Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

Дали върши нередни неща трябваше да го реши ООН, не ти и глупавите автори на статии където ги четеш.

Капиш?

ООН е капиталистическа и неолиберална структура; разбира се, че по дефиниция те винаги и задължително трябва да са срещу Русия, както и всяка една страна, която има национален сувурен и не е подарена на САЩ и мултинационалните им корпорации и приватизатори.

И защо ООН, а не аз? Защо ООН да са по-добри от мен? Какво ги прави по-добри от мен? Те просто манипулират и изменят международното право, като подменят термини и значенията им, така че международното право да е в тяхна полза и в полза на идеологиите им. За тях "терористична държава" и всяка държава, която те не контролират.

Между другото, ти видя ли какво написах относно ООН и видовете хора, които са там? Не ти ли стана малко гнусно?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Още едно нещо на което да се надявате:

Само да предупредя - знам за една дето се надяваше много, ама след 9 месеца роди..

Тук един акт на милосърдие според мен (+21)

https://t.me/uniannet/81356

Този трябва да е бил true beliver ..

Тук пък някакъв  Краснодарския край му е като в Украйна: (+21) - 4 човека.

https://t.me/hueviykharkov/89537

преди 42 минути, PigMan9 написа:

Кои международни наблюдатели не се допускат? Русия не върши нередни неща. Сега пак ли ще трябва да се връщам в страниците назад, че да извлека информацията, която доказва, че Русия не върши нередни неща.

Пусни си обявяването на "специалната военна операция" от Путин, ако обичаш! "Няма да окупираме" - каза той. Какво последва? Окупация и референдуми, на които гласуваха нищожен като процент хора от населението, но те (РФ) си ги обявиха за редовни. Денацификация? Колко хора трябва да "махнат"? 1000, 2000, 500 000, 1 000 000???

преди 31 минути, Coco1 написа:

Защо никога не успя да бъдеш прав

Коко1, стига стоя в Мосейково - виж как е в Украйна и отлитай там   

преди 1 час, BANKATA написа:

Най-любезно ще те попитам кога някоя от тези държави е нарушила т.1 спрямо Украйна?

Най-любезно те пренасочвам за отговор към госпожа "Кой да сложим да управлява с Украйна?", също така позната и като госпожа "Европа да го духа!"

преди 29 минути, PigMan9 написа:

ООН е капиталистическа и неолиберална структура; разбира се, че по дефиниция те винаги и задължително трябва да са срещу Русия, както и всяка една страна, която има национален сувурен и не е подарена на САЩ и мултинационалните им корпорации и приватизатори.

И защо ООН, а не аз? Защо ООН да са по-добри от мен? Какво ги прави по-добри от мен? Те просто манипулират и изменят международното право, като подменят термини и значенията им, така че международното право да е в тяхна полза и в полза на идеологиите им. За тях "терористична държава" и всяка държава, която те не контролират.

Между другото, ти видя ли какво написах относно ООН и видовете хора, които са там? Не ти ли стана малко гнусно?

Не ми е гнусно защо страдаш от маникална параноя (обори ме ако не съм прав), и не взимма насериозно писаниците ти.

Пак ти казвам. Русия не допуска ООН защото там има индийци, китайци и бразилци.

преди 6 часа, gagodrago написа:

----------

По медиите пише, че през близките 4 месеца, до края на март, ток в Украина няма да има...

линка към медията що го криеш - стига с тези халюцинации

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Возьмем Киев за три дняяяяяя

Смей се, смей се...

"Очнитесь сейчас, зимой будет поздно!"!

преди 1 час, BANKATA написа:

Дали не е за да не видят Индия, Китай и Бразилия какви ги върши действително Русия

Как стигна до извода, че въпросните страни не виждат реално какво се случва в Украйна?

преди 8 минути, attj написа:

Коко1, стига стоя в Мосейково - виж как е в Украйна и отлитай там   

Дядо-Коко от Мосейково, задай си сам въпрос за казаците и си отговори

преди 4 минути, maxthon написа:

Как стигна до извода, че въпросните страни не виждат реално какво се случва в Украйна?

пусни си индйски телевизии - има яко руска пропаганда в тях, за другите страни незнам каке

преди 13 минути, maxthon написа:

Пропуска арабските и африканските страни  - те въобще не се интересуват от мнения на НАТО. 

преди 12 минути, maxthon написа:

Най-любезно те пренасочвам за отговор към госпожа "Кой да сложим да управлява с Украйна?", също така позната и като госпожа "Европа да го духа!"

Това дори да е вярно не е нарушение на суверенитет.

От вчера чакаме записа.

x221124065001-800x451.jpg.pagespeed_ic.r031UcwUBG.webp.73f5b262099f0cde3ca1ccc752fe87c7.webp

Русия нанесе удари на възмездието по Киев и Одеса: ПВО на НАТО е опозорена

/Поглед.инфо/ Русия нанесе нов масиран удар по военните и енергийните съоръжения на Украйна

Сутринта на 23 ноември ВВС, позовавайки се на британското разузнаване, докладва възхитено: „Русия е използвала почти всички ирански дронове“.

Не е известно дали руските генерали четат британската преса на закуска. Може би само на обяд? Защото точно следобед беше обявена въздушна тревога в цяла Украйна.

Ракетите полетяха отново, както не се уморява да казва говорителят на Министерството на отбраната на РФ Игор Конашенков, „по военната и свързаната с нея критична инфраструктура“ на противника.

Украинските социални мрежи първо се напълниха с кадри на "калибри", летящи през дъжда и мъглата. И малко по-късно - снимки на стълбове от дим и огън.

Информационната агенция УНИАН (одиозната рожба на украинския олигарх Коломойски) весело „издаде“: „В района на Киев се включи противовъздушната отбрана. Насамсите и ириските вече разбиват ракетите на „руснята“!“ Nasams са противовъздушни системи, изпратени от Съединените щати, докато ИРИС са системи, изпратени от Германия и Испания.

Половин час по-късно, от същия УНИАН се разнесе вик: „Колко още удари са необходими, за да имаме достатъчно ПВО и авиация?!”

С ПВО на НАТО наистина се получи некрасиво. В предградията на Киев е отбелязано попадение в жилищна сграда. Както всички вече знаят, дори и жителите на Киев, руските ракети не се целят в жилищни сгради и не ги удрят. Но системите за противовъздушна отбрана, които украинските войски по някаква причина поставят в и край жилищни сгради, не за първи път улучват високите сгради.

А ето и първите резултати от масовата атака.

Затъмнение (спиране на електрозахранването) в градовете:

Киев,

Днепропетровск,

Житомир,

Запорожие,

Кривой Рог,

Полтава,

Николаев,

Одеса,

Ровно,

Суми,

Хмелницки,

Харков,

Луцк,

Черкаси,

Чернигов.

Прекъснато е водоснабдяването в градовете:

Киев,

Днепропетровск,

Николаев,

Одеса,

Суми.

Има вероятност списъкът да се разшири.

Припомняме, че това е вече третият масиран „ответен удар“ срещу инфраструктурата на Украйна. Първият беше след терористичната атака на Кримския мост. Вторият - след атаката на Черноморския флот и Севастопол от украински и британски морски и въздушни безпилотни апарати, които използваха "зърнения коридор" за тази цел.

В навечерието преди удара, на 23 ноември, украински дронове атакуваха Севастопол и Балаклава. Всички дронове бяха свалени.

В същото време атаките срещу украинската инфраструктура според експертите имат „кумулативен“ характер. Последствията от всеки следващ удар са все по-разрушителни за военните комуникации, енергийната система и транспорта на Украйна. Въпреки че това се постига с по-малък брой ракети и дронове-камикадзе. Все повече елементи на ТЕЦ и тяговите подстанции излизат от строя. Все по-трудно става да ги поправят. А и няма с какво.

Украинските политици викат все по-силно към НАТО: дайте ни още повече системи за противовъздушна отбрана. НАТО щедро дава. Но вече се и замислят - щом западните противовъздушни системи са безсилни пред руските ракети и дронове, може би не трябва да се излагаме? Тогава никой няма да ги купи на международния пазар.

преди 2 часа, PigMan9 написа:

Защо анти-Руските пропагандисти ми задават въпроси, за които си мислят, че са "ha, gotcha!", но после винаги подминават отговорите ми и не ми отговорят?

Яж сладолед , дечко :) 

преди 10 минути, Coco1 написа:

Дядо-Коко от Мосейково, задай си сам въпрос за казаците и си отговори

Те ще се отцепят от Украйна с руска подкрепа - ами ти какво и къде после ще папагалиш    

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Аз не говоря руски и не разбирам като ми пускаш текстове на руски.

Новото поколение на застаряващите комунета, комсомолеца с най върла промита прорашистка пропаганда , не разбира и не чете руски ....

:laughing4:

Колко стандартно ... Всички путинисти рашисти сте такива. Никога не са били в Русия, жив руснак не познават, дори в соца като тоя комсомоле не е живял, но иначе върл"русофил" , антиглобалист,  марксист ленинист !

:giggle1:

преди 6 минути, dimy написа:

/Поглед.инфо/ Русия

Не ви ли е странно тук и в "злия Запад" да можем да четем всичката рашистка пропаганда, плюс официално копиращи такава "национални" български медии , а в Рашистан да е тотална цензура и да няма нито един прозападен, уркаински , източник ?

Що така, другари ?

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Русия Днес не е дискредитирана медия. Всъщност, Русия Днес е доста неутрална медия, дори и когато става въпрос за войната в Украйна.

Всички рашистки медии нямат нищо общо с журналистика, нито с обективност. Те са придатък на рашистките служби, под техенпряк контрол с прецизно подбрана инасочена пропаганда, често дезинформационна плюс тотални фейкове.

Именно затова са забранени в нормалните държави . Просто защото не са медии.

Путлю дори официално си ги награждава "за правилно отразяване на събитията в Крим" .  А реално просто си награди ФСБ сътрудниците в пропагандния си отдел за масираната дезинформационна завеса около Крим 2014 г  и фейковете за Украйна :) 

преди 6 часа, PigMan9 написа:

Кой ме е оборил? Покажи кой, кога, къде и с какво ме е оборил. До този момент, никой не ме е оборил (няма кака да ме оборят, тъй като казвам фактите). Както сам можеш да видиш, тримата, Баал, Миро, Реджеп, винаги ме подминават като им напиша точен и ясен отговор. Ти някога видял ли си ги да ме оборват и да се аргументират с мен? Някога видя ли ги да напишат нещо смислено.

Видях че си изпльоскал картинки с еднакамара рашистка пропаганда и лъжи . Дори не можеш да копираш коректно един източник, ами пльоскаш някакви скрийншотове .

Е какъв коментар очакваш ?

РТ и подобни са рупори на рашистката дезинформация и са тотални фейкомети за случващото се в Украйна, ти приемаш всичко за чиста монета от тях.

Няма как някой да те приема насериозно .

преди 14 минути, BANKATA написа:

От вчера чакаме записа.

Записа отдавна е наличен. Има предостачно места, където да се чуе. Госпожа Нюланд, тогава официално лице на администрацията на президента Обама, обсъжда в личен разговор с посланика на Сащ в Украйна кого да сложат да я управлява. И това някак си не е нарушение на суверенитет? Особено ако след този разговор са се провели още няколко такива и в следствие на тях е избран кой да управлява.

преди 18 минути, miro20 написа:

Яж сладолед , дечко :) 

В момента ли е времето да ми предлагаш сладолед? Сладоледа върви през лятото, на през зимата, когато и пръстите ти замръзват и едва ги движиш...

преди 17 минути, miro20 написа:

а в Рашистан да е тотална цензура и да няма нито един прозападен, уркаински , източник ?

Вчера пусна един, но не успя да се усетиш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.