Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русофобски бисери

Featured Replies

преди 5 минути, Soviet Soldier написа:

Ето и в това видео се започва с лъжите за "неграмотен колхозник". Разработките му преди и по време на войната са необоримо доказателство, че това са абсолютни клевети нямащи общо с истината.

Не се ядосвай. Калашник няма нищо общо с приличащите на него оръжия.

• Отговори 129
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тук може доста да се попише.  - "Руснаците нищо не умеят и всичко копират" - "Автомат Калашников го е съзнал Хюго Шмайзер" - "Първият човек в космоса е немец, а не Гагарин" - "Сталин умишле

• Както се казва: "Роди ме мамо проста, аз сама ще се изруся". Мисля, че е крайно време да се обособи отделен раздел във форума където берковишката принцеса и нейните придворни изпадат в овчи екста

• Всяка една крайност може да се класифицира като психическо разстройство.

Публикувани изображения

Русия да е пълна с русофоби ли? Нещо не се връзва много много а и самия Михаил Калашников казва в едно от тези видеа има нещо вярно в този мит

:D 

Пак комедии. Фили-фобии са зверски глупости и дъвки за балъци, чрез които се сее разделение. 

Да не говорим, че автентичната русофобия си е чисто вътрешно руски дебат, дело на руските нихилисти и анархисти. За русофобията благодарете на тях. :D 

Цитат

Като за начало, самият Калашников през 2009-а признава, че Шмайзер "му е помогнал" с дизайна на оръжието. Въпросът е, че Шмайзер няма как да е помогнал на Калашников. По времето, когато немският инженер работи в Ижевск, Калашников е старши сержант без специализирано инженерно образование и се предполага, че разработва АК-47 в трите години от 1945 до 1947-а на съвсем друго място - в град Ковров.

Няколко комитета отхвърлят дизайна на Калашников като неприемлив и несполучлив. Само че самоукият механик Калашников е лидер на местната организация на младите комунисти и никой не може да го уволни току-така, въпреки обвиненията, че е некомпетентен.

Вместо това през 1947-а е преместен в Ижевск, където работи екипът на Шмайзер и където дизайнът на АК-47 е незабавно променен от германския екип. Руските власти бързат да представят автомата като перфектната бойна машина на бъдещето. Фамилията на Шмайзер до този момент се свързва с нацистите и категорично не може да бъде използвано като име на новото руско оръжие.

Името на младият комунист Калашников е перфектният заместник.

Това дали е вярно кой да ти каже?

преди 14 минути, васил козарев написа:

Пак комедии. Фили-фобии са зверски глупости и дъвки за балъци, чрез които се сее разделение. 

Да не говорим, че автентичната русофобия си е чисто вътрешно руски дебат, дело на руските нихилисти и анархисти. За русофобията благодарете на тях. :D 

Ами от комичката на форума какво да очакваш?

преди 2 минути, petie1 написа:

Това дали е вярно кой да ти каже?

Ами от комичката на форума какво да очакваш?

Абе аз съм създателят на Калашников, но ми откраднаха патента. Ще ги съдя тия руснаци :)

току-що, Емил Костов написа:

Абе аз съм създателят на Калашников, но ми откраднаха патента. Ще ги съдя тия руснаци :)

Хубава шега няма спор ама наистина така се объркват нещата :( А руснаците създават още по голямо объркване та затова ми става интересно

преди 1 минута, petie1 написа:

Хубава шега няма спор ама наистина така се объркват нещата :( А руснаците създават още по голямо объркване та затова ми става интересно

Не знам кой какво обърква. КАЛАШНИКОВ е СВЕТОВНО признат за създател на този автомат. От там нататък всичко приключва.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не знам кой какво обърква. КАЛАШНИКОВ е СВЕТОВНО признат за създател на този автомат. От там нататък всичко приключва.

Е така е спор няма, абе дрън дрън тема да става кат всички теми на берковската  благородничка нали знаеш? :)

преди 1 минута, petie1 написа:

Е така е спор няма, абе дрън дрън тема да става кат всички теми на берковската  благородничка нали знаеш? :)

За Анне мисля, че си казах мнението. Колкото до Калашников и дума за спор не може да стане. 

1. САЩ, Англия и Франция още от 43 година вече гледат на СССР като враг.

2.След 1945 година вече СССР са официален враг на западния свят и бушува студената война

3. След създаването на Калашников, западният свят въобще и дума не обелва, че това е крадена технология, а всеки се опитва да копира това оръжие.

4. Официално вече Калашников има десетки награди като създател на това оръжие, както и за най-добро в света.

5. Доказано е, че каквото и да е взаимствал или гледал от други оръжия или негови колеги, неговият автомат е автентичен. И със сигувност не го е крал. Доколкото знам Диктерьов се отказва от неговия проект и помага на Калашников за автомата.

Не ми се пише повече. Нека глупаците да вярват, че Земята е плоска. 

преди 9 минути, Емил Костов написа:

За Анне мисля, че си казах мнението. Колкото до Калашников и дума за спор не може да стане. 

1. САЩ, Англия и Франция още от 43 година вече гледат на СССР като враг.

2.След 1945 година вече СССР са официален враг на западния свят и бушува студената война

3. След създаването на Калашников, западният свят въобще и дума не обелва, че това е крадена технология, а всеки се опитва да копира това оръжие.

4. Официално вече Калашников има десетки награди като създател на това оръжие, както и за най-добро в света.

5. Доказано е, че каквото и да е взаимствал или гледал от други оръжия или негови колеги, неговият автомат е автентичен. И със сигувност не го е крал. Доколкото знам Диктерьов се отказва от неговия проект и помага на Калашников за автомата.

Не ми се пише повече. Нека глупаците да вярват, че Земята е плоска. 

Дрън-дрън глупости! Оцапа и тази тема. Кой каза и къде прочете, че земята е плоска, май ти си глупака който постоянно това твърди? Продължавай да се излагаш.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Дрън-дрън глупости! Оцапа и тази тема. Кой каза и къде прочете, че земята е плоска, май ти си глупака който постоянно това твърди? Продължавай да се излагаш.

Имаш пълното право да ме обиждаш щом това ти доставя удоволствие. Темата не съм я оцапал аз, а досега не съм видял с какво се излагам. Мисля, че е време да вземеш пръстена и да отидеш при Берковската принцеса както обеща.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Имаш пълното право да ме обиждаш щом това ти доставя удоволствие. Темата не съм я оцапал аз, а досега не съм видял с какво се излагам. Мисля, че е време да вземеш пръстена и да отидеш при Берковската принцеса както обеща.

:withballoon2: Това вече е друго, така те харесвам като се изкажеш. :wub:

Тя нещо не иска да се обвързва и затова ще го дам пръстена, на друга май!:D

току-що, ДзВяРа! написа:

:withballoon2: Това вече е друго, така те харесвам като се изкажеш. :wub:

Тя нещо не иска да се обвързва и затова ще го дам пръстена, на друга май!:D

А аз те уважавам и харесвам независимо от мнението ти за мен! 

преди 8 часа, Bubbles написа:

Всяка една крайност може да се класифицира като психическо разстройство.

То това психическо разстройство се забеляза още от началните постове на двамата хубавци!

преди 11 часа, Anneliese написа:

Не спирам да се изумявам какви ги раждат главите на русофобите. Толкова сте зле, толкова ви личат омразата и мозъчната промивка...........

Откакто ми обясниха, че руснаците били хакнали изборите в САЩ, за да бъде избран Тръмп, ги отсвирих. Значи хем американците вероятно са си взели качествени ИТ-та, които да им пазят софтуера /те прибират всичко, което покаже някакви умения, няма логика точно тук да са взели некадърници/, хем имат и тайни служби да помагат, хем руснаците били хакнали изборите. Какво следва? Йоло Денев да хакне следващите и да "лиши" Байдън от втора поредна победа? Същите тия обясняват, че имало руска хибридна война, но не се замислят, че по тая логика трябва да има и американска такава - все едно кой кого копира, няма логика единият да прави това, а другият да стои и да въздиша "Ах, как страдам от войната му, как се мъча! Да можех някак да го контрирам, но как?".

преди 1 час, Емил Костов написа:

Един въпрос - към всички участници:

Колко тежи автомат Калашников - АК47?

преди 8 минути, Kolev72 написа:

TТо това психическо разстройство се забеляза още от началните постове на двамата хубавци!

Ама като им го кажеш се смеят истерично.

преди 2 минути, jhoro написа:

Зависи кой го носи.

преди 6 минути, jhoro написа:

Сигурно имаш в отговор накакъв лаф ;) , но аз ще отговоря тъпо, че този с дървения приклад, най-масовият,наше производство, тежеше май некъде около 4 килограма и полвина.

преди 5 минути, Kolev72 написа:

Едно време тежеше 2 години, но след това се появиха много негови модификации и никой не знае за коя точно питаш.

Верен отговор!

преди 6 минути, Аралампи написа:

Сигурно имаш в отговор накакъв лаф ;) , но аз ще отговоря тъпо, че този с дървения приклад, най-масовият,наше производство, тежеше май некъде около 4 килограма и полвина.

Много несигурно!

Защо реши, че АКС (със сгъваем приклад) е по-лек?

преди 4 минути, jhoro написа:

Много несигурно!

Защо реши, че АКС (със сгъваем приклад) е по-лек?

Ннам :(

Носил съм две години само описания, кашишкия :)

преди 12 минути, jhoro написа:

Верният отговор е 7 години . Толкова се лежи при военен съд , ако го повредиш или по някаква причина пусне крачета .  Преди години си спомням как на военно учение един тарикат се опита да скрие Калашников . :cool:

Миналата седмица по Дискавъри видях един AK-47 ,много малък по размер и с 1/2 пълнител, за укриване под връхните дрехи, масово използван от бандитите и убийците на мексиканските картели. Водещият предаването попита  каква му е дължината, но не отговориха на въпроса му. Даже му отказаха да му го дадат в ръце, за да го разгледа. Патроните бяха от този калибър 5,хх които след проникване в тялото не се знае каква посока ще хванат. Оръжие ли е - не ми го хвали. То е направено за убиване.

Баси калашниковия офтоп...

Берковишката момъ ше ни изяде съсе парцалите!

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Миналата седмица по Дискавъри видях един AK-47 ,много малък по размер и с 1/2 пълнител, за укриване под връхните дрехи, масово използван от бандитите и убийците на мексиканските картели.

Стефчо за тези изверги съм гледал документални филми . Не искам и да си спомням какви социопати и изроди има сред тях и как без да им мигне окото избиват свои опоненти или пленени граждани за , които искат големи суми откуп . Има случаи в които поставят живи хората във варели с киселина или гориво и ги палят.  Ужас !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.