Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

И тази ватенка не е ходила в Русия, щото е обиколила света, ма баш в Русия не и се ходело.

Тогава що искаш в България да стане руско робство, като не знаеш какво е под руско робство ?

Или може би знаеш, или си подочул, и затуй не ти се ходи в Русия ?

Асланчик дорогой, идиота сам собой....

Не ти ли омръзна да се хвалиш с идиотизма си?

Това, че приемаш желаното за реално го знаем много отдавна...

Отговорих ти защо не съм ходил в Русия...

А и никога не съм твърдял, че съм обиколил света...

Виж, България съм я обиколил на длъж и шир...

А при условие, че живееш в един адски занемарен район е много смешно да се присмиваш на други...

От познатите ми, които са посещавали Русия, мненията са много противоречиви...

Предполагам, че се дължи на много и разнообразни фактори, кой, кога, къде точно и с кой точно е бил...

Както казах, Русия никога не ми е била в интересите....

Но това идиот като теб не може да го разбере...

При теб е валиден "синдромът Кунчев" - много исках да е истина и затова повярвах...

Иначе казано - скаран с реалностирте...

преди 11 часа, БаалБек написа:

Има само един анализатор, но фалшив - @andiay :popcorn2:

О, душко тенекиена...

Пак ли реши да намериш несвойствено занимание на пръстчетата си?

Тцъ, тцъ, тцъ...

Не ги тормози бре, тенекето ще почне да кънти...

преди 11 часа, kosyo написа:

Дето се вика с радост ще изслушам всеки анализатор - бил той истински или фалшив. До сега не виждам смислен отговор по темата

По коя тема ти трябва смислен отговор?

И твоите писаници за смислени ли ги имаш?

Искаше нещо да сравняваме, предложих ти да кажеш какво точно искаш да сравняваме... ни дума, ни вопъл, ни стон...

преди 10 часа, БаалБек написа:

САЩ никога не са излизали...

Ти да си му чел смислен и стегнат коментар? Всичко, което пише @maxthon е "завоалирано", нещо като @andiay, ама по-кратко.

Хайдееее, пак явно си на мзохистична вълна, мхм...

Това, че рупорчето ти не успява да осмисли, какво точно е прочело и че прочетеното не се връзва със тракането на едничката  сачма в него, не означава, че написаното е безсмислено, а единствено и само това, че ти не си в състояние да го асимилираш...

Нормална ситуация за представител на Тинмен....

преди 7 часа, kosyo написа:

Ами ти въртиш и сучеш не ми даваш отговор и сега свиваш знамената и сега аз съм виновен. Ти не можеш да се аргументираш да ми отговориш на елементарен въпрос. Защо при условие че държиш в ръцете си сумати ти оръжие и си бил под иго не обърнеш оръжието си срещу подтисника, ами ходиш да биеш тия дето ти идват на помощ. И не ти пука че този който се биеш е 2-рата по големина сила, не ти пука че ти нямаш нужното оръжие , не ти пука че стрелят по тебе. Елементарната логика е да вземеш оръжието да кажеш на руснаците ето колко хубаво живяхме заедно с вас , давай ЗАЕДНО да ги изметем тези про-западни отрепки...

Кажи сега пак къде е логиката в това дето го правят украинците в  момента ?

Човеко, ще се опитам да ти го обясня възможно най-кратко...

Имаме две Украйни - едната преди 2014-а и другата след тази дата...

При първата Украйна, болшинството от украинското нааселение е проруско настроено, но властта завземат антируско настроеното малцинство...

Тук Русия прави най-голямата си грешка...

Вместо да реши въпроса без един изстрел, така както го направи през 2020-а в Беларус, Путин реши да "отцепва" Крим, а също Донбас и Луганск, които да му служат за "буфер"...

Нямам представа защо е бил избран точно този вариант, но той дава началото на "новата" Украйна...

В нея вече болшинството украинци са с антируски настроения, нормална реакция спрямо агресор...

Това, че някога са искали да се задълбочават отношенията с Русия, не означава, че биха приели да станат част от Русия...

Тук роля изиграва и ожесточената антируска пропаганда, но тя само поддържа вече запаленият огън...

Въпреки това обаче, Зеленски спечели изборите точно с платформата за подобряване на отношенията с Русия...

След февруари, тази година обаче, "огънят" се разгоря още повече и вече прерастна в неконтролиран пожар...

Аналогиите ти с Руско-Турската война са смехотворни...

Няма нищо общо с днешната ситуация...

Но... знам ли, във нечии глави може и да не е така...

Русия не освобождава Украйна, а просто се опитва да защити собствените си интереси...

Това с интересите е единственото общо със ситуацията през 1877-1878-ма тук...

Но тогава интересите на Русия са се препокривали частично с интересите на българите, затова и някои от тях, но далеч не всички, са избрали да се бият заедно с руската армия...

Днес в Украйна такова препокриване няма...

С всички тези действия, Русия завинаги отблъсна от себе си болшинството украинци и вярвам, че това е било отчетено....

На Русия Украйна не й трябва като територия и население, ако това бе целта, то одавна вече да е факт...

Един от редките случаи, когато съм бил съгласен с нещо казано от Радев, бе - "Русия ще спечели войната, но не може да спечели мира", не претендирам за точен цитат...

Други са целите на Русия и друг е адресатът им, а не Украйна...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 28 минути, baitexpo написа:

Ами не, не са само такива които са инсталирани, има и такива които не слушат изцяло запада. Най-ярките примери са Виденов и Борисов, които се наложи да бъдат отстранени чрез цветни революции.

@ivottoshev няма ли да обясниш на този колега, колко е заблуден или сега конкретно е в правилния отбор и някак... не е удобно ? :giggle1:

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Да бъдат мобилизирани и пратени в Украйна, щом навършат 18 разбира се :)

Гьонсурата си е гьонсурат. 

Имах те за по-умен...

преди 13 минути, andiay написа:

Имаме две Украйни - едната преди 2014-а и другата след тази дата...

При първата Украйна, болшинството от украинското нааселение е проруско настроено, но властта завземат антируско настроеното малцинство...

Прекрасна "хипотеза". Това беше достатъчно. Нататък няма смисъл. :lol6:

преди 10 минути, N1K17Y написа:

@ivottoshev няма ли да обясниш на този колега, колко е заблуден или сега конкретно е в правилния отбор и някак... не е удобно ? :giggle1:

Какво точно искаш да коментирам в този пост?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Оставете ромчето да заработи дневните си, таман го пуснаха от интерната :giggle1:

преди 1 час, kosyo написа:

Ето това питам от 2 дена- copy/paste от друг разговор ама то ми омръзна да пиша едно и също и да извъртат само: В червено са думите на един с твоите възгледи които да кажем че са верни:

Да приемем че са украинците са мачкани, "със спрени независими медии", "заглушени гласове", имат оружие (имаме ли разногласия по този въпрос или не не разбрах?) , "Половината от тези на които се предлагаха сникерсчета през 2014 не пожелаха да ги ядат. ". Ей на всичките тези угнетени хора  сега (2022 година) не 2014 година , имали са време да осмислят всичко станало, 8 години са търпели тази гад мръсна, изгледали са всичките филми по темата (предполагам от 2-те гледни точки) отиват и бия руснаците дето идват да им помагат да се освободят от наркомана?

Това е все едно ние по време на Руско-турската война да минем на страната на турците и да изгоним руснаците от Шипка заедно, нейде до Плевен примерно. Ето спокойно те изслушвам и очаквам от тебе да вникнеш внимателно както ми любопитно. Ако обърнеш внимание - аз не ти налагам мнение. Ето примерно приемам че си прав за всичко това дето си го казал ама действията украинците са нелогични. Да подчертая още веднъж украинците нямат проблем с хората - имат проблем с оръжията, при руснаците е обратното. Е защото е това разминаване  тогава?

Хахахаха... 🤣😂😂

Това ли е въпроса, за който си мислиш, че нямам отговор? Ахахахаха... 😂😂😂😂😂

Ще ти отговоря, но утре. В момента имам бавна връзка с интернет, а се изисква да кача някои снимки като част от отговора. Отделно имам и снимки, които са на компютъра вкъщи.

Утре сутринта или вечерта да ти отговоря? Само ми кажи кога, и ще имаш отговора.

И нека видим дали съм разбрал. Въпроса е защо украинската армия се бие срещу Русия? Това ли е въпроса?

преди 14 минути, N1K17Y написа:

Ааа в никакъв случай не съм ти колега. Изкарвам си парите по съвсем нормален и честен начин и не вися 24/7 като трол във форуми 😉

Ако с нещо не си съгласен, заповядай да изложиш тезата си.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Оставете ромчето да заработи дневните си, таман го пуснаха от интерната :giggle1:

Моля не му се подигравайте. Той има огромни познания, които го изтрелват направо в друга реалност и там си остава. Сега е на вълна вълшебствата на джиновете. Само за "една нощ" се променят нагласите на хората и от "едно" става "две". Всичко е много "смислено".:laughing5:

току-що, БаалБек написа:

Здравей отново, душко тенекиена....

В твоя случай нищо няма смисъл, освен пуканките и гледането на пръстчето, което води до реакция подобна на използвания от теб емотикон ...

Кога ще си го сложиш за аватар?

Много ти отива, един такъв забавно-дебилно-инфантилен...

Дори когато някой друг го ползва, пак за теб ме подсеща...

Сирьозну, "помисли" за аватара, мхм...

преди 9 минути, БаалБек написа:

Кое е смешното?

"Ukraine Pinished For Rejecting US values in 2010", публикация, която вече съм споделял, доказва това, което той каза.

преди 1 минута, baitexpo написа:

Изкарвам си парите по съвсем нормален и честен начин и не вися 24/7 като трол във форуми

Каза човекът обикалящ по всички теми из форума.

преди 1 минута, andiay написа:

Здравей отново, душко тенекиена....

В твоя случай нищо няма смисъл, освен пуканките и гледането на пръстчето, което води до реакция подобна на използвания от теб емотикон ...

Кога ще си го сложиш за аватар?

Много ти отива, един такъв забавно-дебилно-инфантилен...

Дори когато някой друг го ползва, пак за теб ме подсеща...

Сирьозну, "помисли" за аватара, мхм...

Не обръщай внимание на русофобски тролове и пропагандисти. Колкото повече внимание им обръщаш, толкова повече ги мотивираш.

Я, виж как аз спрях да се занимавам с @Coco1 - като ми напише нещо, просто го подминавам и това е...

току-що, БаалБек написа:

Това ли успя да измисли немощното ти мозъче? Даже няма да ти отговарям.

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Имах те за по-умен...

Що все ме питаш да ти посоча конкретно какво съм имал предвид, като е очевдино ? Или си съгласен, че Борисов е отсранен с цветна революция ? 

преди 1 минута, БаалБек написа:

Каза човекът, спамещ фалшива и подвеждаща информация в една и съща тема, точно както правят другите двама.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Моля не му се подигравайте. Той има огромни познания, които го изтрелват направо в друга реалност и там си остава. Сега е на вълна вълшебствата на джиновете. Само за "една нощ" се променят нагласите на хората и от "едно" става "две". Всичко е много "смислено".:laughing5:

Я да видим кои нагласи и на кой са се променили според "сачмата в рупора"....

П.С. И този емотикон ти отива, но онзи е по-готин...

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Каза човекът, спамещ фалшива и подвеждаща информация в една и съща тема, точно както правят другите двама.

а тий само истини цитираш - от руски сайтове:D

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Или си съгласен, че Борисов е отсранен с цветна революция ? 

Борисов беше инстралиран от ЕНП, но се заигра с Путин и Ердоган, съобразяваше се донякъде с народа, но след като ерата на Меркел приключи, краварите го отстраниха чрез класическа цветна революция. Трудно им беше наистина и им отне много време, а на края се оказа и че не са го отстранили съвсем 😄 но пък изглежда вече доста покорен и послушен.

преди 2 минути, andiay написа:

П.С. И този емотикон ти отива, но онзи е по-готин...

а на теб ти отива този :masquerade2:

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

а тий само истини цитираш - от руски сайтове:D

Какви са сайтовете няма значение. Това, което има значение, е дали дадена информация е фактически коректна и дали се препокрива с наблюденията в реалността, политическите процеси и произтичащото от тях.

Твърдението, че руските сайтове не са достоверни, е част от фалшивото твърдение, според което съществува нещо, наречено "Руска пропаганда, чрез която Путин контролира съзнанието на хората по света". Това е фалшив мит от 2016г. при президентските избори в САЩ.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.