Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, PigMan9 написа:

През Райфайзенбанк ли направиха превода или през БНБ ПАРИБАС?

V3 launch unit! Sending Airmail! За който се сеща му я ясно какво е. За останалите - компютърна игра.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 30 минути, БаалБек написа:

Крим да бъде със специален статут - нещо като Косово или Хонг Конг. Но ще плащат репарации. С две думи нямат изход. Икономически и политически фалит. 

Бандеровска пропаганда ли размножаваш?   Федерацията е най-голямата държава в света и никой няма толкова всякакви суровини като тях.  Най-голямата ядрена сила в света е постоянен представител в съвета по сигурност в ООН.  Нищо там не се решава при вето на Русия.   А репарации за разрушенията в Донбас кой да плаща?   Донбас с руснаците си  вече никога няма да бъде в Украйна.  Това е ясно на всички.   Дори и на управниците в Киев им е известно.   Те не могат да го променят -  дори да им даваме  още пари и оръжия.   НАТО въобще не трябваше да се намесва в подобни чисто славянски спорни въпроси. 

преди 1 час, PigMan9 написа:

Обясни ми, че нямам време за разузнаване в момента.

А не - това е твоя работа - ето ще правиш медия, а искаш някой друг да да ти свърши работата. Направи една линия с дати, важни събития и давай смело с анализите.

Тази зима няма да бъде приятна на руските окупатори. Лошото оборудване действа деморализиращо. Поръчаното от Иран облекло се оказало за температури 12 градуса над нулата. А защо сами не могат да си ушият? Ах да сетих се, предпочитат внос на крепежи - пирони, скоби и метални копчета...:lol6:

Браво на САЩ и Великобритания, които стриктно се придържат към меморандума, че РФ нещо се отказаха от поетите ангажименти. Типично в техен стил. Хартийка тавариш, просто една хартийка!

преди 8 минути, БаалБек написа:

Браво на САЩ и Великобритания, които стриктно се придържат към меморандума

E преди да стигнат точка 4 от него защо прескочиха още точка 1-ва?

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Возьмем Киев за три дняяяяяя

На кои е притрябвал Киев?   Украйна просто ще я разделят подобно на  Югославия и Чехословакия.  Ако НАТО продължават с оръжията и парите - ще е по-бавно във времето.   Не е ясно защо трябва да ги има жертвите и разрушенията.    А бандеровците дори са с халюцинации, че могат да победят и да изгонят руснаците от югоизточните области и от Крим.

преди 3 минути, attj написа:

На кои е притрябвал Киев?   Украйна просто ще я разделят подобно на  Югославия и Чехословакия.  Ако НАТО продължават с оръжията и парите - ще е по-бавно във времето.   Не е ясно защо трябва да ги има жертвите и разрушенията.    А бандеровците дори са с халюцинации, че могат да победят и да изгонят руснаците от югоизточните области и от Крим.

Не-аз съм за бавното варене на жабите. Никакво моментално опичане... Ето вас ви варят ама още не се усещате :

преди 57 минути, БаалБек написа:

Тази зима няма да бъде приятна на руските окупатори. Лошото оборудване действа деморализиращо. Поръчаното от Иран облекло се оказало за температури 12 градуса над нулата. А защо сами не могат да си ушият? Ах да сетих се, предпочитат внос на крепежи - пирони, скоби и метални копчета...:lol6:

Браво на САЩ и Великобритания, които стриктно се придържат към меморандума, че РФ нещо се отказаха от поетите ангажименти. Типично в техен стил. Хартийка тавариш, просто една хартийка!

Това сам ли си го измисляш или го копираш отнякъде? Не е от официален източник, тъй като те не биха написали такова детинско, oversimplified изказване.

преди 44 минути, Реджеп Иведик написа:

Возьмем Киев за три дняяяяяя

Реджеп, не видя ли, че ти отговорих?

Защо анти-Руските пропагандисти ми задават въпроси, за които си мислят, че са "ha, gotcha!", но после винаги подминават отговорите ми и не ми отговорят?

Цитат

Русия спира кранчето на страните, които въведат таван на цената на петрола

Цитат

СЛЕД РАКЕТЕН ОБСТРЕЛ: Около 80% от домакинствата в Киев са без вода и ток

https://www.vbox7.com/play:4fc88e9570

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Защо наричаш това, което пиша, глупост? Да не би да знаеш по-добре от мен? Ако е така, учтиво те подканвам да обориш това, което говоря, и да предоставиш това, което смяташ за вярно.

А аз учтиво ти казвам че на тази въдица втори път не се хващам щот пак ще си врътнеш нещата така че пак твоето магаре да е мъжко пък и освен това не се вълнувам от политика ама грам но съм сигурен че тук в темата има хора дет ще те сгънат  на две ако се заемат сериозно с теб и съм  сигурен че пак няма да разбереш ко ти казвам :)

киев на батерии

за тва просто кирчо и кокорчо искаха и ние да строим батерии

подготвят ни за фронтова държава

преди 21 минути, Banesc написа:

Русия спира кранчето на страните, които въведат таван на цената на петрола

Допълнителната мотика ще е ако Опек+ реши за допълнително намаляне на производството. А такова е доста възможно да се случи.

преди 3 часа, kosyo написа:

Ти за C или  за C++ си? Инициализираш ли си променливите задължително или ги оставяш на компилатора?

Самоо С++ бе келеш :biggrin:

преди 8 минути, petie1 написа:

А аз учтиво ти казвам че на тази въдица втори път не се хващам щот пак ще си врътнеш нещата така че пак твоето магаре да е мъжко пък и освен това не се вълнувам от политика ама грам но съм сигурен че тук в темата има хора дет ще те сгънат  на две ако се заемат сериозно с теб и съм  сигурен че пак няма да разбереш ко ти казвам :)

Щом казваш... Иначе, за Линукс Мента аз бях прав. Да, грешките бяха причинени от несъвместимост между ядрото и моя БИОС.

Още ли твърдише не съм прав? Нали дори и самото официално изявление потвърди моята версия.

преди 10 минути, Banesc написа:

киев на батерии

за тва просто кирчо и кокорчо искаха и ние да строим батерии

подготвят ни за фронтова държава

Така трябва. Да, Русия трябва да им спре кранчето, защото те не играят честно. Искат да плащат по-малко за нещо, което струва повече от сумата, която те искат да дадат. Това е все едно аз да отида в някой магазин, да взема нещо за 100 лева, а на излизане на дам само 20 лева. Това ще ощети магазина и производителя.

Рекета на Колективния Запад срещу Русия би ощетил руската икономика и добива на хидрокарбони. Най-добре за Русия е просто да намери нов пазар, където ще се плащат истинските цени и няма да има рекетьори.

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Още ли твърдише не съм прав? Нали дори и самото официално изявление потвърди моята версия.

Да още го твърдя и официалното изявление беше да си настроиш БИОС-а или да го обновивиш или да си провериш флашката а и странна работа как кат все да го настойваш изведнъж стана  съвместим а? Колкото и да се въртиш магарето ти не е мъжко та така и в политиката си :biggrin:

преди 4 часа, PigMan9 написа:

ООН ли харесваш? Това е капиталистическа и  неолиберална структура. Мисля, че няма да ти е излишно да научих какви хора има в ООН, при ООН, около ООН, пред ООН, зад ООН, под ООН, над ООН, и измежду разклоненията на ООН - СЗО, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО и другите анти-национални, идеологически подривни елементи. Просто прочети това:

защо тогава не допускат ммеждународните наблюдатели ?

Дали не е за да не видят Индия, Китай и Бразилия какви ги върши действително Русия

преди 22 минути, PigMan9 написа:

Щом казваш... Иначе, за Линукс Мента аз бях прав. Да, грешките бяха причинени от несъвместимост между ядрото и моя БИОС.

Така трябва. Да, Русия трябва да им спре кранчето, защото те не играят честно. Искат да плащат по-малко за нещо, което струва повече от сумата, която те искат да дадат. Това е все едно аз да отида в някой магазин, да взема нещо за 100 лева, а на излизане на дам само 20 лева. Това ще ощети магазина и производителя.

Рекета на Колективния Запад срещу Русия би ощетил руската икономика и добива на хидрокарбони. Най-добре за Русия е просто да намери нов пазар, където ще се плащат истинските цени и няма да има рекетьори.

Да си намерят. Ао ставаше така още март месец щяха да са врътнали кранчето.

преди 59 минути, PigMan9 написа:

Защо анти-Руските пропагандисти ми задават въпроси, за които си мислят, че са "ha, gotcha!", но после винаги подминават отговорите ми и не ми отговорят?

Ти най-редовно не отговаряш.

Няколко пъти те питах Беларус независима и суверенна държава ли е?

преди 1 час, maxthon написа:

E преди да стигнат точка 4 от него защо прескочиха още точка 1-ва?

Най-любезно ще те попитам кога някоя от тези държави е нарушила т.1 спрямо Украйна?

преди 4 минути, BANKATA написа:

защо тогава не допускат ммеждународните наблюдатели ?

Дали не е за да не видят Индия, Китай и Бразилия какви ги върши действително Русия

Да си намерят. Ао ставаше така още март месец щяха да са врътнали кранчето.

Кои международни наблюдатели не се допускат? Русия не върши нередни неща. Сега пак ли ще трябва да се връщам в страниците назад, че да извлека информацията, която доказва, че Русия не върши нередни неща.

Пазара на изкопаеми горива е глобален и гъврак, не локален. Това означава, че няма проблем която и  да е страна да купува от или продава на която и да е друга страна.

Оформянето на нови пазари, обаче, не става от днес за утре. В момента Китай и Индия се оформят като новите основни пазари на Русия. Ще отнеме време, но ще се случи (ако кукления ЕС на САЩ продължи с подривната дейност срещу Русия).

Кранчето още не е спряно, тъй като няма таван на цената. Но ако такъв таван реално бъде наложен, най-рационалното действие за Русия ще е да спре поддаването на гориво.

ЕС лъже и е лицемерен. ЕС лъже, че високите цени ш инфлацията са причинени от Русия; това не е вярно. ЕС наложи санкции и спря да купува - тези действия доведоха до увеличение на цените. ЕС започна да купува и LNG газ от американски компании, който е по-скъп, тъй като се произвежда, доставя и съхранява при различни условия. Също така, САЩ са по-далеч от Русия, което изисква повече разходи за транспорт и доставки.

преди 19 минути, petie1 написа:

Да още го твърдя и официалното изявление беше да си настроиш БИОС-а или да го обновивиш или да си провериш флашката а и странна работа как кат все да го настойваш изведнъж стана  съвместим а? Колкото и да се въртиш магарето ти не е мъжко та така и в политиката си :biggrin:

Сложих Линукс Мента 20.03, който е съвместим. Не е съвместима версия 21, но по-старите версии са съвместими. И нали вече казах, че въпросните ACPI опции ми ги няма. Има ги на единия лаптоп, но не и на другия. На другия лаптоп така и не разбрах как да получа достъп до менюто с напреднали настройки. Товарни го обясних, но ти така и не повярва.

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Сложих Линукс Мента 20.03, който е съвместим. Не е съвместима версия 21, но по-старите версии са съвместими. И нали вече казах, че въпросните ACPI опции ми ги няма. Има ги на единия лаптоп, но не и на другия. На другия лаптоп така и не разбрах как да получа достъп до менюто с напреднали настройки. Товарни го обясних, но ти така и не повярва.

Е ти сам се закоппа а и това само доказва че грешката  е в теб а не в Минт 21 сега схвана ли? Цял форим го разбра само Грухи Биоса не

преди 1 минута, petie1 написа:

Е ти сам се закоппа а и това само доказва че грешката  е в теб а не в Минт 21 сега схвана ли? Цял форим го разбра само Грухи Биоса не

Когато използвах Линукс версия, чието ядро е по-старо от версия 5, нямах проблеми. Проблемите се появиха след като актуализирах до версия 5. Това означава, че БИОС-а си ми работи както трябва с версии, които са под версия 5. Проблемите не се появиха докато на инсталирах версия 5. БИОС-а работи с версии под 5, но не и с версия 5 и по-нови версии. Това означава, че БИОС-а работи както трябва, а проблемите идват от несъвместимост, произхождаща от версия 5 и нагоре. С други думи, проблемите идват от добавени нови функционалности, които не са съвместими с моя БИОС. С други думи, аз съм прав, както вече многократно ти казах, показах и доказах.

преди 23 минути, PigMan9 написа:

Кои международни наблюдатели не се допускат? Русия не върши нередни неща. Сега пак ли ще трябва да се връщам в страниците назад, че да извлека информацията, която доказва, че Русия не върши нередни неща.

Пазара на изкопаеми горива е глобален и гъврак, не локален. Това означава, че няма проблем която и  да е страна да купува от или продава на която и да е друга страна.

Оформянето на нови пазари, обаче, не става от днес за утре. В момента Китай и Индия се оформят като новите основни пазари на Русия. Ще отнеме време, но ще се случи (ако кукления ЕС на САЩ продължи с подривната дейност срещу Русия).

Кранчето още не е спряно, тъй като няма таван на цената. Но ако такъв таван реално бъде наложен, най-рационалното действие за Русия ще е да спре поддаването на гориво.

ЕС лъже и е лицемерен. ЕС лъже, че високите цени ш инфлацията са причинени от Русия; това не е вярно. ЕС наложи санкции и спря да купува - тези действия доведоха до увеличение на цените. ЕС започна да купува и LNG газ от американски компании, който е по-скъп, тъй като се произвежда, доставя и съхранява при различни условия. Също така, САЩ са по-далеч от Русия, което изисква повече разходи за транспорт и доставки.

Дали върши нередни неща трябваше да го реши ООН, не ти и глупавите автори на статии където ги четеш.

Капиш?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.