Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Мирко, колегата вече ти изброи резултата за Украйна от "помощта" на запада. Няма начин да си избият парите от тая сделка, но поне ще се отърват от старите си оръжия и ще има работа по изработването на нови, а това значи още държавни пари в джобовете на собствениците на впк. Които разходи са плащане и ще бъдат плащани и в бъдеще от робите на сащ, примерно като си купят още свръх надценени чертежи. А да, май няма да ги огрее сащ/есср фирмите, дето точат зъби да печелят от възстановяването на Украйна. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Още едно поредно доказателство, че фейковете на Филипов са фейкове.

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

колегата

Тошев като ти каже "Добър ден", погледни дали е изгряло слънцето

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Мирко, колегата вече ти изброи резултата за Украйна от "помощта" на запада.

И аз изброих как нито една цел на рашистката война не са постигнати . И как реално оръжията обърнаха хода на войната.

Кадри от "освободения" Северодонецк

И това ли е снимано в Холивуд и монтирано от Пентагона ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

аз изброих как нито една цел на рашистката война не са постигнати . И как реално оръжията обърнаха хода на войната.

Ти само може да се догаждаш какви са целите на операцията. Освен това лъжеш като разпран. Толкова е видно и навсякъде, че няма нужда да го доказвам.

преди 4 минути, miro20 написа:

И това ли е снимано в Холивуд и монтирано от Пентагона ??

Бе, ако питаш Тошев, географския атлас е изработен в Пентагона...

Ръкаров и Реджепа вече силно ме притесняват! То, че са обсебени от войната, от омраза съм всичко руско, към безрезервна и облъчена любов спрямо краварите и сие, е ясно. Ни истеричността, с която отбраняват и се опитват да налагат своето виждане и своите вярвания, е показател за по- сериозен проблем. 

преди 28 минути, miro20 написа:

И аз изброих как нито една цел на рашистката война не са постигнати .

Така ли?!?

на 31.03.2022 г. в 22:33, ivottoshev написа:

Пак ли се опитваш да лъжеш, Лоботомиро?  :hit:

Как не ти омръзна да разпространяваш спукани опорки, които всеки сам може да провери с две кликвания на мишката?

Ето извадка от първата реч на Путин: 

Народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ.

В тази връзка, в съответствие с член 51 от част 7 от Устава на ООН, със санкцията на Съвета на федерацията на Русия и в изпълнение на договорите за приятелство и взаимопомощ, ратифицирани от Федералното събрание на 22 февруари тази година с Донецката Народна република и Луганската народна република, взех решение да се проведе специална военна операция.

Целта е да се защитят хората, които бяха подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години. И затова ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, както съд за онези, които са извършили многобройни кървави престъпления срещу цивилни, включително граждани на Руската федерация.

В нашите планове не влиза окупация на украински територии. Няма да налагаме нищо на никого със сила."

Да, ще се стреми да го постигне по един начин ("демилитаризиране" и "денафициране"), но ако го постигне по друг начин (укрите подпишат примирие по руските условия, преди да са "демилитаризирани" и "денафицирани" напълно) това как променя ОСНОВНАТА му цел?!?

ОСНОВНАТА МУ ЦЕЛ е вече наполовина постигната. Луганск вече е освободен. Остава и в Донецк да се защитят хората, които бяха подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години

... и целта, за която говори в обръщението си в началото на нахлуването ще бъде факт!!!

Ти можеш да си балалайкаш всякакви опорки, но фактите са си факти.

преди 38 минути, Реджеп Иведик написа:

Бе, ако питаш Тошев, географския атлас е изработен в Пентагона...

преди 46 минути, Реджеп Иведик написа:

Тошев като ти каже "Добър ден", погледни дали е изгряло слънцето

Я обясни таз картинка долу. Ще покажеш ли къде точно Русия граничи с Турция :wub:

1361999545_.png.8c42dd6a27d44226a4104376c24ac366.png

преди 24 минути, absurt написа:

Ръкаров и Реджепа вече силно ме притесняват! То, че са обсебени от войната, от омраза съм всичко руско, към безрезервна и облъчена любов спрямо краварите и сие, е ясно. Ни истеричността, с която отбраняват и се опитват да налагат своето виждане и своите вярвания, е показател за по- сериозен проблем. 

То не е тяхно виждане. Нямат свое мнения. Просто радиата свирят музиката, за която се плаща най-много. Ако утре Северна Корея почне да плаща най-много за тролене в своя полза, ще видиш колко бързо ще се "ориентират" :)

преди 20 минути, ivottoshev написа:

да се защитят хората, които бяха подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години

Доказана лъжа. Цитирах за последната 2021 г има дузина военни жертви и само СЕДЕМ цивилни жертви . За предните години са пак подобни цифрите.

Тези седем цивилни жертви , дадени по линията на фронта , орпавдание ли са за десетки  хиляди жертви , цивилни и деца, загинали  отново по причина рашистката неоправдана с нищо, инвазия  след февруари т.г. ? ??

Оправдание ли е за сринатите със земята градове и села ? Оправдание ли са за геноцида който извършват рашистите в Буча, Ирпен и десетки подобни селища попаднали под рашистка окупация ???

Тези седем цивилни жертви /които пак са по вина рашистката окупация на част от ЛДНР/  оправдание  ли са за милионите вече бежанци и хуманитарна и всякаква криза ??

:hit:

преди 24 минути, ivottoshev написа:

И затова ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, както съд за онези, които са извършили многобройни кървави престъпления срещу цивилни, включително граждани на Руската федерация.

Ето че сам цитираш целите които и аз казах.

Нещо такова да е постигнато ?

:hush:

преди 45 минути, absurt написа:

Истериите са твой проблем :) 

Не разбирам и къде виждаш "налагане" на виждания. Не ти харесват ФАКТИТЕ за войната които се цитират ли ?

Че се оборват вашите рашистки фекове ? Къде видя безрезервна облъчена любов към кравари някакви ??

Искаш да си седиш лъгана и залята с рашистка фекална пропаганда ? Обсебени от войната са точно такива рашисти като теб.Които се радват на рашистктие "успехи" в избиване и геноцид,  и плюят  усилията на цивилизования свят да се спрат орките от РФ. А оръжие и войска не се спират с мокри кърпички, а с реципрочен отпор.

Избора си е твой. Но не виждам защо трябва 90% от постовете ти да са извън темата, извън оборване на факти /ако можеш/  , а само лични нападки и злобеене.

Погледни си сама постовете.

За отказалите се да воюват в Украйна, руснаци :

"В первый же день, как они приехали на передовую, командир роты сбежал, а второго убили, и они две недели лежали под сплошными обстрелами, и сколько ни звали на помощь, им никто не помог"
С каждым днем все больше российских военных стремятся разорвать контракты и не возвращаться на передовую "под командованием убийц". Их семьи говорят, что "отказников" насильно удерживают на украинских территориях, заставляя вернуться в точки активных боевых действий. Помочь им становится все сложнее: солдат постоянно перевозят с места на место, морят голодом в подвалах и угрожают посадить.
преди 8 минути, miro20 написа:

Доказана лъжа.

Айде, бе! Много лесно ги доказваш. Кога и от кой е доказана?

преди 27 минути, miro20 написа:

Ето че сам цитираш целите които и аз казах.

Нещо такова да е постигнато ?

Основна цел: да се защитят хората, които бяха подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години - наполовина изпълнена! Луганск е свободен, остава Донецк!!!

Ти отново се опитваш да изкараш начините , чрез които ще се опита да постигне основната си цел, като цели за постигане. Ми не. Това са само начини за постигане на основната му цел. Пак се направи че не видя какво съм ти писал. Нищо. На мен не ми пречи пак да ти го навра:

на 31.03.2022 г. в 22:33, ivottoshev написа:

Да, ще се стреми да го постигне по един начин ("демилитаризиране" и "денафициране"), но ако го постигне по друг начин (укрите подпишат примирие по руските условия, преди да са "демилитаризирани" и "денафицирани" напълно) това как променя ОСНОВНАТА му цел?!?

преди 18 минути, miro20 написа:

Обясних. многократно и цитирах жертвите. И то не от украински източници, а от ДНР за тези седем цивилни жертви . Седем за цяла година:hush:

Въпроса беше за жертвите през последните осем години. От 2014 насам. Без да има война. Когато украинците избиваха руснаци в ДНР и Луганска.

преди 19 минути, miro20 написа:

За опияняващите се от войната като абсурдната копролалийка :

Преди и след  "асвабадителите"

Както казва Реджепа - ФЕЙК!

преди 48 минути, Реджеп Иведик написа:

Какво ?

Като си бил бебе, да не би да са те изтървали на главата ти ?

Обясни какво точно има на картинката: 

1008469015_.png.a44d6af459ef598b77dcf88815e76494.png

Аз виждам че цитираш пост, в който казвам че Русия и Турция нямат обща граница и ме обявяваш за лъжец. Опровергай ме де. Покажи къде точно е общата им граница или кажи някой пограничен град от към руска или турска територия

на 21.07.2022 г. в 14:31, ncl написа:

Разбира се, че е оправдание. Избитите в Украйна са капка в морето спрямо убитите от САЩ. И да - щом няма наказани, всеки може да стане убиец. Победителите не ги съдят.

От това да разбираме, че не съдим Русия или че не са победители ? :)

С такава желязна логика, да ти покажа няколко престъпника, които са останали ненаказани, че да не се мъчиш и да извършиш същите престъпления ? няма да те съдят и теб, спокйоно. Като кажеш, че съдията е лицемер и ще те пусне да си ходиш.

А САЩ, могат ли да се оправдаят за войните си, с някоя европейска държава преди това, или всичко приключва с "Ама американците" ? 

преди 1 час, miro20 написа:

Цитирах за последната 2021 г има дузина военни жертви и само СЕДЕМ цивилни жертви .

една жертва е трагедия

милиони жертви е статистика .

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Като си бил бебе, да не би да са те изтървали на главата ти ?

Минимума за влизане в русоробската група е 1000 пъти падане на глава 

на 21.07.2022 г. в 9:04, Coco1 написа:

Не разбираш от нищо и нямаШ доказателства. Кога ше имаш доказателства.

Напротив, разбирам от повече неща отколкото ти разбираш. Нали затова избягваш да ме критикуваш (защото не можеш), и винаги пишеш коментари със случаен подбор на думите, без да добавяш смисъл и аргументи.

Виж аз какво написах - после виж ти какво написа. Както сам можеш да видиш, написаното от теб не е адекватна критика на написаното от мен, а просто изречение със случаен подбор на думите. Така правят chatbot-овете. Ти чатбот ли си? Същия въпрос се отнася и за @Реджеп Иведик и @miro20

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Рашистите са наплашени !!!

Масово се отказват да воюват.

Не, това не е вярно.

В реалния живот, не по пропагандните канали, а в реалния живот, Русия направи голям прогрес, докато Украинската армия правеше, и продължава да прави, "evacuation", както го наричат медиите - "геройски отстъпления с цел защита на човешкия живот", или нещо такова...

Ти не знаеш ли как да намериш картата на прокси войната?

Ukraine war in maps: Tracking the Russian invasion - BBC News

Тази карта е стара - и сега прогреса е доста по-голям, като основната артерия за снабдяване с оръжия за Украйна е на път да бъде блокирана от Русия.

Факт е, че повечето артерии са вече блокирани, което доведе до евакуации от страна на Украйна и липса на бойна сила от Украинската армия. Работата е там, че тези карти са малко неточни, актуализират се бавно, и понякога се послъгва.

Не мога да намеря най-актуалата карта, затова ти показвам по-стара. Трябва да почакаме докато Пламен Пасков направи ново видео с актуалната карта.

Ето ти едно видео, което не е актуално, но въпреки това показва фактите такива, каквито са:

Имаше и едно друго видео, което беше по-детайлно, но то стана частно или достъпно само за платените абонати.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ти отново се опитваш да изкараш начините , чрез които ще се опита да постигне основната си цел, като цели за постигане. Ми не. Това са само начини за постигане на основната му цел. Пак се направи че не видя какво съм ти писал. Нищо. На мен не ми пречи пак да ти го навра:

Честно казано, шапка ти свалям! Откъде вадиш това търпение да отговаряш на латерната с вибратора? 

Ето едно интервю с историка проф. Андрей Пантев, заслужава си да се прочете.

...........Фактически, русофобството е комплексарски рефлекс, който възникна от това, че Русия не ни дава достатъчно. Съвременните русофоби са бивши русофили, които са решили, че Русия е лелята, която трябва да дава безкористно и колкото искаме. Затова престане ли да прави това, ние ставаме русофоби. 

https://vtorifront.bg/article/prof-andrey-pantev-rusofobstvoto-e-kompleksarski-refleks-a-tova-pokorstvo-km-es-i-nato-ne-nosi-nischo-dobro?fbclid=IwAR3pjRc0iWBucTFw18HGaM41V3gfMEqkgPdA17UTCU-ZOPz7qLZMnClAQwU

преди 3 часа, miro20 написа:

И аз изброих как нито една цел на рашистката война не са постигнати . И как реално оръжията обърнаха хода на войната.

Източник на информацията ти?

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Напротив, разбирам от повече неща отколкото ти разбираш. Нали затова избягваш да ме критикуваш (защото не можеш), и винаги пишеш коментари със случаен подбор на думите, без да добавяш смисъл и аргументи.

Виж аз какво написах - после виж ти какво написа. Както сам можеш да видиш, написаното от теб не е адекватна критика на написаното от мен, а просто изречение със случаен подбор на думите. Така правят chatbot-овете. Ти чатбот ли си? Същия въпрос се отнася и за @Реджеп Иведик и @miro20

Не, това не е вярно.

В реалния живот, не по пропагандните канали, а в реалния живот, Русия направи голям прогрес, докато Украинската армия правеше, и продължава да прави, "evacuation", както го наричат медиите - "геройски отстъпления с цел защита на човешкия живот", или нещо такова...

Ти не знаеш ли как да намериш картата на прокси войната?

Ukraine war in maps: Tracking the Russian invasion - BBC News

Тази карта е стара - и сега прогреса е доста по-голям, като основната артерия за снабдяване с оръжия за Украйна е на път да бъде блокирана от Русия.

Факт е, че повечето артерии са вече блокирани, което доведе до евакуации от страна на Украйна и липса на бойна сила от Украинската армия. Работата е там, че тези карти са малко неточни, актуализират се бавно, и понякога се послъгва.

Не мога да намеря най-актуалата карта, затова ти показвам по-стара. Трябва да почакаме докато Пламен Пасков направи ново видео с актуалната карта.

Ето ти едно видео, което не е актуално, но въпреки това показва фактите такива, каквито са:

Имаше и едно друго видео, което беше по-детайлно, но то стана частно или достъпно само за платените абонати.

Това (моя цитат) пак ли ще го игнорираш, бе, Миро?

преди 51 минути, Coco1 написа:

Минимума за влизане в русоробската група е 1000 пъти падане на глава 

Минимума за влизане в русофобската група е 30 години колониална дерационализация, оглупяване, омраза, анти-Руска пристрастност, слушане на фалшиви новини, и вяра в неща, които не са верни и няма как да бъдат верни.

преди 1 час, N1K17Y написа:

От това да разбираме, че не съдим Русия или че не са победители ? :)

С такава желязна логика, да ти покажа няколко престъпника, които са останали ненаказани, че да не се мъчиш и да извършиш същите престъпления ? няма да те съдят и теб, спокйоно. Като кажеш, че съдията е лицемер и ще те пусне да си ходиш.

А САЩ, могат ли да се оправдаят за войните си, с някоя европейска държава преди това, или всичко приключва с "Ама американците" ? 

Разбирайте както можете, Аглайка- според способностите си. Твоите пак се оказват не особено големи. Затова ще ти обясня, простичко е.

САЩ не са наказани за извършеното в Ирак. А, то е, прегазване на страната, разрушаване, избиване на населението й и ликвидиране на държавния глава. Светът- демократичният, под егидата но ООН, не са оценили акта като престъпление. Оценили са го като "внос на демокрация по американо- европейски тертип".

Затова и Русия не може да бъде разглеждана като престъпник. За разлика от краварите и европейците, Русия има обща граница със страната, в която навлезе, за да спасява руснаци и беше повикана от двете автономии. Втората разлика в плюс. Затова и сравнението ти, дето се опитваш да пробуташ за амнайсти път, е смехотворно и не върши никаква работа.

Русия може да бъде съдена само когато бъдат съдени САЩ и ЕС- заедно и трите, за да се знае, че светът не разрешава силово решаване на проблемите между страните. 

А, подлогите, че рецитират опорките- толкова им е акъла или затова им плащат. Ти си знаеш от кои си.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.