Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Мога да пиша , чета и говоря перфектно на 6 езика. Единия от тях е руски другия английски. А твойте капаци наред ли са, да не вземеш да погледнеш на криво от където ти казват?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Всички тези глупости за мърдащи трупове и постановки , се оказа рашистка мъгла да си замаскират военните престъпления.

Мъглата е единствено в пространството м/ду ушите ти.

Така и не отговори защо тези трупове са седяли на онази уличка най малко две седмици. Хайде да предположим че за първите десет дни виновни са били злите руснаци, ама четири дни след изтеглянето им никой все още не е знаел за тях и "съвсем случайно" минаващ от там телевизионен екип ги открива :wub: Айде стига с тези басни, предназначени за малоумници.

преди 1 час, miro20 написа:

Истински демократичен референдум бе '91

Какво общо имат настроенията сред обществото през 1991г. със сегашната ситуация?!?

Ако случайно си забравил изборите в България през 1990г, комунистите ги спечелиха с 47.15%.  Трябва ли сега 30години по-късно да приемаме че единствено те са "истински и демократични", а сегашните резултати не отразяват общественото мнение?

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Това им е стратегията на краварите и техните цветни революции по цял свят - да всяват смут и разделение сред хората. Що преди сникерсчетата всички в Украйна си живееха заедно? Едва след майдана се появи "алеята на ангелите", а там не руснаците са избивали украинските деца, нали?

Ако Путин и режимът му са толкова лоши, що нямаше бежанска вълна в Крим след 2014?

Нали не смяташ, че тези които се бият в момента са цялата руска армия. Защо не са включени и останалите руски войски не знам и не ми се гадае, но категорично руснаците проблем с хората нямат!

Полша, НАТО, САЩ и Русия казват че ракетата е изстреляна от Украйна. Само украинците (е, и Реджепчо Отвсичкоразбирачев)  не смятат че ракетата е тяхна. 

Ето още насоки ми даваш "алеята на ангелите", сникерчета , майдан, смут и разделение, мир и любов преди сникерчета и накрая бой по руснаците? Правителството им е разказало играта ама го отнасят руснаците?

Не споря че не е цялата армия, ама защо онзи ден обсъждаха ли, приеха ли закон че могат да наемат и чужди граждани в армията си ? За какво онзи гологлавия обикаля по затворите и обещава амнистия за доброволците? За какво обявиха мобилизация като имат такава огромна армия дето стои и бездейства? Говорим за 2-рата армия в света нали или аз не съм разбрал нещо. Ти как го виждаш това - като че да имат хора за всичко?

Ето това ми е питането - защо украинците имат топки да се изправят срещу 2-рата армия в света, а не срещу правителството си дето, им е виновно за дереджето си (тук включвам всичко дето си изборил) Те са имали с дистанцията да времет да осмислят всичко дето им се е случило и кой е виновен за това нали?

Да повторя ли митилогичния пример с нашето освобождение или няма нужда?

преди 13 минути, belefor написа:

А твойте капаци наред ли са

Нищо не му е наред. Седял е прекалено много време в котелното на парахода и мозъка е придобил приятка коричка. Нарочно пита как си с руския, но пък с радост ще ти пусне n на брой клипове на полски (с украински акцент) в желанието си да е контра.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Likely какво означава, като толкоз много знаеш езици ?

Когато нещо такова се напише - означава - признато с половин уста - истината е ама не искаме да си признаем - абе верно е ама не бяхме ние и т.н. 

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Означава, че като намериш до трактора части от ракета за S300, то там е паднала ракета за S300. И понеже знаем, че много обичаш да боравиш с географски карти (спокойно няма да питам за граница). Селото където е паднала ракетата се знае. Чертаеш окръжност (с пергел предполагам си спомняш как се борави) с център това село и диаметър 90 км (според мащаба на картата),  колкото е обсега на ракетата и започваш да издирваш вътре в нея къде може е била скрита руската ракета. Свободен си от всякакви други дейности във форума докато не откриеш мястото.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Лъжата на всеки език си е лъжа.

преди 13 часа, ivottoshev написа:

На половината от населението на Украйна от преди "дамата със сникерсите" да изгрее на онзи площад, въпросните сникерси не са им са се усладили чак толкова.

Да си чувал за масова емигрантска вълна от Крим след 2014? Аз не съм, а ако имаше такава, западните "свободни" медии щяха да ме информират ежеминутно дори и при най-малък намек за такова нещо. А случайно да знаеш, че ЛДНР сами поискаха помощ от Русия?

Тези които сега са под властта на режима на наркоманът-еленски, далеч не са всички които чувстваха себе си като украинци преди краварите да спретнат там поредната си "цветна революция"

Пак ли ме обвиняваш в някаква лъжа, без обаче да можеш конкретно да посочиш в какво точно се изразява тази моя лъжа :speak: 

като по чудо не изълга. Само за пореден път изместваш фокуса на коментара към каквото ти е удобно да коментираш. 

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Няма от къде да чуеш. Каквото и да става в Укарйна - на нас ни се представя само едната гледна точка. 

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Хората, които не спират 9 месеца да ни повтарят гледната точка на Кремъл, не спират 9 месеца да повтарят и, че еврогейовете им забранявали да чуят другата гледна точка :lol6:

преди 7 часа, maxthon написа:

Да не би сега да ставаш от поне 24 часов сън и в просъница да четеш новините и да си стигнал само до първоначалната такава, че има паднали руски ракети в Полша? Поддържай имиджа на псевдонима ти някъде другаде. "Всички"? Да не страдаш вече от разтроение на личността? И всички да са Реджеп Иведик?

Така де затова помолих да се обосновеш защо смяташ нещо казано от Ердоган за неистина. Както виждаш тук не става дума за никакви телеграми и за никаква Русия, а за изказване на Ердоган. Моля не оправдавай собствената си неграмотност с други хора и да им я преписваш на тях.

Ясно, неграмотност е. Да те помоля, къде съм казал, че изказването на Ердоган е неистина ? 

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Започва и свършва така изказването на Ердоган. Нататък са фантазиите на поредния с нужда от психична помощ :giggle1:

По-ясно от това, мога да го обясня, но нямам интерес да разговарям с хора, които само така могат да схванат какво съм написал. 

преди 40 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е лъжа. Не ти ли омръзва да лъжеш постоянно ? 

Столтенберг: Полша вероятно е ударена от украинска ракета

САЩ: ракетата, паднала в Полша, навярно е изстреляна от Украйна

Полша: Взривът е причинен от украинска ракета

Както казах, само укрите и Реджепчо Отвсичкоразбирачев не вярват че ракетата е украинска :D

преди 1 час, ivottoshev написа:

Това им е стратегията на краварите и техните цветни революции по цял свят - да всяват смут и разделение сред хората. Що преди сникерсчетата всички в Украйна си живееха заедно?

И в Батак "всички сме си живеели заедно" с Османското "присъствие", докато едни лоши хорица не са решили, че им е писнало да са васали :giggle1:

Аа не, украинците не били васали, просто по една случайност, Янукович бяга баш в Русия. И сам не си вярваш на глупостите ама... пустите опорки... 

преди 21 минути, N1K17Y написа:

Да те помоля, къде съм казал, че изказването на Ердоган е неистина ?

Отговаряш на мнение съдържащо с изказването на Ергодан и питащ защо вярвате на всичко, което четете в интернет. Тоест имаш точно обратно мнение за това и не вярваш. Е добре така ще го кажа - Защо не вярваш на Ердоган в частта на изказването му по случай падналите ракети в Полша?

преди 3 минути, N1K17Y написа:

И в Батак "всички сме си живеели заедно" с Османското "присъствие", докато едни лоши хорица не са решили, че им е писнало да са васали :giggle1:

Аа не, украинците не били васали, просто по една случайност, Янукович бяга баш в Русия. И сам не си вярваш на глупостите ама... пустите опорки... 

Да добър пример - накрая се бием заедно с  руснаците които идват да ни помогнат, а не се съюзяваме с турците срещу тях да ходим да гоним ги обратно зад Дунав. След 5 века(повече от 8 години в украинския сценарий) иго е нормално да приемеш помощта и да отидеш да набиеш поробителя (украинско правителство защото то е виновно за всичко изброено) а не руснаците които идват на помощ.  Ето това е най-интересното в цялата ситуация

преди 41 минути, kosyo написа:

Ето още насоки ми даваш "алеята на ангелите", сникерчета , майдан, смут и разделение, мир и любов преди сникерчета и накрая бой по руснаците? Правителството им е разказало играта ама го отнасят руснаците?

Не споря че не е цялата армия, ама защо онзи ден обсъждаха ли, приеха ли закон че могат да наемат и чужди граждани в армията си ? За какво онзи гологлавия обикаля по затворите и обещава амнистия за доброволците? За какво обявиха мобилизация като имат такава огромна армия дето стои и бездейства? Говорим за 2-рата армия в света нали или аз не съм разбрал нещо. Ти как го виждаш това - като че да имат хора за всичко?

Ето това ми е питането - защо украинците имат топки да се изправят срещу 2-рата армия в света, а не срещу правителството си дето, им е виновно за дереджето си (тук включвам всичко дето си изборил) Те са имали с дистанцията да времет да осмислят всичко дето им се е случило и кой е виновен за това нали?

Я! Няма кой аргументирано да даде противоположното.

:popcorn2:

преди 2 минути, kosyo написа:

Да добър пример - накрая се бием заедно с  руснаците които идват да ни помогнат, а не се съюзяваме с турците срещу тях да ходим да гоним ги обратно зад Дунав. След 5 века(повече от 8 години в украинския сценарий) иго е нормално да приемеш помощта и да отидеш да набиеш поробителя (украинско правителство защото то е виновно за всичко изброено) а не руснаците които идват на помощ.  Ето това е най-интересното в цялата ситуация

А, не така....Според троловете виновен е Зеленски. Защо е допуснал да се случи войната, а не е отстъпил и подал оставка и да си остави нещата така, както са си били - васали на РФ?

преди 11 минути, maxthon написа:

Отговаряш на мнение съдържащо с изказването на Ергодан и питащ защо вярвате на всичко, което четете в интернет. Тоест имаш точно обратно мнение за това и не вярваш. Е добре така ще го кажа - Защо не вярваш на Ердоган в частта на изказването му по случай падналите ракети в Полша?

Тоест, си неграмотен. 

Цитат

По-ясно от това, мога да го обясня, но нямам интерес да разговарям с хора, които само така могат да схванат какво съм написал. 

Айде лек ден.

преди 3 минути, kosyo написа:

Е как бре, те украинците са тъпи и нищо не разбират. Хамериканците им плащат със сникерси. Половин милион протестиращи в Киев се продадоха за един сникерс. Сега чакат да им падне някоя руска бомба на главата и толкова. На Тошев абсурдните фантасмагории винаги са забавни. 

преди 37 минути, kosyo написа:

Да повторя ли митилогичния пример с нашето освобождение или няма нужда?

Да повторя ли че тактиката на краварите е да всяват смут и разединение чрез техните цветни революции? Някъде по света те да се се намесили и всичко да е останало мирно и тихо? Защо реши че Украйна е изключение?

Пееш една и съща опорка вече втори ден. Явно е, че въпреки всички факти и логични аргументи които съм ти предложил, ти пак ще продължаваш да си я пееш. Няма как да те убедя в нещо, което ти вече си решил че не е така.

Ако ми отговориш защо нямаше мигрантска вълна от бягащи от "злият Путин" през 2014, ако ми отговориш от кой го е страх Зеленият гей, че на практика заглуши всички свободни украински медии и забрани дори и парламентарно представени парти и ако ми отговориш защо реши че тези които в момента са в Украйна са цялата руска армия, тогава може би ще разбереш че не всичко в Украйна е така както си го мислиш. Ти обаче особено на първите два въпроса отговор нямаш или не искаш да дадеш, щото противоречи на тезата ти.

И за нашето освобождение ако е зависело от предшествениците на краварите и днешни техни съюзници - наглосаксите, сме щели да бъдем разделени, нещо което именно по желание на "демокартичният западен свят" все пак се е случило на Берлинският конгрес.

Аз се отказвам да ти се вързвам на акъла. Мисля че достатъчно време ти отделих. 

преди 28 минути, N1K17Y написа:

Пак сравняваш кон с кокошка...

току-що, N1K17Y написа:

Тоест, си неграмотен.

Тоест не желаеш да отговориш защо не трябва да вярваме на Ердоган. И се започват извинение от типа - Исках да гласувам, ама нямах желание. Мога да обясня, ама нямам интерес. Е ти ли член на клуб "1001 пъти". Да ви се налага да обяснявате по 1001 пъти поради липса на аргументи. След като изпитваш съмнение към нещо и открито го казваш следва и да обясниш защо без да ти се налага интереса да ти изфирясва някъде. След А винаги следва и Б.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Да повторя ли че тактиката на краварите е да всяват смут и разединение чрез техните цветни революции? Някъде по света те да се се намесили и всичко да е останало мирно и тихо? Защо реши че Украйна е изключение?

Пееш една и съща опорка вече втори ден. Явно е, че въпреки всички факти и логични аргументи които съм ти предложил, ти пак ще продължаваш да си я пееш. Няма как да те убедя в нещо, което ти вече си решил че не е така.

Ако ми отговориш защо нямаше мигрантска вълна от бягащи от "злият Путин" през 2014, ако ми отговориш от кой го е страх Зеленият гей, че на практика заглуши всички свободни украински медии и забрани дори и парламентарно представени парти и ако ми отговориш защо реши че тези които в момента са в Украйна са цялата руска армия, тогава може би ще разбереш че не всичко в Украйна е така както си го мислиш. Ти обаче особено на първите два въпроса отговор нямаш или не искаш да дадеш, щото противоречи на тезата ти.

И за нашето освобождение ако е зависело от предшествениците на краварите и днешни техни съюзници - наглосаксите, сме щели да бъдем разделени, нещо което именно по желание на "демокартичният западен свят" все пак се е случило на Берлинският конгрес.

Пак сравняваш кон с кокошка...

И ти непрестанно сравняваш Косово с Украйна, но пък ревеш да се фокусираме върху каквото ти изнася и да оставим детайлите :giggle1:

За разлика от теб, не защитавам и осъждам едновременно действията в Косово/Украйна.

Ето ти още една прилика 

Цитат

During the 2022 Russian invasion of Ukraine, thousands of Ukrainian children have been abducted, deported, and forcibly adopted to the Russian Federation. The United Nations has declared that allegations are "credible", and that Russian forces have sent Ukrainian children to Russia for adoption as part of a large scale program.[1][2] An Associated Press investigation confirmed that Russian forces forcibly resettled Ukrainian children without their consent, lied to them that their parents rejected them, used them for propaganda, established summer camps for Ukrainian orphans and "patriotic education", and Russified them by giving them a Russian citizenship and parents.[3]

Еничарство през 2022. Яко, а ? От "Братския" народ. Сигурно нямаш търпение да навършат пълнолетие, че и тях да ги могилизират в Украйна. 

преди 1 минута, maxthon написа:

Тоест не желаеш да отговориш защо не трябва да вярваме на Ердоган.

Не съм казвал такова нещо, ти си го измисли, понеже си неграмотен. 

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Ето ти още една прилика 

Еничарство през 2022. Яко, а ? От "Братския" народ. Сигурно нямаш търпение да навършат пълнолетие, че и тях да ги могилизират в Украйна. 

Сбъркали са. Тези деца не се готвят за еничари, а се готвят за вечеря на Путин, защото както всички знаем той яде деца

току-що, ivottoshev написа:

Ами ти въртиш и сучеш не ми даваш отговор и сега свиваш знамената и сега аз съм виновен. Ти не можеш да се аргументираш да ми отговориш на елементарен въпрос. Защо при условие че държиш в ръцете си сумати ти оръжие и си бил под иго не обърнеш оръжието си срещу подтисника, ами ходиш да биеш тия дето ти идват на помощ. И не ти пука че този който се биеш е 2-рата по големина сила, не ти пука че ти нямаш нужното оръжие , не ти пука че стрелят по тебе. Елементарната логика е да вземеш оръжието да кажеш на руснаците ето колко хубаво живяхме заедно с вас , давай ЗАЕДНО да ги изметем тези про-западни отрепки...

Кажи сега пак къде е логиката в това дето го правят украинците в  момента ?

преди 7 минути, N1K17Y написа:

И ти непрестанно сравняваш Косово с Украйна, но пък ревеш да се фокусираме върху каквото ти изнася и да оставим детайлите :giggle1:

За разлика от теб, не защитавам и осъждам едновременно действията в Косово/Украйна.

Аз просто искам еднакви наказания за еднаквите престъпления. Искам каквото понесе Кравария за Косово, това да понесе и Русия за Украйна. 

преди 16 минути, N1K17Y написа:

Не съм казвал такова нещо, ти си го измисли, понеже си неграмотен. 

Започвай тогава... И без да си измисляш причини от интересен произход за да не го направиш.

преди 57 минути, ivottoshev написа:

не вярват

Е понеже се говори с "навярно", "вероятно". Е това е казано да се пише и това се прави. Подобно изказване наскоро имаше и от британското министерство - Преброили колко жертви имат Русия и вероятно толкова имали и Украйна. 

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Сбъркали са. Тези деца не се готвят за еничари, а се готвят за вечеря на Путин, защото както всички знаем той яде деца

Кой е сбъркал ? Че руснаците сами се хвалят, че осиновяват украински деца бе :lol6:

преди 2 минути, maxthon написа:

Започвай тогава... И без се да си измисляш причини от интересен произход за да не го направиш.

Какво да започвам ? :lol6:

Май се оказах прав още в първия си коментар, и откакто сам видя колко добре върви операцията последните месеци, почна да даваш накъсо .  

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Аз просто искам еднакви наказания за еднаквите престъпления. Искам каквото понесе Кравария за Косово, това да понесе и Русия за Украйна. 

Да, да, знаем. Искаш никой престъпник да не бъде наказан, защото някой преди това се е разминал със същото престъпление. Искаш изнасилвачи да се разхождат на свобода, убийци, обирджии. Искаш все мутри като Борисов да управляват и крадат България и да остават неказани. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.