Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Ето ви още. За невярващите!

Цитат

Повиквателни за явяване във военно окръжие разпращат от структурите на Министерството на отбраната. За това сигнализират в социалните мрежи хора от областта.

Един от мъжете разказва, че наскоро е получил повиквателна да се яви на следващия ден във военното окръжие в града си. Той не е част от доброволния резерв, отбил е наборната си служба преди повече от 20 години. 

Пояснява, че никога досега не са го търсили по подобен повод и начин. Обяснението, което му е дадено, че при военно положение, има два часа да се яви на указано за него място. Поискани са му размери на обувки и на дрехи. Граждани изразиха опасения, че това се прави заради войната в Украйна.

От Министерството на отбраната отговориха на наше запитване, че централното военно окръжие и неговите структури в страната всяка година извършват актуализиране на базата данни за хората от резерва и запаса, които се водят на военен отчет. 

За тази цел те изпращат повиквателни заповеди за даване на мобилизационно назначение за военно време до гражданите, но не ги вземат на действителна военна служба и не ги мобилизират. 

Само и единствено след решение на Народното събрание и указ на президента може да се обяви мобилизация, поясняват от ведомството. 

Гражданите, които получат повиквателна, трябва да се явят в съответното военно окръжие по местоживеене и да предоставят необходимите актуални данни за ръст и размери, включително размери на облекло и обувки. 

Тази дейност е рутинна и се извършва от Централното военно окръжие и неговите структури в страната два пъти в годината, посочват от министерството и заявяват, че това няма връзка с военния конфликт в Украйна.

"посочват от министерството и заявяват, че това няма връзка с военния конфликт в Украйна." Дали??? Кога преди е било това?

А не ходете! Ще дойдат и ще ви арестуват.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, Hristo52 написа:

"посочват от министерството и заявяват, че това няма връзка с военния конфликт в Украйна." Дали??? Кога преди е било това?

Тебе може и да те арестуват - няма да е загуба! Мене не могат да ме арестуват - все ще се разберем

преди 25 минути, NewRedDragon написа:

Щото може и да не си го сложат.... може САЩ да ИМ ГО СЛОЖИ!

САЩ????

Е, ако искат да станат на радиоактивно стъкло, ОК!

преди 1 минута, dimy написа:

САЩ????

Е, ако искат да станат на радиоактивно стъкло, ОК!

Още ли мислиш, че расия има такава възможност? Те не смеят една тактическа да пъснат, камо ли нещо друго. Нали всичко ще бъдр унищожено, още в зародиш

расия се разпада и войната свършва - това е! После САЩ ще каже на кого колко

преди 38 минути, miro20 написа:

Прекрасно се вижда кое оръжие има драстично превъзходство :)

преди 40 минути, Реджеп Иведик написа:

Бе ти...

Кой те е учил да мислиш ?

Мдаааа, те турците, които са НАТО-вска държава са прости и за това рискуваха да се изпокарат с Кравария купувайки си за нищо неставащите руски ПВО-та С400.

Вие двамцата несъмнено разбирате повече от турското военно командване :lol6:

преди 37 минути, NewRedDragon написа:

Щото може и да не си го сложат.... може САЩ да ИМ ГО СЛОЖИ!

Може, ама ти може и да не доживееш да го видиш. Гледам че бакшишите-копърки от римски произход взеха да предават богу дух  :wub:

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Мдаааа, те турците, които са НАТО-вска държава са прости и за това рискуваха да се изпокарат с Кравария купувайки си за нищо неставащите руски ПВО-та С400.

Познай от 3 пъти, защо?

ПС: SA-21 Growler е ПВО система

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Може, ама ти може и да не доживееш да го видиш. Гледам че бакшишите-копърки от римски произход взеха да предават богу дух  :wub:

Бакшишите са си бакшиши! Роми или индийци (което е едно и също) протестират, срещу убийството на свой колега. А сега познай кого ще вкара в пандиза Г-н Гешев?

току-що, NewRedDragon написа:

Познай от 3 пъти, защо?

Щото племето на бакшишите-копърки от Студентски така е решило?!?

Или причината е друга? Подскажи ми, о ти велики Отвсичкоразбирачев  :help:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Щото племето на бакшишите-копърки от Студентски така е решило?!?

Или причината е друга? Подскажи ми, о ти велики Отвсичкоразбирачев  :help:

Не знам, какво са решили - не живея в София/ Но по птинцип, дори и бакшиша да е влязъл в еднопосочна отсечка от пътнатамрежа, чак пък да ги убият... Аз се оправям лесно - на друго ниво съм тука

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Бакшишите са си бакшиши! Роми или индийци (което е едно и също) протестират, срещу убийството на свой колега. А сега познай кого ще вкара в пандиза Г-н Гешев?

Не беше това акцентът на поста ми, ма както и да е. Ти гледай да не взимаш рискови курсове, че ако излипсваш, без теб ще е една с идея по-скучно тук във форума.

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Не знам, какво са решили - не живея в София/ Но по птинцип, дори и бакшиша да е влязъл в еднопосочна отсечка от пътнатамрежа, чак пък да ги убият... Аз се оправям лесно - на друго ниво съм тука

Ти май пак забрави как се чете с разбиране.

Аз те питах да не би Копърките от Студентски да са накарали турците да си купят С400

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Това, че дрогиран криминално проявен глупак уби човек, много забавно ли ти се вижда? 

преди 1 минута, васил козарев написа:

Това, че дрогиран криминално проявен глупак уби човек, много забавно ли ти се вижда? 

Това, че предупреждавам човека да се пази, ти го виждаш като забавно? Ми щом ти е токоз сбъркан мирогледа - нека да е твойто - поста ми е забавен. Точка!

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Това, че предупреждавам човека да се пази, ти го виждаш като забавно? Ми щом ти е токоз сбъркан мирогледа - нека да е твойто - поста ми е забавен. Точка!

Ракията не прощава...

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Тошев, не знам, чий мироглед е объркан и не ме засяга.Знам, че когато има объркани "хора" (кавичките не са слузайни), е наложително да се отворят повече места в лудниците

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Ракията не прощава...

Не обиждай ракията! Тошев няма пари, за да си произведе ракия!

Шлюкавицата, остатък от селския казан - той не прощава :) 

https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/10/09/4400991_kamionut-bomba_za_krimskiia_most_e_trugnal_ot/?ref=home_mainStory

Цитат

Камионът-бомба за Кримския мост е тръгнал от България, заявиха в Кремъл

И понеже някои са късопаметни това е от 29.9 :   "Путин забрани камиони от неприятелски държави в Русия" 

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/12665296

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Не обиждай ракията! Тошев няма пари, за да си произведе ракия!

Шлюкавицата, остатък от селския казан - той не прощава :) 

Има кой да ми произвежда ракия. Лошото е че не остава много време да я пия. Два-три пъти в седмицата се тренира BEERPONG, а т'ва е свързано с много бира. 

image.png.236dc45ffba177a6cc5cf8a3ee4342d0.png

Русия не се разпада! Кравария се разпада!

А това за стъклото - много лесно може да стане, бе! Една-две ракетки с по 12 главички и ... неееема Кравария!!!!

преди 9 минути, dimy написа:

А това за стъклото - много лесно може да стане, бе! Една-две ракетки с по 12 главички и ... неееема Кравария!!!!

Какви главички? Агнешки или телешки? Да ти кажа телешките, в шкембе са по добри

преди 1 час, Hristo52 написа:

Цитат

Повиквателни за явяване във военно окръжие разпращат от структурите на Министерството на отбраната. За това сигнализират в социалните мрежи хора от областта.

Един от мъжете разказва, че наскоро е получил повиквателна да се яви на следващия ден във военното окръжие в града си. Той не е част от доброволния резерв, отбил е наборната си служба преди повече от 20 години. 

Пояснява, че никога досега не са го търсили по подобен повод и начин. Обяснението, което му е дадено, че при военно положение, има два часа да се яви на указано за него място. Поискани са му размери на обувки и на дрехи. Граждани изразиха опасения, че това се прави заради войната в Украйна.

От Министерството на отбраната отговориха на наше запитване, че централното военно окръжие и неговите структури в страната всяка година извършват актуализиране на базата данни за хората от резерва и запаса, които се водят на военен отчет. 

За тази цел те изпращат повиквателни заповеди за даване на мобилизационно назначение за военно време до гражданите, но не ги вземат на действителна военна служба и не ги мобилизират. 

Само и единствено след решение на Народното събрание и указ на президента може да се обяви мобилизация, поясняват от ведомството. 

Гражданите, които получат повиквателна, трябва да се явят в съответното военно окръжие по местоживеене и да предоставят необходимите актуални данни за ръст и размери, включително размери на облекло и обувки. 

Тази дейност е рутинна и се извършва от Централното военно окръжие и неговите структури в страната два пъти в годината, посочват от министерството и заявяват, че това няма връзка с военния конфликт в Украйна.

кифлооо , що не си цитираш източника че  е : 

https://bnr.bg/burgas/post/101607379

От февруари месец

докато се наакваш в памперса, аз се гордея че :

https://darik.bg/kremal-kamionat-bomba-za-krimskia-most-e-tragnal-ot-balgaria

:)

преди 13 минути, dimy написа:

Пропуснал си интервюто в 120 минути

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/ekskluzivno-boris-akunin-v-120-minuti-za-rusija-na-putin-vojnata-i-sveta.html

Където се говори че единствения изход е ако не разпад на Рашистан, то нещо като конфедерация.

За "кравария " и "ядерния пепел и стъкло" пак ще цитирам вица :

Президент Путин заявил перед Федерального собранию:

Цитат

– Если США объявят санкции, то мы будем бомбить…

Звонит Лавров Шойгу после обращения Президента к собранию и говорит:

— Слушай, Кужугетович, не бей по Нью-Йорку, у меня там дочь живёт.

Шойгу отвечает:

– Да я знаю, Фурсенко тоже звонил по поводу США. Мизулина просила по Бельгии не бить, Жириновский по Швейцарии, а Железняк по Лондону, Песков просил Парижу не бить, Медведев — по Берлину. Другие наши звонили, список большой на самом деле… Блин! Слушай Лавров, куда кбить-то тогда в случае чего?

— Ммм, ну долбани по Воронежу, там наших точно нет.

image.png.1e86f585fb1f8c78e8f33ce0f1745add.png

Гнусен начин да си изкарваш парите! Очевидно нямаш проблеми със съвестта, а?

ГНУСНО! МНОГО!

преди 34 минути, васил козарев написа:

И понеже някои са късопаметни това е от 29.9 :   "Путин забрани камиони от неприятелски държави в Русия" 

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/12665296

... което показва че никакво разследване реално не е проведено все още а си плямпат  опорките как да се извъртят.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.