Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 25 минути, Реджеп Иведик написа:

Продължават доставките на оръжие от бизнес партньорите за ЗСУ

Айде да те поправя да е една идея по-вярно.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, bigiadri написа:
преди 8 часа, miro20 написа:

А още четох че 10 000 украински войници са на обучение в Англия

Джонсън  беше при тях и стреляше с картечница ,даваха клип

А ето и неочаквана помощ и от Азербайджан

Цитат

Азербайджан поставил Украине авиабомбы QFAB-250 LG для штурмовиков СУ-25 ВВС. Эти бомбы соответствуют стандартом НАТО и производятся в Азербайджане. Бомбы с лазерным наведением могут поражать цель на дальности 12 км. Кремль в ярости

:friends1:

Замразени рашистки авоари и в Белгия

Цитат

В Бельгии заморожены 50,5 млрд евро российских средств, принадлежащих лицам и компаниям, попавшим под санкции ЕС.

За взрива в Еленовка и убитите пленници азовци :

Цитат

Международные эксперты пришли  к выводу, что десятки украинских военнопленных в колонии в Еленовке были убиты с помощью термобарического оружия. Об этом сообщил генпрокурор Украины. Российские власти продолжают уверять, что во всем виновата Украина.

:offtopic_s:

Всички знаят колко джигита пердашат по пътищата ни.Днес ходих до Пловдив, и за първи път ми се случи следното...Карам в лявата лента на магистрала "Тракия" със 140 км в час.Зад мен бързо приближава кола...светка...бибитка...Давам десен мигач, прибирам се...и докато правя това, тя ме изпреварва...ама ОТ ДЯСНАТА страна...?! Повтарям...движа се със 140 км в час...Евалла, братя!...Пък после защо само вчера до към 14 :00 часа - ШЕСТ катастрофи на тази магистрала?! И на два пъти - тапи с чакане по един час... Ами ето защо.

Честит празник на Военновъздушните войски на Русия. Поздрав от един десантчик, който сега е там: Мы освободим вас от этой фашисткой нечести. Спите спокойно!

И друг: Победа будет за нами!

Косово замря, но сега наред е Тайван ... бабичката с деменция иска да остане в историята и пътьом ще мине оттам, надявам се - не, но какво значение има, жребият е хвърлен - няма да има вече предишен свят, или ще има нов, или никакъв. Чакам развитие, тия наистина ли искат война?! Е, като се има предвид че нямат пол, може да се предположи, че не са и хора, но това си е ясно по подразбиране.

Вярно е, че укрите воюват, но как:

И все пак воюват, или както казва Фурсов (запазих си го @_nib_, когато имам време ще го изгледам) този път намериха най-точния противник за руснаците - самите като тях, е, наркотизирани и зомбирани, но някога заедно са унищожавали германската армия. Нещата ще завършат като в Косово, тези народи никога повече няма да бъдат братски. Не вярвам в чудеса, дори и друг да дойде на мястото на зеленчуковски, отровата е посята - отровата, която те наричат ценности.

На слава усраине отговарям с : Победа будет за нами!

П.П. Я, видях усмивка ... о, по дяволите, тя е от онези, значи не е усмивка, по-скоро идиотивка, както и да е, не им обръщам внимание, дори се гордея - на по-горното ниво съм - ЧОВЕК.

Цитат

Украина не потеряла ни одной ракетной системы HIMARS, — командующий ОК "Юг" Андрей Ковальчук

💬 "Даже американцы были удивлены тем, насколько эффективно мы использовали системы. Потому что каждая ракета попадает в цель. Каждая ракета уничтожает мост или склад боеприпасов", — отметил он.

Накануне Украина получила от США еще четыре HIMARS. Всего у ВСУ уже 20 таких РСЗО.

👍

преди 1 час, miro20 написа:

Замразени рашистки авоари и в Белгия

Цитат

В Бельгии заморожены 50,5 млрд евро российских средств, принадлежащих лицам и компаниям, попавшим под санкции ЕС.

За взрива в Еленовка и убитите пленници азовци :

само наливат гласове в политическата касичка на Путин

той отдавна  предупреди руснаците да си държат парите в Русия 

но щом не слушат  Путин  олигарсите ще си сърбат попарката 

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Касапина Путлер пак настъпа Тармъка !!!

Ако само от пропагандни украински клипчета се информираш за войната ще си много заблуден.

то не взимаха апартенчетата и   лодките и пропадналите  футболни отборчена на  абрамович

умните още тогава трябваше да се ориентират 

Току-що гледах видео с родителите на руски човек, който воюва срещу нацистите и те нямаха сведения за него. Е, получиха, жив и здрав  е - до победы! Ако на ония тикви им пускаха поне една хилядна, не - една милионна част от това, което мислят руските хора, щяха да изтрезнеят, но не, ковида им е програмиран и не само той, мисленето също, така че няма смисъл да се говори с подобни елементи.

Бабичката каца, нима наистина мисли, че някой ще я свали, явно надценява сексуалното си влияние.

Не вярвам китайците да се занимават със старухата, но както казах нещата са необратими - победител ще има ... и няма да е колективната смрад, към която принадлежим и ние.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Кога съм казвал, че нямам пари а ???

Не бе,армейски полиоли,не полимер,не беее-полиглот.Не съм Тошев.Той си пие ракийката,в другата част на София.

Там пише.Не отричай.Сега говорих с Калин,каза че ако си платиш VIP във форума-ще ти ги изтрие.

преди 19 часа, ivottoshev написа:

Я, БаалБукащата Простотии пак се появи.  Липсваха ни смешките ти :cool:

Кажи сега кой е предложил изобщо да съществува "васална на султана Източна Румелия", защото по силата на "руският" Санстефански мирен договор такова нещо няма.

Да не би да казваш, че Великият Запад е разделил България на две, ама ние трябва да сме му благодарни, че все пак са ни разрешили да имаме София за столица?

Ти не си виновен за пропагандата, на която са те учили (и продължават да учат). Българите все още учим история, но писана от руснаци и техните български "лизачи". Когато се изчистим от цялата гнусотия, ще излезе на яве истинската история за събитията, с които можем да се гордеем.

И поздрав за всички русороби, ватенки и служители на чугунулеярната. Вие сами ще се обадите - след малко. :hush:

На роZZия остана малко. Ще последва съдбата на СССР. :lol6:

преди 11 минути, козата уфсъта и офицера написа:

Не бе,армейски полиоли,не полимер,не беее-полиглот.Не съм Тошев.Той си пие ракийката,в другата част на София.

Там пише.Не отричай.Сега говорих с Калин,каза че ако си платиш VIP във форума-ще ти ги изтрие.

Хакерите на Путлер те търсят 

Може да бъде изображение с 1 човек, на закрито и текст, който гласи '1. вылить водкрр 2. победить украину 3. победить европу 4. победить америку 5. побе HATO 6. побе ить весь мир'

преди 32 минути, crazy katon написа:

Току-що гледах видео с родителите на руски човек, който воюва срещу нацистите и те нямаха сведения за него. Е, получиха, жив и здрав  е - до победы! Ако на ония тикви им пускаха поне една хилядна, не - една милионна част от това, което мислят руските хора, щяха да изтрезнеят, но не, ковида им е програмиран и не само той, мисленето също, така че няма смисъл да се говори с подобни елементи.

Тези видеота ли си гледал ?

преди 9 минути, Coco1 написа:

Хакерите на Путлер те търсят 

Може да бъде изображение с 1 човек, на закрито и текст, който гласи '1. вылить водкрр 2. победить украину 3. победить европу 4. победить америку 5. побе HATO 6. побе ить весь мир'

За теб-само Адмирал(или каквато там беше) 4лева литъра.Да ти вземе акъла.Безпаричен обосран индиот.

преди 42 минути, crazy katon написа:

Бабичката каца

Гледайте на живо:

Китай затваря въздушното пространство над Тайванския проток, тъй като самолетът на Пелоси се готви да кацне

Кореспондент на WSJ отбелязва, че „Външното министерство на Тайван е домакин на предаване на живо на церемония по посрещане на много специален, макар и неназован, гост на летище Тайпе Сонгшан“. Междувременно регионалните репортажи казват, че изтребител Су-35 на Китайската народноосвободителна армия (НОА) пресича Тайванския проток .

ЕМИСИЯ НА ЖИВО:

Bloomberg съобщава, че Китай е затворил въздушното пространство над Тайванския пролив за всички граждански самолети .

В КИТАЙ СА ВКЛЮЧЕНИ ПРЕДУПРЕЖДИТЕЛНИ СИРЕНИ ЗА ГРАЖДАНСКАТА ОТБРАНА

РУСОРОБИ,

МОЛЯ НЕ ЧЕТЕТЕ ТОВА!

Мозъците ви няма да се справят.

“Кръстен съм на дядо си.

Дядо ми Владимир Яковлев е бил убиец, кървав палач, чекист. Сред многото му жертви са и собствените му родители.

Разстрелял баща си за спекулантство. Когато разбрала това, майка му, моята прабаба, се обесила.

Най-щастливите ми детски спомени са свързани със стар просторен апартамент на улица Новокузнецкая, с който нашето семейство много се гордееше. Както разбрах по-късно, този апартамент не е бил купен, нито построен, а реквизиран – тоест взет насила – от богато московско търговско семейство.

Помня стария резбован шкаф, в който се навирах, за да търся храна. И големия удобен диван, на който баба ми вечер ми четеше приказки. И двете огромни кожени кресла, които, по семейна традиция, се ползваха само за особено важни разговори.

Както научих по-късно, моята баба, която много обичах, през по-голямата част от живота си е работила успешно като агент-провокатор. Възползвала се от дворянското си потекло, за да се сближава с различни хора и да провокира познатите си да откровенничат с нея. После описвала тези разговори в служебни донесения.

Диванът, на който са ми чели приказки, креслата, бюфетът и всички останали мебели не са купувани от дядо ми и баба ми. Те просто са си ги избрали от специален склад, където доставяли имущество от домовете на разстреляни московчани.

От този склад чекистите безплатно обзавеждали домовете си.

Под тънкия воал на неведението, моите детски спомени са пропити с духа на грабежи, убийства, насилие и предателство. Пропити са с кръв.

А аз, кой съм аз самият?

Всички ние, израсналите в Москва, сме внуци на жертви и палачи. Всички, абсолютно всички. Без изключение.

В семейството ви не е имало жертви? Значи е имало палачи.

Нямало е палачи? Значи е имало жертви.

Нямало е нито жертви, нито палачи? Значи има тайни. Дори не се и съмнявайте!

Струва ми се, че силно недооценяваме влиянието на трагедиите от руското минало върху психиката на днешните поколения. Моята и вашата психика.

Когато оценяваме мащаба на трагедията, свързана с руското минало, обикновено броим загиналите. Но за да оценим истински мащаба на влиянието на тези трагедии върху психиката на бъдните поколения, трябва да се броят не загиналите, а оцелелите.

Загиналите вече ги няма. Но оцелелите – това са нашите родители и родителите на нашите родители.

Оцелелите – това са овдовелите, осиротелите, загубилите любими хора, заточените, разкулачените, изпратените на изгнание в чужбина, онези, които са станали убийци, за да спасят самите себе си, в името на идеята или на победата, предадените и предателите, разорените, продалите съвестта си, превърналите се в палачи, измъчваните и техните мъчители, изнасилените, осакатените, ограбените, принудените да пишат доноси, пропилите се от безпросветна мъка, от чувство на вина или изгубена вяра, унижените, подложените на смъртен глад, на плен, окупация, лагери.

Загиналите са десетки милиони.

Оцелелите – стотици милиони.

Стотици милиони са хората, които са предали своя страх, своята болка, чувството, че са под постоянна заплаха, произтичаща от външния свят – предали са ги на своите деца, които на свой ред, добавяйки към тази болка своите собствени страдания, са предали страха си на нас.

Чисто статистически, в Русия днес няма нито едно семейство, което по един или друг начин да не е понесло върху себе си ужасяващите последствия на безпрецедентни по своя мащаб зверства, продължили в страната цяло столетие.

Замисляли ли сте се някога до каква степен жизнения опит на три последователни поколения от вашите п р е к и предци влияе върху вашето лично светоусещане днес? Ако не сте – замислете се.

Отне ми години да разбера историята на своето семейство. Но затова пък сега знам по-добре откъде се е взел този непрекъснат безпричинен страх. Или прекалената прикритост. Или абсолютната неспособност да споделям и да създавам близки отношения. Или постоянното чувство на вина, което ме преследва от детството – всъщност откакто мога да си спомня.

В училище ни разказваха за зверствата на германските фашисти. В университета – за безчинствата на китайските хунвейбини и камбоджанските червени хмери.

Само са забравили да ни кажат, че мястото, на което се е случил най-страшният в историята на човечеството, безпрецедентен по своите мащаби и продължителност геноцид, не е нито Германия, нито Камбоджа, нито Китай – а нашата собствена страна. И този ужас на най-страшния геноцид в човешката история са го преживели не китайците или корейците, а три поколения от в а ш е т о собствено семейство.

Все ни се струва, че е по-добре да не знаем.

Всъщност е по-зле. Много по-зле.

Това, което не знаем, продължава да ни влияе чрез детските спимени, чрез взаимоотношенията с родителите. Просто когато не знаем, ние не осъзнаваме това влияние и сме безсилни да му противостоим.

Най-страшното последствие на наследствената травма е неспособността да я осъзнаем. И като пряко следствие от това – неспособността да осъзнаем до каква степен тази травма и з к р и в я в а днешното ни възприятие за действителността.

И не е чак толкова важно кой точно олицетворява този страх за всеки от нас, кого възприемаме като заплаха – Америка, Кремъл, Украйна, хомосексуалните, турците, "развратната" Европа, петата колона, или просто началника на работа или полицая на входа на метрото.

По-важно е дали осъзнаваме до каква степен днешните ни лични страхове и собственото ни чувство за външна заплаха всъщност са просто призракът на онова минало, което така се страхуваме да погледнем в очите."

~ Владимир Яковлев (син на популярния редактор на "Московски новости" Егор Яковлев), 2021 г.

преди 13 минути, БаалБек написа:

Ти не си виновен за пропагандата, на която са те учили (и продължават да учат). Българите все още учим история, но писана от руснаци и техните български "лизачи"

Погледни карта на България след "Санстефанският договор", и такава след "Берлинският конгрес"

На кое вярваш повече? На опорките, или на очите си? 

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Погледни карта на България след "Санстефанският договор", и такава след "Берлинският конгрес"

На кое вярваш повече? На опорките, или на очите си? 

Вместо да гледаш картата прочети санстефанският договор и договорите подписани преди него.

Едно време ни учеха че берлинският договор е разпарчатосал България, ама не е баш така.

преди 10 минути, BANKATA написа:

Вместо да гледаш картата прочети санстефанският договор и договорите подписани преди него.

Едно време ни учеха че берлинският договор е разпарчатосал България, ама не е баш така.

Защо да не гледам картата? Всичко останало можеш да извъртиш и интерпретираш както си искаш, но карта не можеш.

А-а-а-а, сетих се защо не искаш да я гледам. Щото не съвпада с опорките :getout: 

преди 39 минути, БаалБек написа:

служители на чугунулеярната.

ако  я нямаше чугонелярната у казанълък нямаше да имате радиатори и щеше да си безработна нямаше да има магазини за сувенири 

преди 7 часа, васил козарев написа:

https://www.reuters.com/world/europe/us-says-russia-using-nuclear-shield-ukraine-risks-terrible-accident-2022-08-02/

Руските военни са направили Запорожката АЕЦ военна база, от която изстрелват ракети, за да не може ВСУ да ги обстрелва. 

От  путин какво да очакваш? Казва ,че няма да се ползва ядрено оръжие ,да ама като започне да хвърля яко таклата  ще му трябва нещо по -голямо от войната за отвличане на вниманието и за да се измъкне. И какво може да бъде ? Да предизвика още една чернобълска  авария или нападение с бомби на атомна централа  и да обвини за това Украйна като разстрела на  военноплениците.Тогава ще страдаме всички и фоби и фили ,а най вече нашите деца и внуци! Това  може да очакваме от този мизерник!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.