Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 39 минути, miro20 написа:

Сигурност.

Кажи го на Финландия и Швеция :laughing4:

Които заедно с Израел предоставят поредните пакети военна и финансова помощ

Ето това е пример за пропаганда. Представяш нещата по погрешен начин. НЕ, НИКОЙ НЕ Е ДАЛ "ПОМОЩ"! Това, което се дава, са кредити и задлъжняване, които ще се връщат от Украйна и ЦЕЛИЯ регион. Това е геополитическа дестабилизация с цел разширяване на американското влияние в региона- Влияние ще има заемодателя.

Не, "НАТО" не означава "сигурност". НАТО е терористична организация, която е геополитически инструмент на американската хегемония. Когато се извършват инвазии тук и там, се извършват от САЩ и НАТО, не от някоя държава и НАТО. Колко примера трябва да ти за инвазии от страна на САЩ срещу други държави, от 50-те години насам?

А, колкото се отнася до НАТО... както вече казах, това е терор, който се използва са скопяване на армиите на целевите държави, както и експлоатацията на остатъчните армии. Ако не ми вярваш, можеш да сравниш размера и силата на българската армия преди и след влизането на България в НАТО. След влизането, остатъчната армия, която остана след елиминирането на армията с цел ликвидация на конкуренция срещу САЩ и поставянето на България под военна окупация от страна на САЩ и военните им бази, ЗА КОИТО НЕ НИ ПЛАЩАТ ДАНЪК, то стана това, че карат българската армия, експлоатират я, да помага на инвазиите и терора на САЩ в Средния Изток. Иначе, това със "сигурността" е просто... ами, глупост, която ти приемаш за истина, просто защото съвпада с предварително наложените ти нагласи. Ето ти един пример (ясно става, че да си член на НАТО означава да си ДОЙНА КРАВА на американската психо-капиталистическа военна машина и неолибералните й структури в целевите държави):

QK8nVXG.jpg

Както се вижда в изображенията по-горе, да си член на НАТО означава да си ДОЙНА КРАВА на американската психо-капиталистическа военна машина и неолибералните й структури в целевите държави, които се смилат с изкуствено разпалени военни конфликти, политически убийства, санкции, манипулации във фалшивото международно право, приватизация, "humanitarian aid" (кредити и дългово задлъжняване), и други...!

Мислиш, че греша? Докажи, че греша.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Малко screenshot-и от Armata3 (+21)

Този явно е от цирка - страшно салто мортале направи:

И да ви кажа само че след големите победи в Украйна може да говорим за 2-ри фронт в Казахстан. Хак да им е - имам лоши спомени от там

преди 13 минути, PigMan9 написа:

Ето това е пример за пропаганда. Представяш нещата по погрешен начин. НЕ, НИКОЙ НЕ Е ДАЛ "ПОМОЩ"! Това, което се дава, са кредити и задлъжняване, които ще се връщат от Украйна и ЦЕЛИЯ регион. Това е геополитическа дестабилизация с цел разширяване на американското влияние в региона- Влияние ще има заемодателя.

Не, "НАТО" не означава "сигурност". НАТО е терористична организация, която е геополитически инструмент на американската хегемония. Когато се извършват инвазии тук и там, се извършват от САЩ и НАТО, не от някоя държава и НАТО. Колко примера трябва да ти за инвазии от страна на САЩ срещу други държави, от 50-те години насам?

А, колкото се отнася до НАТО... както вече казах, това е терор, който се използва са скопяване на армиите на целевите държави, както и експлоатацията на остатъчните армии. Ако не ми вярваш, можеш да сравниш размера и силата на българската армия преди и след влизането на България в НАТО. След влизането, остатъчната армия, която остана след елиминирането на армията с цел ликвидация на конкуренция срещу САЩ и поставянето на България под военна окупация от страна на САЩ и военните им бази, ЗА КОИТО НЕ НИ ПЛАЩАТ ДАНЪК, то стана това, че карат българската армия, експлоатират я, да помага на инвазиите и терора на САЩ в Средния Изток. Иначе, това със "сигурността" е просто... ами, глупост, която ти приемаш за истина, просто защото съвпада с предварително наложените ти нагласи. Ето ти един пример:

Доста от парите са заем, но повечето оръжие е подарък. И плана Маршал е кредит, и ленд-лиз беше кредит. Ама в западна европа са благодарни на американците. Може да прочетеш последното интервю на Шимон Перес там говори много за Путин, казва и други доста интересни неща ето ти един цитат

Цитат

Защо Америка е прекрасна? – го попитах.

Защото са дарители. Защо Европа има проблеми? Защото чака дарения. Америка дава. Хората си мислят, че това е така, защото американците са щедри. Аз мисля, че е, защото са мъдри. Ако давате, вие създавате приятели. Най-полезната инвестиция е да създаваш приятелства.

Намери го на английски има и за Китай, и за азия и т.н., тук е много малко

https://burgas-podlupa.com/предсмъртното-послание-на-шимон-перес-към-путин

Ако си умен може и да осмислиш думите на Перес.

ПП: Така и не разбирам какъв е смисъла от скопяването на армията ни от НАТО ? Някаква заплаха ли сме за някого?

Знаеш ли че заради войната в Сирия ВПК на България отчете рекордни продажби, дори по-големи от времето на прехваления соц. Това на дойна крава ли ти прилича.

преди 7 минути, kosyo написа:

И да ви кажа само че след големите победи в Украйна може да говорим за 2-ри фронт в Казахстан.

Чудя се от коя страна на стола да падна? От смях разбира се.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Това на дойна крава ли ти прилича.

Иди прочети какво пише в закона за намаляне на инфлацията (така си го кръстиха в САЩ) и тогава обяснявай, че не сме дойна крава.

преди 23 минути, PigMan9 написа:

А, колкото се отнася до НАТО... както вече казах, това е терор, който се използва са скопяване на армиите на целевите държави, както и експлоатацията на остатъчните армии. Ако не ми вярваш, можеш да сравниш размера и силата на българската армия преди и след влизането на България в НАТО. След влизането, остатъчната армия, която остана след елиминирането на армията с цел ликвидация на конкуренция срещу САЩ и поставянето на България под военна окупация от страна на САЩ и военните им бази, ЗА КОИТО НЕ НИ ПЛАЩАТ ДАНЪК, то стана това, че карат българската армия, експлоатират я, да помага на инвазиите и терора на САЩ в Средния Изток. Иначе, това със "сигурността" е просто... ами, глупост, която ти приемаш за истина, просто защото съвпада с предварително наложените ти нагласи. Ето ти един пример:

QK8nVXG.jpg

Странно пък аз знам че имаше голям натиск от наши военни да ходят на мисии.  Това дори и след Камбоджа ли беше къде имаше загуби и до Кербала там - поне последно тогава си говорех с правилните хора. Дори на един минала година му поеха всички разходи за превоз на цялата покъщина да се измести в друга страна че беше зверски щастлив. Че те не ходят само в Афганистан ами и в други държави. Аз като минал през този brain washer искренно завиждах на набор който беше направо в "натовско поделениие" само на 30 км от мен но все едно в друга вселена - кетеринг ядене по всяко време , бани с топла вода , плодове по избор. Аз бях щастлив на кюфтета че ми беше омръзнало зелето с "бузи" и че ме пускаха да излизам да се изкъпя през вечер ама навън..

Намери го на английски има и за Китай, и за азия и т.н., тук е много малко

https://burgas-podlupa.com/предсмъртното-послание-на-шимон-перес-към-путин

Ако си умен може и да осмислиш думите на Перес.

ПП: Така и не разбирам какъв е смисъла от скопяването на армията ни от НАТО ? Някаква заплаха ли сме за някого?

Знаеш ли че заради войната в Сирия ВПК на България отчете рекордни продажби, дори по-големи от времето на прехваления соц. 

Америка е разделена на две части - Америка на гражданите и Корпоративна Америка. Второто граби от първото, докато то обеднява и умира - БУКВАЛНО.

Америка е държава, където обществото се разлага, тъй като количеството дисиденти вече достигна точката при която няма връщане назад.

Америка да е "прекрасна"? Виж, това не и изглежда прекрасно:

screenshot-159.png

screenshot-158.png

Съветвам те да прочетеош и ето тази статия, написана от мен: 

Проблема е, че статията е вече стара, въпреки че я написах преди по-малко от един месец. Постоянно се появява нова информация и постоянно трябва да обновявам тези статии, а аз нямам време тъй като пиша и в други форуми.

В момента пиша и статия на български относно това как капиталистическите фармацевтични мега-корпорации финансират законодателства в полза на трансджендъризма, стерилизирането и гениталното осакатяване на хора и заставянето им по начин, по който да са зависими до живот от Биг Фарма. Анализа ми е доста подробен, точен и ясен. Когато го публикувам, още повече ще стане ясно, че в САЩ няма утопия, както се твърди.

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Постоянно се появява нова информация и постоянно трябва да обновявам тези статии, а аз нямам време тъй като пиша и в други форуми

Копейките стигат ли ти за сланина 

преди 7 минути, PigMan9 написа:

Америка е разделена на две части - Америка на гражданите и Корпоративна Америка. Второто граби от първото, докато то обеднява и умира - БУКВАЛНО.

Америка е държава, където обществото се разлага, тъй като количеството дисиденти вече достигна точката при която няма връщане назад.

screenshot-159.png

screenshot-158.png

Проблема е, че статията е вече стара, въпреки че я написах преди по-малко от един месец. Постоянно се появява нова информация и постоянно трябва да обновявам тези статии, а аз нямам време тъй като пиша и в други форуми.

В момента пиша и статия на български относно това как капиталистическите фармацевтични мега-корпорации финансират законодателства в полза на трансджендъризма, стерилизирането и гениталното осакатяване на хора и заставянето им по начин, по който да са зависими до живот от Биг Фарма. Анализа ми е доста подробен, точен и ясен. Когато го публикувам, още повече ще стане ясно, че в САЩ няма утопия, както се твърди.

Ти прочете ли това което ти казах?

ПП: ти не може да правиш анализ понеже мнението ти не е обективно. Сам си го казвал преди време че те влече Русия.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Ти прочете ли това което ти казах?

ПП: ти не може да правиш анализ понеже мнението ти не е обективно. Сам си го казвал преди време че те влече Русия.

Кое не ми е обективно? Защо да не ми е обективно мнението? Да, напълно нормално е да ме влече Русия и другите държави като Русия.

Ако имаме убиец, който е убил някого без причина, кой ще те влече - убиеца или убития (невинния)? Ясно е, че ще те влече невинния; това означава ли, че нямаш обективно мнение? Не.

Аз имам обективно мнение; видях едната страна, видях другата страна. Анализирах двете стари и избрах да съм от страната, която повече ми харесва и е жертва на другата страна. Така се прави - гледаш, сравняваш, харесваш си и избираш. Аз съм направил моя избор; моят избор включва неща, които не ме мразят, лъжат, експлоатират и убиват. Моят избор не включва колониализъм, капитализъм, либерализъм, и други...

Чмобики блин

току-що, PigMan9 написа:

Да, напълно нормално е да ме влече Русия и другите държави като Русия.

Ходил ли си в Русия ?

Знаеш ли руски език ?

преди 14 минути, PigMan9 написа:

screenshot-159.png

screenshot-158.png

Вземи обнови и първата че си пропуснал да дадеш примери за чистотата на БГ продукцията. Провери примерно за използването на ДДТ-то (онова същото дето гадните американци го ползват в  джунглите). Очаквам с ОГРОМНО нетърпение статията за Биг Фарма - няма да има такъв смях.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Какво си завършил ?

Средно образование и висше такова; наказателно право. Не работя по специалността, тъй като в момента се занимавам с други неща. Иначе съм и самоук физик, космолог и програмист. Софтуерните ми проекти са моето хоби. :) 

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Чмобики блин

Ходил ли си в Русия ?

Знаеш ли руски език ?

Да, бил съм в Русия.

Не, не говоря руски език.

преди 2 минути, kosyo написа:

Вземи обнови и първата че си пропуснал да дадеш примери за чистотата на БГ продукцията. Провери примерно за използването на ДДТ-то (онова същото дето гадните американци го ползват в  джунглите). Очаквам с ОГРОМНО нетърпение статията за Биг Фарма - няма да има такъв смях.

По принцип НЯМА да има смях. Нищо от нещата, които пиша, не е смешно. Аз в този форум пиша предимно за политика и икономика. Нещата, които съм написал са достоверни, лесно доказуеми и се виждат в реалния свят; не е смешно, а е плачевно. Състоянието на България и икономиката ни е тъжно.

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Средно образование и висше такова; наказателно право. Не работя по специалността, тъй като в момента се занимавам с други неща. Иначе съм и самоук физик, космолог и програмист. Софтуерните ми проекти са моето хоби. :) 

Да, бил съм в Русия.

Не, не говоря руски език.

По принцип НЯМА да има смях. Нищо от нещата, които пиша, не е смешно. Аз в този форум пиша предимно за политика и икономика. Нещата, които съм написал са достоверни, лесно доказуеми и се виждат в реалния свят; не е смешно, а е плачевно. Състоянието на България и икономиката ни е тъжно.

Очаквам и анализ по темата за състоянието на БГ и икономиката но още от сега се досещам за причината :)

току-що, kosyo написа:

Очаквам и анализ по темата за състоянието на БГ и икономиката но още от сега се досещам за причината :)

Държавата не е държава, а колония. Има колониална администрация вместо правителство.

Икономиката е спряна. Инфлация има, но не и вдигане на заплати.

Това е накратко.

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Държавата не е държава, а колония. Има колониална администрация вместо правителство.

Това е накратко.

Критично ниско е качеството на образование в нашето общество. Една причинно- следствена връзка не може да се схване. За анализ на данни - няма да и да споменаваме

преди 10 минути, PigMan9 написа:

Кое не ми е обективно? Защо да не ми е обективно мнението? Да, напълно нормално е да ме влече Русия и другите държави като Русия.

Ако имаме убиец, който е убил някого без причина, кой ще те влече - убиеца или убития (невинния)? Ясно е, че ще те влече невинния; това означава ли, че нямаш обективно мнение? Не.

Аз имам обективно мнение; видях едната страна, видях другата страна. Анализирах двете стари и избрах да съм от страната, която повече ми харесва и е жертва на другата страна. Така се прави - гледаш, сравняваш, харесваш си и избираш. Аз съм направил моя избор; моят избор включва неща, които не ме мразят, лъжат, експлоатират и убиват. Моят избор не включва колониализъм, капитализъм, либерализъм, и други...

В свободна страна всеки е свободен да бъде мързелив.

преди 1 минута, kosyo написа:

Критично ниско е качеството на образование в нашето общество. Една причинно- следствена връзка не може да се схване

Образователната система падна заедно със социализма.

току-що, PigMan9 написа:

Не лъжа.

В други теми си казвал. Много еФтин трол си.

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Образователната система падна заедно със социализма.

Дядка ти затва остана в соца

В свободна страна всеки е свободен да бъде мързелив.

Бъди какъвто искаш.

преди 1 минута, Coco1 написа:

В други теми си казвал. Много еФтин трол си.

Какво съм казвал?

Не съм трол.

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Това е накратко.

Накратко....човек живее така както си го направи сам.

Ако чакаш държавата да ти увеличава заплатата ще има да чакаш.

Утре ако остана без дом и работа ще знам че проблема е в мен, не в някой друг. 

В момента пазара на труда е "жаден" за всякакви кадри.

Ако не съумееш да се възползваш то проблема си е твой.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.