Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Ама това е итригата я. Те нищо не са върнали, ма държиш, че аз формално не съм прав.

700 милиона през 2006 са едно нищо в сравнение с 11 милиарда през 1942

11 милиарда през 1942 отговарят може би на 110 милиарда през 2006. Пиша наизуст, ама има икономисти да кажат каква е разликата ако искат.

А знаеш ли кога Великобритания изплаща последната вноска по дълга от Ленд лиза?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Русия категорично отговори на Вашингтон:

Русия ще наложи ембарго на държави, които подкрепят предложената от Вашингтон горна граница на цените на нейния петрол, каза вицепремиерът Александър Новак в четвъртък.

„ Според мен това е пълен абсурд... На тези компании или държави, които ще наложат ограничения, ние няма да доставяме нашия петрол и петролни продукти, защото няма да работим при непазарни условия “, каза той пред репортери, коментирайки относно план за ограничаване на цените на руския петрол, който в момента се обсъжда от страните от Групата на седемте (G7).

Това е единственият комбиниран език, който Западът разбира

преди 3 минути, insec написа:

толкоз ли успя да изкласиш 😏

учил съм 13 години

имам средно спецялно

НО

в българия няма смисъл да се  учи повече от основно образование до осми клас

по добре да се работи и да се изкарват пари .

току-що, glen написа:

Русия категорично отговори на Вашингтон:

Русия ще наложи ембарго на държави......

ппппппхахахахахахаххаххаха ааааааааааааааа хахахахахха нимоа нимоа честно нимоа хахаххахахахахахах до свидания чебурашки хахахаххахахахахахах

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

И кой е гарант за мира и стабилността в света щом не е НАТО?

ПУТИН е гарант 

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Ама това е итригата я. Те нищо не са върнали, ма държиш, че аз формално не съм прав.

700 милиона през 2006 са едно нищо в сравнение с 11 милиарда през 1942

11 милиарда през 1942 отговарят може би на 110 милиарда през 2006. Пиша наизуст, ама има икономисти да кажат каква е разликата ако искат.

От същото руско wiki:

По программе ленд-лиза в СССР было поставлено 17 500 тыс. тонн готовых изделий, станочное оборудование, полуфабрикаты, продовольствие и бензин, обошедшиеся казначейству США в 11,3 миллиарда долларов. С учётом помощи СССР от Великобритании и Канады, эта сумма достигает 13 миллиардов долларов. По курсу 2015 года это составляет более 160 миллиардов долларов[6]. Состав поставок утверждался в согласовании с советской стороной.

Но СССР са върнали "колосалните" 700 млн.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Баба ми от Кестрич създаде войната !

Да. С помощта на една друга баба, която раздаваше едни сникерсчета на един площад през 2014г.

преди 4 часа, maxthon написа:

Е само ти го пишеш този интернат. Сигурно ли е, че всъщност ти не си излезнал от там и сега да припознаваш в този форум хора, които си видял там?

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

Не е излизал. Още си е там.

преди 13 минути, parmobil написа:

Определено са колосални в сравнение с нулата на Реджеп.

А реално са 50% от това, което е трябвало да върнат.

преди 6 минути, ivottoshev написа:
преди 4 часа, maxthon написа:

Е само ти го пишеш този интернат. Сигурно ли е, че всъщност ти не си излезнал от там и сега да припознаваш в този форум хора, които си видял там?

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

Не е излизал. Още си е там.

Не е в интернат....в едно друго лечебно заведение е.

преди 1 час, M.Николов написа:

Можело я, защото САЩ с едната ръка давали заеми на СССР и Великобритания, а с другата търгували с Хитлер .

Пак спекулираш и лъжеш

Последния вагон с ресурси от СССР към Германия е пътувал досами нощта на нападението 1941 г.

А  ВСВ върви от фве години - от1939-та .

Второ, Ленд Лиз за СССР е в края на 1941 г.

Трето , въпрос на преговори за изплащане е САМО тази помощ, която е останала в СССР , като промишлено оборудване. За изпозлвано оръжие, за огромните доставки гориво и др материали, за пословичните американски консерви за които са изключително благодарни в спомените си съветските ветерани , за логистични и др неща , никой нищо не е искал да се плаща .

преди 1 минута, insec написа:

ппппппхахахахахахаххаххаха ааааааааааааааа хахахахахха нимоа нимоа честно нимоа хахаххахахахахахах до свидания чебурашки хахахаххахахахахахах

който се смее последен се смее най- добре

https://9gag.com/gag/aGzXQO7

преди 5 минути, M.Николов написа:

А реално са 50% от това, което е трябвало да върнат.

Молим?

13 000 000 000 по онова време и 700 000 000 през 2006г.?

преди 3 часа, БаалБек написа:

Това не са хора, а държави. Как една територия от планетата ще избяга от друга територия на планетата и ще се отдалечи на безопасно за нея място?

Няма как. Питай сърбите. Хамериканците от десет хиляди километра разстояние пак намериха начин да окастрят теритирията им и да отцепят Косово

Точно, защото дойдоха на власт (с нормални избори, за разлика от Русия) и не са подкупни, бяха нападнати от Русия - от злоба и завист, че не е тяхното.

Избори, проведени с помощта на сникерсчета не са "нормални избори"

А какво правят на територията на Украйна "зелени човечета"? "Отпускари" от руската армия влезли незконно с оръжие в Украйна.

Същото, което правеха и краварските военни инструктори

Значи той самостоятелно води военни действия, а народа е против. Пречи му и затова Зеленски сам обикаля Украйна и ги избива. 

Ако Зеления идиот беше дал автономия на ЛДНР (както е според Минск II), нямаше да има убити украинци

преди 31 минути, M.Николов написа:

Спазили ли са договора за изплащане на заема или не ?

преди 31 минути, insec написа:

Как така поне един нормален няма от соросоидалните тикви тука :) За пари сте готови и на маймуни да се правите :) И майка си и баща си да продадете. От България като родина е вече ясно, че отдавна сте се отказали :(

току-що, vpvelev написа:

Как така поне един нормален няма от соросоидалните тикви тука :) За пари сте готови и на маймуни да се правите :) И майка си и баща си да продадете. От България като родина е вече ясно, че отдавна сте се отказали :(

Питай историята за руската имперска политика,  питай Възрожденците - Захари стоянов, Раковски , и др. и после пак заповядай да ми говориш за продажници

Как един нормален българин няма измежду вашата тролска путинска групичка от комунета  бе :getout:

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Формално да.

Както виждаш веднага си признавам, за разлика от Тошев

Цитирай ми лъжата, та да го видим най-накрая кое е това животно. Все за него говориш, пък един път не си го показал. 

преди 2 минути, vpvelev написа:

За пари сте готови и на маймуни да се правите И майка си и баща си да продадете. От България като родина е вече ясно, че отдавна сте се отказали

Рече човека, дето за едната газ се надява как руZия ще превземе света. :laughing5:

преди 39 минути, insec написа:

бе никой нищо не ви иска, освен да се разкарате от Украйна - запазете си там и газта, и външните кенефи, и москвичите, нямаме нужда от тях.

БЕ що не отидеш в Украйна да им помогнеш да ти се сбъдне мечтата? Явно няма да липсваш на никого тук в България.

преди 1 минута, maxthon написа:

....

как що - щот ти си мераклия. 😉

преди 47 минути, M.Николов написа:

Не.

Но ако мислиш да ме информираш публично, кажи ако обичаш и какъв процент са върнали.

Щото ти знам ватните наклонности.

преди 24 минути, miro20 написа:

Пак спекулираш и лъжеш

Последния вагон с ресурси от СССР към Германия е пътувал досами нощта на нападението 1941 г.

А  ВСВ върви от фве години - от1939-та .

Второ, Ленд Лиз за СССР е в края на 1941 г.

Трето , въпрос на преговори за изплащане е САМО тази помощ, която е останала в СССР , като промишлено оборудване. За изпозлвано оръжие, за огромните доставки гориво и др материали, за пословичните американски консерви за които са изключително благодарни в спомените си съветските ветерани , за логистични и др неща , никой нищо не е искал да се плаща .

хитлер е бил заплашен от санкции и се е поддал  и е напднал ссср

преди 45 минути, parmobil написа:

И пак много им знаят клавиатурите на ватенките.

Ся минират. Ще сдават Херсон по добра воля.

Така минираха преди да сдадат Киевско, Черниговско и Сумско.

Путлер явно е измислил отмазката пред диванните патриоти и ще сдава Херсон.

Любопитно е фейковете на Филипов как ще ни информират и дали Филипов самия той, ще продължи да им вярва.

преди 28 минути, parmobil написа:

Молим?

Аз ви казах, Николов може да изнерви и камък.

преди 39 минути, parmobil написа:

Молим?

И да молиш и да не молиш, това е положението, реално СССР е трябвало да върне 1,4-1,5 млрд долара, а връщат 722млн. тоест около 50%

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Не.

Но ако мислиш да ме информираш публично, кажи ако обичаш и какъв процент са върнали.

Щото ти знам ватните наклонности.

Пак същата 2006г.

Изненада, нали?

"Объём долгов Великобритании перед США составил 4,33 млрд долларов США, перед Канадой — 1,19 млрд долларов США. Последний платёж в размере 83,25 млн долларов США (в пользу США) и 22,7 млн долларов США (Канада) был проведён 29 декабря 2006[60]. "

Смятай Великобритания е получила стоки за 33 млрд. от САЩ по Ленд лиза.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.