Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русофобски бисери

Featured Replies

преди 8 минути, jhoro написа:

Абе човек - точна стрелба и автоматично презареждане - нещо не се връзва!

Не те разбирам какво имаш предвид, и какво точно не ти се връзва. "Точна стрелба" е понятие приложимо за всеки вид огнестрелно оръжие. Това ти е ефективността, с която оръжието нарежда серия попадения на ефективната за класа му дистанция. При автоматична стрелба понятието е групираност, или с други думи, на каква дистанция един от друг автоматът ще пръсне попаденията при напълно автоматична стрелба. На тези свойства на оръжието влияе най-вече боеприпасът, но и други фактори, като, ергономия (приклад ложи и др.), механизъм на автоматиката, дулни спирачи и така нататък. При автомати, като АК-107, АЕК-971 с балансирана автоматика и патрон със слаб откат, групираността на попаденията при автоматично стрелба е много висока, защото колебанията от отката при изстрел са максимално гасени от самата конструкция на оръжието. 

В нашата армия преобладават вариантите от времето на Сталин, класически АК-47, фрезован, 7,62мм приклад с кофти наклон и отсъствие на дулен спирач компенсатор. При тях групираността на изстрелите при автоматична стрелба е много ниска, в сравнение с по-модерни образци, като АК-107. 
InfantileUnitedHermitcrab-size_restricte

• Отговори 129
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тук може доста да се попише.  - "Руснаците нищо не умеят и всичко копират" - "Автомат Калашников го е съзнал Хюго Шмайзер" - "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин" - "Сталин умишле

• Както се казва: "Роди ме мамо проста, аз сама ще се изруся". Мисля, че е крайно време да се обособи отделен раздел във форума където берковишката принцеса и нейните придворни изпадат в овчи екста

• Всяка една крайност може да се класифицира като психическо разстройство.

Публикувани изображения

преди 9 минути, Soviet Soldier написа:

InfantileUnitedHermitcrab-size_restricte

Бе откога го чакам и още не са му свършили патроните?! Стреля и стреля... като в американски филм главния герой.

Не беха ли трийсе, баси!?

преди 21 минути, Soviet Soldier написа:

Не те разбирам какво имаш предвид, и какво точно не ти се връзва.

Не разбираш, защото не мислиш ... в правилната посока.

Защо се казва „щурмова пушка“? Защото се използва основно при атака. Вървят една камара народ, стрелят на поразия - дълги откоси и се създава паника!

Все едно да ми обясняваш за точна стрелба с гаубици - при залпов огън!

Имах случай и за мой късмет - точно на изпит, пред една камара „шапки“.
Първи контролен изстрел и ... снаряда изчезна. Чу се взрив, ама попадението не се вижда. Някой ми подсказа, че зад мишената има обратен склон. Направих корекция и следващия контролен изстрел се видя  - малко пред мишената. Вилка или на български „вилица“.
Третия снаряд пръсна буквално мишената. Похвала от генерала и „10 дни отпуск“ - кжито изобщо не ги видях.

Обаче - това е при едно оръдие. Когато стреля батарея или целия дивизион - третия ход е залпов огън, с корекции за „ветрило“. Не знам, дали си виждал - земята „ври“, когато 18 гаубици стрелят едновременно!

За „точна стрелба“ говорим при снайперите. А там ... няма автоматична стрелба.
Там е „One Shot, One Kill"!

преди 9 минути, Аралампи написа:

Бе откога го чакам и още не са му свършили патроните?! Стреля и стреля... като в американски филм главния герой.

Не беха ли трийсе, баси!?

Ти остави, ами ми „простреля“ дясната тонколона!

преди 5 минути, jhoro написа:

Не разбираш, защото не мислиш ... в правилната посока.

Защо се казва „щурмова пушка“? Защото се използва основно при атака. Вървят една камара народ, стрелят на поразия - дълги откоси и се създава паника!

Все едно да ми обясняваш за точна стрелба с гаубици - при залпов огън!

В днешно време щурмовите карабини работят най-вече в градски условия. Съвременните бронежилетки са доста ефективни срещу боеприпаси като 5,56 и 7,62, по тази причина попаденията в противника трябва да са много. Единичните попадения често не изкарват противника от строя, а ако не го изкараш ти, той ще извади от строя теб. Често дистанциите в градски условия са малки, а това позволява без проблем да се реализират серия попадения в противника на автоматична стрелба. Добре подготвеният специалист знае кога къде и как да работи с оръжието си, както и какви боеприпаси да подбере. Когато се работи в градски условия сред цивилни и/или заложници автоматичната стрелба не е желателна, както и боеприпасите с висока начална скорост и твърди сърдечници, които правят опасни рикошети. Вас в артилерията на такива неща, едва ли ви учат. Вие особена работа с автоматите така или иначе нямате. 

преди 7 минути, Soviet Soldier написа:

В днешно време щурмовите карабини работят най-вече в градски условия. Съвременните бронежилетки са доста ефективни срещу боеприпаси като 5,56 и 7,62, по тази причина попаденията в противника трябва да са много. Единичните попадения често не изкарват противника от строя, а ако не го изкараш ти, той ще извади от строя теб. Често дистанциите в градски условия са малки, а това позволява без проблем да се реализират серия попадения в противника на автоматична стрелба. Добре подготвеният специалист знае кога къде и как да работи с оръжието си, както и какви боеприпаси да подбере. Когато се работи в градски условия сред цивилни и/или заложници автоматичната стрелба не е желателна, както и боеприпасите с висока начална скорост и твърди сърдечници, които правят опасни рикошети.
Вас в артилерията на такива неща, едва ли ви учат. Вие особена работа с автоматите така или иначе нямате. 

Общи приказки и нищо съществено!
Особено - финала! Нали гаубиците са нейде си (10-12 километра назад), а аз съм на „първа линия“!
Знаел ли какво означава „КРИО“? Няма нищо общо с „криене“!

преди 1 час, Емил Костов написа:

Ето ти цялата информация

Ти сериозно ли ви предлагаш такава информация?
Освен, че имам основна и допълнителна стрелкова подготовка - съм работил във ВПК. Само за протокола да кажа!

преди 4 минути, jhoro написа:

Особено - финала! Нали гаубиците са нейде си (10-12 километра назад), а аз съм на „първа линия“!

Ти сериозно ли ви предлагаш такава информация?
Освен, че имам основна и допълнителна стрелкова подготовка - съм работил във ВПК. Само за протокола да кажа!

Е това е съкратен вариант. Има и разширена. Дал съм и само пример. А къде си работил и каква подготовка имаш аз няма откъде да знам.

преди 12 часа, Kolev72 написа:

"А така правете любов а не война"

Тя и Анка го иска, ама не и стиска. Като нищо ще забрави за Хитлер и Сталин за САШ и Русия и тем подобни. Ще напусне форума и ще се отдаде на разврат до първи петли оформен от чалга изпълнителки.

Един 8 часов сеанс с 4 надарени арийци ще й се отрази добре

преди 12 часа, Kolev72 написа:

"А така правете любов а не война"

Тя и Анка го иска, ама не и стиска. Като нищо ще забрави за Хитлер и Сталин за САШ и Русия и тем подобни. Ще напусне форума и ще се отдаде на разврат до първи петли оформен от чалга изпълнителки.

Един 8 часов сеанс с 4 надарени арийци ще й се отрази добре

преди 3 минути, jhoro написа:

Ами то на общите ти приказки какво друго да напиша? Предишните ми постове бяха доста детайлни и изчерпателни относно лекого огнестрелно оръжие.
И каква работа точно имате артилеристите с автомата, освен да се отбранявате при необходимост? Сгради и градове ли щурмувате и зачиствате? Това изобщо не е ваша работа. Вещите в употребата на леко стрелково в България са 68-ма бригада, примерно. Там и арсеналът от различни образци въоръжение е най-голям. Вие в артилерията освен дърт АКС и Макаров ,друго не пипате, не очаквам и да имаш познатия в сферата. 

Ама тук още ли си играете с АК 74?

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Е това е съкратен вариант. Има и разширена. Дал съм и само пример. А къде си работил и каква подготовка имаш аз няма откъде да знам.

Затова казах - да знаеш. Не, че те упреквам!

преди 11 часа, Kolev72 написа:

някой ще бъде разтрелян, ми се струва!

"...и след разстрела червеи това е толкоз просто и логично" :)

преди 8 минути, petie1 написа:

Ми с какво да си играем?
Момченцата си играят с две неща, ама за другото - ще има „БАН“!

преди 11 минути, Soviet Soldier написа:

И каква работа точно имате артилеристите с автомата, освен да се отбранявате при необходимост? Сгради и градове ли щурмувате и зачиствате? Това изобщо не е ваша работа. Вещите в употребата на леко стрелково в България са 68-ма бригада, примерно. Там и арсеналът от различни образци въоръжение е най-голям. Вие в артилерията освен дърт АКС и Макаров ,друго не пипате, не очаквам и да имаш познатия в сферата. 

Попитах те ...

преди 25 минути, jhoro написа:

Знаеш ли какво означава „КРИО“? Няма нищо общо с „криене“!

ама ти го пропусна - защото нищо не ти говори!

И какви бригади сънуваш? Под. 24 260 - 12 МСП.

преди 26 минути, petie1 написа:

Уникална машина. Няма друга такава по простота и глъмоустойчивост.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Шашката ми е доста по-проста - като устройство!

image.jpeg.2a0da0e631540fcb2ff4eb26cffb1887.jpeg

преди 1 минута, jhoro написа:

Шашката ми е доста по-проста - като устройство!

image.jpeg.2a0da0e631540fcb2ff4eb26cffb1887.jpeg

Не всеки може да я върти. Трябва си майсторлък! :)

преди 18 минути, jhoro написа:

ама ти го пропусна - защото нищо не ти говори!

И какви бригади сънуваш? Под. 24 260 - 12 МСП.

Пропуснах щото се чудиш как да отклониш темата. Аз те питах по същество, точно правите артилеристите с лекото стрелково оръжие? Да не говорим, че в артилерията на БА дават възможно най-скапаната разновидност на Калашников АКС-47, с гадния железен приклад, който стои диагонално на цевта, когато е напълно разпънат.

преди 13 часа, Kolev72 написа:

Миналата седмица по Дискавъри видях един AK-47 ,много малък по размер и с 1/2 пълнител, за укриване под връхните дрехи, масово използван от бандитите и убийците на мексиканските картели. Водещият предаването попита  каква му е дължината, но не отговориха на въпроса му. Даже му отказаха да му го дадат в ръце, за да го разгледа. Патроните бяха от този калибър 5,хх които след проникване в тялото не се знае каква посока ще хванат. Оръжие ли е - не ми го хвали. То е направено за убиване.

АК-74у е за бой в градски условия. Би трябвало да са показали това

Aks74u.jpg

Съвременните щурмови карабини са с 5.45 мм. боеприпаси вместо 7.62мм. Има съотношения между масата на самото оръжие, дължината на цевта, размера на патрона и големината на проектила, та като намалиш калибъра не пада и ефиктивността на оръжието. 

преди 11 минути, васил козарев написа:

АК-74у е за бой в градски условия. Би трябвало да са показали това

Aks74u.jpg

Съвременните щурмови карабини са с 5.45 мм. боеприпаси вместо 7.62мм. Има съотношения между масата на самото оръжие, дължината на цевта, размера на патрона и големината на проектила, та като намалиш калибъра не пада и ефиктивността на оръжието. 

АКС-74У е проектиран за екипажите на техника с ограничено пространство, като пилоти, танкисти и подобни. В милицията/полицията също се ползват често. У нас СОБТ често ползва подобни, българска модификация под 7,62мм и с фрезована цевта кутия. Приклада при нашенските се сгъва на обратната страна спрямо съветските - към страната на затвора и в задната си част е гумиран, но на мен ми идва тънък в края и не ми е сред най-удобните. Също така е изведен селектор на огъня на по-удобно място, като при израелския калашник "Галил", обаче е един недодялан ръбест, трудно върви, без ръкавици имам чувството, че като натискам по-скоро палецът ще ми се сцепи, отколкото тоя селектор да мръдне. 

67af221c611a9b3db7db0fe612d128e1.png

преди 4 часа, jhoro написа:

Ми с какво да си играем?
Момченцата си играят с две неща, ама за другото - ще има „БАН“!

Те такава играчка  искам

250px-9may2015Moscow-01.jpg

Па вие си играйте с АК 74

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Ето ти играчка за батковци

преди 29 минути, petie1 написа:

Те такава играчка  искам

Па вие си играйте с АК 74

Ето ти играчка за батковци

И какво е я правиш тая Армата?!

преди 4 часа, васил козарев написа:

Намаляването на калибъра е за намаляване на заряда (оттам - отката) и увеличаване броя патрони, които може да носи един човек. 8 пълнителя 5,45 се равняват на 4 - 7,62, като тегло.

Това, което показвате - повече се доближава до картечен пистолетimage.jpeg.bd996787ed52f43dcc2848c863ad4b96.jpeg

преди 3 часа, Емил Костов написа:

И какво е я правиш тая Армата?!

Ами ей тва

Глава проста между два лоста щях да се уредя ако бях годен за служба :lol6:

преди 10 часа, petie1 написа:

Ами ей тва

Глава проста между два лоста щях да се уредя ако бях годен за служба :lol6:

И с танка е свършено.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 14 часа, Емил Костов написа:

И с танка е свършено.

Викаш дотам съм с кемафстването а? :lol6:

преди 3 минути, petie1 написа:

Викаш дотам съм с кемафстването а? :lol6:

Танкът никога не е имал шанс откакто е създаден. Винаги са плашили с него и винаги след като се преосмислят нещата е имало сериозни загуби на бронетехника.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.