Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, BANKATA написа:

Виетнам за 10г. война разпадна ли се, фалира ли?

Ирак, Афганистан !?

С Украйна е различно.   Как бандеровците ще ходят в ЕС и в НАТО насила заедно с украинските казаци, като те не желаят!? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 21 минути, attj написа:

С Украйна е различно.   Как бандеровците ще ходят в ЕС и в НАТО насила заедно с украинските казаци, като те не желаят!? 

Я кажи колко се самоопределят като казаци в Русия?

преди 27 минути, vpvelev написа:

Русия започна най-после и реално да се бори срещу САЩ като нападна Украйна.

Че то така, нашия отбор може да бие Лудогорец.

Фащаме некои слабаци от Горно Нанадолнище и казваме, че играем срещу Лудогорец.

Ако ни бият, от Лудогорец сме загубили.

Ако бием, Лудогорец сме победили.

преди 1 час, vpvelev написа:

Там е работата че не са заедно. САЩ искат да са сами и еднолични.

Сам си отговаряш,  но завоалирано. Искат, но могат само заедно. ;)

преди 9 часа, PigMan9 написа:

Както се вижда в изображенията по-горе, да си член на НАТО означава да си ДОЙНА КРАВА на американската психо-капиталистическа военна машина и неолибералните й структури в целевите държави, които се смилат с изкуствено разпалени военни конфликти, политически убийства, санкции, манипулации във фалшивото международно право, приватизация, "humanitarian aid" (кредити и дългово задлъжняване), и други...!

Мислиш, че греша? Докажи, че греша.

toilet GIF

Аз пък като ти гледам пасквилите виждам това изображение.

Spoiler

преди 10 часа, maxthon написа:

Лекцията тук какво означава използването на глупави снимки и гифчета май не я прочете? Последна фаза при липса на аргументи преди да започат и обидите. Какво доказва едно видео и твърдение, че се намира някъде си не успя да кажеш, но пък се оказа "сране" било. Не успя да покажеш и  останки от такива ракети в Украйна, но пак било "сране". Не търси проблема в другите, че ти "серат" на аргументите. Не струват.  Че то "срането" е доста добра и полезна биологична функция. Предпазва от натрупване на излишни неща в организма, някои от тях водещи и до непреодолими промени в човешкия мозък.

Така и не разбра какво е алтернативни източници и как би могъл да оспориш нечия или моя новина.

Показах ти няколко АЛТЕРНАТИВНИ източници , т.е. от украинска и от рашистка страна които НЕ оспорват информацията.

Въпроса ти - покажи ми и ми донеси останки от ракета е толкова логична колкото донеси ми протуберанец отслънцето иначе лъжеш че слънцето е горещо.

Ако имаше смислен аргумент, а н епразно плямпане в стил сране до дупка, щеше да дадеш опровержение например от турска страна която официално отрича доставките на подобни артилрийски комплекси за Украйна.

Понял ?

за сега такова опровержение НЯМА от турска страна. Възмоно е да се появи, тогава ще го приема за уточняваща и аргументирана информация.

Това би било  коректна дискусия тук, каквато при вас няма как да има, защото такова ви е нивото .

Всичко останало е твое нагло спамерско тролско сране.

:hush:

преди 53 минути, attj написа:

Как бандеровците ще ходят в ЕС и в НАТО насила заедно с украинските казаци, като те не желаят!? 

хехе :)  Май забрави че именно Майдана бе ЗА евроинтеграция, ЗА законови и др промени за лесно пътуване и работа в ЕС .

Което прокремълската кукла Янукович отказа да подпише. Т.е. една от причините за войната е именно това че украинците ИСКАХА в ЕС , защо не и в НАТО.

преди 25 минути, Реджеп Иведик написа:

Че то така, нашия отбор може да бие Лудогорец.

Фащаме некои слабаци от Горно Нанадолнище и казваме, че играем срещу Лудогорец.

Ако ни бият, от Лудогорец сме загубили.

Ако бием, Лудогорец сме победили.

Наистина ли не разбираш за какво става въпрос?

Да не мислиш че преди войната Русия не са проиграли и анализирали всички варианти на това какво ще се случи ако нападнат Украйна?

Да не мислиш, че Русия не е отрепетирала варианта ако и се наложат повсеместни санкции? Ако започнат всички да пращат пари и оръжие на Украйна и т.н.

Всеки се има за умен и има екипи да анализират и предвиждат нещата. Сега се играе шах. Накрая ще се види, кой е бил по-умен анализатор и е предвидил всичко.

Затова като ме питаше и подиграваше за колко дена ще превземат Киев, за колко дена Харков и т.н. Казах ти да не гледаш конкретно тая война и да я сравняваш с други предишни войни и кой какво е загубил. Това сега е война на нерви и време. За изтощаване и надлъгване. Иначе другия вариант е да отворят куфарчетата и да свършва всичко.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Винаги най-малките кутрета най-много лаят - Литва, Естония, Чехия... Те са и най-подкупните.

Чудех се по време на короната как всички европенски правителства вземат едни и същи решения да малтретират и подтискат и да се подиграват с народите си. А то било защото е команда от един общ център, който преди е подкупил руководителите им.

Сега с войната - същото. Всички кучета лаят срещу Русия насъскани пак от същите - САЩ.

САЩ са държава-спонсор на тероризма, затова бърза и използва войната да го припише това на Русия. 

Дори и мерките и ваксинациите в Рашистан, САЩ ли са ги диктували ?? :laughing4:

Тия САЩ много вездесъщи бре :) Успяват да наложат неща в абсолютно различни държави,режими, системи, религии, взаимновраждуващи  и т.н. и т.н.

Как си вЕрвате на тия глупости, идея си нямам.

преди 2 часа, BANKATA написа:
преди 3 часа, attj написа:

Умно казано.   Ленин преди 100 години нарочно и  насила ги е разделил - защото тогава болшевиките са се страхували от казаците.

Русия да даде населените с казаци земи на Украйна и готово.

Мн добра идея.

преди 2 минути, miro20 написа:

Дори и мерките и ваксинациите в Рашистан, САЩ ли са ги диктували ?? :laughing4:

Тия САЩ много вездесъщи бре :) Успяват да наложат неща в абсолютно различни държави,режими, системи, религии, взаимновраждуващи  и т.н. и т.н.

Как си вЕрвате на тия глупости, идея си нямам.

Много станахте малоумниците. Сега всички ли да ви уча и да ви обяснявам?

Като не можеш да си отговориш или си заблуден по елементарни въпроси къде си тръгнал да ми се правиш на всезнаещ :hit:

преди 36 минути, BANKATA написа:

Я кажи колко се самоопределят като казаци в Русия?

В Украйна всички рускоезични са такива - казаците са си част от руснаците.  Със свои особености и частични различия в ползвания руски език...   Затова Федерацията тръгна да ги защити.   Бандеровците са се объркали къде се намират и с кои спорят.   Украйна като държава е създадена от казаци - преди времето на Петър Велики.  Тези в Киев пак сънуват Полша-Литва...Никой не ги спира да ходят там сами.   

преди 3 минути, vpvelev написа:

Наистина ли не разбираш за какво става въпрос?

Да не мислиш че преди войната Русия не са проиграли и анализирали всички варианти на това какво ще се случи ако нападнат Украйна?

Да не мислиш, че Русия не е отрепетирала варианта ако и се наложат повсеместни санкции? Ако започнат всички да пращат пари и оръжие на Украйна и т.н.

Всеки се има за умен и има екипи да анализират и предвиждат нещата. Сега се играе шах. Накрая ще се види, кой е бил по-умен анализатор и е предвидил всичко.

Затова като ме питаше и подиграваше за колко дена ще превземат Киев, за колко дена Харков и т.н. Казах ти да не гледаш конкретно тая война и да я сравняваш с други предишни войни и кой какво е загубил. Това сега е война на нерви и време. За изтощаване и надлъгване. Иначе другия вариант е да отворят куфарчетата и да свършва всичко.

Хаоса който настъпи след първите 3 дена и тоталния провал на "целите' на войната, показа че слабо са анализирали каквото и да е.

Освен че вътрешно по стар соц принцип си лъжат на поразия, докато военопромишления комплекс се оказа в огромната си част чисто и просто ограбен.

Сега се чудят ... абе не трябваше ли да има няколко милиона униформи и бронежилетки за мобилизираните ???

Почесват се потиквите и ... казват чмобиките сами да си закупуват :) 

То межу другото , забравихте ли че Путлю се кълнеше че мобилизация няма да има  ?

И след 2 седмици обявиха призив към военкоматите. И ги ловиха унизително и насила с призовки и т.н.

Реал;но се надяваха да превърнат Украйна като вБеларус. С послушна мрионетка на която да подхвърлят безлихвени заеми и евтини суровини , да поддържат режима му и д го държат за топките.

Е, със Зеленски не се получи . Мислеха го за комик който ще избяга при първата сирена, то дори западняците са му предлагали евакуация, но уви,Зеленски се оказа мъж на място .

Санкциите. - Също пълен провал на кремъслките "аналзиатори"  . Никой неочакваше толкова мащабни ограничения и отрязване от света.

Реално надминаха Сев. Корея по приложени санкции.

Така че много се пропукаха "анализите" на рашистите.

преди 4 минути, vpvelev написа:

Като не можеш да си отговориш или си заблуден по елементарни въпроси къде си тръгнал да ми се правиш на всезнаещ :hit:

бегай бре умньо :hit:

преди 5 минути, attj написа:

В Украйна всички рускоезични са такива - казаците са си част от руснаците.  Със свои особености и частични различия в ползвания руски език...   Затова Федерацията тръгна да ги защити.   Бандеровците са се объркали къде се намират и с кои спорят.   Украйна като държава е създадена от казаци - преди времето на Петър Велики.  Тези в Киев пак сънуват Полша-Литва...Никой не ги спира да ходят там сами.   

не ми отговори на въпроса.

преди 10 часа, maxthon написа:

Чакаш официалната власт в САЩ да каже, че използва Украйна като прокси за да смениш от "не бе момко" на "да бе момко"? Това много добре знаеш, че няма как да се случи. И затова и няколко конгресмени и сенатори директно си го казаха и разбира се Белият дом отрече всичко. Това не означава, че прокси война няма.

Всяка война, където една държава подпомага с финанси, с оръжия, с логистика и т.н., едната от страните, които воюват, без да се замесва пряко в бойните действия е прокси война...

Войната във Виетнам бе прокси война на СССР....

Войната в Афганистан през 80-те бе проси война на САЩ...

Има и примери, където една и съща война е била прокси и на двете тогавашни суперсили, прим. гражданската в Никарагуа...

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Постоянно пиша верни и смислени неща.

Не разбираш какво пиша, ако е нещо засягащо Расссия, щото ватата в главата ти пречи.

Ма вЕрно ли бе Асланчик дорогой, идиота сам собой...

Като за двойника на Кунчев, като надбягването с Рамус, като руските ракети в Полша, като кубино-американската дружба и нейният химн "Гуантанамера", като....

Бе то по-лесно ще бъде човек да изброи неща вярно и смислено казано от теб, стига да може да го открие или се сети...

Аз лично не мога, при толкова много лъжи, фантазии и откровени тъпотии които бълваш, може и да не съм забелязал ако случайно си казал нещо вярно или смислено...

Но... казах ти, умираш да се хвалиш, че се гордееш с идиотизма си...

преди 1 час, БаалБек написа:

Правилно

Ех ана(л)иза-торчо, тотал щета си. Вариантът е само един. Путин е загубил войната вече, но все още държи здраво кокала в матушка. Украйна влиза в ЕС, а след това е приета и в НАТО. Поради тази причина започват вълнения и протести в Русия организирани първоначално от "ястребите", които искат да му вземат (на Вовата) кокала. Започват сътресения и на икономическа основа и постепенно РФ угасва. Това е дълъг процес, който ще продължи почти колкото разпада на Източния блок. С този ход (приемане на Украйна в НАТО) САЩ си осигуряват стратегически партньор в Черно море и държат същевременно Турция, която напоследък много шава по ръба на бръснача.

Здравей душко тенекиена...

Олекна ми, реших, че си погледнала пръстчето, докато папаш пуканки и си се задавила....

Сега разбирам, че такава опасност няма...

Пуканките не отиват към стомахчето, а за запълване на рупорчето, което ти служи за глава...

В един и същ свой "коментар" на мое мнение да включиш две противоречащи си "свои мнения" е изключително забавен момент...

Но пък няма нищо странно, рупорът не е създаден да разбира, какво излиза от него, той си е просто рупор...

Можеш да кажеш на този Лизоаналчо, от когото си се вдъхновила да напишеш тази абсолютна глупост, че преди да се прави на "пророк", първо трябва да се образова...

Според законите на физиката, всичко е възможно, включително и това "пророчество", просто някои неща са с изключително ниска степен на вероятност да се случат, както това "пророчество"...

Ето ти и домашно, ако искаш да напълниш рупорчето не с пуканки, а със това, което би трябвало да е присъщо на хората - разум...

Все едно си тръгнала към Смарагдовия град с малката Дороти...

В "буламача", който си предложила тук като "пророчество", има поне пет "факта", които предопределят неговата ниска степен на вероятност да бъде осъществено...

Кои са те?

А ако искаш и бонус, то помисли кой външен фактор (държава) намалява още повече степента на вероятност...

Коя друга държава няма интерес това "пророчество" да се осъществи точно по този начин?

Не те карам на сила, а и няма как...

Не съм Магьосника...

Тенекиеният човек може да стане истински човек, само ако наистина го желае...

Ако ли пък не, то ще прекара живота си, като пълни главата си с пуканки, които да имитират мозък...

И бих казал, че ще е по-щастлив...

Избора си е твой..

преди 1 минута, BANKATA написа:

не ми отговори на въпроса.

Напротив.   Бил съм там и съм наясно.  Трябва да се разделят за да се омиротворят.

преди 12 минути, miro20 написа:

Така и не разбра какво е алтернативни източници и как би могъл да оспориш нечия или моя новина.

Показах ти няколко АЛТЕРНАТИВНИ източници , т.е. от украинска и от рашистка страна които НЕ оспорват информацията.

Показа няколко източника цитирали един първоизточник.  Това си е копиране на информация/деизформация според това дали се докаже, че се използват такива системи в Украйна. Как се доказва най-сигурно? Разбира се след като намерим следи, че се използват. Видеото с изстрелването на ракетата може да го направят и на полигона в Шабла примерно, в Турция и къде ли още не, но няма как да се определи с точност дали е в Украйна.  Намериха се следи какви ракети са паднали в Полша и от руски станаха на такива руско производство за един ден. Такива следи се намериха и днес в Киев, където ракети AIM-120 удариха жилищна сграда. Днеска си особено духовит на тема физиологични нужди.  Иди я извърши тази полезна дейност ти, че не ти се отразява добре.

преди 1 минута, attj написа:

Напротив.   Бил съм там и съм наясно.  Трябва да се разделят за да се омиротворят.

Чекай ся.

Много се оплете с тези твои казаци.

Да се обединяват ли трябва или да се разделят ?

Руснаци ли са или казаци ?

От девет месеца все за тях говориш, ама май не си много наясно какви са.

преди 1 минута, maxthon написа:

Днеска си особено духовит на тема физиологични нужди.  Иди я извърши тази полезна дейност ти, че не ти се отразява добре.

Обясних ти какво е опровержение.Всичко другое твое тролско сране

:) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 15 минути, vpvelev написа:

1-во научи племеницата си:D

Казаците са руснаци и са част от руския народ!   Пак има неразбрали.  9 години не са 9 месеца.

преди 6 минути, attj написа:

знаеш ли от преди до сега, колко години са минали - аман от заседнали в времето

Казаците са руснаци и са част от руския народ!   Пак има неразбрали.

Кой им е пречил тогава да се самоопределят при положение че в Украйна има самоопределили се 17% руснаци ?

преди 7 минути, miro20 написа:

Обясних ти какво е опровержение.

Е така де търсим по какво се познава, че видеото с турската РСЗО е снимано в Украйна? Допускам, че ти по някакъв начин си познал след около 1001 пъти гледане на видеото.

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

знаеш ли от преди до сега, колко години са минали - аман от заседнали в времето

Радев изгони ДБ, защото са учили в СССР вместо в САЩ - като него...   Ами и аз съм учил в СССР през 1988 година... Беше време на Горбачов...

преди 3 минути, BANKATA написа:

Кой им е пречил тогава да се самоопределят при положение че в Украйна има самоопределили се 17% руснаци ?

Бандеровците как така са ги изкарали толкова много!?  

Радев изгони ДБ, защото са учили в СССР вместо в САЩ - като него...   Ами и аз съм учил в СССР през 1988 година... Беше време на Горбачов...

Личи ти че си комуне.

преди 2 минути, BANKATA написа:
преди 4 минути, attj написа:

Казаците са руснаци и са част от руския народ!   Пак има неразбрали.

Съвсем оплете рашистката.

Двете им гънки в главата ще дадат на късо .

Аз бих попитал, защо не се съобразяват с волята на референдума от '91-ва където Целия Донбас гласува за самостоятелна Украйна и то с категорични  80-90% ?

Дори в иначе преобладаващо населен с руснаци и руски военни и семействата им , Крим, - е над 50% !

преди 5 минути, maxthon написа:
преди 11 минути, miro20 написа:

Обясних ти какво е опровержение.

Е така де търсим по какво се познава, че видеото с турската РЗСО е снимано в Украйна?

Прочети отново спойлера ми по назад. Не ми се повтаря какво е коректна дискусия и какво е опровержение.

Украйна започва реципрочно дело за престъпленията на руснаците имитиращи "предаване в плен"

преди 1 минута, BANKATA написа:

Личи ти че си комуне.

Харесвам много американски неща.     За какво ми са БКП-БСП!?   Най-ми са трудни за осмисляне  идиотизмите на бандеровците.   Просто и в Киев съм бил.     Те нещо са се разболяли и ще ги лекуват по трудните начини, за съжаление...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.