Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русофобски бисери

Featured Replies

преди 16 минути, Bubbles написа:

Знака с двата пръста не значеше ли "Мир"?:lock:

Не - само с един е „Мир“ - най-дългия пръст!

• Отговори 129
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тук може доста да се попише.  - "Руснаците нищо не умеят и всичко копират" - "Автомат Калашников го е съзнал Хюго Шмайзер" - "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин" - "Сталин умишле

• Както се казва: "Роди ме мамо проста, аз сама ще се изруся". Мисля, че е крайно време да се обособи отделен раздел във форума където берковишката принцеса и нейните придворни изпадат в овчи екста

• Всяка една крайност може да се класифицира като психическо разстройство.

Публикувани изображения

преди 3 минути, jhoro написа:

Не - само с един е „Мир“ - най-дългия пръст!

Средния нали?

преди 41 минути, petie1 написа:

Средния нали?

Зависи - ако си дърводелец ...

току-що, jhoro написа:

Зависи - ако си дърводелец ...

Или хлебар

• Автор

Нямам думи................. огорчена съм колко много мои сънародници се оказаха аантисемити и русофоби, с нацистки възгледи.  Срам и позор!

Събрах колекция от цитати, да се види колко низкао падна българинът.

За "Сиела" и цензурата на руската литература и свободата на словото:

Цитат

Сиела да не е държавен орган, че да ви ограничава правата? Ще издават когото искат и няма да издават когото не искат. А демокрацията е едно нещо, дето е малко по-друго.

Цитат

Еее, Сиела пък ще ме загубят като клиент. Не заради Русия или Путин, а заради това, че смесват литература и политика. Недопустимо е. За мен зачеркването на изкуство, творчество или спорт заради политически и военни конфликти е пълна духовна нищета. Изведнъж Лукяненко вече не е добър писател ли?

Цитат

Не, съжалявам. Не може всеки да си говори каквото иска. Това не е комунизъм по 2 причини. Първо не е държавно решение, и второ на тоя свят има неща като етика и морал. Знам че някои хора очевидно са лишени от тях, като ги чета тука в тая тема. Който иска да си го чете, да ходи в Русия, там ще може да го чете на воля.

Сънародниците масово не знаят истината за Вагнер, защото са чели само захаросаната версия на биографията му:

Цитат

Аз не знам Вагнер да е изказвал пронацистки позиции и да е оприличавал евреите с някакви сатрапи.

Цитат

Вагнер е живял доста време преди възникването на нацизма като идеология /ако приемем, че става след Първата Световна война/, но антисемитизмът му не мисля, че някой го отрича. Пък който иска, нека да не слуша музиката му, защото не харесва възгледите му.

Мнение на радикалист - фанатик:

Цитат

Веднъж завинаги трябва да стане ясно че в света всички сме заедно. Няма как да се отделят изкуство, спорт, творчество и литература, от политиката на дадената държава и от общественото мнение в тази държава, когато става въпрос за война. Защото става дума за елита, интелигенцията, хора с много почитатели в дадената държава, хора с тежест в обществото в дадената държава. Аз например като човек интересуващ се силно от спорт ми се повръща вече от оплакванията на руските спортисти, ма що така, ние какво общо имаме с войната, защо ни вадите от състезания, турнири първенства, защо смесвате политиката със спорта. А всеки от тия спортисти, футболисти, до един са известни личности, с десетки, стотици хиляди последователи в социалните мрежи. С милиони, които са им фенове. Ми поведете го тоя народ, изразете позиция срещу войната не в соц мрежите за да се молите да ви пуснат пак да се състезавате, а пред Кремъл. Обяснете си на народа, на феновете, защо тая война е грешна, поведето го, събудете гражданското общество в Русия, вместо да се оплаквате защо се смесвал спорта с политиката. Ама не го правят. Протестират в Русия шепа хора, обикновенни хора, а не тези които трябва, за да събудят гражданското о-во, ама иначе против войната.

Грозно мнение за руските творци:

Цитат

Талантливи хора с някакъв бъг във възприятията, кво да правиш.

Истините за днешните марки:

Цитат

Братята Ади и Руди Даслер са шиели кубинките и ботушите на войските. По- късно основават брандовете Адидас и Пума.
Ламборджини е "поканен" да разработва танкове.

Цитат

Форд са излели доста пари в германските заводи преди войната и в началото ѝ.

Един глас на разума, за съжаление е глас в пустиня:

Цитат

Проблема му е, че Абрамович е собственик на отбора, в който играе. Веднъж плъзнем ли се да спираме спортисти и артисти по политически причини, няма спиране. В тази връзка разбирам всички протестиращи спортисти, вкл. руснаците, за които говориш. Не е по силите им да налагат идеология на феновете си, не им е и работа да решават кой крив, кой прав на международно ниво. В крайна сметка, ако Стоичков реши да подкрепя войната, да му вземат Златната топка какво ще оправи?
 Някога са спирали войни заради олимпиадата, сега спираме олимпиадата заради войни..

"Компетентно" литературно мнение:

Цитат

Лукяненко ми беше един от любимите автори… Жалко, не мога да повярвам, че е заел такава позиция… А е наистина много интелигентен човек. Но не случайно съществува приказката: “И най-умният си е малко прост” 🤬

Злоба по отношение на Русия:

Цитат

Държавата им започна война, която ще платим ние. Кой мислиш, че ще поеме възстановяването на икономиката, оправянето на инфраструктурата в Украйна, кой плаща за бежанците? Ние. Въобще не смятам, че е време руснаците да се хилят, събират медали и забавляват в чужбина. Нито пък да им се наливат пари в икономиката. Да си седят в Русия и чакат. Ние също сме някакви обикновени хора, които ще си патим заради тази война. Никой от нас не я е искал.

Още един глас на разума:

Цитат

Погледнах само последните две страници и коментарите ви.
Не искам да повярвам, че Европа е обявила "война" на все що е руско - било човек или изкуство, но май това се получава.
Демократична Европа се превръща и попива от тоталитарна Русия на действия

Цитат

Още по-красиви са призивите да се присъединим като доброволци с дадени ни пушки към Азов, за да защитим демокрацията на нашата цивилизация.

Истината за ЕС:

Цитат

Възхищавам се на тази сляпа вяра в ЕС. За мен е напълно безпочвена, никой няма грам да се трогне за нас. Поне тук, в БГ това е сигурно и отдавна доказано. А за Европа ние сме си буфер и при евентуални военни действия сме първи жертвани.
Съжалявам, ако помрачавам оптимизма, просто така ми се дава на мен, нямам вече доверие на евролицемерите.

И още истина:

Цитат

За кои български бизнеси точно е по-добре? За тия с хотелите и къщите за гости по европейски програми на наще хора?

Цитат

Защото за земеделските и всякакви производствени бизнеси ограниченията и изискванията на ЕС са непосилни!

Истината за феновете на Зеленски:

Цитат

Много едностранно гледате

Цитат

ЕС в същността си е една лобистка организация, в услуга на големите, и държави и бизнеси, които диктуват директивите в свой интерес без оглед на малките. Особено държави като България са силно ощетени от този законово санкциониран лобизъм.

За украинския чуждестранен легион:

Цитат

Тъкмо даваха репортаж по немската, как лондончани се надъхали и тръгват вече за Украйна. Питат ги репортерите какво ги кара - ами млади и спортни момчета били, да идели да помогнат. Единият си поръчал бронежилетка от Амазон (!), обаче тя не дошла (!). На границата ги върнали заради липса на военен опит. По-добре за тях.

Цитат

Боже, тази декадентна Европа! Всеки изживява някакви фантазии.

Цитат

Ако чехите насърчават младежите си да ходят да се бият за правото на Украйна да е в НАТО, наистина изкукалите в ситуацията не са само Путин и Зелински.

Цитат

Наистина ли вярвате, че всички мъже с украинско гражданство на възраст 18-60 са хепи да се бият срещу руснаците?

Цитат

Представяте ли си какво ги правят тези, дето са от грешно малцинство и/или с грешни политически разбирания?

Прозрение за войната:

Цитат

Това не е война за родина, война на политика , пари и корупция е!

Цитат

Така е, по-добре да се предаде. Но аз не виждам нищо унизително да гледаш да си спасиш живота, децата ти да имат баща, да живееш добре, да напуснеш потъващ кораб. Не е високоидеалистично, високоморално и тн, но е напълно човешко.
Особено, ако държавата ти те използва за жив щит!

Цитат

Мъже ,които искат до ходят да се бият ей така просто за друга държава ,в този етап на развитието на цивилизацията , ми не не и не .Те просто искат да се бият ,психопатско ми е

Цитат

Iris, да си авантюрист, идеалист и да хванеш пътя е едно, държавата буквално да те насърчава е друго. И сега времената са различни. Следвам BBC в инстаграм. Не се изненадвам, че от острова са се юрнали. Ако се изложиш на безкритично на облъчването за по-дълго и си готов. То тук в темата чета хора, дето са узрели вече. Доста е притеснително какво могат медиите. Пък и държавата указ да издаде.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.