Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 22 минути, Hristo52 написа:

Сега ще видим "героите" на България!

преди 30 минути, Hristo52 написа:

Точно се чудех какво е това опресняване дето ме викат утре!

Интересно противоречие, уж не е твойта война, но изпълняваш разпорежданията? Ми просто недей да се явяваш, България можеше да е и плацдарм и пушечно месо ако бяха наливали пари и пропаганда през годините, те не са или поне не са успешно, тука ако се съберат 100 000(от които поне 80 процента са някви диви селяни) ще изразя загриженост като руското правителство когато не им вървят нещата.

Иначе без малкото техника по-специализирана която имат руснаците нивото ще е предполагам същата мизерия.

От друга страна може и да си прав, но ще сте си виновни тия които им играете по свирката, за съжаление прави лошо впечатление такава свръх търпимост, ма то к'во ли говорим след като цели села се оставят да ги разиграва по един явно и нивото в държавата ще е толкоз.

От личен опит, много мъже са уж вързали или изпаднали в заблудата, че това или онова не е мъжко, честливо(всеки си има различно разбиране за чест де) и такивата общи приказки колко хубава била казармата и т.н, когато обаче ножа им опре до кокала винаги или почти винаги си избират семействата и животите, скоро(преди няколко години не помня точно) вдигнаха възрастта за наемане в армията или нещо такова рекламираха е дори тия с ниски заплати, заеми, дългове и прочие житейски проблеми, но с много любов към мъжкото и казармата, нито един не се пробва.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Hristo52 написа:

Хайде "юнаци" гответе се, или вижте през коя граница и накъде да хващате, ама ви съветвам да не е страна от ЕС. Защото ще ви се....абе знаете какво ще ви се случи нали.  Само тези навършили 55 и без чин във войската ще се отърват. Точно се чудех какво е това опресняване дето ме викат утре!

Русия не ви е виновна! Искахте НАТО, ЕС пардом еврогейове. Хайде гответе си задниците скъпи ми съфорумци! :giggle1::giggle1::giggle1:

Ох на дяда меки круши!!! :giggle1:

Изкуфелия дядо няма какво да го коментирам, но ми е интересно да питам @miro20, що така става, че парцалите, които хвалят ГЕРБ, са същите парцали, които пускат най-гнусните руски опорки ? :popcorn2:

Интересно "съвпадние", а ? 

преди 17 минути, bigiadri написа:

Готви се  САЩ да изтегли войниците и ПВО от Суадитска Арабия и ОАЕ и те ще станат ЛЕСНА мишена за Иран и Израел. Какво ще предпочетат арабите ,дали да са с Русия или  със САЩ предстои да видим!

Ми Кравария като си изтегли ПВО-то, арабите ще си вземат руско и това ще заздрави още повече връзките м/ду Русия и СА. Браво!

преди 1 час, Hristo52 написа:

Хайде "юнаци" гответе се, или вижте през коя граница и накъде да хващате, ама ви съветвам да не е страна от ЕС. Защото ще ви се....абе знаете какво ще ви се случи нали.  Само тези навършили 55 и без чин във войската ще се отърват. Точно се чудех какво е това опресняване дето ме викат утре!

Русия не ви е виновна! Искахте НАТО, ЕС пардом еврогейове. Хайде гответе си задниците скъпи ми съфорумци! :giggle1::giggle1::giggle1:

Ох на дяда меки круши!!! :giggle1:

И на теб ти олекна, защото си с чин. Иначе щеше да си оцапал всичко.

преди 8 часа, Moriati написа:

Хахахаха, виж тука си абсолютно прав за дебелогъзата сороспия от село Рупча 😄😄😄😏 

Макар че относно фуражката имам големи съмнения колко е носил,дори да е носил ефекта е бил крайно отрицателен както се вижда, не в научил нищо освен да се извърта фурнаджийската, подобно е и положението при риболовците на цаца 😄😄

Крематорск хахахаха, дето укробандеровците сами удариха с Точка У, и нескопосано се опитаха да обвинят руснаците опят 😄😄😄 

Чшш, лъжльо колкото и да се опитваш пакеда казваш на черното бяло,има хора дето помним 😏 

П.С А за Нюланд и печенките дето викаш че било фейк, явно пак пропусна да отговориш на снимковите доказателства по назад. 

Записа с хвалбите на същата за 5 милиарда похарчени за майданя пред сената на САЩ да ти пускаме ли отново а 🤭😄😄 

Буча, Крематорск,Изюм, златни зъби ,изнасилвания фейкови и така нататък лъжи на сороспятата като теб, меката, ципсо и вся западна посока пропаганда фейкова работеща в това направление отдавна не минават,при това разобличени от други западни издания а не само от руски такива ...

Свободно почеши дебелия ззззз 😏

Тц, Саня в случая прави догадки и то безсмислени... Камиона гърми, а там сутринта времето е щормово, това се вижда после и на записите първите от мястото,когато вятъра е много силен а вълните големи... Саня е далече от специалист по взривове и военно дело,програмист който прави опити за военни анализи,и не всеки път му се получава... Следя го и виждам как погрешно анализира понякога събития и факти..  

А този прави просто разпространение на самите тяърдения и отново по лаишки, влогъри велики ,ама много им липсва като знания...

О какъв рев от рашистите и техните подлоги тук :) 

Виждам че те сърби крастата и си отричаш " за спорта" , но в едно съм сигурен - много добре си знаете че съм прав.

Всичките ви глупости и фейкове са опровергани, рашисткия геноцид доказан и се доказва всеки нов ден.

Преди два дни намериха поредни към 500 тела в масов гроб до освободения Лиман. Цели семейства, деца, и т.н. всякакви .

Разбира се, пак ще си измислиш как са докарани трупове, което не са могли да докдарат пък са постановка с мърдащи актьори... бла бла бла..

Всичко това обаче се документира и от западни организации и специалисти .

Криминалистиката е напреднала много и едва ли някой може да излъже следствените органи и експерти .

Хага очаква военопрестъпниците от Кремъл . Ако преди това те не постъпят най накрая мъжки по военному.

Иначе за последните два дни са освободени поредни около 30 км

бавно и полека, с ум и опит, украинците ще изтласкат орките зад границите си .

:)

преди 20 минути, N1K17Y написа:

Изкуфелия дядо няма какво да го коментирам, но ми е интересно да питам @miro20, що така става, че парцалите, които хвалят ГЕРБ, са същите парцали, които пускат най-гнусните руски опорки ? :popcorn2:

Интересно "съвпадние", а ? 

Идея си нямам за какво говориш.  Кое от това което цитирам са хвалени ГЕРБ и какви руски опорки от същите ?

преди 37 минути, Zornovolnik написа:

Ми просто недей да се явяваш

Ти шегуваш ли се? Преди 89 се заклех в НРБ. След 89, бях вече висш офицер и пак подписах клетвена декларация, иначе нямаше да работя повече. 2004 при влизането в НАТО, отново клетвена декларация на целия наличен състав и висшите офицери. Някой действително не подписаха за НАТО. Аз какво? Да си загубя пенсията ли? И понеже съм и висш офицер, ми беше намекнато, че ако не подпиша, пенсията ми може да "бъде съобразена с работата която съм изпълнявал"! Сещащ ли се намека? Е къде ще вървя? Да не се явя на сбор, значи военен съд, разжалване ако не и затвор-не ги знам вече сегашните закони,  и пенсията ми отива на кино! До 75г. няма мърдане. Даже да се разболееш сериозно, ще те прегледа военна комисия да установи вярно ли е!

преди 7 минути, miro20 написа:

О какъв рев от рашистите и техните подлоги тук :) 

Виждам че те сърби крастата и си отричаш " за спорта" , но в едно съм сигурен - много добре си знаете че съм прав.

Всичките ви глупости и фейкове са опровергани, рашисткия геноцид доказан и се доказва всеки нов ден.

Преди два дни намериха поредни към 500 тела в масов гроб до освободения Лиман. Цели семейства, деца, и т.н. всякакви .

Разбира се, пак ще си измислиш как са докарани трупове, което не са могли да докдарат пък са постановка с мърдащи актьори... бла бла бла..

Всичко това обаче се документира и от западни организации и специалисти .

Криминалистиката е напреднала много и едва ли някой може да излъже следствените органи и експерти .

Хага очаква военопрестъпниците от Кремъл . Ако преди това те не постъпят най накрая мъжки по военному.

Иначе за последните два дни са освободени поредни около 30 км

бавно и полека, с ум и опит, украинците ще изтласкат орките зад границите си .

Идея си нямам за какво говориш.  Кое от това което цитирам са хвалени ГЕРБ и какви руски опорки от същите ?

БЛИЦ, Епциентър, Труд. Сигурно и много други има но не ми се рови в лайновозите. 

"Путин е злодей, и то глобален. Руши страната, съществуваща толкова дълго. Всичко това ще свърши с разпада на Русия на няколко по-малки държави. Това е неизбежно. В момента, в който централизираната власт започне да се руши, то тогава неизбежно и сепаратиските движения ще започнат. Има огромна опасност от гражданска война, от "Югославия“ с ядрено оръжие" - заяви писателят Борис Акунин в интервю за предаването "120 минути" по bTV, което беше излъчено тази вечер.

https://www.btv.bg/shows/120-minuti/rouming/boris-akunin-dori-i-utre-putin-da-ne-e-na-vlast-rusija-otnovo-shte-poeme-po-sashtija-pat.html

"Руската държава е построена върху основите на това, че тя не може да бъде нищо друго освен империя. Това е голяма централизирана страна, която се държи върху основите на насилието и страха. Затова и демокрацията е невъзможна. В този вид Русия представлява заплаха и за своите съседи. Владимир Путин не е първопричината за симптома на тази болест. Дори и утре Путин да не е на власт, Русия отново ще поеме по същия път. Единственият начин Русия да стане нормална страна и да престане да бъде заплаха за своите съседи, е като фундаментално се промени. Не може да съществува във вид на свръхцентрализирана власт. Русия трябва да стане федерация или конфедерация. Трябва различните части да започнат да съществуват в съответствие с молбите и нивото на своето население. Само когато такива републики могат да съществуват на базата на демократическия режим, например да са част от Европа, съседството с Русия би било безопасно и изгодно. Затова свалянето на Путин е съвършено недостатъчно", каза Акунин.

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Ти шегуваш ли се? Преди 89 се заклех в НРБ. След 89, бях вече висш офицер и пак подписах клетвена декларация, иначе нямаше да работя повече. 2004 при влизането в НАТО, отново клетвена декларация на целия наличен състав и висшите офицери. Някой действително не подписаха за НАТО. Аз какво? Да си загубя пенсията ли? И понеже съм и висш офицер, ми беше намекнато, че ако не подпиша, пенсията ми може да "бъде съобразена с работата която съм изпълнявал"! Сещащ ли се намека? Е къде ще вървя? Да не се явя на сбор, значи военен съд, разжалване ако не и затвор-не ги знам вече сегашните закони,  и пенсията ми отива на кино! До 75г. няма мърдане. Даже да се разболееш сериозно, ще те прегледа военна комисия да установи вярно ли е!

Какъв офицер си ти, бе ЗКПЧ? Изобщо защо са ти дали пенсия? И кво като си подписвал някви хартийки - и аз подписах при уво-то - в секретна "секция" бях в трета - не ми пука за чугунени глави, като тебе

преди 23 минути, N1K17Y написа:

БЛИЦ, Епциентър, Труд. Сигурно и много други има но не ми се рови в лайновозите. 

Сигурно , но откъде аз пък да знам че ме питаш ?

Скоро не се сещам да съм поглеждал Блиц.

пп

Информирам се от оргиналните профили във социалнте мрежи на партиите, за ГЕРБ специално ако питаш - на някои по известни политици - ББ , Добрев, Дончев,  и общественици като Ал. Йорданов, Антон Тодоров и подобни тям,

от сайтовете - фактор, зонанюз и др.

Не съм чул от тях ни един ред проруска пропаганда.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 минути, Hristo52 написа:

Аз какво? Да си загубя пенсията ли? И понеже съм и висш офицер, ми беше намекнато, че ако не подпиша, пенсията ми може да "бъде съобразена с работата която съм изпълнявал"! Сещащ ли се намека? Е къде ще вървя? Да не се явя на сбор, значи военен съд, разжалване ако не и затвор-не ги знам вече сегашните закони,  и пенсията ми отива на кино! До 75г. няма мърдане. Даже да се разболееш сериозно, ще те прегледа военна комисия да установи вярно ли е!

Да разбираме, че си бил на толкова отговорна работа, че щеше да си редови пенсионер от редиците на соц-а?

преди 18 минути, Hristo52 написа:

Ти шегуваш ли се? Преди 89 се заклех в НРБ. След 89, бях вече висш офицер и пак подписах клетвена декларация, иначе нямаше да работя повече. 2004 при влизането в НАТО, отново клетвена декларация на целия наличен състав и висшите офицери. Някой действително не подписаха за НАТО. Аз какво? Да си загубя пенсията ли?

Тоест, вече си бил висш офицер с изтекъл руски срок на годност. :popcorn2:

преди 6 минути, Hristo52 написа:

Даже да се разболееш сериозно, ще те прегледа военна комисия да установи вярно ли е!

Най-добре направи и една консултация с адвокат, дали имат правото да ти отнемат пенсията, а не би трябвало да имат такива правомощия, и ако всичко е точно не се занимавай да им угаждаш.

току-що, Реджеп Иведик написа:
преди 50 минути, ivottoshev написа:

Ми Кравария като си изтегли ПВО-то, арабите ще си вземат руско

Бе ти...

Кой те е учил да мислиш ?

Тази функция не му е характерна.

Иначе арабите не са прости, сигурен съм че гледат отстрани на войната в Украйна като реалити полигин и експо-милитари изложение.

Прекрасно се вижда кое оръжие има драстично превъзходство :)

преди 54 минути, ivottoshev написа:

Ми Кравария като си изтегли ПВО-то, арабите ще си вземат руско и това ще заздрави още повече връзките м/ду Русия и СА. Браво!

image.png

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Може и да ги има, може и да ги няма - аз не мога да знам, какви запаси са имали

Цената на световните борси няма значение в случая - ватенките не могат да ги продадат. Да не говорим, че тази АЕЦ си Украинска - т.е собственост на САЩ

Не е нужно да го продават, бе! Що се правиш на гъба?

Ще си го сложат в техните централи, в Русия има мноооооооого! Все си е далавера за 260млрд.!

преди 13 минути, Zornovolnik написа:

Най-добре направи и една консултация с адвокат, дали имат правото да ти отнемат пенсията, а не би трябвало да имат такива правомощия, и ако всичко е точно не се занимавай да им угаждаш.

Абе нали ще ме съдят бре!? Ти май това не можеш да разбереш?

Цитат

Част първа.
ОСНОВИ НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Глава първа.
ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. Този закон урежда обществените отношения, свързани с отбраната и с въоръжените сили на Република България.

Чл. 2. (1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин.

(2) Гражданите на Република България са длъжни да вземат участие в отбраната на страната.

https://econ.bg/Нормативни-актове/ЗАКОН-ЗА-ОТБРАНАТА-И-ВЪОРЪЖЕНИТЕ-СИЛИ-НА-РЕПУБЛИКА-БЪЛГАРИЯ_l.l_i.158218_at.5.html

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Може и да ги има, може и да ги няма - аз не мога да знам, какви запаси са имали

Цената на световните борси няма значение в случая - ватенките не могат да ги продадат. Да не говорим, че тази АЕЦ си Украинска - т.е собственост на САЩ

Ще си го сложат в техните централи, в Русия има мноооооооого! Все си е далавера за 260млрд.!

преди 1 минута, dimy написа:

Щото може и да не си го сложат.... може САЩ да ИМ ГО СЛОЖИ!

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Разбрах го, но сам си избрал и договорът и пенсията, оттам нататък твоя воля кое ти е по-важно.

преди 8 минути, Hristo52 написа:

И мен ме съдиха - и кво - нищо - един гол. 1:0 за мен (вече като чужд гражданин) в ЕСПЧ.

Негодни сте за нищо вил полит комунистите - даже и не можете да копате

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

И мен ме съдиха - и кво - нищо - един гол. 1:0 за мен (вече като чужд гражданин) в ЕСПЧ.

Негодни сте за нищо вил полит комунистите - даже и не можете да копате

Единствено което могат да направят е да оберат некоя мандра.😆

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.