Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русофобски бисери

Featured Replies

Не спирам да се изумявам какви ги раждат главите на русофобите. Толкова сте зле, толкова ви личат омразата и мозъчната промивка...........

Цитат

Да. Така е. Даже граф Игнатиев е лично отговорен за обесването на Левски. Факт, който СЕ КРИЕ.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/02/19/izostria-se-situaciiata-evakuiraha-hiliadi-ot-doneck.520949,1

Цитат

Внимателно кой влиза в Русия. Защото историческият опит показва,че бегълците,на френски чuфутuте, са троянски кон . През Втората Световна Война ,под предтекст,че бягат от Франко и Хитлер ,евреите окупираха Франция. Така и "бягащите" от Изабел и Фернандо евреи по времето на Баязид Втори -османският султан евреин,се оказаха окупатори на васална все още България. Руснаците да са бдителни.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/02/19/izostria-se-situaciiata-evakuiraha-hiliadi-ot-doneck.520949,1

Цитат

Напротив! Съвсем уместно сравнение! Путин копира Хитлер 1:1! Не познаваш добре историята! Гледал съм лично в немски кинохроники "Deutsche Wochenschau", как Германия приема немскоговорящи бежанци от Западна Полша, които плачат, защото "лошите поляци ги нападат и стрелят" и т.н.! Да ти изглежда познато? Да не мислиш че Путин е толкова умен да си измисли тази провокация? Явно и той е гледал немските кинохроники!!!

• Отговори 129
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тук може доста да се попише.  - "Руснаците нищо не умеят и всичко копират" - "Автомат Калашников го е съзнал Хюго Шмайзер" - "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин" - "Сталин умишле

• Както се казва: "Роди ме мамо проста, аз сама ще се изруся". Мисля, че е крайно време да се обособи отделен раздел във форума където берковишката принцеса и нейните придворни изпадат в овчи екста

• Всяка една крайност може да се класифицира като психическо разстройство.

Публикувани изображения

Тук може доста да се попише. 

- "Руснаците нищо не умеят и всичко копират"
- "Автомат Калашников го е съзнал Хюго Шмайзер"
- "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин"
- "Сталин умишлено създава гладомора за да наложу геноцид над украинския народ"
- "СССР достига до Берлин, само защото съюзниците им пращат въоръжение по ленд-лийз"
- "Руската федерация е комунистическа държава"
- "ТУ-144 е копие на Конкорд"
- "Русия е прекратила дълголетното мирно съжителство между българи и турци, вкарвайки ги във война"

преди 37 минути, Soviet Soldier написа:

Тук може доста да се попише. 

- "Руснаците нищо не умеят и всичко копират"
- "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин"
- "Сталин умишлено създава гладомора за да наложу геноцид над украинския народ"
- "СССР достига до Берлин, само защото съюзниците им пращат въоръжение по ленд-лийз"
- "Руската федерация е комунистическа държава"
- "ТУ-144 е копие на Конкорд"
- "Русия е прекратила дълголетното мирно съжителство между българи и турци, вкарвайки ги във война"

Ми то всичко това е вярно!

• Автор

Всичко това са простотии!

преди 52 минути, Петър Ангелов написа:

Ми то всичко това е вярно!

Ма разбира се, даже това не е всичко :

Русия започна войните в близкия изток и унищожи почи напълно Сирия.
Руснаците обесиха Саддам и свиха всичкия петрол на Ирак за да го продават на петорни цени на САЩ.
Талибаните в Афганистан са всъщност руснаци, затова очакваме скоро Путин да бъде обявен за президент на страната.
Хитлер не е с еврейски а с руски корени.
Заблуда е, че България е била 500 години под османско владичество, руско е било.
Руските майки хранят децата си с малки американчета.
И жената на Байдън му е изневерила с Путин щото на стареца вече не му ставало онова нещо, та затова онзи сега напира за война.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ма разбира се, даже това не е всичко :

Заблуда е, че българия е била 500 години под османско владичество, руско е било.

Не е било владичество, а съжителство.

Самото обобщаване и делене на „русо-фили“ и „русо-фоби“ е простотия!

Човек не може да има едно и също отношение - към населението на цяла държава.

Да - каПутин не ме кефи, но да ми кажете - че съм „русофоб“ - при положение, че половината ми гени са руски ...

Освен, ако не говорите за друго! Русо - гладно няма!
И пак не сте прави. Откакто са измислени боите за коси - оригиналния цвят е без значение!

Както се казва: "Роди ме мамо проста, аз сама ще се изруся".

Мисля, че е крайно време да се обособи отделен раздел във форума където берковишката принцеса и нейните придворни изпадат в овчи екстаз и блеят за изгубения социалистически рай, коминтерна и СССР.

преди 14 минути, ined написа:

Мисля, че е крайно време да се обособи отделен раздел във форума където берковишката принцеса и нейните придворни изпадат в овчи екстаз и блеят за изгубения социалистически рай, коминтерна и СССР.

Мани недей, че ако вземат да я направят и модератор на раздела, до един ще осъмнем с вечни банове.

Русофобията е частно финансирана дезинформация от САЩ, защото САЩ целят България да е срещу Русия. Не напразно в България има Американски военни бази, с ракети насочени срещу Русия.

Русофобията е вид геополитическа агентура.

Да сме наясно! Ако не беше Русия, днес България нямаше да съществува. Недейте забравяйте, че Руската намеса спаси България от някои военни проблеми, целящи разрухата и превземането на България.

ЕДИТ: Забравих да кажа, че не само България трябва да е срещу Русия (според САЩ), а и цяла Европа. Защо? Защото така геополитическата сила на Русия ще намалее в Европа, и така геополитическата сила на САЩ ще нарасне в Европа.

Русофобията е частно финансирана анти-Руска пропаганда на САЩ.

ЕДИТ: Забравих да кажа, че не само България трябва да е срещу Русия (според САЩ), а и цяла Европа. Защо? Защото така геополитическата сила на Русия ще намалее в Европа, и така геополитическата сила на САЩ ще нарасне в Европа.

Русофобията е частно финансирана анти-Руска пропаганда на САЩ.

Всяка една крайност може да се класифицира като психическо разстройство.

За каква крайност говориш? Кажи какво точно имаш предвид, че да ти дам конкретен отговор.

преди 2 минути, bootlicker написа:

За каква крайност говориш? Кажи какво точно имаш предвид, че да ти дам конкретен отговор.

Като пример мога да дам теб и Прасчо : Ти си краен комунист, навсякъде виждаш американски заговори и т.н., Прасчо е краен...
...Просто краен и той не знае какъв точно, но навсякъде вижда комунисти и комунистическа пропаганда.
Извод - И двамата не си пиете хапчетата.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Мани недей, че ако вземат да я направят и модератор на раздела, до един ще осъмнем с вечни банове.

Никакъв шанс! Тя е пристрастна, няма как да стане.

Като пример мога да дам теб и Прасчо : Ти си краен комунист, навсякъде виждаш американски заговори и т.н., Прасчо е краен...
...Просто краен и той не знае какъв точно, но навсякъде вижда комунисти и комунистическа пропаганда.
Извод - И двамата не си пиете хапчетата.

Комунето правело изводи :lol6:

Пускай си редовно химна 

преди 3 минути, Coco1 написа:

Комунето правело изводи :lol6:

Прасчо вземай хаповете, че положението е сериозно.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Прасо вземай хаповете, че положението е сериозно.

Не ти личи да ти помагат, сменяй доктора :halloween10:

Белгиеца и Французина две братчета две комунета :giggle1:

преди 22 минути, bootlicker написа:

Не напразно в България има Американски военни бази, с ракети насочени срещу Русия.

Кой ти разказа тая приказка 

А после комунетата били изненадани, що съм ги слагал в един екип с Анка ..... Анка поне има куража да си каже цялата простотия или с други думи - не лицемерничи за разлика от вас другари соц. носталгици.

Айде пак нова тема за шаржове

преди 11 минути, insec написа:

А после комунетата били изненадани, що съм ги слагал в един екип с Анка ..... Анка поне има куража да си каже цялата простотия или с други думи - не лицемерничи за разлика от вас другари соц. носталгици.

Анка Нацистка е най голямата лицемерка във форумо иди виж темата за бойкота на олимпиадата и пак ще си говорим дали не е лицемерка

преди 4 часа, Anneliese написа:

Не спирам да се изумявам какви ги раждат главите на русофобите. Толкова сте зле, толкова ви личат омразата и мозъчната промивка...........

Скучно ли ти е че само се излагаш та илаггаш и хората с увреждания?

преди 1 час, ined написа:

Мани мани цял форум трябва да й направят на берковската принцеса

преди 1 час, Bubbles написа:

Ааа аз  съм първи в списъка й даже ми е обещала място в Белене че не разбрах за какво?

преди 4 часа, Soviet Soldier написа:

Да, даже и Михаил Калашников си каза че е ползвал "Шмайзер" като основа за автомат "Калашников"

преди 21 минути, petie1 написа:

Да, даже и Михаил Калашников си каза че е ползвал "Шмайзер" като основа за автомат "Калашников"

Все пак STG-44 е първата щурмова карабина в света. Всички оръжия от този клас са "взаимствани" от нея. Общите неща между АК и STG-44 са съвсем малко - те са в едни клас огнестрелно оръжие, а именно щурмова карабина със среден патрон. Втората е, че ползват дълго газово бутало към затвора и това е всичко. Ударно-спусковите механизми са различни. Заключването на затвора при STG е с напречен елемент, докато при АК се осъществява чрез завъртане. Пружината на STG е в приклада, при АК е в цевната кутия, което позволява да се произвеждат версии с сгъваем приклад. Първите серийни калашници се произвеждат от фрезовани стоманени блокове, а STG от щампована ламарина. Пълнителите се освобождават по различен начин. При АК отпред има дървени ложи, които защитават от изгаряне при продължителна стрелба, а при STG такива отсъстват. Като цяло това са два доста отличаващи се един от друг оръжейни екземпляра. И дума не може да става за копиране. 
До ВСВ в армията основните образци въоръжение са карабини и картечни пистолети. Карабините имат висок откат и ниски темпове на стрелба, до са точни и далекобойни, а при картечните пистолети е било обратното. STG-44 и средния патрон разработен за него обединява качествата на гореспоменатите образци. М16 също е един вид наследник на STG, колкото и Калашников, а конструктивно има също общо, примерно начина на отваряне на цевната кутия и възвратната пружина. В STG пък могат да се намерят решения прилагани преди в картечници, карабини и картечни пистолети. Огнестрелното оръжие не е създадено от една нация, а дълги години и много конструктори са дали принос за да имаме това, с което разполагаме днес. Ако се разровим още по назад в историята, самия барут е измислен от китайците, а приложението му под формата на бойно оръжие пък го откриват англичаните. Прогресът на човечеството не е дело на една или 2 нации, а е доста по-мащабен. 

Интересно е че и самите руснаци признават влиянието на Шмайзер върху АК 47

https://aif.ru/society/army/ak-47_i_stg_44_v_spore_ob_avtorstve_avtomata_kalashnikova_postavlena_tochka

преди 19 минути, petie1 написа:

Интересно е че и самите руснаци признават влиянието на Шмайзер върху АК 47

https://aif.ru/society/army/ak-47_i_stg_44_v_spore_ob_avtorstve_avtomata_kalashnikova_postavlena_tochka

Всеки може да пише каквото си желае. То и в Русия, както и в България има хора способни да, оклеветят, оплюят и принизят всичко постигнато през комунизма. АК-може да го припишат на всеки един немец работил в СССР, но да представят доказателства не им се отдава. 

Много клевети има и спрямо самият М.Т.Калашников, че бил неграмотен и кво ли още е, което всъщност са грозни и разбити отдавна клевети с множеството патенти на оръжейникът, както преди, така и след войната. Първите патенти на М.Т.Калашников за танкови компоненти, са още преди войната, а има и картечен пистолет разработен в началото ѝ образец 1942 година. https://ru.wikipedia.org/wiki/Пистолет-пулемёт_Калашникова_(1942)

М.Т.Калашников и десетилетия след войната не веднъж се е доказал, като отличен конструктор, много след като Шмайзер вече си е в Германия. Най-разпространената съвременна картечница ПК е негово дело от 1960г.
PKmachinegun-removebg-preview.png
Малко след това през 1963г. в екип с Евгени Драгунов създават СВД - много известен и сходен с АК съветски снайпер. Михаил се е доказал многократно, неговите оръжейни образци днес са сред най-разпространените в света, заради отличните си качества. 
svd.jpg

Тоя мит как Калашников копирал автомата от Stg44 май го пускат от концерна Калашников щото е много лесно оборим.

Истината е доста по-неприятна, началника провеждащ изпитанията (явяващ се и шеф на Калашников) на практика е окрал всички участници в конкурса, Калашников е само подставено лице защото шефа му е нямало как да е едновременно и конструктор и оценяващ.

преди 40 минути, ined написа:

Тоя мит как Калашников копирал автомата от Stg44 май го пускат от концерна Калашников щото е много лесно оборим.

Истината е доста по-неприятна, началника провеждащ изпитанията (явяващ се и шеф на Калашников) на практика е окрал всички участници в конкурса, Калашников е само подставено лице защото шефа му е нямало как да е едновременно и конструктор и оценяващ.

Ето и в това видео се започва с лъжите за "неграмотен колхозник". Разработките му преди и по време на войната са необоримо доказателство, че това са абсолютни клевети нямащи общо с истината.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.