Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, miro20 написа:

70 свалени от 90 - 30% ли са ?

Ако вярваш на това, което ти казват украинците възможно е и такава математика да измислят. В предвид, че се оказаха люлката на цялата европейска цивилизация чак го Порту-Галия (имало преселници от Галиция там) всичко е възможно при тях. И се получават странни парадокси да свалим всички ракети, но все пак има удари по електропреносната мрежа. След като е възможно това (според тяхната математика), значи е възможно и със 70 свалени от 90 ракети да се поразят и 30 обекта на електропреносната мрежа. Някои от тях и по няколко пъти.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, maxthon написа:

Видя ли мнението на Кулеба (вероятно е първите минути след случилото се) по въпроса чии ракети са паднали в Полша и с кое друго събитие прави сравнение? Интересно как ги отъждествява, че и двете са извършени от Русия, но пък едното се оказва не точно така. Дали не продължават и сега да имат един и същи извършител? Не си прави и труда да споменаваш съдебното дело в Нидерландия и т.н.

Причината за всичките тези трагедии или инциденти е РФ и войната която бепричинно започнаха. 

Еднозначно .

преди 12 часа, BANKATA написа:

Не. Сърбите ако не бяха иди*ти нямаше да падат ракети в България.

Идиоти заради това че искаха да запазят целостта на държавата си? Че тогава или и укрите са идиоти, или ти си двуличник. Кое от двете?

току-що, maxthon написа:
преди 11 минути, miro20 написа:

70 свалени от 90 - 30% ли са ?

Ако вярваш на това, което ти казват украинците възможно е и такава математика да измислят.

фейкометчо, кокло пъти ти казах - цитирам ТЕБ.

Ако ще спориш сам със себе си , оставям те, спори си на воля. Само да не почнеш да си биеш шамари .

:)  :)  

8 ч.  ·

Четирихилядниците тържествуват, че ракетите в Полша били украински, а не руски. Е-ех, докъде я докарахме - рашибозукът да се радва на такива дребни работи... По-важното е друго. Кремълският агресор се оттегля с разбита "казенная морда" от фронта и си отмъщава като дистанционно унищожава условията за цивилизован живот на 40 милиона украинци. Разрушава инфраструктурата на украинския обществен живот - електричество, водоснабдяване, убива невинни цивилни хора по домовете им с ракети.
Не бива да забравяме, че в тази война Украйна се бори с "една ръка". Тя не може да поразява цели на вражеска територия - дори приятелите на Украйна не й го позволяват, за да не би кремълската шайка да се ядоса и да хвърли "онази" бомба. Въпреки това, време е Украйна да получи достатъчно оръжия - на първо място за ПВО, чрез които да неутрализира по-ефективно ракетните атаки на агресора от изток.
Що се отнася до НАТО и член 5 от нейния устав - едва ли някой ще достави удоволствие на Кремъл да може да твърди, че "воюва с НАТО". Не, не воюва с НАТО - воюва с най-близката си съседна страна и яде унизителен бой от тези, които предпочитат да умрат, но да не попаднат отново под бруталната власт на московската орда...

Може би поляците са изстреляли ракетата срещу себе си, както правят руснаците по същия начин в Запорожката атомна електроцентрала и по моста?

преди 12 часа, васил козарев написа:

Съвсем случайно в Полша, покрай руски ракетен обстрел, падна ракета, която уби хора. Полша умишлено създавала истерии. Ти изобщо осмисляш ли действителността адекватно или го караш наизуст? 

Ми време е да се задейства незнамсикояси точка от устава на НАТО и да се нападне този, който е изстрелял ракетата. Нали това искахте снощи? 

преди 7 минути, glen написа:

Идиот Столтенберг,  когато беше попитан защо НАТО, т.е. полската противовъздушна отбрана, не свали наближаващата ракета S300, „Е, нямахме доказателства, че ракетата е била в режим на умишлена атака“.

Така че сега те искат да вярваме, че противовъздушната отбрана на НАТО трябва да взема решения за това дали една ракета умишлено ще ви разпръсне или не. Ако не е умишлено, добре, ние просто ще го оставим да премине...

Някой горе беше казал нещо за математиката. И сега внимание въпроса:

Разстояние на мястото на взрива от границата е Х , скоростта на ракетата е Y, времето на реакция в този случай от страна на Полша е Z( нищо не стои на границата нали?). Допълнително условие е че не може да се стреля над чужда държава, за опростяване на задачата няма да вземаме под внимание формата и въртенето на земята, атмосферните условия . Можеш ли кажеш коя оружейна система може да реши задачата? Не защитавам поляците  - знаеш каза някой  вече те ме мразят, но пък ми пращат вино.

преди 7 минути, miro20 написа:

цитирам ТЕБ

Изпусна преди това какво пише. За да ти е удобно и да не се връщаш на предната страница да ти напомня (дано не се наложи да докарам напомнянията до 1001, че няма да ми стигне вечерта), че пише украински източници. Не се намирам на подходящо място за да съм аз източника и съответно да цитираш мен. Отговора на въпроса дали със свалени 70 ракети от 90 (или 100 както каза ти) могат да се ударят 30 цели по няколко пъти го задаваш на не който трябва. Питай украинците те са източника на цялата информация. Моля ти се не застрелвай пощальона донесъл ти тези изходни данни на тази твърде сложна математическа задача. Виждам трудно ти е да стигнеш до отговор. Едно време на това се казваше: Сядай си 2!, но пък имахме и доста колоритен учител по физика когато станеше дума за оценяване: Изтърва за малко шестицата, две.

преди 2 часа, miro20 написа:

баси не баси , за всичките трагедии вината е на този който вкара войната в Украйна.

Значи оная със сникерсчетата трябва да бъде линчувана. Преди нейната поява и Крим си беше украински, и проблеми в Донбас нямаше а укрите си имаха излаз на Азовско море.....

преди 12 минути, miro20 написа:

Как да ти го кажа по меко... Когато почти всяка твоя реакция към мен е .... защо защо , това не го разбирам, това не го знаех...  означава че всеки твой "анализ" е обикновен несериозен пасквил омесен с пропаганда , фейкове и класическо незнание.

Питам "Защо?", защото виждам, че използваш някакви странни strawman-и. "Рашист", примерно, е strawman-ски аргумент, не нещо, което реално съществува.

ZCWeLaF.jpg

"Рашисти" и "рашистан" също са логически погрешни понятия. Говорим за войната, нали така? Е, тази война с води от Русия срещу Запада на Украинска територия. Не веднъж съм показвам, обяснявал и доказвал, че Русия и Украйна реално бяха съюзници преди преврата и налагането на фалшивия прокси президент - Зеленски.

Войната се води между Русия и Запада, като се изпълнява на територията на Украйна. В тази война няма нито един "рашист", тъй като "рашистите" не съществуват. "Путлер", примерно, също е преувеличение на реалността, което го прави нелогично понятие.

Това са пропагандни термини, които нямат почва в реалността - това е факт.

Истината за глобалисткия неолиберален световен ред, познат като "капитализъм" и "отворена пазарна икономика", или някакви такива неща, съм ги обяснил в следната публикация, както и множеството линкове, предоставени в края на публикацията:

Останалото е от части обяснено в публикацията, към която води линка в подписа ми, както и множеството линкове, предоставени в края на публикацията и множеството линкове предоставени в публикациите, към които линковете от първата публикация водят.

Истината е такава каквито са фактите. Виждам, че яростно отричаш всичко, което казвам. Това е така, тъй като мозъка ти е промит. Мисля, че си някъде на около 40-50 години. Ако това е така, това означава, че още от ранната си младост си станал мишена на колониалната дерационализация, която започна веднага след 1989г. По време на младостта си, когато си изучавал света, грешната информация ти е била пускана под формата на пропаганда.

Харесваш западния модел и САЩ, тъй като единствената ти представа за тях идва от пропагандата, която ти е изкривила преценката за реалност. Знам каква е била про-Американската пропаганда по онова време - знам, че САЩ не е това, което се представя в пропагандата. Реално, САЩ е една капиталистическа, неолиберална империя, съществуваща на гърба на световната икономика и хората по света. Огромното мнозинство от хора в САЩ не са доволни от политическата и икономическа система в САЩ, което опровергава твоите твърдения за "уреден живот". Хората в САЩ биват експлоатирани, което е много добре обяснено в публикацията, за която ти показах линк по-горе.

Един ден ще разбереш за какво говоря. В момента отричаш всичко, но това няма да е за дълго. Ясно е, че нещата, които съм обяснил, ти не можеш да опровергаеш. Не можеш, тъй като те са лесно доказуеми и наблюдаеми.

Ти не си виновен за това; виновни са тези, които са ти промили мозъка. Аз не те виня и не те мразя. Просто ти казвам кое е правилно и кое не и какво ни очаква в близко бъдеще. Тъй като САЩ е супер-сила и империя, те проектират своите идеологии и интереси върху света. Идеологическите елементи се разпространяват и не носят друго освен бедност и смърт.

Всичко това ще го разбереш един ден, но ще е прекалено късно.

преди 37 минути, miro20 написа:

И доза детинщини заради възрастта ти :) 

Възрастта ми няма нищо общо с разсъжденията ми. Времето е относително нещо, което всъщност не съществува. Аз мога да кажа, че съм на 5 милиона години, примерно, и ти няма да можеш да докажеш, че това не е така. На 20 години съм, тъй като живея на планета, която прави 1 обиколка около звездата си на година - 365 земни дни. Ако бях на планета, която 0.5 обиколки около звездата си за 365 земни дни, щях да съм на 10 години, въпреки че същия индивид като мен за същото това време би станал на 20 години, ако живее на земята.

Както виждаш, времето е субективно и относително понятие.

screenshot-142.png

• Аз съм на 20 земни години;
  • Биологичната ми възраст е изчислена на 32, според теста, който си направих;
  • Философската ми възраст е над 600 години;

Аз съм умен, мъдър и напреднал човек - затова мога да виждам и осмислям неща, които ти не можеш. Все още не си достатъчно израснал философски, но един ден, ако живееш достатъчно дълго, ще станеш достатъчно израснал. Докато дойде този ден, ще ти останеш дребен русофоб, но един ден ще настъпи промяна. Всичко с времето си... 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Значи оная със сникерсчетата трябва да бъде линчувана. Преди нейната поява и Крим си беше украински, и проблеми в Донбас нямаше а укрите си имаха излаз на Азовско море.....

"оная" подкрепяше процеси и протести започнали още от 2013 г срещу олигарха Янукович, "оная" подкрепи желанието на хората за демокрация, борба с корупцията, евроинтеграция, лесна работа в ЕС и Полша най вече и т.н.и т.н.

Останалото за Крим и т.н. е резултат от далеч по ранната подготовка на рашистите за нападение и анексии :

https://ru.krymr.com/a/krym-2014-rossiya-okkupatsiya/31111879.html?fbclid=IwAR01AU6DYQ-KME36fYZXdXJ1Y2ad2vLyX5zCXw_oQ0W3KjDmqgQi5Giog7k

А твоето е поредната тролска спекулация която пускаш когато си в абсистенция и не си си пил хапчетата.

Нещо за Косово скоро да си казвал ?  :giggle1:

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Питам "Защо?", защото

Не се напъвай. Никой не ти чете псаквилите. И аз се отказах отдавна. :getout:

оле боже... мерна ми се над поста ми че си на 600 философски години ...

:laughing4:

преди 31 минути, maxthon написа:

Ако вярваш на това, което ти казват украинците възможно е и такава математика да измислят. В предвид, че се оказаха люлката на цялата европейска цивилизация чак го Порту-Галия (имало преселници от Галиция там) всичко е възможно при тях. И се получават странни парадокси да свалим всички ракети, но все пак има удари по електропреносната мрежа. След като е възможно това (според тяхната математика), значи е възможно и със 70 свалени от 90 ракети да се поразят и 30 обекта на електропреносната мрежа. Някои от тях и по няколко пъти.

бол и гос...т.е гол и бос си по укро история...чекай да та ,,свеТна"...малко:

тоа нароТ е изкОпал Черно море...

и от пръста са се образували Карпатите...

17395893.jpg

17395894.jpg

17395896.jpg

...а най-големио сеир ще е га укри и макета ще се сборят за луната...

"оная"

Оная попита един посланик кой да сложат да управлява в новата колония. (руска пропаганда може да не четеш) Е не му се отвори на Кличко парашута и си остана само прост кмет на столица. Оная има лична семейна драма от време оно свързана с Русия и има фикс идея за отмъщение. (тук няма руска пропаганда да си знаеш)

преди 29 минути, ivottoshev написа:

Идиоти заради това че искаха да запазят целостта на държавата си? Че тогава или и укрите са идиоти, или ти си двуличник. Кое от двете?

Обяснявал съм ти позицията си многократно.

u9BB21h.png

В Херсон са останали по-малко от 80 000 жители. Над 120 000 са решили да се прехвърлят с руснаците на другия бряг на реката и не искат да се срещат със "освободителите" си украинци.

преди 1 час, _Aumi_ написа:
Може да бъде изображение с 1 човек
Ердоган :
-Информацията , данните показват , че Русия няма нищо общо с ракетната катастрофа в Полша .
-Ако целта на Украйна е да предизвика трета световна война , бих искал да кажа , че в тази игра Турция няма да участва и ще сложим край на членството на Турция в алианса НАТО , а това ще докара първия подпис за край на алианса .
-Турция е най-голямата армия в НАТО , а излизането ни от алианса ще разтърси алианса , няма да се хареса от НАТО и ще започнат едни въпроси “ама защо” .
-Не харесвам решенията , които се взимат от НАТО и европейския съюз , защото те са в полза на САЩ , а не за наша сигурност и мир в света .
-Втората световна война също започна от Полша и гледайки на това някой си прави игри , игри в които обаче ще има много жертви и това не е в интерес на Турция .
-Не искаме трета световна война и в нея няма да участваме бих искал да се знае . -Съжалявам за жертвите и от двете страни във военният конфликт в Украйна , но не искам да ни навличат в трета световна война и за това Турция се бори за преговори и мир между страните , но май Турция е единствената страна , която се бори за мир и преговори и за това няма промяна , а с една страна пролет няма да дойде .
-Трябва да се спре с войните и да се седне и да се говори за мир , преговори са нужни , а не войни .
-Не им стига на хората болести, бедност , криза , а сега и за трета световна война ли да се готвят .
-Престанете с тази политика на военолюбци, няма да има победители в трета световна война , а това подчертавам дори и може да означава край на света .
-Няма да плаща светът заради военолюбците .
-Още днес ще говоря с НАТО , за край на членството на Турция в алианса, ако на път е трета световна война . Съжалявам, няма да жертвам страна и народ заради военолюбци.

Колко хубав щеше да е света, ако не вярвахте на всичко прочетено в интернет :giggle1:

Или поне да не бяхте олигофрени, сами да се сетите, че никой политик не би говорил подобни дивотии.

Или поне да нямахте достъп до интернет, че да не си показвате олигофренията извън селската кръчма. 

преди 12 минути, ivottoshev написа:

"Политическия анализатор" е малко зает със сметките, малко по-нагоре го питах нещо , можеш ли ти да отговориш че гледам си запознат с материята ? Аджеба след толкова много години, материали и анализи за майдана и след като си ги изгледали всичките украинците (по няколко пъти предполагам), сега защо не обърнат оръжието си срещу американците и техните протежета в украйна? Да се прегърнат с Руснаците като едно време и да заживеят щастливо и да си пият водката заедно? Ако ти не можеш някой друг да ми помогне с този въпрос че съм няма да мога да спя днес. Понеже се досещам че ще кажете сега Донбас... добре ама като погледнем картата къде е той и къде е Киев нещо не ми се вързва. Бил съм 2 пъти там дето се вика от първа ръка знам как са пътищата. И пак за Донбас - мисля че те имат проблем да съберат хора да умрат за тяхната кауза, не украинците.  И тук вече нямам повече идеи . Някой може ли да помогне, благодаря предварително за отговорите.

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Колко хубав щеше да е света, ако не вярвахте на всичко прочетено в интернет

Е всички без Украйна вече потвърдиха, че става дума за ракета от S300 (използвания модел е с обсег между 75 и 90 км). На кой да вярваме? На оня де си търка носа като наркоман ли (нямаме кръвна проба все още и затова е и "като)? На всичкото отгоре продължава да твърди, че руска ракета е паднала в Полша. Ех тези подмолни поляци защо така слагат парчета от ракета за S300 на мястото на удара?

преди 25 минути, miro20 написа:

Останалото за Крим и т.н. е резултат от далеч по ранната подготовка на рашистите за нападение и анексии :

https://ru.krymr.com/a/krym-2014-rossiya-okkupatsiya/31111879.html?fbclid=IwAR01AU6DYQ-KME36fYZXdXJ1Y2ad2vLyX5zCXw_oQ0W3KjDmqgQi5Giog7k

Пак ли този пробит линк със сънищата на някакъв никому неизвестен бивш военен, публикувани САМО във някакъв фейкометски сайт и никъде другаде? Ако само на това се крепи тезата ти, време е да смениш или лекарствата, или направо психиатричната клиника в която те лекуват.

преди 25 минути, miro20 написа:

Нещо за Косово скоро да си казвал ?  :giggle1:

Казвах, ама ти гузно се скри и не ми отговори на въпроса: Що не отиде да покажеш пробитите си опорки на измъчените хорица от Общото събрание на ООН, които не можаха да отговорят на Вучич когато ги пита директно каква е разликата м/ду Сърбия и Украйна та на едните може да се наруши суверенитета а на другите да не може...

Пак ще се напрвиш на недоскив и ще подминеш, нали? Или може би най-накрая в централата сте измислили някой алабализъм с който да ме "затапиш"?

Не се напъвай. Никой не ти чете псаквилите. И аз се отказах отдавна. :getout:

оле боже... мерна ми се над поста ми че си на 600 философски години ...

:laughing4:

Не се напъвам. Като пише, не се напъвам, а просто копирам и поставям вече написани и обяснени неща. Ти да не си помисли, че всеки път, когато пиша нещо голямо, го пиша от нулата? Не, не правя така... нямам толкова свободно време.

Никой ли не ги чете? Имам 896 милиона прочитания на основните си публикации от началото на годината. Това е само началото - сериозно съм се заел с политиката. Пиша в международни сайтове, където имам много прочитания. Тепърва предстои да се разраствам - в момента си правя мой личен сайт.

Отказа се, тъй като не можеш да ги обориш и нямаш какво да кажеш. :halloween10:

преди 4 часа, Без умствен капацитет написа:

ега ако кажеш кога ЕС е имал ограничение за влизане на украинци

айде на бас че в ЕС смятат така за българите, а не за украинците

че  то българите още не ги пускат в европа дето са в ЕС

защо скомръчат за шенген 

преди 11 минути, kosyo написа:

"Политическия анализатор" е малко зает със сметките, малко по-нагоре го питах нещо , можеш ли ти да отговориш че гледам си запознат с материята ? Аджеба след толкова много години, материали и анализи за майдана и след като си ги изгледали всичките украинците (по няколко пъти предполагам), сега защо не обърнат оръжието си срещу американците и техните протежета в украйна? Да се прегърнат с Руснаците като едно време и да заживеят щастливо и да си пият водката заедно?

И защо реши че няма такива украинци? Я ми припомни колко проруски партии (че даже и парламентарно представени такива) забрани "демократичният" и "човеколюбив" Наркоман Еленски? Или пък можеш ли да ми кажеш защо същият този "демократичен" и "човеколюбив" Наркоман Еленски обедини с указ всички по-големи медии в Укрия под една шапка и те започнаха да предават 24/7 само "правилните" новини? Чий глас точно заглуши г-н Наркоман с този свой ход? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.