слуги!

Добре било...............Само виж снимките на родния ми град от това време...............селски вид град, мръсни и разбити улици, улични псета и бедни хора.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Питай някой член на ЛГБТ, вероятно е някъде лятото когато си организират гнусните паради.

А защо гнусни?! Какво срамно виждаш в парадите - обичайно са хора засмяни и облечени шарено. Кое му е срамното?!

• Автор
преди 4 минути, petie1 написа:

Урааа нова тема за шаржове от БрИНСПФ иначе съм си безсрамник а по темата смятам че първи съд е бил правилен (хората от двореца) оттам нататък вече си е чисто клане

Какво клане бълнуваш? Хората, избили ястребинчетата какви са? Предалите Вапцаров какви са? Обралите еврейските имущества какви са? Не на мене тия!

преди 7 минути, Anneliese написа:

Нацистите ни доведоха до крайности. Реват за избитите престъпници и им се обръща внимание, на 1 февруари всяка година са първа новина в новините, а 9 май се споменава между другото, а паметника на съветската армия все го шарят. Що не вземе някой да нашари техния, да видят те хубаво ли е? Що никой не покаже малоумията, на които са учели децата в "Бранник"?

Аз като бях малка, бях много тъжна, че отмениха всичко и не можах да стана чавдарче.

Хубаво е да си част от истинска организация,учеща децата на добри дела и да бъдат добри хора.

Нацизма го изповядват богаташите.

Ма как хубаво го шарят тоя паметник на РККА

• Автор

Проспериращ български град, няма що:

1-d0b4-1.png?w=1000

020-a1.jpg

преди 3 минути, Anneliese написа:

Какво клане бълнуваш? Хората, избили ястребинчетата какви са? Предалите Вапцаров какви са? Обралите еврейските имущества какви са? Не на мене тия!

Точно клане си е било щот са били неудобни на новата власт

преди 4 минути, Anneliese написа:

Какво добре, бе? Излагаш се! Голяма част от България е била селска, със селско и бедно население? Това ли наричаш ти добре? Само не започвай с глупавата ти мантра, че само мързеливците са бедни! Селяните не са мързеливи! Просто нарочно са били поставени в тази ситуация да са бедни, царят е искал да има слуги!

Добре било...............Само виж снимките на родния ми град от това време...............селски вид град, мръсни и разбити улици, улични псета и бедни хора.

Госпожо, бе е обидно обръщение, ако все още не знаете! След 5 века на мрак Вие какво очаквате да видите в тези времена? Само знам, че безработица не е същиствувало, като понятие!

• Автор
преди 3 минути, petie1 написа:

Точно клане си е било щот са били неудобни на новата власт

Искаш да кажеш, че е трябвало да оставим на мира масовите убийци? Ти добре ли си, бе?

• Автор
преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Госпожо, бе е обидно обръщение, ако все още не знаете! След 5 века на мрак Вие какво очаквате да видите в тези времена? Само знам, че безработица не е същиствувало, като понятие!

Нямало ли е? Ще те светна - селяните са били безработни и са се хващали сезонно на каквото намерят, но вие явно не броите селяните за хора..............

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ами тя учената от БрИНСПФ така си говори и после аз съм имал проблем с общуването хехе

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.