Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Кой е сбъркал ? Че руснаците сами се хвалят, че осиновяват украински деца бе :lol6:

Колко? Едно, две, десет, 150 000? Колко биха задоволили апетита на дребен човек като Путин?

Когато даваш подобна информация е редно да се даде и достоверен източник, нали?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, N1K17Y написа:

почна да даваш накъсо .

Ти ли даде на късо, че забрави да ни изнесеш лекция защо не трябва да вярваме на Ердоган?

преди 14 минути, maxthon написа:

Е понеже се говори с "навярно", "вероятно". Е това е казано да се пише и това се прави. Подобно изказване наскоро имаше и от британското министерство - Преброили колко жертви имат Русия и вероятно толкова имали и Украйна. 

Това е патент на всички фейкомети. Не случайно на Лоботомиран20 във всичките му постове има "говори се", "четох някъде" и тн.

Live stream-а тук започна. Аз не го разбирам много езика ама все Москва им е  в устата.

@ivottoshevако внимателно прочетеш какво съм написал ще видиш че съм се съгласил с каквото там си написал (червеното) което прави историята още по странна. Така че "Ребята давайте жить дружно"

Не като руснаци и украинци

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Колко? Едно, две, десет, 150 000? Колко биха задоволили апетита на дребен човек като Путин?

Когато даваш подобна информация е редно да се даде и достоверен източник, нали?

Тук ме затрудняваш, понеже критериите ти за достоверен източник са доста размити. Тоест, вярваш на каквото ти изнася. Предполагам всеки западен източник не е достворен. От самите руснаци би трябвало да минава, но не ти изнася и сигурно и него ще отхвърлиш ? 

https://www.interfax.ru/world/846957

Цитат

Несмотря на все трудности, создаваемые киевскими властями, за прошедшие сутки без участия украинской стороны из опасных районов Украины и республик Донбасса на территорию Российской Федерации эвакуированы 29 733 человека, в том числе 3 502 ребенка. А всего с начала специальной военной операции - 1 936 911 человек, из которых 307 423 - дети", - сказал на брифинге в субботу начальник Национального центра управления обороной РФ Михаил Мизинцев.

Тази пача достоверен източник ли е ?

преди 32 минути, kosyo написа:

Ами ти въртиш и сучеш не ми даваш отговор и сега свиваш знамената и сега аз съм виновен. Ти не можеш да се аргументираш да ми отговориш на елементарен въпрос. Защо при условие че държиш в ръцете си сумати ти оръжие и си бил под иго не обърнеш оръжието си срещу подтисника, ами ходиш да биеш тия дето ти идват на помощ. И не ти пука че този който се биеш е 2-рата по големина сила, не ти пука че ти нямаш нужното оръжие , не ти пука че стрелят по тебе. Елементарната логика е да вземеш оръжието да кажеш на руснаците ето колко хубаво живяхме заедно с вас , давай ЗАЕДНО да ги изметем тези про-западни отрепки...

Кажи сега пак къде е логиката в това дето го правят украинците в  момента ?

Не ти правя забележка, но все пак, моля да не задаваш такива въпроси, защото ще те блокират заради неспортменско поведение.

:popcorn2:

преди 1 минута, БаалБек написа:

защото ще те блокират заради неспортменско поведение

Блокират го заради задаване на тъпи въпроси. Не този конкретно сега, но той си знае. Някакви странни въпроси какво съм имал на терасата....

Момчета гледай тука какво казват :

https://www.newsru.co.il/world/17nov2022/haag_504.html

Гаагский суд постановил, что малайзийский лайнер MH17 был сбит ракетой ЗРК "Бук", запущенной со стороны поселка Первомайское.

Эта территория находилась под контролем боевиков ДНР. Суд счёл версию обвинения доказанной и вскоре огласит приговор.

В Нидерландах оглашают приговор по делу о сбитом над Украиной в июле 2014 года пассажирском авиалайнере лайнер MH17. В катастрофе тогда погибли 298 человек.

Подсудимые – Игорь Гиркин (Стрелков), Сергей Дубинский (Хмурый), Олег Пулатов (Гюрза) и Леонид Харченко (Крот) – обвиняются в убийстве 298 человек и крушении авиалайнера. Подсудимые не принимают участие в слушаниях. Пулатов – единственный из них, кто через адвоката заявил о своей невиновности.

Вие това знаехте ли го ? Вот ето паварот... на линка който дадох горе и какви други разправят ...Москва била виновна за всичко защото управявала цялата операция чрез тия хора.. А пък аз си мислех че е са шахтьорите , защото не мога да си представя толкова нескопосано да стрелят кадрови военни. 

Тука за едни искове говорят въз основа на украинското право. Аз викам да остъкляваме Холандия вие какво ще кажете?

преди 17 минути, N1K17Y написа:

Тук ме затрудняваш, понеже критериите ти за достоверен източник са доста размити. Тоест, вярваш на каквото ти изнася. Предполагам всеки западен източник не е достворен. От самите руснаци би трябвало да минава, но не ти изнася и сигурно и него ще отхвърлиш ? 

https://www.interfax.ru/world/846957

Цитат

Въпреки всички трудности, създадени от киевските власти, през изминалия ден 29 733 души, включително 3 502 деца, бяха евакуирани от опасните райони на Украйна и републиките Донбас на територията на Руската федерация без участието на украинската страна. И общо от началото на специалната военна операция има 1 936 911 души, от които 307 423 са деца", заяви на брифинг в събота Михаил Мизинцев, ръководител на Националния център за контрол на отбраната на Руската федерация.

Тази пача достоверен източник ли е ?

Ааа не, това е прекалено. Спирам да ви чета за известно време, докато русоробите не получат нови указания как да отговорят. :laughing4:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Ааа не, това е прекалено.

Колкото имаше принуда за участие в референдумите, толкова има принуда и за това. Прекалено е голямо нивото на дезинформация.

преди 2 минути, maxthon написа:

Блокират го заради задаване на тъпи въпроси. Не този конкретно сега, но той си знае. Някакви странни въпроси какво съм имал на терасата....

Ама това не е честно - къде отиде демокрацията, къде отиде другата гледна точка? Ами ако реша сега да напълня темата с про-западна пропаганда .. изкушавате ме.

Имах един прост въпрос и никой от вас не иска да ми отговори, а дето се вика съм от 2 дена активен тук. Ами ако се появи някой по-упорит от мен? Аз ви чета и ви отговарям идва някой нов тук и гледа какви въпроси ви задавам и не вижда отговор от вас и той ще вземе да си помисли че нямате какво да кажете срещу моите аргументи. Кофти някак. И По темата - това s МН17 е много интересно - вече обсъждат единствено компенсации - вече е ясно кой е виновен според тях

преди 1 час, maxthon написа:

Отговаряш на мнение съдържащо с изказването на Ергодан и питащ защо вярвате на всичко, което четете в интернет. Тоест имаш точно обратно мнение за това и не вярваш. Е добре така ще го кажа - Защо не вярваш на Ердоган в частта на изказването му по случай падналите ракети в Полша?

Айде пак интерпретации

ЗБРОЯ !!!

преди 6 минути, maxthon написа:

Колкото имаше принуда за участие в референдумите, толкова има принуда и за това. Прекалено е голямо нивото на дезинформация.

Демек доброволно се заселват в необлагородени райони на РФ, за да си го направят свой нов дом. Като с Крим едно време.

Цитат

.....през първите дни на войната (ВСВ) от Крим са изселени и над 50 хиляди немци, които са живеели там още от времето на Екатерина II. Така общият брой на изселените от Крим достига почти 300 хиляди. Като се вземе предвид и това, че възрастните мъже са воювали по фронтовете и много от тях са загинали, след депортацията на кримските татари и другите национални малцинства полуостровът фактически обезлюдява. Според официалната статистика през годините на войната населението на Крим намалява наполовина и след изселването на националните малцинства е около 500 хиляди. Образно казано, всички следвоенни жители на Крим е можело да се съберат на територията на съвременните градове Симферопол и Феодосия. Още първите дни и месеци след освобождаването на Крим от фашистката окупация показват, че селското стопанство, занемарено по време на войната, е понесло огромни загуби. Сталинско-бериевските опричници сякаш нарочно организират изселването на кримските татари /18-20 май 1944 г./ по време на пролетните селскостопански работи, от които зависи бъдещата реколта. В повечето кримски села през същото лято няма кой да събира мизерната реколта. Само бездомни кучета и котки обикалят ужасяващо безлюдните, унищожени и разграбени татарски селища. С първата вълна преселници от дълбоката провинция на Русия не са постигнати желаните резултати. Хората от гористите руски местности трудно се приспособяват и не могат да се адаптират към степните условия или планинските местности в Крим. Още по-трудно за преселниците е отглеждането на специфичните  земеделски култури. Овощни градини, лозя, ефирномаслени растения, тютюн, технически култури, дори царевица мнозина от руските преселници виждат за пръв път в живота си.....

преди 8 минути, БаалБек написа:

Демек доброволно се заселват в необлагородени райони на РФ

Демек изобщо не знаеш къде са отишли и спекулираш. И горките сега ще се наложи тази женица върнала се от плен да им обясни защо трябва да бъдат избити.

Още една бариера падна - Израиль проголосовал в ООН в поддержку Украины. Само 2 дена преди това са били въздържали се . Бързо се развиват нещата срещу руснаците

Нейде мернах че считано от днес нямали нищо против украинците да получават израелско оръжие и технологии през 3-ти страни. Още една страна плачеща за остъкляване според нашите "приятели"

https://t.me/VolodymyrZolkinChat/1615361

Тук пък едни руснаци решиха да пострелят сватбарската по лодки от тяхната лодка и взеха че им отговориха от другия бряг други руснаци. Много тъжно

преди 26 минути, kosyo написа:

Имах един прост въпрос и никой от вас не иска да ми отговори, а дето се вика съм от 2 дена активен тук. Ами ако се появи някой по-упорит от мен?

На твоят прост въпрос ти отговарях цели два дни. Ако си беше отговорил на въпросите, които аз ти зададох, щеше да си разбрал какво ти пиша. Ти обаче до отговор на тези два въпроса явно не си достигнал. Съжалявам, ама не мога да ти помогна повече. Акъл не мога да ти наливам с фуния в чутурата.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

На твоят прост въпрос ти отговарях цели два дни. Ако си беше отговорил на въпросите, които аз ти зададох, щеше да си разбрал какво ти пиша. Ти обаче до отговор на тези два въпроса явно не си достигнал. Съжалявам, ама не мога да ти помогна повече. Акъл не мога да ти наливам с фуния в чутурата.

Вече казах  - приемам всичко дето съм го маркирал в червено че е вярно 2 пъти нали?  С кое тогава не съм се съгласил дето ти си го казал?

От тук за моите приятели ще извадя най-важното и ще подчертая интересното за мен:

Двама руснаци и един украинец са виновни за катастрофата с малайзийски боинг, свален с ракета 'Бук'

Току-що приключилият съдебен процес няма да е последен по делото. Международен разследващ екип се кани да разкрие всички виновни

Съдът признава за виновни Игор Гиркин (Стрелков), Сергей Дубински и Леонид Харченко. Четвъртият обвиняем - Олег Пулатов (подполковник от запаса на руските въздушнодесантни войски от лятото на 2014 г.) - е признат за невинен, съобщи Би Би Си.

Съдът смята за убедителни доказателствата, че самолетът е бил свален с ракета "Бук", изстреляна от фермата "Первомайски" край Снежное. Това се потвърждава от многобройни проучвания и свидетелства. Недостатъците, посочени от защитата, са незначителни и не са достатъчни, за да се счита, че разследването е пристрастно. Представените от руската страна документи бяха неубедителни и често се оказваха фалшификати.

Аргументите на защитата, че съдът не може да произнесе безпристрастна присъда, тъй като СБУ е основният източник на информация, бяха отхвърлени. Данните от подслушването се подкрепят от други доказателства: снимки, видеофайлове, анализ на географското местоположение на телефоните на обвиняемите и свидетелски показания.

Русия отказа да изпрати свои представители в комисията. Тя нарече международното разследване, започнало две седмици след катастрофата, и съдебния процес, започнал през март 2020 г., политизирани и пристрастни.

Руснакът Игор Гиркин (Стрелков) от лятото на 2014 г. е министър на отбраната на самопровъзгласилата се ДНР, пенсиониран офицер от ФСБ;

Руснакът Сергей Дубински е пенсиониран висш офицер от руското военно разузнаване от лятото на 2014 г;

Украинецът Леонид Харченко е командир на подразделение на военното разузнаване на "армията на ДНР" от лятото на 2014 г.

По-рано прокурорите твърдяха, че осъдените са организирали пристигането на зенитно-ракетната система "Бук" от Русия в Донбас, а след това са осигурили евакуацията на ЗРК обратно на руска територия. По време на предишното изслушване прокурорите твърдят, че четиримата осъдени "съвместно са ръководили плана за унищожаване на самолета".

Ролята на Русия

Съдът стига до заключението, че боингът от полет MH17 е бил свален от ракета "Бук", изстреляна от района на Первомайск близо до град Снежное в Източна Украйна (по това време районът е бил под контрола на самопровъзгласилите се сили на ДНР).

Съдът смята, че по време на катастрофата Русия е установила ефективен контрол върху лидерите и поддръжниците на самопровъзгласилата се ДНР в източната част на Украйна.

В мотивите на присъдата се посочва, че от средата на май Русия е осигурявала обучение на военни от ДНР, доставяла е оръжие и храна, упражнявала е сериозно влияние върху политиците от ДНР, координирала е военните действия на сепаратистите и е предприемала военни действия в самата Източна Украйна.

Например, след като проучва изявление и прихванати телефонни разговори на Александър Бородай (ръководил ДНР от май до август), съдът стига до заключението, че въпреки високия си пост в ДНР, Бородай постоянно се е консултирал с представители на руските власти по отношение на решенията, включително тези, свързани със ситуацията с полет MH17.

Магистратите заключават, че военните действия на командирите на ДНР също са били координирани с Русия. За това свидетелстват прихванатите многобройни разговори между военни от ДНР от различни рангове - от младши офицери до тогавашния "министър на отбраната" на ДНР Игор Гиркин.

Много сериозни доказателства

За да стигне до заключението, че полет MH17 е бил свален с ракета "Бук" от поле край Первомайское, което е било под контрола на "ДНР", съдът се основава на няколко доказателства.

Те включват например снимки на димната инверсия от изстрелването на ракетата, свалила боинга. Като свидетел е разпитан мъж, който лично е направил такава снимка от балкона на дома си в град Торез. Проучването на снимката показа, че сравнението на посоката на следата, времето, когато е направена снимката, и времето, когато MH17 е изчезнал от радара, показва, че именно ракетата е свалила самолета. Съдиите се позовават и на други снимки на следи от инверсия, намерени в интернет.

Освен това съдът взе предвид показанията на засекретения "свидетел М58", който лично е видял как "Бук" навлиза в полето край Първомайское, след което се чува силен взрив, а после същият "Бук" излиза от полето, но без една ракета. Защитата оспорва показанията на свидетеля, тъй като се твърди, че те са непоследователни, но съдът решава, че може да им се вярва, тъй като свидетелят може да е сметнал някои подробности за маловажни или паметта му да е била нарушена.

Продължение

Вече е ясно, че току-що приключилият съдебен процес няма да е последният по делото за катастрофата. Преди началото на процеса Фред Вестербеке, ръководител на Международния екип за разследване, заяви, че задачата му е "да разкрие цялата верига - от екипажа на "Бук" до тези, които са наредили на "Бук" да се отправи на мисия на 17 юли 2014 г.".

Само ще кажа че живеем в интересни времена и става все по-интересно...

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

"Той трябваше да говори с приветлив и кооперативен тон на Г-20 и да показва готовност да преговаря. Вместо това той и неговия военен министър си сложиха рогата и взеха да се заканват и да плашат всички подред. Руснаци и американци видяха, че Зеленски се изоглави и не се вписа в очакванията на Вашингтон и Москва."

И ко прайм ся? И какво чакаме?

Зеленякът да узрее?

преди 10 часа, maxthon написа:

Пуснах ти линк от "удобна" медия за да повярваш на НАТО, ама явно и на тях вече вяра да няма.

Сега само трябва да установим как има удари на около 30 обекта? Бъди сигурен, че има и по няколко удара на обект та цифрата на оставащите ракети силно намаля предвид броя на ударите. Да не кажеш сега, че се заяждам? Математика от най-просто ниво - събиране и изваждане.

Реално проблемът на украинците са иранските дронове . Искаха средства за защита за тях от израелците ,но те отказаха , мисля че се страхуват от утечка към русия и от там за иран, които могат да  оптимизират дроновете си  ,а това застрашава националната   сигурност на евреите . Иранските дронове  през деня НЕ са заплаха те са бавни и ниско летящи ,обикновените ПВО ги свалят лесно , проблемът за Украйна е през нощта.

преди 1 минута, bigiadri написа:

Реално проблемът на украинците са иранските дронове . Искаха средства за защита за тях от израелците ,но те отказаха , мисля че се страхуват от утечка към русия и от там за иран, които могат да  оптимизират дроновете си  ,а това застрашава националната   сигурност на евреите . Иранските дронове  през деня НЕ са заплаха те са бавни и ниско летящи ,обикновените ПВО ги свалят лесно , проблемът за Украйна е през нощта.

Тук пише че вече са ОК да продават на украинците - излезе днес

преди 10 минути, bigiadri написа:

Реално проблемът на украинците ...

Извинявам се за включването, НО:

Проблемът на украинците е Хунтата на Зеленски!

Пък и за цяла Европа - също!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.