Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 27 минути, чичо Сашо написа:

Ама кой те е питал бе? Дръж си уроците за теб самия. Урок щял да ми изнася.Пука ми щука ли е или не! Идвало от риба щука. Хахаха.Аз чета на български и точка. Явно и ти си от групата. И кога да ти отговоря? Сега или веднага? Изобщо кой си ти бе, та и отговор чакал? Побъркана работа.

Още един комплексар. С провалена житейска реализация, свикнал на команди, без право на мисъл. Ццццц....

чичо Сашо, ако още има нещо в главата ти, дали помниш COCOM? Аз само съм чела, но ще ти припомня!

COCOM е историческа международна организация със седалище в Париж, създадена от страните от Западния блок (главно от НАТО) В този комитет членуват 17 държави: САЩ, Канада, Австралия, Япония, Великобритания, Белгия, Дания, Франция, Западна Германия, Гърция, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Испания, Турция. С организацията по тези въпроси сътрудничат страни като Австрия, Ейре, Нова Зеландия, Финландия, Швеция, Швейцария. В началото на 80-те години администрацията на Роналд Рейгън предприема курс за спиране на притока на технологии към СССР и другите социалистически страни, защото въпреки действащите забрани на Комитета търговията с технологии от неутрални страни като Швеция, Австрия, Швейцария продължава.  По-стриктно прилагане на забраната за търговия с най-нови технологии, включително компютри и електроника, влакнеста оптика, полупроводници и металургични технологии, както и ограничаване на строителството на европейски промишлени предприятия в страните от СИВ; (Почти всичките ни заводи през социализма ,са построени със западни лицензи и машини). Всички спогодби със страните от СИВ на стойност над 100 милиона долара да се представят задължително на Комитета за одобрение, за да е сигурно, че няма трансфер на технологии. Разширява се забранителният списък с ембаргови стоки. Към 1982 г. е постигнато известно равновесие между капитализма и социализма във военната област, СССР е изразходвал много ресурси и усилия да го постигне. По същото време на Запад с бурни темпове се развиват микроелектрониката и компютрите навлизат във всички области, което заплашва да превърне съветските военни системи в морално остарели и ненужни. Затегнатите мерки принуждават съветската страна да прибягва към практика на реекспорт през неутрални страни, -както сега го нарича Путин импортозамещение- През юли 1984 г. списъците с ембаргови технологии са разширени с компютърен софтуер, телекомуникационни системи и малки компютри за военни цели. Контролът на реекспорта за трети страни е затегнат още повече.

Всички знаете до къде доведе това...До разпадане на "прекрасния" строй в който сте живеели въпреки неизчерпаемите Ресурси на Русия - само с ресурси явно не става, иска се и мисъл. За осем години Западът съсипа СИВ. А сега колко години даваш на РФ да се разпадне?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, vpvelev написа:

Ако забелязваш те говорят против целия руски народ и искат да настроят населението си да вярва, че целия руски народ е виновен за нещо си.

Не съм забелязал такова нещо - ти къде/ как го забеляза?

току-що, insec написа:

Не съм забелязал такова нещо - ти къде/ как го забеляза?

Питай чичко Гугъл. Да не искаш сега и линкове да ти давам.

преди 2 минути, vpvelev написа:

Питай чичко Гугъл. Да не искаш сега и линкове да ти давам.

Питах го, нищо такова не каза?

преди 13 минути, vpvelev написа:

Шепата богаташи и търгаши, които искат да управляват целия свят и народите.

И Путлер как им пречи бре ???

Пак добре, че в САЩ са останали все още свестни политици.

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

И Путлер как им пречи бре ???

Ще видиш.

преди 25 минути, Реджеп Иведик написа:

Пак добре, че в САЩ са останали все още свестни политици.

И това е към графата - най-кратък виц.

Да не са те зомбирали? Не ми изглеждаше на такъв преди.

преди 41 минути, vpvelev написа:

Че кой плюе?

Като пиша САЩ или ЕС нямам предвид народите им. Аз плюя срещу световното задкулисно правителство. Шепата богаташи и търгаши, които искат да управляват целия свят и народите.

Ако забелязваш те говорят против целия руски народ и искат да настроят населението си да вярва, че целия руски народ е виновен за нещо си. 

Ама няма смисъл да ти обяснявам.

Виновен е че са избрали диктатор който тормози цяла Европа.

току-що, vpvelev написа:

Да не са те зомбирали? Не ми изглеждаше на такъв преди.

Предвид, че никога не е бил руZлямист, що тъй ти е изглеждал на тебе? - нещо си зомбиран ли 😏

преди 3 минути, BANKATA написа:

Така папагалят американо-английските папагали...

преди 5 минути, BANKATA написа:

световното задкулисно правителство. Шепата богаташи и търгаши, които искат да управляват целия свят и народите.

Би ли цитирал имена? Абе чугун....а 2 бона секретарката на кмета в някое село ми дава печата, бе - ти наясно ли си?

току-що, attj написа:

Така папагалят американо-английските папагали...

руZнаците са против серящия в куфарче?

Ще ходиш ли до Крим впрочем?

:laughing5::laughing5::laughing5:

Путин се бие в Ук райна с една ръка. Разбираемо е, не му се трепят Руснаците от Ук райна. Сега обаче Нато се намеси.
Пак ли с едната ръка ? Не е ли време малко да живне Мечката ? Май разтягане във времето е лоша стратегия - ония лудите демонократи имат време да измислят всякакви подлости. Така ще се стигне и до ядрен взрив, за който да се обвиняват взаимно както за АЕЦа в момента. Малко поназнайвам как се води бой... убийствено е всяко мотаене.
Защо бе Братушки ?
За едното изтощаване на Запада е май цялата работа. Значи целта е много по-различна от официално обявената ... или по-скоро се ТЪЛКУВА по-общо. Денацификация на СВЕТА; Демилитаризация на НАТО. И се получава засега. Производството на Запада се срива заради цени и липса на енергоресурси. Военно-промишленият им комплекс ще има поръчки, но няма да може да ги постига.
Така ако погледнем по пътя на логиката, Тази война не е заради Ук раинските нацита. Победата ще е сринат долар, паунд, евро. Европа в тъмните векове е само началото.
Аз в Шахмата не съм добър, но май виждам кой е гросмайстор в световният ШахМат.

"Разтягане във времето" - има/ няма стотина години, а?! :lol6:

преди 1 час, vpvelev написа:

А, така папагалче. Слушай ме и може да стане нещо от теб :) Пускай само картинки. Да не се излъжеш пак да пишеш някакви глупости?

Кога ще ти сменят жълтата книжка, че срока и май е изтекъл :)

Дай тия руските клипове дядка от интерната на племенницата. Явно те боли главата и няма да можеш русоробе

преди 3 минути, insec написа:

Ще ходиш ли до Крим

Не смятам.   Отново ми се ходи с близките в Москва, Петербург и Киев.   Обаче скоро изглежда няма да е възможно.    И в Донецк сега не е лесно да се отиде.   Маруся си стои във Варна и чака края на военните операции.  Ами те може още много години да продължат.  Жалки работи.

преди 14 минути, BANKATA написа:

Отново не си в час Банка!

току-що, attj написа:

Отново ми се ходи с близките в Москва, Петербург и Киев.   Обаче скоро изглежда няма да е възможно.

Побързай, побързай, докато е време. 😉

преди 4 минути, attj написа:

Не смятам.   Отново ми се ходи с близките в Москва, Петербург и Киев.   Обаче скоро изглежда няма да е възможно.    И в Донецк сега не е лесно да се отиде.   Маруся си стои във Варна и чака края на военните операции.  Ами те може още много години да продължат.  Жалки работи.

И кyф чеп ще търсиш в маскава? Да не би да им са по голени,а? Що се пляскаhteе тука за едно "боро" и една малка Metaxa?

преди 4 минути, Coco1 написа:

Дай тия руските клипове дядка от интерната на племенницата. Явно те боли главата и няма да можеш русоробе

Дядо съм. Не съм баба като тебе :)

преди 2 минути, Coco1 написа:

Отново папагала Велко е на стълбите и го боли главата 

Не ти се отдава писането и мисленето. Не се напъвай да не се изпуснеш :)

Дай някоя картинка...

:lol6:

Може да бъде изображение с 1 човек, седящ и текст, който гласи 'радев: видно е, че русия бързо ще спечели тази война "наша отговорност e по-бързо да ce възстанови мирът и дипломатическите отношения" посоч 25.02.2022|23:13 редактор аюлина изанова 30'

току-що, vpvelev написа:

Не се напъвай да не се изпуснеш :)

вЕЛче смени ли памперса :giggle1:

преди 1 минута, vpvelev написа:

Дядо съм. Не съм баба като тебе

А ааа не си Дядка русороб а си бабка русоробка. :bye1:

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

И кyф чеп ще търсиш в маскава? Да не би да им са по голени,а? Що се пляскаhteе тука за едно "боро" и една малка Metaxa?

Като им ползваш езиците си като у дома си.   Навремето там бях стажант в техни строителни университети.   Ходи ми се също  и в Испания и в Италия - ама не им зная езиците.  Ще ми е некомфортно. А в Украйна бандеровци и казаци невероятно много ме разочароват.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.