Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Ракетата, че е руска, руска е.

Е чакаме на Еленски да му включи чувството да си признае нещо. Така направи след известно време с хеликоптерчетата изнасящи vip персони от Мариупол.  Сега няма да е нещо по-различно. Явно украинците знаят по-добре от поляците какво е паднало на полска територия. Може ли да са толкова подмолни и да не кажат истината дори и това да предизвика световна война? Даже са подменили фрагментите от крилата ракета с такива от S300.

П.С. Днес е премиерата на новата част от сериала "Свършиха им ракетите". Умоляват се всички полски граждани желаещи да го гледат да го направят в специално направените за това убежища за противодействие на украински ракети от състава на противовъздушните им сили.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, glen написа:

Чичко Путин към Полша... "Много хубав трактор имаш там, жалко, ако нещо му се случи."

Снощи слушах едно интервю с военен който даде много интересна теза. Това е целанасочена провокация на Русия - целта е да провокира отговор на НАТО , който те вече казаха че няма да е ядрен и се предполага че едва ли на нещо извън Украйна. Путин преглъща загубите, но казва ок ето аз не съм съгласен ама дайте да спасим света и ето я победата му. Руснаците го носят на ръце като спасител и той има победата за която жадувам, всички конфликти са отложени. Не ми е по вкуса тезата честно казано, но  пък е интересна  и има някаква логика с оглед ма някои странности по данните за това ЧП. Според него обаче НАТО не е съгласен с това и не пуска никой до мястото скрива някои факти и не му се връзва и няма спасител на света.

Отново не съм много съгласен с тази теза но е интересна

на 16.11.2022 г. в 5:29, Реджеп Иведик написа:

Защо никога не си искал да посетиш Русия ?

Щото аз съм я посещавал многократно и мога да я опиша накратко така:

Си е еб@ло м@йк@та

Асланчик дорогой, идиота сам собой...

Просто е бре, не съм я посещавал, защото не съм имал път на там, а и не ми представлява интерес...

Дали м@йк@та или теб, все ми е тая, обаче като се сетя кво си схванал от посещението си в Куба, то извинявам се, но нещо нямам вяра на личните ти впечатления, а в случая ми е и безразлично...

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Ракетата, че е руска, руска е.

Въпросът е, дали рашките случайно са сгрешили с координатите, или нарочно пробват НАТО на слабост.

Туй е като "двойника на Кунчев"....

Пак приемаш желаното за реално...

Казах ли ти, че постоянно се хвалиш къв си идиот?

преди 6 часа, kosyo написа:

Отново слаба теза защото пропусна уточняващия въпрос  -  Защо Русия има проблем да събере хора, а не Украйна?

Ако ти е вярна тезата че не всички са съгласни със Зеленски (то нямам как да не е така), тогава с толкова оръжие дето го раздаваха от камионите директно нямаше да е жив вече. Щом са раздавали оръжие, значи всеки който реши може съвсем лесно да свитне Еленски. Страшна логика, признах те

А както виждаш Русия едва събира недоволни хора, а пък неговата подкрепа расте..

Нещо липсва в цялото уравнение. Ти чул ли си от как почна всичко за вътрешен протест срещу него? От къде да чуя? От "независимите" украински медии, обединени под една шапка с указ на Наркоман Еленски ли? Пак питам: чии гласове заглуши Наркоман с този си свой ход?

Тезата че Украйна е разграден двор в момента (до някъде съм съгласен - война е) в който всеки има достъп до каквото си иска оръжие(няма спор - огромен избор от всякакви калибри) и има недоволство срещу правителството(???) но пък в същото време го търпят как ти се вижда? Щом са раздавали оръжие, значи всеки който реши може съвсем лесно да свитне Еленски. Страшна логика, признах те

И вместо да се прегърнат с руснаците които идват да го свалят, ги бият... странно не мислиш ли? Половината от тези на които се предлагаха сникерсчета през 2014 не пожелаха да ги ядат. Това не ти ли е достатъчно?

Аз не бързам да получа отговор, но какво казах - сън не ме лови от този въпрос. Евентуално някой да помогне ? Не обвинявам никой - търся някой да ми разясни този парадокс. От снощи ти отговарям, обаче ти си като "кон с капаци" и не приемаш мнение различно от твоето, дори и това мнение да е логично и подкрепено с факти. 

преди 14 минути, kosyo написа:

Отново не съм много съгласен с тази теза но е интересна

Има и друга,пак интересна-да се върне САЩ отново в играта!

САЩ проявяват голяма предпазливост. Част от причината за това  е финансовият колапс на FTX, който разкрива доказателства, че демократите, някои републиканци, украинците и FTX са организирали сложна схема за финансови рушвети. Схемата включваше обещаващи членове на Конгреса, които изпращаха пари в Украйна като солидни дарения на свой ред от благодетел демократ. В този случай собственикът на FTX. След като щатските долари бяха кредитирани по сметката на Украйна, президентът Зеленски и неговите партньори пренасочиха част от приходите за закупуване на крипто валута от FTX. FTX от своя страна изпрати част от тези средства обратно на сътрудничещите членове на Конгреса и Националния комитет на демократите. Тази схема се разплита. Манекените погрешно вярваха, че крипто не може да се проследи.  Благодарение на блоковата верига, изключително проследима.
Този гаф е на първа линия докато не го замажат!

според Лари Джонсън

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Вие ватенките, първо се определете НАТО ли е НАТО, или Украйна е НАТО.

Щото официалната украинска позиция, озвучена от Президента Зеленски е, че това е руска ракета.

Руска е разбира се. Произведена е в Русия. Въпросът е кой я е изстрелял за да попадне на територия на страна-членка на НАТО и да убие двама души.

Преди два дни доста русофоби твърдяха, че държавата изстреляла ракетата трябва да бъде нападната. Ако Байдън и военните експерти от цял свят се окажат прави че ракетата е изстреляна от укрите, тези русофоби ще поддържат ли същото мнение за нападение или за пореден път ще се окажат двуличници? Ти как мислиш?

Много вероятно е американски и руски сателити да са записали това изстрелване. С други думи, и двете страни знаят откъде произлиза С-300

преди 27 минути, ivottoshev написа:

Интересно но пак ти казвам - адски слаба теза, май бягаш от темата  и минаваш на обиди (което според мен е признак за слабост) . Да приемем че са украинците са мачкани, "със спрени независими медии", "заглушени гласове", имат оружие (имаме ли разногласия по този въпрос или не не разбрах?) , "Половината от тези на които се предлагаха сникерсчета през 2014 не пожелаха да ги ядат. ". Ей на всичките тези угнетени хора  сега (2022 година) не 2014 година , имали са време да осмислят всичко станало, 8 години са търпели тази гад мръсна, изгледали са всичките филми по темата (предполагам от 2-те гледни точки) отиват и бия руснаците дето идват да им помагат да се освободят от наркомана?

Това е все едно ние по време на Руско-турската война да минем на страната на турците и да изгоним руснаците от Шипка заедно, нейде до Плевен примерно. Ето спокойно те изслушвам и очаквам от тебе да вникнеш внимателно както ми любопитно. Ако обърнеш внимание - аз не ти налагам мнение. Ето примерно приемам че си прав за всичко това дето си го казал ама действията украинците са нелогични. Да подчертая още веднъж украинците нямат проблем с хората - имат проблем с оръжията, при руснаците е обратното. Е защото е това разминаване  тогава?

преди 1 час, andiay написа:

Просто е бре, не съм я посещавал, защото не съм имал път на там, а и не ми представлява интерес...

И тази ватенка не е ходила в Русия, щото е обиколила света, ма баш в Русия не и се ходело.

Тогава що искаш в България да стане руско робство, като не знаеш какво е под руско робство ?

Или може би знаеш, или си подочул, и затуй не ти се ходи в Русия ?

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ако Байдън и военните експерти от цял свят се окажат прави

Не гледай към мене, кажи го на другото си аз. Аз също твърдя, че нямаме други официални данни, освен на Украйна.

8 години бомбардираха Донбас? Мнозина погрешно наричат 24 февруари началото на войната, но това не е съвсем вярно. Войната в Украйна започна през февруари 2014 г. от момента на окупацията на Крим, когато руските въоръжени сили блокираха военните части на Украйна на полуострова. През април същата година полковникът от ФСБ Игор Гиркин със своя въоръжен отряд незаконно пресича границата на Украйна, където превзема административните сгради на Славянск и блокира военното поделение на украинските ВДВ. Така започна периодът, който днес руската пропаганда нарича „Донбас беше бомбардиран осем години“. Основната идея на този лозунг е, че нещастният народ на Донбас, който иска независимост, е бил обстрелван от украинската армия в продължение на осем години. И всичко това не е нищо друго освен гражданска война, в която Русия и Путин не участват. Така ли е в действителност?

Цялата статия. Има интересни линкове с препратки! 

Всеки, който обърне внимание, може да види осезаема промяна в разказа за Украйна въз основа на това, което се случва зад кулисите. Новите 37 милиарда долара вероятно са последна операция за пране на пари, преди да спрат това нещо.

Когато САЩ,НАТО и ЕС затегнат кесийте за Украйна и всички разберат че са хвърлени на мечката,няма да се учудя ако самите украинци смажат и НАТО и ЕС

преди 2 часа, kosyo написа:

Все пак искам да изслушам и другата гледна точка по този въпрос. Виждам има доста хора които от близо следят конфикта. а някак си отбягват ли или само така ми се струва ? С радост очаквам и други мнения по въпроса - ето имам анализатор тук  - предполагам може да помогне за решаването на тоз ребус. Едва ли ще му е голям проблем :), аз знам че съм досаден ама съм и упорит в търсенето на отговори

Има само един анализатор, но фалшив - @andiay :popcorn2:

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

И данните са, че ракетата е руска и е изстреляна от руските въоръжени сили.

Туй поляците ли го казват? Там падна ракетата и видяха от каква ракета има останки. Да те улесня руската крилата ракета е "забърсала" по пътя тази от S300 и е "прибрала" при себе си парче от нея, което после е намерено в Полша. И никакви други останки? Днес постигна особени висини на мозъчен дюстабан.

П.С. Но пък виждам по мнението отдолу, че има още накъде да се ходи към апогея.

преди 7 минути, БаалБек написа:

Има само един анализатор, но фалшив - @andiay :popcorn2:

Дето се вика с радост ще изслушам всеки анализатор - бил той истински или фалшив. До сега не виждам смислен отговор по темата

на 16.11.2022 г. в 9:34, васил козарев написа:

Съвсем случайно в Полша, покрай руски ракетен обстрел, падна ракета, която уби хора. Полша умишлено създавала истерии. Ти изобщо осмисляш ли действителността адекватно или го караш наизуст? 

"Съвсем случайно" Козырев...

Ти на карта можеш ли въобще да ни покажеш от коя посока идват руските ракети, и къде се намира Полша?!

И ти разбираш от карти и от география, колкото тавариш Реджэпкин... 

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

И данните са, че ракетата е руска и е изстреляна от руските въоръжени сили.

ракетата  е съветска  но русия е наследник  на ссср

опс  русия наследява  украйна

преди 5 минути, БаалБек написа:

8 години бомбардираха Донбас? Мнозина погрешно наричат 24 февруари началото на войната, но това не е съвсем вярно. Войната в Украйна започна през февруари 2014 г. от момента на окупацията на Крим, когато руските въоръжени сили блокираха военните части на Украйна на полуострова. През април същата година полковникът от ФСБ Игор Гиркин със своя въоръжен отряд незаконно пресича границата на Украйна, където превзема административните сгради на Славянск и блокира военното поделение на украинските ВДВ. Така започна периодът, който днес руската пропаганда нарича „Донбас беше бомбардиран осем години“. Основната идея на този лозунг е, че нещастният народ на Донбас, който иска независимост, е бил обстрелван от украинската армия в продължение на осем години. И всичко това не е нищо друго освен гражданска война, в която Русия и Путин не участват. Така ли е в действителност?

Цялата статия. Има интересни линкове с препратки! 

Да, но статията дори не включва много от нещата които съм цитирал и тук и в темите за Украйна от 2014 г.

Например как въпросния Гиркин е ръководел превземането на Крим и Севастопол, как са "натиквали депутатите в местния парламент" да приемат декларация за присъединяване към РФ, как после е изпратен в Донбас да проведе същите операции, но не среща въобще подкрепа от местните.Как от 4-5 млннаселение не може да намери 1000 доброволци .

С аудио и видео.

Бих добавил и как са превземани в Донбас от маскираните тежковъоръжени уроди с георгиевски лентички градче след градче в Донбас, как са превземани поделения, РПУ-та и кметства.. и т.н.

Които маскирани уроди след около година Путлю призна че и в Крим и в Донбас са били "наш спецназ и войски" .

До тогава бяха "местни доброволци , шахтьори и сили на опълчението".

Няма и всеизвестните данни как постепенно жертвите от конфликта постепенно намаляха от година на година и от 20-30 цивилни жертви за година,  стигнаха до СЕДЕМ / по данни не на украинци а от терористите от ЛДНР/ за цялата 2021  година

т.е. опорката "бомбили и убивали Донбас 8 години" отдавна не върви.

преди 25 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е истината. Най вероятно Путлер е решил да пробва реакцията на НАТО

каква реакция макрон  каза че нато  е в мозъчна смърт

бюрократична организация като ЕС

преди 2 минути, miro20 написа:

, как после е изпратен в Донбас да проведе същите операции, но не среща въобще подкрепа от местните.Как от 4-5 млннаселение не може да намери 1000 доброволци .

но за сметка на това народа демократично реши с 95 % да се  присъединят към русия

преди 7 минути, Banesc написа:

демократично

Не е било демократично... И ще кажа защо. Дефиницията за демокрация се е сменила и референдумите вече не се квалифицират като демокрация. От февруари месец насам е така. Нова дефиниция за предаване в плен наречена евакуация, нова дефиниция за рецесия наречена преходен период към (и аз не разбрах точно какво измисли дядото с деменцията)

преди 16 минути, Banesc написа:
преди 16 минути, miro20 написа:

, как после е изпратен в Донбас да проведе същите операции, но не среща въобще подкрепа от местните.Как от 4-5 млннаселение не може да намери 1000 доброволци .

но за сметка на това народа демократично реши с 95 % да се  присъединят към русия

По списъците и резултати от протоколи съставени в Москва :giggle1:

Истински демократичен референдум бе '91

2938779_original.jpg

Признато и отразено от москва също

2938950_original.jpg

2939198_original.jpg

преди 12 часа, N1K17Y написа:

Хората, които не спират 9 месеца да ни повтарят гледната точка на Кремъл, не спират 9 месеца да повтарят и, че еврогейовете им забранявали да чуят другата гледна точка :lol6:

точно :)  :giggle1:

преди 12 часа, ivottoshev написа:

1002 пъти вече ти казвам: Не ми обяснявай на мен бре :hit: Иди и подскажи тези пробити опорки на хората от общото събрание на ООН, които не са се сетили какво да отговорят на Вучич. 

Искаш да кажеш, че абсолютно всичко написано в Свободна Европа е истината, истината и само истината? Сигурен ли си? Примерно това истина ли е:

Как джиповете на строителя на "Турски поток" се озоваха при тези, които трябва да го контролират

Боко и престъпната му шайка трябва ли да влязат в затвора?

Пак ти казвам - това го минахме.

Отговарял съм и на двете неща 1001 пъти .

Защо не 1002 пъти ? ами спрях да броя повторенията :) :) които пак не слушаш.

По точно щото си зле и с ТЕЛК, ти прощавам че през няколко страници зацикляш, и поради абсистенция, амнезия и не знам още какво, повтаряш като латерна едно и също :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, maxthon написа:

Не е било демократично... И ще кажа защо. Дефиницията за демокрация се е сменила и референдумите вече не се квалифицират като демокрация. От февруари месец насам е така. Нова дефиниция за предаване в плен наречена евакуация, нова дефиниция за рецесия наречена преходен период към (и аз не разбрах точно какво измисли дядото с деменцията)

Знам че си малко обиден по темата за терасата, но  ако искаш и ти да изкоментираш това дето питам ivottoshev и PigMan9. Сега е момента да ми го върнеш ..

преди 12 часа, ivottoshev написа:

Няма от къде да чуеш. Каквото и да става в Укарйна - на нас ни се представя само едната гледна точка. 

Тази новина помниш ли я? Нищо чудно и да не си я видял, щото след като се разбра че хората са разпарчетосани  НА ВЛИЗАНЕ в окупираните територии (демек бягали са от Наркоман Еленски) и са избити от укропските сили, нещо спря да се говори за този случай:

Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие

ами защото с е сиво ежедневие от рашистите. Да цитирам от статията ти :

Цитат

Губернаторът обвини руските сили, че са извършили ракетен удар срещу хуманитарен конвой от цивилни.

Губернаторът обвини руските сили, че са извършили ракетен удар срещу хуманитарен конвой от цивилни.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2022/09/30/nai-malko-23-ma-zaginali-pri-raketen-udar-krai-zaporojie.545346

преди 8 минути, miro20 написа:

По списъците и резултати от протоколи съставени в Москва :giggle1:

Истински демократичен референдум бе '91

2938779_original.jpg

Признато и отразено от москва също

2938950_original.jpg

2939198_original.jpg

точно :)  :giggle1:

и как точно  украйна  избра независимост

след като 86та  цру взриви чернобил

и  стотици хиляди  сссрчани  се облъчиха с радиация за да ринат радиоактивни  отломки

и изпадна в банков фалит и  беше   прошепнато да  слушат и да се разпадат иначе няма продовалствия и няма всекиму  според нуждите

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.