Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 37 минути, bigiadri написа:

Повече няма да отговарям на тъпите ти заяждания!

Как пък стигна до заключението, че се заяждам? Газ за два милиарда долара или евро, че почти са еднакви на стойност си е преко сили не повече около 17 млрд. куб м газ (предната ми сметка е грешна за което се извинявам) по днешни цени (как може една сума да се обърне в мегавати и оттам в куб. м газ има информация в интернет достатъчно и всеки може да я направи)  Просто ти показвам, че това количество не стига и за половин месец (имам в предвид общата годишна консумация средно по месеци) и в няма никаква доза заяждане.

П.С. Благодаря за статията между другото. Там пише нещо, което и аз казах. Корабите чакат по-висока цена на борсите.

преди 47 минути, miro20 написа:

Казват го украинците, англичаните го препечатват, но пък вчера всички видяха кой и как го прави и как реагира един висш украински представител на това. Да ти имам и свещенната простота. Не, благодаря дръж си я за себе си.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 23 минути, PigMan9 написа:

Украйна е американско прокси от 2014г насам. По признания на фалшивия президент Зеленски, армията на Украйна БУКВАЛНО се управлява и финансира ИЗЦЯЛО от Запада. Това го казва ТОЙ, не аз.

За какво паради става въпрос? Не съм наясно с такива неща.

Дали Русия обича Украйна? Да, от 2000г до 2014г. Не, от 2014г насам.

До преди 2014г, нещата бяха пред. След 2014г, Украйна стана канал за Западна идеологическа подривна дейност от Запада към Русия и региона като цяло. Недей забравя, че все пак Путин беше този, който ПРИЗНА границите на Украйна, БЕЗ да иска териториите й.

Тоест, не са имали какво да кажат против Русия и затова са си мълчали?

Украйна е независима призната държава с ясни граници, кой , как финансира държавата /армията не е твоя или на друга държава работа. Че за майдана - как така като той е финансиран от запада преврат, ама  украинци вместо да се бият срещу западняците се бият с някакви мизерни оръжия няколко месеца сами срещи 2-рата армия в света дето идва да ги "освободи' от тегобите на този преврат. Те предполагам са наясно с твойта теория за лошия финансиращ преврати запад и за добри дядо Иван който ги пази от тях? Нещо причинно-следвствените връзки ми се губят..

Украинците бяха намерили парадни униформи в едни малко по-умрели танкове нейде край Киев мисля беше

И да ти дам сламка да се измъкнеш от този въпрос - интересно какво ли е станало 2014 година че така си сменят мението украинците - гледам - изчезнал е полет 370 на Малайзийските лининии - няма какво друго да е.

преди 50 минути, miro20 написа:

Полша трябва дае благодарна че украинското ПВО е спряло ракети коитоможе би са били насочени към Варшава

След такова изказване наистина трябва да замълчиш и по тази тема. Може би затова си употребил и емотиконата. Дупката около трактора в Полша видя ли я? Предизвикана е от инерцията, ако има остатъчно гориво и бойната глава на цяла (тази дума я четеш 1001 пъти до разбиране) ракета. Двете (или там колкото са били) ракети не са направили нищо друго освен да са пропуснали целта си и са продължили нататък според траекторията си. Напълно възможно за този модел ракети в предвид възрастта им.

преди 40 минути, PigMan9 написа:

За какво паради става въпрос? Не съм наясно с такива неща.

Свещенна простота. Не си наясно пък философстваш.

ставаше въпрос че рашистите си бяха подготвили парадните униформи за тридневната "разходка до Киев'.

След което да проведат парад на победата.

А някакви офицери от ФСБ пък си бяха резервирали места в киевски хоели и ресторанти .

Да празнуват :) 

Ама гредъ...

току-що, miro20 написа:

Свещенна простота. Не си наясно пък философстваш.

ставаше въпрос че рашистите си бяха подготвили парадните униформи за тридневната "разходка до Киев'.

След което да проведат парад на победата.

А някакви офицери от ФСБ пък си бяха резервирали места в киевски хоели и ресторанти .

Да празнуват :) 

Ама гредъ...

Аааа, това ли? Ясно, нищо интересно... :hush:

Философствам? Политическите ми анализи по политика и геополитика нямат общо с каквито и да е паради. :halloween10:

преди 17 минути, maxthon написа:
преди 1 час, miro20 написа:

Полша трябва дае благодарна че украинското ПВО е спряло ракети коитоможе би са били насочени към Варшава

След такова изказване наистина трябва да замълчиш и по тази тема. Може би затова си употребил и емотиконата. Дупката около трактора в Полша видя ли я? Предизвикана е от инерцията, ако има остатъчно гориво и бойната глава на цяла (тази дума я четеш 1001 пъти до разбиране) ракета. Двете (или там колкото са били) ракети не са направили нищо друго освен да са пропуснали целта си и са продължили нататък според траекторията си. Напълно възможно за този модел ракети в предвид възрастта им.

фейкомет, кой е казал че само тези ракети са били изстреляни по рашистките ?

Както споменах, а и всички новини за това говорят, е че именно вчерашния ден е най наситения с рашистки обстрели по цивилни цели .

Нормално е да има пропуснати, но повечето са свалени . Това променя ли  че е възможно и да е имало насочени  към Варшава както бе споменато , но не от мен ?

току-що, PigMan9 написа:

Аааа, това ли? Ясно, нищо интересно... :hush:

Философствам? Политическите ми анализи по политика и геополитика нямат общо с каквито и да е паради. :halloween10:

Естествено . Щото нищо не знаеш, за всичко което се пише си "изненадан и незапознат"  . А на  "политическите ти  анализи"  му викат "пасквили" .

преди 9 минути, miro20 написа:

фейкомет, кой е казал че само тези ракети са били изстреляни по рашистките ?

Както споменах, а и всички новини за това говорят, е че именно вчерашния ден е най наситения с рашистки обстрели по цивилни цели .

Нормално е да има пропуснати, но повечето са свалени . Това променя ли  че е възможно и да е имало насочени  към Варшава както бе споменато , но не от мен ?

Защо ме наричаш фейкомет?

Защо ги наричаш "рашисти"?

Както попитах, какво обяснение можеш да дадеш относно това защо са пуснали ракети срещу Полша?

Естествено . Щото нищо не знаеш, за всичко което се пише си "изненадан и незапознат"  . А на  "политическите ти  анализи"  му викат "пасквили" .

Не са пасквили, а политически анализи. Както ги има в блога ми в Kaldata, така ги има и в линка в подписа ми, като там има и много повече подробности. Отваряш, четеш - критикуваш. Ако намериш нещо, което не е вярно, моля, посочи го. Ако ме критикуваш, но не можеш да посочиш къде греша, аргумента ти е невалиден и логически погрешен. :halloween10:

току-що, PigMan9 написа:

Не са пасквили, а политически анализи. Както ги има в блога ми в Kaldata, така ги има и в линка в подписа ми, като там има и много повече подробности. Отваряш, четеш - критикуваш. Ако намериш нещо, което не е вярно, моля, посочи го. Ако ме критикуваш, но не можеш да посочиш къде греша, аргумента ти е невалиден и логически погрешен.

Добре де кажи като "политически" анализатор :) , защо украинците не се бият в днешно време с организаторите на майдана ами с тия дето идват ги освободят.  При това доста успешно за техните сили и възможности -тия хора луди ли са? След толкова години , толкова статии и видеа за този майдан няма как да не са се светнали от къде изгрява православието?

преди 16 минути, miro20 написа:

Нормално е да има пропуснати, но повечето са свалени .

Точно това очаквах да кажеш. Даже имаше и официално от украински източници информация за свалени 70 от общо 90 ракети. Дотук добре... Проблема дойде на следващия ден (май се пада днес) енергийната компания докладва за 30 ударени обекта на електропреносната мрежа. Също така имаше и клип с 3+ удара по тец 5 в Харков. Като видях какво пише в учебника по география там направо ме е страх ако имам възможност да видя какво пише в този по математика. Но пък това може би обяснява и тази странна употреба на най-точната наука.

преди 13 минути, PigMan9 написа:

Да може като му отговоря така 👆, да има повод още един път да го каже. Има навика да повтаря нещо по 1001 пъти.

Украйна се превърна на сметище на стара военна техника!Може това да е полска система С-300, която е предадена на укробандата като помощ, която не можеше да стреля правилно и се върна в къщи!

Канадските медии засилват тезата на Столтенберг, която е -

Добре, украинците го направиха, но все пак Русия е виновна!

Може да бъде изображение с 1 човек
Ердоган :
-Информацията , данните показват , че Русия няма нищо общо с ракетната катастрофа в Полша .
-Ако целта на Украйна е да предизвика трета световна война , бих искал да кажа , че в тази игра Турция няма да участва и ще сложим край на членството на Турция в алианса НАТО , а това ще докара първия подпис за край на алианса .
-Турция е най-голямата армия в НАТО , а излизането ни от алианса ще разтърси алианса , няма да се хареса от НАТО и ще започнат едни въпроси “ама защо” .
-Не харесвам решенията , които се взимат от НАТО и европейския съюз , защото те са в полза на САЩ , а не за наша сигурност и мир в света .
-Втората световна война също започна от Полша и гледайки на това някой си прави игри , игри в които обаче ще има много жертви и това не е в интерес на Турция .
-Не искаме трета световна война и в нея няма да участваме бих искал да се знае . -Съжалявам за жертвите и от двете страни във военният конфликт в Украйна , но не искам да ни навличат в трета световна война и за това Турция се бори за преговори и мир между страните , но май Турция е единствената страна , която се бори за мир и преговори и за това няма промяна , а с една страна пролет няма да дойде .
-Трябва да се спре с войните и да се седне и да се говори за мир , преговори са нужни , а не войни .
-Не им стига на хората болести, бедност , криза , а сега и за трета световна война ли да се готвят .
-Престанете с тази политика на военолюбци, няма да има победители в трета световна война , а това подчертавам дори и може да означава край на света .
-Няма да плаща светът заради военолюбците .
-Още днес ще говоря с НАТО , за край на членството на Турция в алианса, ако на път е трета световна война . Съжалявам, няма да жертвам страна и народ заради военолюбци.
преди 43 минути, maxthon написа:
преди 56 минути, PigMan9 написа:

Да може като му отговоря така 👆, да има повод още един път да го каже. Има навика да повтаря нещо по 1001 пъти.

фейкомет, цитирах теб, а не "дечкото защоткото." Защо си фейкомет вече си знаеш най малко от вчера.  :) 

преди 23 минути, glen написа:

Добре, украинците го направиха, но все пак Русия е виновна!

Естествено . Украинците срещу кого са пуснали тези ракети ? По гаргите ли ? Не . По ракетите от най масирания до сега ракетен обстрел от страна на рашистките терористи по невоенни цели.

преди 45 минути, maxthon написа:

Даже имаше и официално от украински източници информация за свалени 70 от общо 90 ракети. Дотук добре... Проблема дойде на следващия ден (май се пада днес) енергийната компания докладва за 30 ударени обекта на електропреносната мрежа. Също така имаше и клип с 3+ удара по тец 5 в Харков. Като видях какво пише в учебника по география там направо ме е страх ако имам възможност да видя какво пише в този по математика. Но пък това може би обяснява и тази странна употреба на най-точната наука.

Всъщност, говорят за приблизителен брой. Някъде четох към 100-на ракети.

Е и ? Има ли значение ?

Логиката ти е като прословутия ти "аргумент"  от оня турски сайт за сателитни те снимки . Не винаги някаква неточност опровергава тоновете други крещящи доказателства по случая.

Със същия "аргумент" за известна неточност можеш спокойно да кажеш - "ето доказах че обстрел с ракети въобще не е имало" .

:) 

Можем ли изобщо да сме сигурни, че тракторът наистина е бил ударен от ракета? Как така трактора си стои и количката за зърно не изглежда много повредена?
Четох коментари на укронацистите, че техните S-300 са оборудвани с механизъм за самоунищожение. Е, изглежда, че не се е самоунищожило във въздуха. На земята не изглежда като експлозия, ако оборудването не изглежда сериозно повредено.
Нещо на снимката с трактора мирише.Този трактор не е ударен от ракета!
Нищо, което прави такъв кратер, не може да остави непокътнато превозно средство.
Цялата работа е реквизит!

преди 1 час, PigMan9 написа:

Не са пасквили, а политически анализи

Как да ти го кажа по меко... Когато почти всяка твоя реакция към мен е .... защо защо , това не го разбирам, това не го знаех...  означава че всеки твой "анализ" е обикновен несериозен пасквил омесен с пропаганда , фейкове и класическо незнание.

И доза детинщини заради възрастта ти :) 

току-що, glen написа:

Можем ли изобщо да сме сигурни, че тракторът наистина е бил ударен от ракета? Как така трактора си стои и количката за зърно не изглежда много повредена?
Четох коментари на укронацистите, че техните S-300 са оборудвани с механизъм за самоунищожение. Е, изглежда, че не се е самоунищожило във въздуха. На земята не изглежда като експлозия, ако оборудването не изглежда сериозно повредено.
Нещо на снимката с трактора мирише.Този трактор не е ударен от ракета!
Нищо, което прави такъв кратер, не може да остави непокътнато превозно средство.
Цялата работа е реквизит!

Почна сеее.... :) :)

Ама как си личи същия почерк на сценаристите от рашадеинформбюро , създателите на 1001 фейкови версии за сваления МХ17 , а сега и за "мърдащите трупове в Буча"

:giggle1:

за известна неточност

Известната неточност ми казва за не повече от 30% свалени ракети.

2 март - Украинската система за противоракетни ракети С-300 унищожава румънски изтребител МиГ-21. Пилотът е убит.

преди 2 минути, maxthon написа:

Известната неточност ми казва за не повече от 30% свалени ракети.

не. цитирах теб. :hush:

70 свалени от 90 - 30% ли са ?

Много си кух фейкометчо :)  с фатманчо сте си лика прилика. Ама като аватари сте . Или да.

:) 

Идиот Столтенберг,  когато беше попитан защо НАТО, т.е. полската противовъздушна отбрана, не свали наближаващата ракета S300, „Е, нямахме доказателства, че ракетата е била в режим на умишлена атака“.

Така че сега те искат да вярваме, че противовъздушната отбрана на НАТО трябва да взема решения за това дали една ракета умишлено ще ви разпръсне или не. Ако не е умишлено, добре, ние просто ще го оставим да премине...

преди 7 минути, miro20 написа:

сваления МХ17

Видя ли мнението на Кулеба (вероятно е първите минути след случилото се) по въпроса чии ракети са паднали в Полша и с кое друго събитие прави сравнение? Интересно как ги отъждествява, че и двете са извършени от Русия, но пък едното се оказва не точно така. Дали не продължават и сега да имат един и същи извършител? Не си прави и труда да споменаваш съдебното дело в Нидерландия и т.н.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.