Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русофобски бисери

Featured Replies

Калашника от доста време, вече не е най-добрия автомат.

• Отговори 129
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тук може доста да се попише.  - "Руснаците нищо не умеят и всичко копират" - "Автомат Калашников го е съзнал Хюго Шмайзер" - "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин" - "Сталин умишле

• Както се казва: "Роди ме мамо проста, аз сама ще се изруся". Мисля, че е крайно време да се обособи отделен раздел във форума където берковишката принцеса и нейните придворни изпадат в овчи екста

• Всяка една крайност може да се класифицира като психическо разстройство.

Публикувани изображения

преди 6 минути, Аралампи написа:

Баси калашниковия офтоп...

Берковишката момъ ше ни изяде съсе парцалите!

:D

Ся ша почне да пуца на посоки.

Зная. Аз много от тези предавания за картелите ги гледам и съм виждал какво значи жесток човек. Даже мога да ти кажа дните в които този месец  се излъчват предавания от този характрер. Очаквай първото на 27 този месец от 22.00 часа с водеща( много добра журналистка) Мариана ван Зелер

преди 4 минути, Bubbles написа:

Ся ша почне да пуца на посоки.

Сватбарската нали? Щот ако е кат Ана Оукли или Людмила Павличенко жална ни майка

Представям си как е замижала с едно око и ни гледа с другото през мушката...

преди 58 минути, ДзВяРа! написа:

:withballoon2: Това вече е друго, така те харесвам като се изкажеш. :wub:

А така правете любов а не война

преди 1 минута, Аралампи написа:

Представям си как е замижала с едно око и ни гледа с другото през мушката...

И праас хедшота не ни мърда

"А така правете любов а не война"

Тя и Анка го иска, ама не и стиска. Като нищо ще забрави за Хитлер и Сталин за САШ и Русия и тем подобни. Ще напусне форума и ще се отдаде на разврат до първи петли оформен от чалга изпълнителки.

Тя за това е изпълнена със завист и злоба, не знае какво е да си горе на черешата.

За русофобите ни дрънка глупости и за нацистите, но не знае нациските как обръщат всяка вечер очите.:ohmy:

Спирам да не ми се карат.:wub:

П.П. Колежки които не са се насладили на предната вечер, винаги са кисели и злобни. Мразят всичко и всеки!

преди 1 час, Kolev72 написа:

Миналата седмица по Дискавъри видях един AK-47 ,много малък по размер и с 1/2 пълнител, за укриване под връхните дрехи, масово използван от бандитите и убийците на мексиканските картели. Водещият предаването попита  каква му е дължината, но не отговориха на въпроса му. Даже му отказаха да му го дадат в ръце, за да го разгледа. Патроните бяха от този калибър 5,хх които след проникване в тялото не се знае каква посока ще хванат. Оръжие ли е - не ми го хвали. То е направено за убиване.

Стефчо - много лаишки и измислено!

И не бъркай - АК-47 с АК-74!

преди 56 минути, ДзВяРа! написа:

Кой модел и за какво не е по-добър?

преди 3 минути, jhoro написа:

Кой модел и за какво не е по-добър?

Скрий се някъде, не искам пак да споря с теб, знам че нямаш личен опит, но имаш интернет предполагам.

П.П. Зимните гуми тази година в снега използва ли ги? Да не се закопаш в някоя преспа!

току-що, ДзВяРа! написа:

Скрий се някъде, не искам пак да споря с теб, знам че нямаш личен опит, но имаш интернет предполагам.

Много намахано и ... глупаво!

Не знаеш - само си мислиш (предполагаш).

преди 4 минути, jhoro написа:

Много намахано и ... глупаво!

Не знаеш - само си мислиш (предполагаш).

HK 416

rscb8-1

преди 9 часа, Bubbles написа:

Като пример мога да дам теб и Прасчо : Ти си краен комунист, навсякъде виждаш американски заговори и т.н., Прасчо е краен...
...Просто краен и той не знае какъв точно, но навсякъде вижда комунисти и комунистическа пропаганда.
Извод - И двамата не си пиете хапчетата.

"навсякъде виждаш американски заговори"

Виждам ги, защото ги има. Геополитическия натиск чрез външно финансирани НПО-та и фондации, комисии, партии, и политици, и т.н... е факт! Факт е, че и се финансират от САЩ, както и от глобалистки групировки. Геополитиката не е илюзия, а реално нещо.

преди 9 часа, Coco1 написа:

Русоробите очакват Путя да ги храни до гроб :giggle1:

"Русороби" ли? Кой е русороб?

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

HK 416

http://i.imgur.com/QlODi.gif

преди 1 минута, jhoro написа:

Колко оръжия имаш?

Колко си стрелял със калашник?

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Колко оръжия имаш?

Колко си стрелял със калашник?

Не задавай глупави въпроси - излагаш се!

преди 5 минути, jhoro написа:

Не задавай глупави въпроси - излагаш се!

С кое се излажих? Зададох ти въпроси, кое е толкова смешното не можах да разбера? Великият Калашник, най-смехотворното и не точно оръжие, след първия изтрел на автоматична стрелба, и господ не знае къде ще излетят другите.

Стефчо - много лаишки и измислено!

Не зная кое е лаишки и измислено. Казвам, или съм написал по точно какво съм гледал. Дали е 47 или 74, аз лично не се интересувам ни най малко от оръжия. А защо - ти казах.

Оръжието не е направено да плашиш с него. Неговата функция е да убива. Едно време когато съм служил(било е 1969 год) оръжието ни беше АК но по вече не помня. Беше задължително при нас да е със сгъваем приклад. ЦК на БКП, Министерски и държавен съвет с такова се охраняваше тогава.Но никога не ме е превличало независимо, че службата се носи със оръжие. Моят приоритет беше и си е останал и до ден днешен - радиоелектрониката, радиолюбителството и...жените. Последното вече почти е заглъхнало, но другите две са все още на ниво. Отклоняваме се от темата на принцесата и някой ще бъде разтрелян, ми се струва!

преди 6 минути, Kolev72 написа:

Отклоняваме се от темата на принцесата и някой ще бъде разСтрелян, ми се струва!

Абе ... ма*ната ѝ на принчипесата!

преди 14 часа, Soviet Soldier написа:

Тук може доста да се попише. 

- "Руснаците нищо не умеят и всичко копират"
- "Автомат Калашников го е съзнал Хюго Шмайзер"
- "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин"
- "Сталин умишлено създава гладомора за да наложу геноцид над украинския народ"
- "СССР достига до Берлин, само защото съюзниците им пращат въоръжение по ленд-лийз"
- "Руската федерация е комунистическа държава"
- "ТУ-144 е копие на Конкорд"
- "Русия е прекратила дълголетното мирно съжителство между българи и турци, вкарвайки ги във война"

Москвич е копие на Опел. Лада на Фиат.

Руският телевизор е копие на Gründig.

Матрьошка пък е копие на японските кукли.

https://www.nikona.bg/Blog/japan-blog-daruma

преди 5 часа, bootlicker написа:

Русороби" ли? Кой е русороб?

Лошо Седларов, седни си слаб 2.

И тия стинки дет ти дават не ги заслужаваш, русоробе.

преди 6 часа, ДзВяРа! написа:

Като човек имал възможност лично да държи в ръце различни образци огнестрелно оръжие, сред които АК и АR разновидности мога да кажа, че AR са по-ергономични и удобни. По-компактната цевна кутия при AR позволява да се монтира по-дълга цев при същите габарити, ако говорим за несгъваемите образци. Ако говорим обаче за сгъваемите, в AR конструкциите възвратната пружина е в приклада и може да се сложи само плъзгаш и частично обиращ се, докато при АК може да се обере напълно, защото възвратната пружина е в цевната кутия. Кой е по-точен при единична стрелба зависи от модификацията, дължина на цевта, под какъв патрон е, или иначе казано относително е. При автоматична стрелба AR конструкциите дават по-добри резултати, заради по-лекия болт. Тежкия болт на АК увеличава отката. Тук говоря за класическите версии, но има и с балансирана автоматика, като АК-107, който пък превъзхожда AR конструкциите в това отношение. 
Относно надеждност АК конструкцията е ненадмината, в цевната кутия има много пространство и замърсяванията слабо ѝ влияят.

Както АК конструкциите, така и AR конструкциите си имат своите положителни и отрицателни страни, имат адски много модификации и да се каже кой е по-добър е сложно. Отделно има и друг клас щурмови карабини измислен за първи път в СССР, първият образец ТКБ-022 губи на същия конкурс, който Калашников печели. Концепцията е по-известна, като "булпъп" или иначе казано цевната кутия е приклад, пълнителя е зад спусъка. Това позволява при едни и същи размери с класическите несгъваеми щурмови карабини цевта да е далеч по-дълга, но концепцията има и своите минуси, тя няма сгъваеми образци, което е минус за екипажите на бронетехника, авиация и десант, както и презареждането е по-бавно и неудобно. За сметка на дългата цев обаче се постига по-висока начална скорост на куршума, по-висока точност и далекобойност. Най известните представители на това семейство щурмови карабини са австрийската Steyr AUG и френския Famas F1.

Обобщено казано от края на 40-те до наши дни щурмовите карабини не са претърпели някакъв силен прогрес. Прогрес има в аксесоарите, с които могат да бъдат подобрявани под едни или други задачи. Няма такова нещо, като най-добро огнестрелно оръжие или най-добра щурмова карабина. Ще дам за пример спец подразделенията, там арсеналът от различни образци е огромен и се избира според естеството на задачата. Към днешна дата не съществува ултимативно огнестрелно оръжие, което значително да се откроява на фона на останалите с високите си възможности. 

преди 10 часа, jhoro написа:

Един въпрос - към всички участници:

Колко тежи автомат Калашников - АК47?

Зависи за кой можел питаш! :)

преди 43 минути, Емил Костов написа:

Зависи за кой можел питаш! :)

За модела когато ... казармата беше 2 години!

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

...

Абе човек - точна стрелба и автоматично презареждане - нещо не се връзва!

преди 5 минути, jhoro написа:

За модела когато ... казармата беше 2 години!

Абе човек - точна стрелба и автоматично презареждане - нещо не се връзва!

Ето ти цялата информация

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.