Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, miro20 написа:

Прочети отново спойлера ми по назад.

Няма потвърждение/отричане от турска страна и това е пряко и солидно доказателство за наличие на турски РСЗО в Украйна? Желязна логика! Къде я намери? Май за първи път я използваш.

преди 6 минути, attj написа:

Харесвам много американски неща.     За какво ми са БКП-БСП!?   Най-ми са трудни за осмисляне  идиотизмите на бандеровците.   Просто и в Киев съм бил.     Те нещо са се разболяли и ще ги лекуват по трудните начини, за съжаление...

Болните са в Кремъл. И са заразили по голямата част с путинизъм

преди 7 минути, attj написа:

Харесвам много американски неща.     За какво ми са БКП-БСП!?   Най-ми са трудни за осмисляне  идиотизмите на бандеровците.   Просто и в Киев съм бил.     Те нещо са се разболяли и ще ги лекуват по трудните начини, за съжаление...

няма ли да кажеш нещо за казаците, или руснаци бяха.....

Скоро Тръмп се връща, спира войната и Миро20 с Никиту и реджеп правят тройка. Така аз виждам нещата. Другите случайни несретници ще светят, понеже са някакви нови. 

преди 5 минути, miro20 написа:

Болните са в Кремъл. И са заразили по голямата част с путинизъм

Хайде да посетиш посетените места от мен и после да пишеш глупости.  Путин е на 70 години и скоро ще го сменят.

Повтаряно е многократно на нашите русофили, но е хубаво пак да се пропомни:

Кой организира ''геноцида'' над руснаците в Украйна?

Традиционно се смята, че в източната част на Украйна живее предимно рускоезично население. Град Мариупол например е един от най-рускоезичните градове в Украйна. След началото на войната през 2014 г. много жители на Донбас бяха принудени да бягат и именно Мариупол се превърна в една от най-важните дестинации за тях. Там те започнаха нов живот с чист лист с относително мирно небе над главата. Така Мариупол се превърна в убежище за тези рускоговорящи хора. Дори държавни висши учебни заведения бяха преместени там от разкъсвания от войната Донбас. Мариупол имаше рускоезичен кмет - Вадим Бойченко, а официалният сайт на града беше на руски. Градът беше един от най-бързо развиващите се в Украйна и украинската армия не бомбардира хората там само защото говорят руски или защото някой ги мисли за руснаци. Въпреки периодичните обстрели от територията, контролирана от т. нар. ДНР, в Мариупол цареше относително спокойствие. Това спокойствие свърши през февруари 2022 г. Като се има предвид, че тази война се води предимно в източната част на Украйна, възниква резонният въпрос - кои и какви са всички тези жертви? Не са ли именно рускоговорящи? И всъщност кого точно защитава Путин, ако най-рускоезичните градове в Украйна като Луганск, Донецк, Харков и Мариупол са пострадали най-много от руската инвазия?

:halloween10:

преди 19 минути, miro20 написа:

Аз бих попитал, защо не се съобразяват с волята на референдума от '91-ва където Целия Донбас гласува за самостоятелна Украйна и то с категорични  80-90% ?

Дори в иначе преобладаващо населен с руснаци и руски военни и семействата им , Крим, - е над 50% !

Какво общо имат настроенията сред обществото през 1991г. със сегашната ситуация?!?

Ако случайно си забравил изборите в България през 1990г, комунистите ги спечелиха с 47.15%.  Трябва ли сега 30години по-късно да приемаме че единствено те са "истински и демократични", а сегашните резултати не отразяват общественото мнение?

преди 8 минути, Тoни написа:

Скоро Тръмп се връща, спира войната и Миро20 с Никиту и реджеп правят тройка. Така аз виждам нещата. Другите случайни несретници ще светят, понеже са някакви нови. 

До там ли го докарахте, великата руска армия и държава да разчита на изборите в САЩ?

преди 10 минути, Тoни написа:

Скоро Тръмп се връща, спира войната и Миро20 с Никиту и реджеп правят тройка.

Че те и сега могат да я направят. Само трябва да поискат разрешение от наследниците на Доньо Донев за да си нямат после проблеми със закона за интелектуалната собственост.

преди 2 минути, BANKATA написа:

До там ли го докарахте, великата руска армия и държава да разчита на изборите в САЩ?

Ласкаеш ме, че смяташ моето скромно Аз за част от великите сили, но няма да се увличам. Нито аз, нито ти имаме някакво значение. После може да се присъединиш и ти към евроатлантическия Содом и Гомор. Бъдете здрави!  

преди 6 минути, BANKATA написа:

Е то ако разчитаха руснаците на избори в САЩ щяха още сега да ги манипулират. Няма да им е за първи път ще кажеш?

САЩ отпуска нова военна помощ за Украйна в размер на 400 млн. долара. Освен това Съединените щати ще прехвърлят на Украйна 150 тежки картечници за борба с безпилотни летателни апарати, 200 прецизно управляеми снаряда за 155-милиметрови артилерийски оръдия, 10 000 120-милиметрови минохвъргачки, 150 бронирани високопроходими автомобила Humvee, над 100 други превозни средства, над 20 милиона боеприпаси за стрелково оръжие, над 200 генератора и резервни части за гаубици калибър 105 мм и друго оборудване. И скъпи русофили, моля не забравяйте, че военния бюджет на всички страни от НАТО възлиза на повече от един трилион долара. А целия БВП на РФ е 1.8 трилиона долара. Ще си ручат обущетата и пироните рашките скоро.

:popcorn2:

току-що, БаалБек написа:

САЩ отпуска нова военна помощ за Украйна в размер на 400 млн. долара. Освен това Съединените щати ще прехвърлят на Украйна 150 тежки картечници за борба с безпилотни летателни апарати, 200 прецизно управляеми снаряда за 155-милиметрови артилерийски оръдия, 10 000 120-милиметрови минохвъргачки, 150 бронирани високопроходими автомобила Humvee, над 100 други превозни средства, над 20 милиона боеприпаси за стрелково оръжие, над 200 генератора и резервни части за гаубици калибър 105 мм и друго оборудване. И скъпи русофили, моля не забравяйте, че военния бюджет на всички страни от НАТО възлиза на повече от един трилион долара. А целия БВП на РФ е 1.8 трилиона долара. Ще си ручат обущетата и пироните рашките скоро.

:popcorn2:

Покажи официален източник?

преди 2 минути, Тoни написа:

hazajka.png

преди 2 минути, БаалБек написа:

hazajka.png

Много убедително. Няма да го отрека. 

Швейцария се присъедини към осмия пакет европейски санкции срещу Русия

Швейцария се присъедини в сряда към осмия европейски пакет от санкции срещу Русия, който предвижда въвеждането на "таван" на цените на руския петрол. Брех тези швайцаре какви ги вършат? Пак чичко Сорос е минал с вълшебния чувал. 

:halloween10:

преди 8 минути, Тoни написа:

Че това изпращат е ясно на всички. Това, че всичкото това заема мястото на нещо вече станало на скрап или изстреляно е много трудно за разбиране пак от тези всички. Малко е като вярата, че ракетите на руснаците свършват.

преди 3 минути, Coco1 написа:

Za русороби няма смисъл. Чугуна ви пречи

Да бе, що да не си пишем свободни съчинения в някакъв форум ей така. К'во толкоз, гледай. 

"Coco1 обича да смуче малкия пистолет на БаалБек, особено през уикендите. 

Вселената е в шок, дава повече оръжия на Ким Чен Ун."

преди 9 минути, БаалБек написа:

предвижда въвеждането на "таван" на цените на руския петрол

Ах, тук за каква мотика става дума. Добре ще я настъпим, че да ни заболи всички.

преди 51 минути, miro20 написа:

Съвсем оплете рашистката.

Двете им гънки в главата ще дадат на късо .

Аз бих попитал, защо не се съобразяват с волята на референдума от '91-ва където Целия Донбас гласува за самостоятелна Украйна и то с категорични  80-90% ?

Дори в иначе преобладаващо населен с руснаци и руски военни и семействата им , Крим, - е над 50% !

Прочети отново спойлера ми по назад. Не ми се повтаря какво е коректна дискусия и какво е опровержение.

:hush:

Украйна започва реципрочно дело за престъпленията на руснаците имитиращи "предаване в плен"

стига си се пенявил и ти бе....

за два цента коледна премия ще се обезводниш...

https://9gag.com/gag/a5XbD0g 

ша та пратя при Киро брейка да ти обЯсни колко е вредно...

па и Мирча Кришан ща светне за краставиците....

преди 12 минути, Тoни написа:

Да бе, що да не си пишем свободни съчинения в някакъв форум ей така. К'во толкоз, гледай. 

"Coco1 обича да смуче малкия пистолет на БаалБек, особено през уикендите. 

Вселената е в шок, дава повече оръжия на Ким Чен Ун."

Чугуна не ти работи, какво си разбрал от линковете досега ? Едно нищо.

Ддеди80 след малко щи донесе биберона в интерната. Стига плакал.

10168207_1494046237483352_1188235133_n.jpg

преди 44 минути, Тoни написа:

Само да не се върне, както щяха ей сега да спечелят ония с червения цвят. И двамата кандидата са изкуфели дъртаци, по различен начин и все пак, за мен няма значение кой ще спечели. 

пп. никога не бях виждал нищо толкова страшно и негативно за Тръмп, освен откачените му фенове :D Ирония, а? 

преди 28 минути, Тoни написа:

https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3227217/400-million-in-additional-assistance-for-ukraine/

Този стига ли ? 2 думи в Гугъл излиза, да беше проверил преди да се съмняваш в достоверността. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.