Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 31 минути, kosyo написа:

Е то всяко стадо си има мърша, ама не виждам масовост нещо? Не е като руснаците да не облъчват също 24х7, ето имаш нет четеш гледаш и вместо да кажеш стига толкова. тиа майданците сега им е..бах мамата , те хващат оръжието и отиват да трепят руснаци? Къде е логиката... Нали се сещаш то докато не те обстрелят всичко е идея , след това вече ти идва аакъла , ама те си стоят в окопите и не съм  чул за масови бягства?

Няма от къде да чуеш. Каквото и да става в Укарйна - на нас ни се представя само едната гледна точка. 

Тази новина помниш ли я? Нищо чудно и да не си я видял, щото след като се разбра че хората са разпарчетосани  НА ВЛИЗАНЕ в окупираните територии (демек бягали са от Наркоман Еленски) и са избити от укропските сили, нещо спря да се говори за този случай:

Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, M.Николов написа:

Абсолютно!

:giggle1:

Само не знам украинците дали ще се съгласят.

кой ги пита

https://bg.wikipedia.org/wiki/Палестинска_автономия

Цитат

има само ограничени правомощия върху част от територията, за която претендира тя.

преди 3 минути, miro20 написа:

Да бе, те украинците си стрелят ей тей по гаргите.

Целят се по гаргите (да наречем образно казано така ракетите), но за сметка на това уцелват тракторите. По каквото и да се целеха резултата даже можеше и да е паднала ракета в самата Украйна. Е тогава нямаше и да разберем за такова нещо. Не им е за първи път, не го правят и само с S300. Като натиснеш копчето за пуск на ракетата ти се предполага, че тя или трябва да свали целта си или малко след това да се самоунищожи. Като за ракети образец 1978 г. вчерашните успяха да се справят много добре с поставените две задачи. За това, че имат стари ракети пак са виновни руснаците, че не са им продали малко по-модерни. Ти на обикновен крадец на газ би ли дал оръжие, особено ако ти е и комшия?

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Няма от къде да чуеш. Каквото и да става в Укарйна - на нас ни се представя само едната гледна точка. 

Тази новина помниш ли я? Нищо чудно и да не си я видял, щото след като се разбра че хората са разпарчетосани  НА ВЛИЗАНЕ в окупираните територии (демек бягали са от Наркоман Еленски) и са избити от укропските сили, нещо спря да се говори за този случай:

Е не тука вече много слаба тезата. Първо гледната точка от 2-те страни се представя много добре - тук вярвам се съгласен. Пропагадната е на ниво и от 2-те страни..  Но значи те ще бият 2-рата армия в света няколко месеца с това дето имат само в ръцете си, преди да дойде техника и да се обучат кадри  и в същото време имат масови бягства от армията? И никой да не го е отразил ...

23 човека са един взод - направо не ги пишем в сметката....(P.S. Сега видях и че пише цивилни. дори да са военни пак са малко - липсва масовост) Отделно знаеш поне по един  самолет слухти от 2-те страни  24х7?  И обърни внимание на допълнителния въпрос който поставих - защо Русия има проблем да събере хора, а не Украйна?

преди 23 минути, maxthon написа:

Напълно!! Чета, че отговарящ на мнение започващо с "-Информацията , данните показват , че Русия няма нищо общо с ракетната катастрофа в Полша ." (като част от изказване на г-н Ердоган) с дълбоко съмнение в истинността на всяка дума в него и решавам да отговоря поне на първото. Та в целия процес по даване на заповед за изстрел от С300, изстрела, неуспеха на ракетата да унищожи целта си и последващото и падане в Полша не разбрах къде се вмъква Русия. За един прЕятел от Горна баня с пробит от ракета покрив питам (дано да е жив и здрав все още)?

Започва и свършва така изказването на Ердоган. Нататък са фантазиите на поредния с нужда от психична помощ :giggle1:

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Хората, които не спират 9 месеца да ни повтарят гледната точка на Кремъл, не спират 9 месеца да повтарят и, че еврогейовете им забранявали да чуят другата гледна точка :lol6:

преди 10 минути, miro20 написа:

Обяснявал съм ти 1001 пъти разликите с Косово , дори Каталуния и т.н.

1002 пъти вече ти казвам: Не ми обяснявай на мен бре :hit: Иди и подскажи тези пробити опорки на хората от общото събрание на ООН, които не са се сетили какво да отговорят на Вучич. 

преди 17 минути, miro20 написа:

И това го минахме. Свободна европа, част от които е и този адрес, е всеуважавана , известна медия.

Това ч ене ти изнасят ФАКТИТЕ и анализите които са изложени за многогодишната подготовка на рашистите за инвазия, си е твой проблем

Искаш да кажеш, че абсолютно всичко написано в Свободна Европа е истината, истината и само истината? Сигурен ли си? Примерно това истина ли е:

Как джиповете на строителя на "Турски поток" се озоваха при тези, които трябва да го контролират

Боко и престъпната му шайка трябва ли да влязат в затвора?

преди 19 минути, N1K17Y написа:

Започва и свършва така изказването на Ердоган. Нататък са фантазиите на поредния с нужда от психична помощ :giggle1:

Ще се пробваш ли да обясниш с малко повече подробности ако може защо Ердоган греши според теб? Ако ти трябва помощ май в Св. Наум в София на ул. Любен Русев 1 може да ти я предоставят. Телефон за уговорка за час искаш ли?

преди 15 минути, kosyo написа:

Е не тука вече много слаба тезата. Първо гледната точка от 2-те страни се представя много добре - тук вярвам се съгласен. Пропагадната е на ниво и от 2-те страни..  Но значи те ще бият 2-рата армия в света няколко месеца с това дето имат само в ръцете си, преди да дойде техника и да се обучат кадри  и в същото време имат масови бягства от армията? И никой да не го е отразил ...

23 човека са един взод - направо не ги пишем в сметката....(P.S. Сега видях и че пише цивилни. дори да са военни пак са малко - липсва масовост) Отделно знаеш поне по един  самолет слухти от 2-те страни  24х7?  И обърни внимание на допълнителния въпрос който поставих - защо Русия има проблем да събере хора, а не Украйна?

Не разбирам, искаш да ме убедиш че абсолютно всички украинци са "за" война с Русия ли? Или че може би в армията им няма дезертьори? 

Колкото до пропагандата - ясно е какво е положението. Не гледам клипчетата публикувани тук нито на едната, нито на другата страна.

преди 20 минути, N1K17Y написа:

Хората, които не спират 9 месеца да ни повтарят гледната точка на Кремъл, не спират 9 месеца да повтарят и, че еврогейовете им забранявали да чуят другата гледна точка :lol6:

Да се смееш на некадърната постановка с мърдащите трупове или с избухващото колело е гледна точка на всеки разумен човек, който погледне на нещата без да проявява пристрастност. Ако в подобни случаи гледната точка на такива хора съвпада с гледната точка на Кремъл - проблемът не е в гледните точки, а в слабото изпълнение на укропропагандата

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Не разбирам, искаш да ме убедиш че абсолютно всички украинци са "за" война с Русия ли? Или че може би в армията им няма дезертьори? 

Колкото до пропагандата - ясно е какво е положението. Не гледам клипчетата публикувани тук нито на едната, нито на другата страна.

Не - казах - всяко стадо си има мърша. Казах 2 пъти съм бил по тия места. Но пак да се върна на въпроса - Как така след толкова много информация която имат и с оглед отминалото време дето имат, украинците за Евромайдана не отиват да бия америкаците дето ги докарали до това положение и техните локални поддръжници ? А вземат оръжието и отиват да бият руснаците дето идват да им помагат да се бият срещу организатовите на Майдана? На тях не ми ли е ясно кой е виновен за всичко?  Имат висок боен дух срещу значително по-силен противник и не се наблюдават масови бягства, нямат проблеми с пушечното месо.

преди 56 минути, maxthon написа:

Ще се пробваш ли да обясниш с малко повече подробности ако може защо Ердоган греши според теб? Ако ти трябва помощ май в Св. Наум в София на ул. Любен Русев 1 може да ти я предоставят. Телефон за уговорка за час искаш ли?

Айдьее, пак се върнхаме на 

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Бате, добре ли си ? Преди няколко месеца можеше да минеш тест при психиатър, но в последно време даваш накъсо. Какво ви пускат по руските телеграми ? Или това е заради успешния ход на военната операция ? 

Или става въпрос за обикновна неграмотност и невъзможност за четене с разбиране, какво съм написал ? 

преди 56 минути, ivottoshev написа:

Да се смееш на некадърната постановка с мърдащите трупове или с избухващото колело е гледна точка на всеки разумен човек, който погледне на нещата без да проявява пристрастност. Ако в подобни случаи гледната точка на такива хора съвпада с гледната точка на Кремъл - проблемът не е в гледните точки, а в слабото изпълнение на укропропагандата

За виден борец срещу "тролската централа", усвоил си тролските им техники по-добре от самите работещи там :giggle1:

преди 29 минути, kosyo написа:

Не - казах - всяко стадо си има мърша. Казах 2 пъти съм бил по тия места. Но пак да се върна на въпроса - Как така след толкова много информация която имат и с оглед отминалото време дето имат, украинците за Евромайдана не отиват да бия америкаците дето ги докарали до това положение и техните локални поддръжници ? А вземат оръжието и отиват да бият руснаците дето идват да им помагат да се бият срещу организатовите на Майдана? На тях не ми ли е ясно кой е виновен за всичко?  Имат висок боен дух срещу значително по-силен противник и не се наблюдават масови бягства, нямат проблеми с пушечното месо.

На половината от населението на Украйна от преди "дамата със сникерсите" да изгрее на онзи площад, въпросните сникерси не са им са се усладили чак толкова.

Да си чувал за масова емигрантска вълна от Крим след 2014? Аз не съм, а ако имаше такава, западните "свободни" медии щяха да ме информират ежеминутно дори и при най-малък намек за такова нещо. А случайно да знаеш, че ЛДНР сами поискаха помощ от Русия?

Тези които сега са под властта на режима на наркоманът-еленски, далеч не са всички които чувстваха себе си като украинци преди краварите да спретнат там поредната си "цветна революция"

преди 17 минути, N1K17Y написа:

За виден борец срещу "тролската централа", усвоил си тролските им техники по-добре от самите работещи там :giggle1:

Пак ли ме обвиняваш в някаква лъжа, без обаче да можеш конкретно да посочиш в какво точно се изразява тази моя лъжа :speak: 

преди 1 час, ivottoshev написа:

На половината от населението на Украйна от преди "дамата със сникерсите" да изгрее на онзи площад, въпросните сникерси не са им са се усладили чак толкова.

Да си чувал за масова емигрантска вълна от Крим след 2014? Аз не съм, а ако имаше такава, западните "свободни" медии щяха да ме информират ежеминутно дори и при най-малък намек за такова нещо. А случайно да знаеш, че ЛДНР сами поискаха помощ от Русия?

Тези които сега са под властта на режима на наркоманът-еленски, далеч не са всички които чувстваха себе си като украинци преди краварите да спретнат там поредната си "цветна революция"

Пак ли ме обвиняваш в някаква лъжа, без обаче да можеш конкретно да посочиш в какво точно се изразява тази моя лъжа :speak: 

Отново слаба теза защото пропусна уточняващия въпрос  -  Защо Русия има проблем да събере хора, а не Украйна? Ако ти е вярна тезата че не всички са съгласни със Зеленски (то нямам как да не е така), тогава с толкова оръжие дето го раздаваха от камионите директно нямаше да е жив вече. А както виждаш Русия едва събира недоволни хора, а пък неговата подкрепа расте.. Нещо липсва в цялото уравнение. Ти чул ли си от как почна всичко за вътрешен протест срещу него? Тезата че Украйна е разграден двор в момента (до някъде съм съгласен - война е) в който всеки има достъп до каквото си иска оръжие(няма спор - огромен избор от всякакви калибри) и има недоволство срещу правителството(???) но пък в същото време го търпят как ти се вижда? И вместо да се прегърнат с руснаците които идват да го свалят, ги бият... странно не мислиш ли?

Аз не бързам да получа отговор, но какво казах - сън не ме лови от този въпрос. Евентуално някой да помогне ? Не обвинявам никой - търся някой да ми разясни този парадокс.

преди 5 часа, maxthon написа:

Полша не разбрах къде се вмъква Русия

Ами например, може да е руска ракета. Дори е много по вероятно да е руска ракета.

Официално никой не е потвърдил, чия е ракетата, а ти пишеш, че всички са потвърдили.

Всички знаем, че е 100 % руска ракета и са ви пуснали опорки от Москва да твърдите обратното.

преди 2 часа, kosyo написа:

търся някой да ми разясни този парадокс

Няма парадокс.

Чугуните лъжат като разпрани

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ами например, може да е руска ракета. Дори е много по вероятно да е руска ракета.

Официално никой не е потвърдил, чия е ракетата, а ти пишеш, че всички са потвърдили.

Всички знаем, че е 100 % руска ракета и са ви пуснали опорки от Москва да твърдите обратното.

Да не би сега да ставаш от поне 24 часов сън и в просъница да четеш новините и да си стигнал само до първоначалната такава, че има паднали руски ракети в Полша? Поддържай имиджа на псевдонима ти някъде другаде. "Всички"? Да не страдаш вече от разтроение на личността? И всички да са Реджеп Иведик?

преди 5 часа, N1K17Y написа:

Или става въпрос за обикновна неграмотност и невъзможност за четене с разбиране, какво съм написал ?

Така де затова помолих да се обосновеш защо смяташ нещо казано от Ердоган за неистина. Както виждаш тук не става дума за никакви телеграми и за никаква Русия, а за изказване на Ердоган. Моля не оправдавай собствената си неграмотност с други хора и да им я преписваш на тях.

преди 9 часа, miro20 написа:

Всъщност, говорят за приблизителен брой. Някъде четох към 100-на ракети

От който 74 са свалили! Също и десетина дрона!

преди 3 минути, bigiadri написа:

И две паднаха в Полша. Ма те не били руски.

На ватенките, като се обосерат, се някой друг им е обосрал гащите.

преди 25 минути, Реджеп Иведик написа:

На тебе ли да вярвам,

Пуснах ти линк от "удобна" медия за да повярваш на НАТО, ама явно и на тях вече вяра да няма.

преди 15 минути, bigiadri написа:

Сега само трябва да установим как има удари на около 30 обекта? Бъди сигурен, че има и по няколко удара на обект та цифрата на оставащите ракети силно намаля предвид броя на ударите. Да не кажеш сега, че се заяждам? Математика от най-просто ниво - събиране и изваждане.

преди 3 минути, maxthon написа:

Пуснах ти линк от "удобна" медия за да повярваш на НАТО

Вие ватенките, първо се определете НАТО ли е НАТО, или Украйна е НАТО.

Щото официалната украинска позиция, озвучена от Президента Зеленски е, че това е руска ракета.

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Няма парадокс.

Чугуните лъжат като разпрани

Все пак искам да изслушам и другата гледна точка по този въпрос. Виждам има доста хора които от близо следят конфикта. а някак си отбягват ли или само така ми се струва ? С радост очаквам и други мнения по въпроса - ето имам анализатор тук  - предполагам може да помогне за решаването на тоз ребус. Едва ли ще му е голям проблем :), аз знам че съм досаден ама съм и упорит в търсенето на отговори

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Ракетата, че е руска, руска е.

Въпросът е, дали рашките случайно са сгрешили с координатите, или нарочно пробват НАТО на слабост.

Чичко Путин към Полша... "Много хубав трактор имаш там, жалко, ако нещо му се случи."

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.