Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

„G7 се съгласява да наложи таван на цените на руския петрол“
отговор-
 "Газпром-NS1 е спрян за неопределено време..."

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Coco1 написа:

Само за тва ставаш да папагалстваш, затва си кадър на Мосейково русоробе-слуга

Аз тук виждам само един, който повтаря едно и също като....как беше това животно....а да папагал.

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

аз разрешения не ми трябват, бе

И за таксито ли не ти трябва? Вече ставате двама използващи БЕ. Бе-то ще си го ползвате на село при овцете.

току-що, maxthon написа:

Аз тук виждам само един, който повтаря едно и също като....как беше това животно....а да папагал.

Като русороб папагал друго кво да видиш в огледалото на интерната и Расия и Путлер е велик :giggle1:

Ади ше те зимат виртуално за публика в Катар :bye1:

Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение

току-що, maxthon написа:

. Бе-то ще си го ползвате на село при овцете.

Е значи съвсем на място го ползваме БЕ. 😉

преди 4 минути, maxthon написа:

Сега ако намекваш, че знаеш турски може пак се пробваш да го прегледаш или с вариант да го преведеш на какъвто език можеш да разбереш.

Може ли на мен линка! Претендирам, че все още комуникирам нормално на турски език, който учих засилено по едни "руски" години

Не знам как виждате рашистите, скъпи ми русороби и путлеропоклонници, но "великия стратег" Путин направи невъзможното. Войната в Украйна е на път да зачеркне окончателно отколешната геополитическа амбиция на Москва за свързването на руските природни ресурси с европейските икономически възможности като противотежест на политическата и военно-технологична зависимост на Европа от САЩ. Когато европейският потребител започне по-често да бърка в джоба си за американско оръжие, отколкото за руски "въглеводороди", значи външната политика на Кремъл спрямо Европа е претърпяла крах. А агресията на Русия спрямо Украйна направи точно това: накара европейците да дават повече средства за сигурността си. И именно сигурността, но този път на Русия, е компрометирана, когато Москва става още по-зависима от Китай - не само парично, но и технологично - поради отпадането на Запада като икономическа и търговска алтернатива.

току-що, NewRedDragon написа:

Може ли на мен линка! Претендирам, че все още комуникирам нормално на турски език, който учих засилено по едни "руски" години

Очаквам безпристрастен преразказ да разберат и другите, които не го прочетоха.

преди 1 минута, БаалБек написа:

.....когато Москва става още по-зависима от Китай ....

нека, нека - те в Китай не се интересуват от либерализъм по европейски. 😄

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Абе, байчо, аз разрешения не ми трябват, бе ....

... само докато не те хванат че копърката ти е с фалшиви документи. Когато това се случи, ще има да пишеш цяла нощ в Седмо районно как точно не ти трябвали разрешения.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Когато европейският потребител започне по-често да бърка в джоба си за американско оръжие, отколкото за руски "въглеводороди",

Хубаво цитираш някой "експерт", но сериозно ли приоритета на редовия европеец ще е да харчи за оръжие, а не за топло през зимата?  Но какво пък европейските политици вече доказаха, че не им пука за собствените си народи даже не го и крият вече.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Не знам как виждате рашистите

С червени очила.

Ватенки чок, акъл йок.

И турски трябвало да знаем, на друг език нямало матриали, колко е велика Рашландия.

Те сичките бъкел руски и украински не знаят, ма си късат ватенките на гърба, че са русофили

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Туй нищо не е, Конушмаков една Кременна я превземаше одначалото ама 24 пъти я превзе.

Ми те и укрите дадоха ултиматум за Херсон още през март...

току-що, NewRedDragon написа:

Такъв няма!

Говоря за преразказ на това, което пише в статията. Но какво пък може и да се задоволя с най-употребяваното словосъчетание от няколко месеца - руска пропаганда.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

украински

За тебе знаем, че не го знаеш. Но пък не ти пречи да ни спамиш по цял ден с видеа със странно говорещи човечета. Хубаво, че поне Жданов от време на време говори разбираемо (на руски) за да го хванем що за "експерт" е.

преди 9 минути, maxthon написа:

Хубаво цитираш някой "експерт", но сериозно ли приоритета на редовия европеец ще е да харчи за оръжие, а не за топло през зимата? 

сериозно - а какъв ви е приоритета на редовите орки, освен да крадете кенефи, че парите ви не стигат и за тоалетна хартия?

преди 4 минути, maxthon написа:

Говоря за преразказ на това, което пише в статията. Но какво пък може и да се задоволя с най-употребяваното словосъчетание от няколко месеца - руска пропаганда.

Ок, ама... къде е оригинала... щото NYT да пусне подобно нещо....не е възможно! Има свобода на словото ....но то е до определине граници и съответни зависимости.

Ще чета - извинявай, но малко ми е бавно вече - когато се ебавах беше 86--та

Новини от днес...
Всичко, което трябва да знаете за съдбата на Запада.

spacer.png

Сега вижте как ще бъде разсеян митът за европейския индустриализъм от последните 50 години. Русия доставят много достъпна енергия на Европа.
Вече свърши. Днес.Следващата стъпка е тази:
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/G7-Agrees-On-Oil-Price-Cap-As-Moscow-Threatens-To-Halt-Gas-Supply-To-Europe.html

Което ще доведе до това, че Русия ще спре да доставя петрол за Европа и цените на петрола ще скочат до небето, довършвайки всичко, което е останало от европейската икономика. И така, това, съчетано с чистото отчаяние от страна на DNC, което доведе до вчерашното лудо психобръщолевене от страна на Байдън, е това, което определя съвременния Запад, който до голяма степен е приключил досега.

01-biden-live-podium1-videoSixteenByNine

Основният въпрос на този етап е колко бързо САЩ ще последват Европа в забвение. Интересно, наистина...

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

щото NYT да пусне подобно нещо.

Да пуснаха видеа, снимки сателитни (тези на максар) и понеже от сайта на максар има и други снимки от по-стар период на същото място не е трудно да се направи анализ (в случая изцяло с онлайн ресурси, но не се вижда точно сайта кой е) и да се разбере по сенките точната (или приблизително точна) дата и час на единственото пряко доказателство за нещата случили се. Резултатите са интересни.

преди 1 минута, glen написа:

Основният въпрос на този етап е колко бързо САЩ ще последват Европа в забвение. Интересно, наистина...

Докато погребвате всяка седмица Европа и САЩ  с нивна фейк пропаганда по калъп взета от Северна Корея, "злия Запад " въобще не му пука за лъжите ви .

Германия от николко , вече шести терминал строи.

От края на тази година до след две години ще са изцяло независими от рашисткия монопол.

https://www.dw.com/ru/spgterminaly-v-germanii-teper-ih-budet-uze-sest/a-63005855?maca=rus-facebook-dw&fbclid=IwAR3TYsjPRuH8MpjrrGCl-X_xUs0mcVnOmgFUvnOSACZ93Umq8y57FIgVGpU

Цените на газта от няколко дена тенденциите са да падат. Цитирано е многократно.

След 2 години  Путлер може да си завре тръбата където иска. :) 

Всички нормални държави разработват подобни алтернативи и то доста бързо . /ние сме друга тема, тук такива като теб се скъсват за последно да реват колко "неизбежно е договор с Газпром' /

И пак накрая да добавя любимата ми констатация - каквото и да правят рашистите, както и да върви войната и дали ще свърши или не, тези проекти са необратими .

Рашистан никога няма да получи този поток чиста печалба от милиарди , с които свикна.

преди 18 минути, maxthon написа:

Говоря за преразказ на това, което пише в статията. Но какво пък може и да се задоволя с най-употребяваното словосъчетание от няколко месеца - руска пропаганда

Ами не точно пропаганда, но и на мен не ми е роден език и ми трябва още малко време. Но , като цяло, тов ми се струва голям "локум"

Искам линк към Американски източника

преди 3 минути, glen написа:

Което ще доведе до това, че Русия ще спре да доставя петрол за Европа и цените на петрола ще скочат до небето.....

"....а на небето, слънцето спряно сърдито пече ..."  виж как хубаво го е написал поета - дар слово му се казва това, а не като вашите бездарни бръщолетини

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.