Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 22 минути, Hristo52 написа:

Кое цитираш бе хлапе? Уйкипедия с два реда ли? То верно за такива като тебе. Дето едва се пръкнал и му дават да чете нещо. А щом е писано в интернет е вярно нали? А марш бе! Понатрупай малко житейски опит пък тогава си го мери с някой!

Дедо, не е ли верно? Че на мен такива като теб в казармата ми казваха за "ГРАД" и какво се е случило с китайците. 

И не ми давай наклон какво е интернет. Ти се върза, "опитен" офицер, на "Господари на ефира". Деликатно ти казах, че и на стари години можеш да станеш за смях.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 минути, Kolev72 написа:

Констатирам много интересен ФАКТ или по точно ФЕНОМЕН.

Едно младо момче, на 22, 23 години, оня ден регистрирало се във този форум ...

Ахахаха... Стефчо, тия ги разправяй на баба ми.  Всъщност, няма да можеш- тя отдавна е на едно по- добро място. Мииии, разправяй ги на произволна баба тогава. Абсурд, много ще се зарадва на младо момче русофилче у форума, затварящо устите на гадните джендъри русофоби и може дори да сподели, и някаква своя фантазия.

Айде поздравче, понеже ме развесели много. :)

току-що, Радул написа:

Ахахаха... Стефчо, тия ги разправяй на баба ми.  Всъщност, няма да можеш- тя отдавна е на едно по- добро място. Мииии, разправяй ги на произволна баба тогава. Абсурд, много ще се зарадва на младо момче русофилче у форума, затварящо устите на гадните джендъри русофоби и може дори да сподели, и някаква своя фантазия.

Айде поздравче, понеже ме развесели много. :)

Уважавал съм те винаги и няма да ти отговарям. Бабите ни отдавна ги няма за да им разправяме каквото и да било, щото те и на стари години ще си спомнят какви палавници са били, когато са изглеждали като тези моми на клипа. За поздравите, ти благодаря. Приятна вечер на семейството и теб!

За тези от вас,които ги интересува!

Днес руският президент Владимир Путин изнесе реч на икономическия форум в Петербург. Преписът все още не е излязъл, но ето откъси  :

Президентът Путин  : „Съединените щати, след като обявиха победа в Студената война, се обявиха за пратеници на Бога на земята, които нямат задължения, а само интереси. Те сякаш не забелязват, че са на планетата"
 „Промените в света са фундаментални, основни и неумолими. И е грешка да вярваме, че можете да седнете по време на бързи промени, да изчакате, че уж всичко ще се върне към нормалното, всичко ще бъде както преди. Няма да стане! "

„В Европа ще има дълбока деградация, сегашните елити ще бъдат заменени“ — президент Путин  „Тяхната грешна политика ще доведе до увеличаване на националистическите и екстремистки настроения в европейското общество“.
    „Светът системно беше вкарван в огромна глобална криза от страните от така наречената „G7“ — президент Путин .

„ЕС напълно загуби политическия си суверенитет, неговите елити танцуват на чужда мелодия, причинявайки вреда на собственото си население“

„Гладът в най-бедните страни ще бъде на съвестта на Запада и така наречените европейски демокрации“ – президент Путин

„Този проблем не е възникнал днес, не през последните 3-4 месеца и не е виновна #Русия. Ще се радваме да сме толкова всемогъщи. Ситуацията се влошава от години, поради дейностите на тези, които планираха за прекъсване на търговските потоци“, подчерта президентът Путин

„Всеки, който иска да продължи да работи/сътрудничи с Русия, е заплашен от Съединените щати“ – президент Путин „Това обаче показва дали истинските лидери са начело на една държава или не“, подчерта президентът.

„Русия навлиза в идващата ера като мощна суверенна държава и само силни суверенни държави могат да кажат думата си в зараждащия се световен ред или са обречени да останат или да станат колония“, завърши речта си президентът Путин .

преди 25 минути, Радул написа:

Ей го и свободния порив на вятъра. 😅

Заради Донбас   Украйна може да бъде заличена от картата на Европа от Руската Федерация.  Ти май нищо не схващаш. Руснаците все още ги жалят- обаче едва ли ще е още дълго.  Къде ще ходи заблудена и излъгана  Украйна?   Бандеровците от Киев  да не ги отвлекат и тях към Сибир?   По старите руски традиции...

преди 1 час, FatMan9 написа:
преди 1 час, miro20 написа:

Всъщност, имаме си прекрасен пример за твоя въпрос.

И това са непризнатите , отцепени с война, ЛДНР , които пряко са превети и ръководени и административно и военно от РФ.

без реална подкрепа на местното население. За което съм цитирал многократно не украински източници, а изявления и интервюта на този който е водел рашистките сили там 2014 г, и е назначен тогава за военен министър на ДНР - Игор стрелков-Гиркин

:hush:

Покажи още  

Какво общо има "общественото мнение", което се контролира от медиите, които имат монополистична власт над съзнанието с хората, с геополитическата прокси война на САЩ срещу Русия, която се води на територията на Украйна и се финансира от САЩ и колонии?

Когато става въпрос за политика, общественото мнение/popular opinion няма никаква стойност.

Радвам се че всъщност не оспорваш, а потвърждаваш че местните не са искали никаква независимост / то това си е факт, и не е имало никакви дългогодишни сепаратистки движения, протест, настроения/  ЛДНР.

По ужасното е че принизяваш , неглижираш самоопределението и възхваляваш  волята на силния, волята, наложена с война. Значи оправдаваш всеки който реши с оръжие да прави "генно инженерство" на държави ?

Друг е въпроса защо тогава  рашистката пропаганда използва лъжите за "самоопределение" на тези райони. :) 

И не, не САЩ са започнали тази война, а Путлер . Едва сега САЩ и Запада започнаха да въоръжават Украйна, а не преди . Което е съвсем логично срещу общия фашистки враг от Кремъл.

преди 35 минути, Kolev72 написа:

Констатирам много интересен ФАКТ или по точно ФЕНОМЕН.

Едно младо момче, на 22, 23 години, оня ден регистрирало се във този форум влезе в раздел "Политика" и направи всичките десни ТЪПУНГЕРИ на пух и прах със 6-7 поста. Мирч1о го гледа и чете с пръст в гъз и се чуди какво става, като безцеренонно му избягва въпросите. Мирчо! Срам е това че едно младо момче сега, ти сра на сурата, който гради във форума в продължение на 12 години! Мълчиш като 150 килограмов толуп и се чудиш какво още ще ви отговори.?  Като ви казвам че сте американски подлоги вие не ми вярвате, а пред него мълчите като осрани до шията. Отлични коментари  FatMan9. Поздравления от мен. Тук си много добър. Признавам ти го, а и прекалено много хора ще ти го кажат освен мен.

Я пак ?? С пръст в г'з сте винаги вие бре. Идея си нямам откъде ти роди празната глава всичките тези квалификации и глупости :) 

Пръкнало се поредното тролче / вероятно стар познат акаунт/ и вече големи хвалби :) 

преди 1 час, tonit1968 написа:

Бе тоя Путин нали бил умрял?Или беше поредният укро фейк. 

Не е умрял. Сега ЦРУ разпространява дезинформация, гласяща, че Путин има рак и умира, което не е вярно. Преди години пак разпространяваха дезинформация, според която Путин имал някакво смъртоносно заболяване.

Виждам някои се водят за носа и за тази пропаганда.

Повечето наблюдателни констатират, че такива партенки се пускат "случайно" точно преди някое събитие където Путлер се появява.

където "благосклонно и небрежно да опровергае категорично" тези западняшки слухове :) :)   А притеснените рашисти да си отдъхнат облегчено и да го япат с още по голямо благоволение :)

Виж ми подписа. :)

преди 1 час, glen написа:

Да, това може да бъде повратната точка на войната.

Кремъл и чичко Путин загубиха!

“Перверзният край на последната европейска империя“: Иван Кръстев за войната на Путин срещу Украйна

Нож в спину :)

Казахстан НЕ признава терористичните "квазигосударства". Право куме в очи.

500 украински войници загиват на фронта всеки ден

От това интервю става ясно, че Украйна е мобилизирала 1 млн. бойци и въпреки това търпи загуби на бойното поле!

И това го признава украински депутат пред украинска медия!

преди 2 часа, miro20 написа:

Поредна демонстрация на пълна подкрепа към Зеленски от цивилизацията. Докато в същото време Путлер си  води лекции с талибаните в Петербург...  :) 

т.н ,,цивилизация" не се състои само от лелеяният от теб запад...и както му викат по либерастко му-,,колективен запад"...

страните които мръсният американец е притиснал, заплашил...са 65 на брой....

докато държавите в света са 195 или 196...да не излъжа...

преди 1 час, Coco1 написа:

Троловете имате ли житейски опит !? Не бъркай опита с подареното от партията срещу робство до гроб русоробе.

Трябва да спреш да мислиш, че всеки, който каже нещо положително за Русия, е "трол".

Понеже според медиите, украинските военни всеки ден отблъскват, напредват и убиват руски генерали, та въпросът ми е, стигнаха ли вече до Москва? 😄

преди 47 минути, miro20 написа:

Радвам се че всъщност не оспорваш, а потвърждаваш че местните не са искали никаква независимост / то това си е факт, и не е имало никакви дългогодишни сепаратистки движения, протест, настроения/  ЛДНР.

По ужасното е че принизяваш , неглижираш самоопределението и възхваляваш  волята на силния, волята, наложена с война. Значи оправдаваш всеки който реши с оръжие да прави "генно инженерство" на държави ?

Друг е въпроса защо тогава  рашистката пропаганда използва лъжите за "самоопределение" на тези райони. :) 

И не, не САЩ са започнали тази война, а Путлер . Едва сега САЩ и Запада започнаха да въоръжават Украйна, а не преди . Което е съвсем логично срещу общия фашистки враг от Кремъл.

Я пак ?? С пръст в г'з сте винаги вие бре. Идея си нямам откъде ти роди празната глава всичките тези квалификации и глупости :) 

Пръкнало се поредното тролче / вероятно стар познат акаунт/ и вече големи хвалби :) 

Виждам някои се водят за носа и за тази пропаганда.

Повечето наблюдателни констатират, че такива партенки се пускат "случайно" точно преди някое събитие където Путлер се появява.

където "благосклонно и небрежно да опровергае категорично" тези западняшки слухове :) :)   А притеснените рашисти да си отдъхнат облегчено и да го япат с още по голямо благоволение :)

Виж ми подписа. :)

“Перверзният край на последната европейска империя“: Иван Кръстев за войната на Путин срещу Украйна

Нож в спину :)

Казахстан НЕ признава терористичните "квазигосударства". Право куме в очи.

Русия не е "европейска империя". Европейския съюз е колония на САЩ, което означава, че се управлява от САЩ, не от Русия. Русия няма геополитическо влияние в ЕС, тъй като ЕС се притежава и контролира от Американски НПО-та и фондации, свързани с милиардерски кланове от Wall Street.

Това, което пишеш, са измислици, които не се подкрепят от доказателствата.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Ми те и украинците са българи. Разликата е голяма.

В момента точно не е момента да се отказваме от НАТО.

Швеция и Финландия се натискат да се запишат, а Украйна се проклина що досега не се е записала.

Ние си седим в Ганковото кафене и бистрим политиката.

Не е повод за гордост, но не е зле на завет.

щях да напиша че не си прав...ама ти си го знаеш....

Швеция и Финландия ги притиска и изнудва мръсният американец....

....и въпреки това няма да споря с теб, щото ще паднеш до моето ниво....

и хората ще си помислят че си същият глупак като мен....

преди 5 минути, _nib_ написа:

т.н ,,цивилизация" не се състои само от лелеяният от теб запад...и както му викат по либерастко му-,,колективен запад"...

страните които мръсният американец е притиснал, заплашил...са 65 на брой....

докато държавите в света са 195 или 196...да не излъжа...

Така е, но той няма да те послуша. Той е последовател на либерализма, следователно като папагал ще повтаря това, което западните медии кажат.

conservatives npc meme Memes & GIFs - Imgflip

:newspaper:

Перемогите и зрадите гледам на българските салорейхаджийски сороситутки продължава, а Кийв продължава да духа супата и губи територии, и нацбандеровци основно... Зачистката продължава, одобрявам ... мхм , справедливостта и истината възтържествуват....

Фащ и сие газ пикаят, и се зъбят вече и на африканските държави... Фашингтон приел закон с който ще изнудва африканците, ба си, дотам ли стигнаха смешниците :D 

P.S И специално за рупченската дебелотрътлеста мазна сортоспийка, нови "зароблени" и "отвлечени" салорейхаджийски всушники, от Лвов ... мдааам...

:whist:

.......... Живота се завръща в Мелитопол ... 

... И Мариупол сегодня .... живота се връща към нормалното, без бандеронацисти и разни западни подложки наркомански......

преди 50 минути, FatMan9 написа:

Трябва да спреш да мислиш, че всеки, който каже нещо положително за Русия, е "трол".

Мазен, това ли ти казаха в Мосейково

преди 52 минути, FatMan9 написа:

От Мосейково всички всички ви пускат с доказателства

Европейския съюз е колония на САЩ

лъжа, измишльотина, клише.

Русия няма геополитическо влияние в ЕС, тъй като ЕС се притежава и контролира от Американски НПО-та и фондации, свързани с милиардерски кланове от Wall Street.

Обяснението ти е лъжа , измишльотина клише. Но си прав че РФ няма геополитическо влияние в ЕС.

Опитаха се със суровинно изнудване. Почти да успеят, но нещата се протакаха.

ако бяха успели със ЮП, Сев.Поток 2 и т.н. , целите щаха да бъдат изпълнени.

Това заобикаляне на Украйна съм споменавал че е много показателно от кога харчат милиарди рашистите, смао и само да я заобиколят.

Точно това за мен е 'сигнал" , от кога се е готвела тази рашистка война.

Путлер малко съкрати сроковете, тъй като само ТП бе осъществен но с недостатъчно обеми, Сев. Поток 2 забуксува... но нямаше време...

Та.. точно геополитическото му извиване на ръце с осъществени тези проекти, за мен е  в пряка връзка със  войната в Украйна.

Това показва че никакви майдани, никакви процеси в Украйна нямаха никакво значение. Той / Путлер/ пак щеше да си измисли повод да започне войната.

преди 1 час, M.Николов написа:

От това интервю става ясно, че Украйна е мобилизирала 1 млн. бойци и въпреки това търпи загуби на бойното поле!

И това според теб какво означава ?

Че не трябва да се съпротивляват и не трябва да защитават Земята и Родината си ли ??

Отделно пък сам сметни колко са руските загуби. В нападателна война, когато си агресор, военните си имат доказали се в практиката , правила - отношението е 1:3 дори повече.

Умножи рашистките загуби поне по 3.

Цитирай ме коректно, да знам на кое и кой въпрос конкретно да отговоря с доказателства.

:hush:

гледам знаменосеца на ,,обедЕнения запад"....е цъфнал и връзал....

много ,,лош" тоя Путин бе....

...спрял е даже детските храни в краварския кенеф-

и оригинала-only только for Белгиеца-

https://video.foxnews.com/v/6307749271112

преди 55 минути, Moriati написа:

:newspaper:

ефенди - какво ще кажеш за предложението на Турция - да наемем под аренда територии в Украйна, и така НАТО да влезе в Украйна

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Тодор умен човек, що се излага

Маруся е от Донецк .  Украйна е за съжаление.   Кой ще ги вземе в ЕС с руския конфликт заради донските казаци?    Тепърва европейците ще го осмислят.

преди 1 час, M.Николов написа:

Ба. Всъщност е измишльотина на някоя си Оля Ал- Ахмед. Нема линк към какъвто и да е източник. Да видим "Факти" ще опровергаят ли отново "Факти". Па и като зачетеш , че средно между 200 и 500 на ден умирали, и си викаш ебати средното. И после като видиш, че заглавието е категорично 500, и... то не остава много за въображението. Разбира се, ако въображението не е болно от русоробия...

Николов, толкова ниско ли падна, че да ти се иска по 500 украински войници да умират на ден? Аз убитите руснаци не ги броя, ничия смърт не ми доставя удоволствие. Но дори и един убит руснак да няма, това не променя факта, че те са агресори и мародери. За което ще бъдат съдени.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Много елементарен опит за заяждане.

Пробвай с нещо по-сериозно.

Но......едва ли ще можеш.

то и ти си елементарен - казва ти че е фейк и ти казва защо

преди 6 минути, Радул написа:

Ба. Всъщност е измишльотина на някоя си Оля Ал- Ахмед. Нема линк към какъвто и да е източник.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.